Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MIETTIKÄÄ MITÄ TOIMINTAA TUETTE!

VIHAINEN--

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/TS Suosittu koirarotu halutaan lakkauttaa/1135266513094?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

Mietittekö te koiranomistajat koiran terveyttä ennen ostamista? Ajaako ulkonäkö kaiken edelle? Ihminen joka todella välittää koirista ja niiden terveydestä, ei kasvata/hanki tällaisia rotuja.

14

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cavalier_72

      Eipäs ollut kiva uutinen, juuri ollaan ottamassa cavalieria meille. Joka rodussa melkeen on ongelmia terveydessä; saksisten ihottumat ja herkkävatsaisuus, pystykorvilla liian suorat jalat jne..

      Mitähän tässä nyt pitäisi edes ajatella, saati tehdä. Onkohan nuo sairaudet perinnöllisiä vai voiko tulla mille pennulle vain..

      Mitäs te muut pennun varanneet mietitte tästä?

      • outi_liina

        Miten koirasta voi nähdä että onko sillä tuo sairaus? Vai vaatiiko se aina kuvauksen sairaalassa? Ja miten sitä hoidetaan, tai helpotetaan koiran oloa?? Cavalier yhdistyksen sivuilla ei ainakaan vielä ole kommentoitu tuota uutista. Eikä kennelliiton sivulla.


      • gizmo--
        outi_liina kirjoitti:

        Miten koirasta voi nähdä että onko sillä tuo sairaus? Vai vaatiiko se aina kuvauksen sairaalassa? Ja miten sitä hoidetaan, tai helpotetaan koiran oloa?? Cavalier yhdistyksen sivuilla ei ainakaan vielä ole kommentoitu tuota uutista. Eikä kennelliiton sivulla.

        Näiden rotujen kasvattajat ja kennelliitot sun muut tietävät vallan mainiosti mitä tekevät. Tässähän on vaan ahneudesta kyse, kennelliitto menettää rahaa ja asiakkaita jos näistä asioista puhutaan/jos asialle tehdään jotain. Ja moraalittomat kasvattajat eivät näytä välittävän koiriensa terveydestä paskan vertaa. Kyse on vain rahasta ja maineesta.


      • ~~~~

        Totta, nykyään on monta kymmentä todella sairasta rotua..
        Mutta onneksi on myös niitä terveempiä rotuja. Ei kannata ajatella niin, että kun "kaikki" on sairaita niin sama minkä rodun ottaa. Terveitä rotuja löytyy myös kun vaan viitsii tehdä vähän tutkimustyötä.
        Terveimpiä rotuja on sellaiset, joissa kaikki värit on sallittuja ja kaikki (ei rakennevikaan viittaavat) ominaisuudet sallitaan, eikä karsita niitä pois vain sen takia ettei ne miellytä jonkun silmää.
        Esimerkkejä on monet pohjoiset koirarodut, alkukantaiset ja harvinaiset rodut, esim. siperianhusky, lapinkoira, isosveitsinpaimenkoira ja broholminkoira.


      • gz
        ~~~~ kirjoitti:

        Totta, nykyään on monta kymmentä todella sairasta rotua..
        Mutta onneksi on myös niitä terveempiä rotuja. Ei kannata ajatella niin, että kun "kaikki" on sairaita niin sama minkä rodun ottaa. Terveitä rotuja löytyy myös kun vaan viitsii tehdä vähän tutkimustyötä.
        Terveimpiä rotuja on sellaiset, joissa kaikki värit on sallittuja ja kaikki (ei rakennevikaan viittaavat) ominaisuudet sallitaan, eikä karsita niitä pois vain sen takia ettei ne miellytä jonkun silmää.
        Esimerkkejä on monet pohjoiset koirarodut, alkukantaiset ja harvinaiset rodut, esim. siperianhusky, lapinkoira, isosveitsinpaimenkoira ja broholminkoira.

        Harvinaiset rodut on yleensä niitä terveimpiä, yleisimmät sairaimpia.


    • Pentu kuoli

      Minä ostin rekisteröidyn koiran kennelistä - cairnterrierin. Hinta oli 1200 euroa. Menetin koiran kahdeksan kuukauden iässä; hänellä oli isoaivojen kehityshäiriö.
      Aluksi poika oli ihan pirteä ja iloinen, kolmen kuukauden iässä alkoi jahtaamaan häntäänsä. Koiraneuvojakin kävi luonamme ja teimme hänen antamaansa ohjelmaa terrierini kanssa. Oppi hyvin - hännän jahtaus ei kuitenkaan loppunut, vaan tuli uusi oire valojen jahtaus, viimeisenä iltana jahtasi nurkkia, eikä kuullut mitä puhuin hänelle. Menimme nukkumaan, koira hyppäsi sänkyyni, ulvahti ja alkoi pyöriä hullun lailla häntänsä perässä. Murisi koko ajan ja pyöri kuin hyrrä. Tilanne ei rauhoittunut lainkaan. Veimme koiran aamuyöstä eläinlääkäriin. Koiraa oli vaikea pitää autossakin paikallan - ilmeisesti oli kovissa tuskissa.
      Eläinlääkärin tutkimuksissa tuli ilmi, että koiralla oli isoissa aivoissa kehityshäiriö. Tuskat olivat kovat, joten eläinsuojelullisista syistä koira jouduttiin laittamaan ikiuneen. Itkin kovasi koiraani, hän oli minulle hyvin rakas ja kovin nuorena joutui lähtemään. Julkisuudessa on puhuttu, että cairnterrierit on terve rotu. Minä en tiedä mitä ajatella - teetetäänköhän liikaa pentuja jo näillä rekisteröidyillä koirillakin. Tärkeintä olisi, että koirat olisivat terveitä ja hyväluontoisia - ulkonäöllä ei minun mielestäni oli väliä.

    • kauheaa!
    • sairastatoimintaa

      luin tuon lehti jutun noin viikko sitten ja täytyy tunnustaa että itku tuli. Itsekin omistan kaksi cavalieria, joilla sydänvikaa suvussa, silmät rahnii koko ajan vuoden ympäri jne. Rakastan tätä rotua. se on upea seurakoira rotu. Mutta ihmiset ovat menneet liian pitkälle! jumalauta, kasvattaa/jalostaa nyt eläimiä joilla aivot ei mahdu paikalleen, HULLUA!
      Vaikka olenkin jo erittäin kiintynyt caliereihin ja niiden luionteeseen en aijo enää niitä tulevaisuudessa hankkia ja todella toivon että koira rotu lakkautetaan. tai pyritään jalostamaan terveämmäksi roduksi..tuo on ihan hullua!!
      aina olen ollut sitämieltä että ihmiset ovat aivottomia, tunteettomia eläviä olentoja ja että ihminen on usein kaiken pahan alku, mutten kyllä olisi uskonut että laitamme ihmisen parhaan ystävän kärsimään tuolla tavoin.

      onneksi minun koirat toistaiseksi vaikuttaavat sairauksistaan huolimatta olevan lähes okei. mutta kyllä ulkoisestikin huomaa rodutaq ettei terve ole..omat cavalierit näyttävät usein erittäin apealta ja surullisilta vaikka koti ja hoito ovat hyviä..eron huomaa selvästi cavalierin ja villakoiran välillä.. =(

      toivotaan että ihmiskunta uskaltaa irrotaa otteensa tästä ihanasta rodusta sen onnellisuuden vuoksi.. =/

      • nuppis.

        Fiksua puhetta. Usein tällaisten juttujen myötä koiranomistajan niskakarvat nousevat pystyyn ja alkaa hirveä puolustelu ja huuto. Koetaan kuin se olisi henkilökohtainen hyökkäys koiranomistajaa kohtaan kun sanotaan että joku rotu on hukassa. Mutta eihän tällaista sairasta jalostamista ei voi millään järjellä puolustella. Se on kamalaa ja sillä sipuli.

        Mutta tuo on hyvä asenne. Eletään niiden koirien kanssa mitä nyt on, ja tulevaisuudessa koiran valinnassa mietitään mitä toimintaa valinnallaan kannattaa.

        Toivn että koirasi saavat nauttia elämästään ja pysyvät mahdollisimman terveinä;)


      • polskis

        Tuo silmien rähmiminen johtunee ruuasta mitä syötät. Meillä rähmi silmät myös kun cavamme söi royal canin ruokaa. Rähmiminen loppui samantien kun vaihdoimme toiseen merkkiin. Kokeilepa huviksesi =)


    • Värivirheinen

      Ihmisillä on jokin typerä taipumus korostaa koirarotujen piirteitä...
      Mielestäni värivirheet ovat typerin asia näyttelyissä, huippuyksilö ei pärjää jos on ruby-värisellä koiralla valkoinen läiskä rinnassa.
      Mielestäni rotuunottoja tulisi olla jokaisella rodulla jatkuvasti jos mahdollista , ja näyttelyissä terveys ja luonne tärkeimmät sitten ulkomuoto.
      Itse en halua luopua cavalier- rodusta, terveitä yksilöitä löytyy kyllä ja voitaisiin geenipohjan laajentamiseksi risteyttää toisen rotuisia koiria.

      • mieti lukiessas

        Olisiko ylivoimaisen vaikeaa yhtään perehtyä asiaan mistä koittaa jotain tietää ?
        Harmihan se on jos koira on alakuloisen näköinen.Värivirheelliselle ei sovi aivot päähän,siinähän ne vierellä roikkuu.Älkää nyt kumminkaan roturisteytystä vielä yrittäkö,odotetaan mitä Ranskasta kuuluu


    • suden sukulainen

      Hirveää touhua. Aivot kasvavat päästä ulos

      "Häntä arveluttavat eniten rodut, jotka on jalostettu "syntymästään asti lääkärin apua tarvitseviksi". Esimerkkinä hän mainitsee cavalierkingcharlesinspanielin. Sillä esiintyy tuskallista syringomyelia-sairautta, jossa aivot kasvavat kallokoppaa isommaksi. "

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Eläinfysiologi tuomitsee koirien pidon viihdykkeenä/1135266852582

    • terveenkoiranomistaj

      En rehellisesti ottaen ymmärrä teitä, jotka cavalierin näiden tietojen jälkeenkin otatte. Joo joo söpö koira ja nätti naama (vaikka ei mielestäni, mutta ilmeisesti teidän mielestänne), mutta eikös se terveys mene kuitenki sen söpöyden edelle? Ja kyllä, sairaita rotuja on muitakin, mutta sairasta koiraa ei ole pakko ottaa.

      Boikottiin kaikki sairaat rodut ja terveemmät rodut kunniaan. Toki voivat "terveet rodutkin" omata sairaita yksilöitä, mutta ei siinä määrin missä esimerkiksi nämä cavalierit! Olisi ihan oikein, jos ko rotu kiellettäisiin täällä.

      Itselläni on kaksi tervettä, terverakenteista, reipasta poikaa ja olen tyytyäinen siitä, että rotua valitessani EN valinnut cavalieria enkä muuta sairasta rotua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe