Lontoo kysymyksiä... paljon!

Lontoo**

Olemme siis lähdössä lontooseen 3 aikuisen, ja kahden lapsen kanssa. Kaikki ensikertalaisia lontoossa.
Ensinnäkin lennämme gatwickin lentokentälle, hotellimme sijaitsee osoitteessa sussex garden, käsittääkseni paddington aluetta.
Eli millä kannattaa lentokentältä suunnata hotellille?
Ja sitten mitä on nämä oyster, travelcard... ym londonpassit mistä ihmiset täällä puhuu. Miten ne toimii? mitä hyötyä niistä on? Paljon sellaiset kustantaa.
Tarkoituksena lomalla on kiertää kaikki mahd nähtävyydet mitkä pitää nähdä ku lontoossa on, Shoppailla ja vaan katsella kaupunkia ympäri .
Onkohan alue missä hotelli sijaitsee kovinki kaukana keskustasta ( joka käsittääkseni on kovin laaja)
Kertokaa kaikki mitä kannattaa tietää ku ensimmäistä kertaa Lontooseen suuntaa.

9

1182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Teidän kannattaa tulla kentältä Lontooseen junalla. Juna sieltä etelästä tulee Victoria-asemalle josta teidän kannattaa mennä hotellille taksilla, koska teitä on noin monta ja matkatafvarat tietenkin mukana. Se on tässä vaiheessa käytännöllisin ratkaisu.

      Sitten menette mihin tahansa metroasemalle ja ostatte sieltä sen oysterin. Se on kortti jolla voi matkustaa sitten busseissa (niissä ihanissa kaksikerroksisissa) ja metrossa.

      Korttien hinnat vaihtelevat. Me ostamme aina viikon bussikortin ja se maksaa noin 20 puntaa. Sillä saaa siis matkustaa niin paljon kun kerkiää ja tarvitsee. Hyöty on ilmeinen: vaivattomasti voi nousta bussiin ja vain piipata se kortti siihen bussin lukijaan.

      Hotellinne sijainti on ihan hyvä. Pääsette sieltä helposti metrolla tai bussilla siihen kohtaan mitä voisi kutsua keskustaksi eli Sohon, Trafalgar Squaren ja Piccadilly Circuksen alue.

      Teidän kannattaa jalkautua bussista esim Marble Archilla, siinä Hyde Park puiston koilliskulmassa. Siitä kuljette Oxford Streetiä pitkin (vilkas kauppa-katu) kohti Tottenham Court Roadia.

      Sieltä alas pitkin Charing Cross Roadia Trafalgar Squarelle, jossa on se Nelsonin Patsas. Siinä on myös Piccadilly Circus ihan lähellä ja siinä alueella on paljon nähtävää ja koettavaa.

      Trafalgar Squarelta kannattaa joko kävellä tai mennä bussilla White Hall-katua pitkin Parlamenttitaloille ja Big Benille. Matka vajaa kilometri. Siinä Big Benin vieressä on mm Westminster Abbey ja London Eye.

      Sieltä on helppo ja mukava kävely StJames´Parkin läpi Buckingham Palacelle, siihen Kuningattaren asunnolle. Siinä edessä hienojen porttien ja Victoria-monumentin seuduilla aistii Britannian Majesteetillisuuden todella syvästi ja kauniisti.

      Siitä ylöspäin aukeaa Green Park, joka on kyllä myös tutustumisen arvoinen. Sen läpi pääsee helposti nousemaan takisin ylös Piccadilly Circukselle. Hahmottakaa nämä asiat kartasta jo etukäteen.

      Piccadillyltä voitte sitten lähteä seikkailemaan pitkin Sohon katuja kohti pohjoista ja tulette China Townin läpi takaisin Tottenham Court Roadin risteystä. Se on yksi hyvä kiintopiste. Siinä on tosi korkea pilvenpiirtäjä: Center Point, joka on hyvä maamerkki.

      Suosittelen myös ehdottomasti kiertelemistä siinä Kensington Gardens-puistossa. Se on se läntinen osa siinä Hyde parkin vieressä toisella puolella sitä Serpentine-järveä.

      Siellä kannattaa käydä Kensington Palacessa. Ei välttämättä sisällä, mutta se puisto on niin ihana. Huomioikaa siinä lähellä loistelias Albert Monumentti, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

      Siitä kohti sitä puistojen keskellä olevaa järveä ´ja sen ylittävää siltaa niin tulette Prinsessa Dianan Muistolähteelle. Tämä puistojuttu on muuten aika lähellä teidän hotellianne .

      Lontoon nämä nähtävyydet joista mainitsin ovat kaikki ilmaisia kun ei mene noihin mainittuihin rakennuksiin sisälle, paitsi Kensington Palacen kauppaan, joka on ilmainen.

      Hotellilltanne on lyhyt matka myös Madame Tussaudille. Tuollaisille pienille matkoille teidän kannattaa ehdottomasti käyttää taksia kun teitä on noinkin monta seurueessa. Se tulee edulliseksi kokonaisuutena.

      Siellä pohjoisessa Regent Parkin yläpuolella on sitten Camden Town, joka on uskomaton markkinakatu. Jokaiselle jotain ja nähtävyytenä ihan must. Se ilmapiiri siellä on aivan ainutlaatuinen ja aikuiset ja etenkin nuoret hullaantuvat niiden kauniiden tavaroiden katsomisesta. Hinnatkaan eivät siellä päätä huimaa.

      Jos liikutte kokoajan seurueena yhdessä teidän voisi olla hyvä käyttää melkein vallan taksia. Teidän ei välttämättä tarvitse kuin tulla taksilla joka päivä siihen oxford Streetin seuduille ja siitä sitten kierrellä jalan ympäriinsä. Se ns keskusta on kuitenkin aika kompaktisti siitä tavoitettavissa.

      Eri asia on sitten jos menette sinne Towerin seudulle (Linna ja Silta se StPaulin Katedraali). Sinne pitää mennä jollain kulkuneuvolla. Yksi ihana vaihtoehto sinne on mennä sieltä BigBenin kupeesta Thames jokea pitkin vesibussilla sinne,

      Tutustukaa etukäteen huolella Lontoon karttaan. Huomioikaa erityisesti alue Trafalgar Squaren yläpuolella siinä Leicester Squaren seutuvilla. Siellä myydään myös ns puolihinta lippuja teattereihin ja musikaaleihin. Teattereissa myydään muuten tauolla ihanaa jäätelöä kesäisin. se on tosi hyvää ja lapset tykkäävät siitä aikuisista puhumattakaan.

      Tehkää oikein ihana matka Lontooseen ja muistakaa: älkää yrittäkö nähdä ja kokea kaikke yhdellä kertaa sillä kerran siellä käytyänne palaatte varmasti vielä takaisin. Ja monta kertaa!

      Hyvää Matkaa Teille!

    • Lentoasemalta kannattaa mennä junalla hotelliin. Mikäli junaa ei ole saatavilla järkevästi, voi mennä ihan taksilla.
      Jos taksilla menette, kannattaa varautua siihen, että Lontoossa on pahat ruuhkat.
      Kaupungilla kannattaa kaikkien pitää laukuistaan kiinni ja esim. kamera kannattaa olla piilossa, koska taskuvarkaita on erittäin paljon.
      Jos lapset ovat alle 10- vuotiaita, kannattaa pitää koko ajan kädesta kiinni, koska kaappauksia tapahtuu paljon. Muistakaa sitten, ettei lapsia saa jättää hotelliin tai vuokra asuntoihin yksin, koska esim. naapuri voisi soittaa siitä poliisille.
      Hyvää matkaa!!! "Good Luck"

    • ****

      Suuret kiitokset vastaajille. Erityisesti ensimmäinen .Tästä oli paljon hyötyä. Pitää heti hommata kartta . Matkaa jo kovasti odotellaan :)

    • *** *** ***

      Me aikoinaan tilasimme kuljetukset Gatwickistä Paddingtonille. EI tullut edes juurikaan kalliimmaksi kuin juna- ym. liput viisihenkiselle perheellemme. Vinkkejä löytyy mm. lentokentän sivuilta.

      • *** *** ***

        Ja jatkoa vielä: Sussex Gardensista pääsee maanalaisella erittäin helposti ympäri kaupunkia joko Paddingtonista tai Lancaster Gatelta. Myös bussilla liikkuminen esim. Oxfors Streetille on helppoa ja aika nopeaakin. Me olemme ottaneet aikuisille Oysterit, joihin olemme ladanneet travel cardit. Lapsille olemme ostaneet punnan hintaiset päiväliput.


    • LONTOO 15.6.2011

      JOS OLETTE JO MATKALLA TÄMÄ VIESTI ON TURHA,mutta jos päätätte mennä junalla lentokentältä jääkää poisCLAPHAM JUNCTION asemalla,sillä victoriassa on remontti ja kauhea kaaos..taksi sieltä on ehkä muutaman euron kalliimpi..

    • sinkkali

      Victorialla ei ainakaan kesäkuun viimeisellä viikolla ollut minkäänlaista remonttia sisätiloissa ja kaikki toimi hyvin. Ulkopuolen remontti ei vaikuttanut mihinkään mainittavasti.

    • travelbag

      Paddingtonista Sussex Garden osoitteesta voitte kaytannollisesti katsoen kavelle keskustaan, so. Marble Archiin, josta alkaa kuuluisa shopping katu Oxfor Street. Ei se niin kaukana keskustasta ole.

    • artsi598

      Kiitosta vaan, hiihtohousu-nainen. Hain tietoa Lontoon matkaamme varten näiltä keskustelusivustoilta ja vastauksesi oli ylivoimaisesti paras. Näillä eväillä pääsemme alkuun ja sen jälkeen kaikki on herran hallussa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe