Tulilahden kaksoismurhasta

totuus selville

Miksi poliisi sulki kaikki muut tutkintalinjat,kun Holmströmistä saatiin sopiva tekijäehdokas? Murhaaja/murhaajat olisivat varmasti löytyneet paikkakunnalta,jos poliisi olisi sen haaran kunnollisesti tutkinut.Holmström asui Pohjanmaalla.Miten hän olisi tuntenut Tulilahden leirintäalueen maaston niin hyvin? Miten hän olisi osannut upottaa tyttöjen pyörät juuri Kermajärven syvimpään kohtaan? Holmströmin syyttömyyttä kaksoismurhaan puoltaa moni asia,enkä usko hänen olleen murhaaja.Haiskahtaa Bodom-oikeudenkäynniltä... Runarista tehtiin syyllinen väkisin aivan kuten Nilsistäkin.

56

3228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mopomies,

      ja Mora-puukko oli yksi vaihtoehto.

    • Nissestä ei

      haluttu millään tehdä syyllistä, eikä tuomittu vieläkään...

    • entäs anneli...

      unohtuikos Anneli kokonaan

    • jourmach

      Aueria oli sentään hyviä syitä epäillä. Gustafsson-näyttö perustui pelkkiin oletuksiin ja Holmströmiä vastaan ei oikeastaan mitään näyttöä ollutkaan.

      • Crimes

        On aika selvää, että ne tuokkospojat , kaksi teltalla tyttöjä vikitelleitä surmasivat heidät kiimoissaan. Itä- Suomi on synkkää aluetta, paljon sekopäisiä N1c-jurttamongoloidien jäljeläisiä, jotka ovat geneettisestikin isolaatteja Euroopassa. Samantyylinen telttamurhatapaus sattui NL:ssa jurttamongojen asuinalueella. Yhdeltä tytöltä oli leikattu kieli ja kaivettu silmät päästä. Googlatkaa Dyatlovpass.

        Lisäksi Itä-Suomessa on se sarjahukuttaja. Ei sillä, jurttamongojen siitoksia on koko Suomi liiankin täynnä. Tämä 'itäisyys' näkyy Eurostatin rikostilastoissakin Suomen ja Baltian osalta.


      • Anonyymi

        Kaikki kolme syyllisiä, ei mitään epäselvää.


    • totuus selville

      Aivan Anneli Auer unohtui.En osaa kuitenkaan tapauksesta sanoa mitään,kun en ole Ulvilan surmaan lähemmin tutustunut.Auer on kuitenkin saamassa korvauksia 100 000€... aika suuri summa rahaa murhasta,jos hän murhasi miehensä...

      Tulilahden murhiin on myös ehdotettu syylliseksi Hans Assmannia,mutta mikäs olisi näyttö saksalaisen syyllisyydestä...? Hänen osuuttaan murhiin ei koskaan tutkittu,eikä hän tullut esille tutkinnassa.

      • Anonyymi

        Vieläköhän saisi runarin ja naisten DNA:ta pöksyistä ja muista todisteista jos tallessa, ei tarvitsisi elätellä salkkaritarinoita.


    • totuus selville

      Jotkut vanhat heinäveteläiset ovat sanoneet tietävänsä murhaajien nimet.Tulilahden murhat teki siis heidän mukaansa kaksi henkilöä.He ovat sanoneet,että toinen henkilöistä on vielä vuonna 2009 elossa... en tiedä,onko kyseinen henkilö vielä elossa,mutta miksi poliisi ei ota vanhusten lausuntoja vakavasti? Asiat täytyy tutkia perusteellisesti,jotta vanhat murhamysteerit selviäisivät!

      • Anonyymi

        Kylähullun höpinöillä mitään väliä, runar kuollut aikoja sitten.


