romani lapset

romppu romi

olen mielestäni aika suvaitsevainen, ja itsekin ulkomaalaisen vaimo. Olen ymmärtänyt että romani kulttuurissa vanhempia kunnioitetaan ja siisteyttä jne. Lapsemme muutama ystävä on romani. Käyttäytyvät siivosti kun olemme kotona, mutta kun emme ole sotkitaan kuin siat, menään makuuhuoneeseen pyörimään sänkyyn, haistatellaan naapureillemme ja sotkitaan pihat roskilla, riitatilanteissa uhataan lastamme ja kotiamme omilla sukulaisillaan. Olen sanonut suoraan että en halua heidän olevan lapsemme kanssa koska käyttäytyminen on niin huonoa. Oppivatko he oikeasti kotoaa tuollaiset käytöstavat????

6

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • =I=

      Enemmistökulttuurin tavat ja arvot eivät yksinkertaisesti kuulu romanikulttuuriin, eikä niitä haluta omaksua saati noudattaa.
      Näin on aina ollut, ja on aina oleva.

    • Saat mitä tilaat

      Älä ihmeessä anna lastesi tai itses olla missään tekemisissä mustalaisten kanssa on lapsia tai ei muuten joudut sinä tai lapses vaikeuksiin ennemmin tai myöhemmin. On paljon kokemusta ja he ovat ja heidän tapansa todella törkeitä ja vaarallisia ja ne eivät ole uskollisia valkolaisille. Ja paskat ne kunnioittaa vanhempia..tiedän pari tapausta missä omat pojat puukottivat isänsä ja muita eri perheiden jäseniä vanhempia pahoinpidelty vanhojen sukuriitojen vuoksi. Niihin ei voi luottaa ne varastaa, valehtelee, haistattelee, ei käy kouluja, ei osaa käyttäytyä piste.
      Oo sujaitsevainen kun siihen on syytä, älä ole tyhmä!

    • RomaniÄiti..-

      En ainakaan näe itseäni tuollaisena enkä omia lapsiani mitä edellä oleva kirjoittaa. Meillä oli kotona kova kuri ja sitähän piti noudattaa. Rehellisyys oli kaiken a ja o. Koulutus ja työ oli päämääränä tavoittaa. Outoa että käsityksesi kaikista romaneista on tuollainen. Harmillista. Minut ainakin opetettiin kunnioittamaan toista ihmistä, oli hän minkä ikäinen, kokoinen tai värinen hyvänsä. Kiitos vanhemmilleni, nuo opit ovat kantaneet ja pysyneet tähän päivään asti. Toivottavasti osaan ne ohjata myös omille lapsilleni. Saan kannustettua opiskelemaan ja työelämään sekä opetettua kunnon arvot.

      Joskin myönnän että itse olen hieman epäluuloinen maahanmuuttajia kohtaan, mutta en silti tökerö käytöksinen.

      ps. En ole itse, enkä anna lasteni olla mainitsemiesi kaltaisten romanien kanssa missään tekemisissä vaikka itse kuuluun samaan kansaan. Järjen käyttö on sallittua kuten myös jonkunlainen ihmistuntemus yksilöittäin eikä koko kansanryhmää kohtaan.

    • allan siipeiliä

      kotona kova kuri...jus joo voisitko opettaa lapsilles myöskin työn tekoa ja verojen maksamista omilla rahoilla elämistä,vai opetatko jo miten sosiaalitoimiston laput täytetään että saadaan rahat elämiseen muiden suomalaisten veron maksajien piikkiin.

    • mie vaa

      Meillä asuu naapurissa romaneja. Osa on juuri sellasia mihin kaikki romanit luokitellaan, mutta osa on kohteliasta, rehellistä ym.
      Lapseni saavat leikkiä osan kanssa mutta osan kanssa ei. He ovat kyl itsekin huomanneet eron eikä ole kyseenalaistaneet kieltoani.
      Eikä nämä "kiltit" romanilapset tule kylään jos vanhempia ei ole kotona. Käsittääkseni heidän vanhempansa ovat sanoneet että aikuinen pitää olla talossa jos sinne menee.

      • hihhhihhhihhheii

        joo kyllä asia on niin että joka sortissa meissä löytyy niitä haistattelijoita ja muita natkuja! olen aina pitänyt omaa poikaani oikein hyvätapaisena. on aikuisten aikana niin viisas ja kohtelias,ja mitä mun korvani kuuli kun kävelin takapihan kautta kerran kotiin mitä en ennen tehnyt.. juippi veti röökiä(mitä ei ikinä mukamas menis polttamaan kun aiemmin kysyin)huuti niin kauheita sanoja vieruspartsille ettei ees tänne voi kirjottaa. kyseessä aivan hyvätapaisen valkolaisperheen kiltti poika 16v.että jokaisessa meissä elää pieni kettu..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8895
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1237
    Aihe