Matkakohde euroopasta alle viikon matkalle elokuussa??

M

Olisko ideoita jostakin mielenkiintoisesta kohteesta euroopassa, todennäköisesti olisi tarkoitus olla pitkä viikonloppu tai ainakin alle viikon lomasta olis kyse ja matkalle lähtö olisi siinä elokuun puolivälissä. Toiveena olisi, että kohde olisi kaunis ja vehreä.. myös esim. kaupoillakäynti kiinnostaa. Tietysti olisi plussaa, jos maa ei olisi ihan kalleimmasta päästä. Kohteessa vois toki olla myös lämmintä, vaikka ei mikään erityinen kriteeri ole, koska ei etsitä välttämättä mitään pelkkää rantalomaa.Tällä hetkellä kaupungit Milano, Lontoo, Amsterdam ja Barcelona on ainakin suljettu pois, koska näissä on käyty ja haluaisimme nähdä jotain uutta. Kiitos vinkeistä etukäteen!

5

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J

      Berliiniä joku on haukkunut rumaksi mutta vihreä se on ainakin. Hotellit on edullisia ko. kaupungissa. Budapest on ehdottoman kaunis kaupunki joka suhteessa. Edullinen paikka sekin. Ljubljana on tietysti myös kaunis kaupunki, muttei lentojen ja hotellien suhteen kaikkein edullisin. Juuri kävin Varsovassa, joka on superedullinen ja ihan viehättävä kaupunki sekin. Elokuu on tietysti jo syyspuolta ja kaikkein kuumin kuukausi monessa paikkaa eli vihreys alkaa tietysti kääntyä ruskean puolelle.

    • 5+8

      Amsterdam. Siellä pääset shoppailemaan, syömään hyvin, kanaaliristeilylle ja puistojakin löytyy. Aina iloinen Amsterdam :)

    • Puolan Krakova on todella kaunis kaupunki. Sopivan kokoinen paikka pitkälle viikonlopulle. Viheralueita ei paljoa ole, mutta löytyy esim. joenrannasta. Nähtävää mm. Kuninkaanlinna, Yliopisto, Suolakaivokset, Auswitch, Zakopane. Osa nähtävyyksistä siis kaupungin ulkopuolella. Edullista on asua ja shoppailla. Olen käynyt useissa kymmenissä kaupungeissa ympäri Euroopan ja Krakova on edelleen yksi suurimmista suosikeistani.

    • Muutama ajatus

      Listasta puuttuu ilmiselvistä vaihtoehdoista ainakin Pariisi, Göteborg, Köpis, Nizza ja Edinburgh, kun miettii suoria lentoja. Niin hienon Pohjois-Saksan jättäisin väliin, kunnes epidemia laantuu.

      Itse tykkään käydä useammin samassa paikassa. Lontoosta tai Pariisista ei näe kuin promillen pitkässä viikonlopussa. Lontooseen voi varmasti mennä uudestaan ja tehdä täysin erilaisen matkan kuin edellisellä kerralla. Ei tarvitse muuta kuin hotelli eri puolelta kaupunkia kuin viimeksi! Pariisikin on ihan erilainen, jos ottaa hotellin vasemmalta rannalta perinteisen turistialueen sijaan.

      Nizza ei ole halvin Etelä-Ranskan kohteista. Koneen vaihdolla pääsee lukuisiin pienempiin kaupunkeihin. Kiinostavia voisivat Marseillen lisäksi olla Toulon, Avignon tai vaikka Carcassonne.

    • big ben

      Hei

      Jos olette menossa pitkälle viikonloppu lomalle ja haluatte kokea uutta ja paljon niin miten olisi slovenia ja auton vuokraus. Koko maa on aika pieni mutta samalla uskomattoman rikas ei paljoa viroa suurempi mutta samasta maasta löytyy alppi maisemaa ja välimeren rantaa. Vielä pikkusen edullisempi kuin muu eurooppa. Lentokenttä on lublijaanan ulkopuolella pieni ja helppo kokoinen ei mikään keskieuroopan painajais kokoluokkaa. Auton saa suht edullisesti esim avis ja vuokraamo on noin 100 metrin päässä lentokentän ovelta. Tuo elokuu on vain huono kuukausi euroopassa missä vain kuin ihmisiä on niin paljon. Autolla pääse parhaiten tutustumaan maahan ellei sitten halua olla ainoastaan pääkaupungissa lublijanassa. Mutta en kauheasti suosittele sitä muualla massa on niin paljon katsottavaa esim tippukiviluolia ihan järjettömän kauniita kansallispuistoja esim triglav tosin näissä paikoissa pitää hiukan hikoilla jos haluaa nähdä pillotettuja helmiä. Vanhoista upeista kaupungeista mainittakoon bled. Mutta katso netistä tai käy kirjastosta kysymässä matka kirjaa olisiko slovenia sinua varten jos kaipaat isoa kaupunkia ja ostoksilla käyntiä niin silloin ohita tämä ja katso mielummin muita keskieuroopan maita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1639
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1046
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      132
      957
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      856
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      73
      847
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      19
      819
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      802
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      729
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      691
    Aihe