    • Puliukkeli

      Ihmettelen sitä, että vaikka moni heinäveteläinen tiesi, ketkä (kaksi) tekivät nuo murhat, he eivät kertoneet tietojaan poliisille. Joku nainen oli jopa nähnyt nuo kaksi verisinä murhailtana, mutta rahalla ja pelottelulla hänet saatiin hiljaiseksi. Tekijät olivat kuulemma rikkaan? liikemiehen lapsia.

      Ihmettelen myös sitä, että miksi poliisi ei kolunnut läpi muita tutkintalinjoja, kuin Runar Holmströmin, vaikka esim. eräs Elina-niminen nainen (en muista sukunimeä) kertoi kuulleensa kahden miehen keskustelevan murhailtana ruumiiden ja tavaroiden hävittämisestä. Kai siihenkin aikaan olisi voitu järjestää jonkinlainen testi, jossa eri epäiltyjä olisi puhutettu tälle Elinalle. Ehkä tapaus olisi selvinnyt.

      Myös eräs metsätöissä ollut mies oli kuullut kahden miehen (työtoverien) puhuvan polkupyörien hävittämisestä keskenään ja toinen (ilmeisesti päätekijä) oli uhannut toista puukolla, jos tämä ei lopeta teosta puhumista.

      Minua vihastuttaa ja puistattaa edelleen sen aikainen tapa kylissä, että vaikka murhaaja(t) tiedettiin, siitä vaiettiin, koska kyseessä oli omat kyläläiset ja syy yritettiin langettaa jonkun ulkopaikkakuntalaisen niskoille, kuten Runar Holmströmin. Enkä puhu pelkästään Tulilahdesta, vaan monesta muustakin selvittämättömästä pikkukylässä sattuneesta murhasta.

      Toinen Tulilahden tekijä eli vielä vuonna 2009, enkä tiedä elääkö nyt. Jos elää, niin toivoisin jonkun paikkakuntalaisen puhuvan, ennen kun on liian myöhäistä. Tuomio olisi oikea tuomio tälle murhaajalle iästä huolimatta, vaikka olisikin ollut vain apuri tai tavaroiden hävittäjä. Nyt ei voi enää koston pelolla vaikenemista perustella, sillä tekijä on jo niin vanha, että hänestä ei ole enää vaaraa kenellekkään.

      Kumpi oli sitten heinäveteläisille tärkeämpi, oman kylän maine, vai syyttömät murhatut? Ei ole vaikea arvata vastausta...

      • Anonyymi

        Varmaan jokainen aikuinen kyläläinen puhunut murhista, onneksi syyllinen tappoi itsensä.


    • totuus selville

      Kyllikin murhassa sama juttu.Murhaajan nimeä ei haluta paljastaa,koska hävetään,että oman kylän poika paljastuu murhaajaksi.Kyllikki Saarenhan lähes varmasti murhasi isojokinen ojankaivaja Vihtori Lehmusviita.Lehmusviitaa auttoi murhatyössä hänen lankomiehensä.Lehmusviita kuoli mielisairaalassa vuonna 1967.Lehmusviita meinasi useaan otteeseen tunnustaa murhan,mutta aivan viime hetkellä hänestä ei enää saatu mitään irti.Poliisi on useaan otteeseen sanonut tietävänsä Kyllikin murhaajan henkilöllisyyden,mutta poliisi ei ole antanut nimeä julkisuuteen,koska kyseinen henkilö on kuollut.Poliisi tarkoittaa tällä henkilöllä Vihtori Lehmusviitaa.

      • Anonyymi

        Kylähulluja joka kylässä, onneksi läheskään kaikki ei murhaa kuten mustapartainen, mutta kovasti ne puolustelee murhaajia, nisseä, runaria, auerskaa...


    • mistä tiedot?

      Mistä olet saanut tietosi näistä kahdesta miehestä Puliukkeli? Oletko heinäveteläinen ja kuka sinulle on asioista kertonut?

    • Puliukkeli

      Olen saanut nuo tiedot Murha.info-palstalta ihmisiltä, jotka ovat saaneet tiedot heinäveteläisiltä aikalaisilta. Nämä kyseiset Murha.infon ihmiset ovat luotettavia. Varmasti löydät nämä tiedot ehkä vielä tarkempina, jos kysyt asiaa vielä eläviltä Heinäveden aikalaisilta.

      • Anonyymi

        Juu, yhtä luotettavia kuin annulistit :D


    • Puliukkeli

      Unohtui vielä se, että murhien jälkeen eräs rouva poltti pihallaan vaatteita. Hän selitti tekemistään sillä, että vaatteet olivat "ruosteisia". Tämä rouva liittyy näihin kahteen aiemmin mainittuihin miehiin. Tämän kertoi eräs vanha heinäveteläinen nainen kuolinvuoteellaan.

      • Anonyymi

        Tosi moni pesi vaatteita, kaikki kyläläiset siis syyllisiä :)


    • mistä tiedot?

      Puliukkeli onko jompikumpi näistä kahdesta miehestä vielä elossa,ja jos on niin missä asuvat nykyisin? Ja haluaisin itsekin keskustella Tulilahden murhista näiden henkilöiden kanssa,joilta olet tietosi saanut.Olisiko mahdollista keskustella heidän kanssaan netin välityksellä?

      • Anonyymi

        Voit keskustelle runarin kanssa selvinnäkijän kautta tai vaikka assmanin kanssa jos sopii paremmin kuyvitelmiisi, myös liitelevään huppikseen voi ottaa yhteyden kunhan maksat 200€.


    • salapolliisii

      Jos toinen murhaajista on elossa,niin oikeuden eteen vastaamaan teoistaan!

    • Erkki-Pentti

      Niinhän se pitäisi olla, mutta kun kukaan paikkakuntalaisista ei halua puhua, vaikka kerrottavaa kyllä olisi. Uskon edelleen, että elossa on henkilöitä, jotka tietävät murhaajat.

      • Anonyymi

        Kyllä kylähullut tietää :)


    • totuus selville

      Naurettavaa,aivan sama miten vanha tämä elossa oleva murhaaja on... Vankilaan loppuelämäksi vain,jos todisteet riittävät.Miksi paikkakuntalaiset eivät puhu? Pelko vaiko häpeä? Kertomalla nämä asiat poliisille vanha veriteko voisi vihdoinkin ratketa.

      • Anonyymi

        Runar kuollut aikoja sitten, mutta auerskan ehtii saada vankilaan ja vielähän se nissekin on hengissä.


    • Erkki-Pentti

      Se taitaa olla häpeä ja kunnia. Vanhaa pappaa tuskin kukaan pelkää.

    • totuus selville

      Asutko itse Heinävedellä Erkki-Pentti? Se mies pitäisi ilmiantaa poliisille,jos syyllisyys Tulilahden kaksoismurhaan on täysin varma asia.Näiden ihmisten velvollisuus olisi kertoa totuus poliisille,jotta juttu voitaisiin julistaa vihdoinkin ratkaistuksi.Jo on kummallista käytöstä paikkakuntalaisilta,en kykene ymmärtämään tuollaista menettelyä... Etkö sinä voisi toteuttaa kansalaisvelvollisuutesi ja mennä poliisin puheille?

    • Erkki-Pentti

      Tekisinkin niin, mutta en ole heinäveteläinen. Olen tutustunut asiaan muuten. Ehkä jutustelu jonkun heinäveteläisen vanhuksen kanssa voisi avartaa asiaa.

    • totuus selville

      Murhaaja kuuluu telkien taakse loppuelämäkseen,aivan sama vaikka olisi 100-vuotias...

      • Anonyymi

        Tuomitsi itsensä kuolemaan.


    • heinäveteläinen

      Kyllähän tosi on se, että jos joku jotain tietäisi, se olisi tullut julki jo aikoja sitten. Ihan turha mitään salaliittoteorioita kyhäillä, Asun itse Heinävedellä ja olen puhunut asiasta paljon mm. mummoni kanssa, joka jollain tapaa oli osallisena tutkinnassa. Nuo "joku on sanonut ja toinen kuullut" -jutut ovat ihan urbaania legendaa vailla mitään todellisuutta. Yhtä totta kuin Elvis elää ja on nähty milloin missäkin. Kieltämättä tutkintapöytäkirjat ovat mielenkiintoista luettavaa ja laittavat helposti mielikuvituksen liikkeelle mutta oletettava lopputulema luultavasti kuitenkin on se, ettei tapaus ikinä selviä.

      • Oikea urbaanilegenda

        Nyt heinäveteläinen joko salailee tai on sitten vain tietämätön asioista. Useat heinäveteläiset vanhukset tiesivät murhaajat, mutta vaikenivat, eivätkä kertoneet tietojaan poliisille. Jopa eräs nainen näki nämä kaksi miestä, paikkakuntalaiset veljekset, verisinä murhayönä, mutta hänet hiljennettiin isolla rahalla ja uhkailulla. Murhaajat olivat siis paikallisen rikkaan liikemiehen lapsia. Eräs vanhus kertoi kuolinvuoteellaan näiden kahden miehen perhetuttuihin kuuluneen naisen polttaneen vaatteita seuraavana päivänä murhista, väittäen niissä olevan "ruostetta". Sama nainen sai hermoromahduksen pian veritekojen jälkeen. Uhrien ruumiita ei löytynyt, kun etsijänä oli näiden yllämainittujen miesten sukulainen, mutta kun oli toinen etsijä, niin he löytyivätkin. Toinen murhaajista eli vielä vuonna 2009.

        Heinävedellä syylliseksi yritettiin saada syytön mies, Runar Holmström. Taidettiin etsiä muitakin laitapuolenkulkijoita ja mustapartaista miestä, kunhan ei vaan rikkaan penikat jäisi kiinni ja totuus paljastuisi. Ja hyvin siinä heinäveteläiset onnistuivatkin. Onneksi sanotaan, että murhaajia odottaa toinen tuomio, tuomio, jota ei voi paeta. Tuskin tämä uhrien omaisia lohduttaa, mutta kuitenkin.

        Minua inhottaa sen aikainen tapa Suomen pikkukylissä, että tekijä(t) usein tiedettiin, mutta asioista vaiettiin, koska jos murhaaja(t) olivat oman kylän poikia, niin se olisi jonkinlainen häpeä. Sama tapahtui Kyllikki Saaren murhassa. Enemmän pitäisin urbaanilegendana tuota Runarin "syyllisyyttä".


      • Anonyymi

        Onhan se ollut selvä kauan, murhaaja eli runar tappoi itsensä.


    • perehtynyt

      Heinäveteläinen urbaanilegendalainen; salailun periaate on toiminut teidän kunnassa Onni Happosen ajoista asti (selvittämätön poliittinen henkirikos 30-luvulta), että se siitä ja mummosi puheista. Kuka teitä enää uskoo?

    • heinäveteläinen

      Onni Happosen jutussa ei ole mielstäni mitään selvittämätöntä, tiedetään kuka teki ja mitä. Isoukillani olisi voinut olla ihan sama kohtalo kuin Onnillakin. Kävivät samat joukot monta kertaa etsimässä isoukkiani, onnistui aina välttämään hakuporukan, milloin piileskellessä tuvan vinnillä, milloin joutuen karkuun metsiä myöten. Oli toiset ajat ja tavat silloin...ollaan onnellisia siitä, että ainakin jotain on noista ajoista muuttunut...vai onko? "Hakkaraisten" ja kumppanien politikointi antaa kyllä viitteitä siitä, että ollaan palaamassa Onni Happosen vuosikymmenille ja kyydityksille on kohta kysyntää...ollaanhan nyt jo viemässä niitä homoja, lesboja ja somaleita jAhvenanmaalle.. ; )

    • 8+5

      Heinevedellä maalattiin spurgu spraymaalilla siniseksi ja hilattiin köydellä auton perässä. Elävätköhän ne raikulipojat vielä ?

    • nytmyöhäistä

      Kyllähän kahden miehen puolesta Heinävedellä puhuu moni asia. Mielenkiintoista että edellisenä iltana Eine ja Riitta olivat käyneet Polvijärven lavalla tansseissa. Todennäköistä onkin että surmaajat olivat tavanneet tytöt jo tuolloin ja näin tienneet heidän viettävän seuraavan iltansa ja yönsä Tulilahdessa. Veneellä miehet leirintäalueelle tulivat ja sieltä myös poistuivat, sen takia ei heistä havaintoja ole. Näin heidän oli myös helppo käydä tulevina öinä parantelemassa kätköjä. Kahden tekijän puolesta puhuu myös se että toinen tytöistä surmattiin kivellä ja toinen puukolla.

      • Anonyymi

        Joo ja se on aika puhuva, että siihen aikamäärään klo 24.00 - aamuun valjetussa ajassa ei niin paljon yksi ihminen kerkiä tehdä. Kun on haettava maatalosta lapio haudan kaivamiseen, pyörien hukuttaminen yms. tavaroiden piiloon laittaminen. Nuo illalliset pojat tulivat aamutunnilla käymään vielä tyttöjen luo, mutta kaikki on "tyhjää" ei mistään havaintoja. Pojat luulivat, että tytöt olivat lähteneet kohti kotia. Miksi lähitalon koira ei haukkunut? Oliko tekijät koiralle tuttuja, koska koira ei hauku "omaa tuttua". Kirjoittakaa tänne tietoja ja mitä puhutaan, joku tietää, mutta mitä ja miksi?


      • Anonyymi

        Vain kylähullun harhat, runar todistetu syylliseksi ja pystynyt tekemään helposti yksinkin, mutta mikä estää että olisi ollut apurikin.


    • Tekijätpaikkakunnalta

      Runar oli syytön Tulilahden surmiin. Luettuani kaikki aiheeseen liittyvä en voi muuta todeta.

      • Jokupalanenpuuttuu

        Ei kuitenkaan täsmää puukolla katkaistu männyn taimi, tutkimuksissaan oli ilmennyt että puukkoa oli käytetty vasemmalla kädellä ja Runar oli oikea käteinen, tosin kätevä käsistään kykenee tuohon vasemmallakin kädellä, ihmettelen miksi Hans Assmannin tapausta ei tutkittu tarkemmin, olihan murhia ennen kaksi Saksalaista hakenut kioskista Tulilahden leirintö-alueen kartan, minun intuitio sanoo että murhaaja oli Assmannin! Oliko Hans kenties vasenkätinen?


      • Tekijätpaikkakunnalta

        Hans sopii paremmin Bodomin murhiin. Lääkäri Jorma Palo piti häntä varmana syyllisenä nimenomaan tähän.. Hans olisi jopa tunnustanut nämä murhat sairaalassa.


      • Anonyymi
        Tekijätpaikkakunnalta kirjoitti:

        Hans sopii paremmin Bodomin murhiin. Lääkäri Jorma Palo piti häntä varmana syyllisenä nimenomaan tähän.. Hans olisi jopa tunnustanut nämä murhat sairaalassa.

        Poliisi pystyi sulkemaan Assmanin pois epäiltyjen joukosta. Alibi verijäljet laboratorion mukaan maalia. Sekavuustila ns.maalarinhumala.


    • Näkijä1

      Runar Holmström vapautui suorittamasta pyttytuomiotaan vuonna 1953 ja surmasi tuntemattomaksi jääneen naisen Vaasan alueella vuonna 1954. Hänellä ei ollut muita henkirikoksia omallatunnollaan.

    • runar

      älä puhu soopaa holmström oli ainoastaan pikku rikolline ei mikään murhaaja tää on tahallista vääristelyä tosiasiat puhuu sen puolesta että runar oli syytön

    • Anonyymi

      Pyörät upotettiin järven syvimpään kohtaan. Rantaan oli 130 m. Myöhemmin yöllä kuultiin moottoriveneen ääntä. Mistä murhaaja tiesi että leirintäalueella oli ihmisiä jos ei itse asunut järven rannalla näköetäisyydellä. Tekijä löytyy hyvin pieneltä alueelta, siitä vaan penkomaan kirkonkirjaa ja henkiveroluetteloa alueelta.

      Risun laittaminen haudalle oli muuten sodassa opittu tapa haudan merkitsemiseksi. Sodan jälkeen väkivaltatilastot räjähtivät 45-52 kun sodan murskaamat miehet riehuivat kännissä. eli tekijä asuu järven alueella ja on todnäk 1919-24 syntynyt veteraani.

      Kukaan ei muuten tarkistanut Holmströmin alibia moponkorjauksesta.

      • Anonyymi

        Ne kaksi poikaa eivät muka kuulleet asiasta mitään, vaikka radiossa etsintäkuulutettiin tyttöjä, oliko savotta niin maailman kolkassa?
        Hehän olivat viimeiset, ketkä tytöt "elossa" näkivät.Tai he ja heidän avustajansa. Tai jotkut muut tulivat vielä poikien jälkeen tai pojat hakivat lisää porukkaa ja tultiin moottoriveneellä "naisiin".
        Tunsivat seudun ja järven syvimmän kohdan minne pyörät upottaa. Heitä yön tapahtumassa auttoivat omaiset, tarvittiin vahvoja käsivarsia kuljettamaan ruumiit. Olivat kylän parempiosaisia. Tuo juttu olisi tuhonnut monen elämän siellä, jos oikeat syylliset olisivat löytyneet.
        Oli poikien isät sitä ikäpolvea, joille sodan opit tallessa. Olihan se hautauspaikalla ollut puuntaimi samalla tavalla laitettu kuin rintamalla haudat merkittiin. Ja entäs jos moottoriveneellä tultiin poikien jälkiä korjaamaan, isä tai muu omainen tai jopa joku Heinäveden poliisista.
        Ei sitä hommaa kahden nulikan toimesta ole saatu tehtyä.
        Tekee pahaa lukea tuota juttua, kun koko ajan tuntuu, että tapauksessa joku mättää,, että se "haisee".
        Ja rahalla on suut tukittu. Siihen juttuun on sotkeutunut niin moni, että on oltava suu supussa.
        Jopa tuo "ei unohdu koskaa" on niin puhtoiseksi tehty juttu, että aina vaan kyllästymiseen asti Runarista puhutaan, syyttömästä ja vähän yksinkertaisesta miehestä.
        Ja miksi Heinäveden kunta ei tee tästä tapauksesta matkailuvalttia? Sinne vaan tien varteen kyltii miten pääsee murhapaikalle ja sinne palveluita ja turisteille telttailua ja kesäöisiä kokemuksia ja kauhuelämyksiä, kuiskauksia, huutoja, raahauksen ääntä. Kyllä tulisi porukkaa...
        Ja miksei elokuvaa voisi tehdä, josta jätetään Runar pois ja keskitytään niihin kyläläisiin...
        Niin että miksiköhän se nunnakin siellä katosi eikä mistään löydy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne kaksi poikaa eivät muka kuulleet asiasta mitään, vaikka radiossa etsintäkuulutettiin tyttöjä, oliko savotta niin maailman kolkassa?
        Hehän olivat viimeiset, ketkä tytöt "elossa" näkivät.Tai he ja heidän avustajansa. Tai jotkut muut tulivat vielä poikien jälkeen tai pojat hakivat lisää porukkaa ja tultiin moottoriveneellä "naisiin".
        Tunsivat seudun ja järven syvimmän kohdan minne pyörät upottaa. Heitä yön tapahtumassa auttoivat omaiset, tarvittiin vahvoja käsivarsia kuljettamaan ruumiit. Olivat kylän parempiosaisia. Tuo juttu olisi tuhonnut monen elämän siellä, jos oikeat syylliset olisivat löytyneet.
        Oli poikien isät sitä ikäpolvea, joille sodan opit tallessa. Olihan se hautauspaikalla ollut puuntaimi samalla tavalla laitettu kuin rintamalla haudat merkittiin. Ja entäs jos moottoriveneellä tultiin poikien jälkiä korjaamaan, isä tai muu omainen tai jopa joku Heinäveden poliisista.
        Ei sitä hommaa kahden nulikan toimesta ole saatu tehtyä.
        Tekee pahaa lukea tuota juttua, kun koko ajan tuntuu, että tapauksessa joku mättää,, että se "haisee".
        Ja rahalla on suut tukittu. Siihen juttuun on sotkeutunut niin moni, että on oltava suu supussa.
        Jopa tuo "ei unohdu koskaa" on niin puhtoiseksi tehty juttu, että aina vaan kyllästymiseen asti Runarista puhutaan, syyttömästä ja vähän yksinkertaisesta miehestä.
        Ja miksi Heinäveden kunta ei tee tästä tapauksesta matkailuvalttia? Sinne vaan tien varteen kyltii miten pääsee murhapaikalle ja sinne palveluita ja turisteille telttailua ja kesäöisiä kokemuksia ja kauhuelämyksiä, kuiskauksia, huutoja, raahauksen ääntä. Kyllä tulisi porukkaa...
        Ja miksei elokuvaa voisi tehdä, josta jätetään Runar pois ja keskitytään niihin kyläläisiin...
        Niin että miksiköhän se nunnakin siellä katosi eikä mistään löydy.

        Syyllinen tappoi itsensä ja sillä sipuli, turhaan nostit uuden ketjun, tuollahan on kaikki kerrottu.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/2727185/tulilahden-murhaaja-tiedetaan!


      • Anonyymi

        Syvin paikka on todennäköisesti keskellä vesistöä, ei siihen ruudinkeksijä tarvitse olla ja runar seikkaili alueella ties kuinka kauan kun oli pitkään reissuillaan, oli varastellutkin jo monesta paikasta.


    • Anonyymi

      Kattis taas levittelemässä harhojaan.

      • Anonyymi

        Eikö lääkkeet tehonneet, kerroithan varmasti lääkärille näkeväsi kattokassisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö lääkkeet tehonneet, kerroithan varmasti lääkärille näkeväsi kattokassisia?

        Katto-kassinen heti kun todistat perättömät väitteesi todeksi olen kanssasi samaa mieltä Runar on syyllinen mutta jos et pysty todistamaan niin juttusi on pelkästään hourailun tasoista tekstiä jään mielenkiinnolla odottamaan todisteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katto-kassinen heti kun todistat perättömät väitteesi todeksi olen kanssasi samaa mieltä Runar on syyllinen mutta jos et pysty todistamaan niin juttusi on pelkästään hourailun tasoista tekstiä jään mielenkiinnolla odottamaan todisteita.

        Runar on todistettu syylliseksi, mutta päätohtori on paras auttamaan kattokassis-harhoissasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Runar on todistettu syylliseksi, mutta päätohtori on paras auttamaan kattokassis-harhoissasi.

        Elikkä tyhjän höpinä jatkuu vian ei tarvii olla iso jos se on päässä niinkuin käytöksellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elikkä tyhjän höpinä jatkuu vian ei tarvii olla iso jos se on päässä niinkuin käytöksellä

        No kertoiko päätohtori minkä vian päästäsi löysi?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe