metrot ym

ei ummarra

On tosi vaikea valita aluetta mistä varaisi hotelliyöpymiset Roomassa. Nuo kaupunginosat ja metrolinjojen numerot kun eivät sano minulle mitään. Mikä olisi sopiva alue, ei kaukana keskustasta ja helposti kuljettavissa julkisilla Ryanairin kentältä. Ja maksaakaan ei saisi kovin paljon.
N. 200e/3 vrk näyttää olevan halvimmasta päästä. Sen nyt vielä kärsii maksaa, mutta se sijainti on tooosi vaikea valita. Booking.com on aina palvellut hyvin, joten sen kautta luultavasti sen varaan.

27

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tjutju

      Toki majoituspaikkaa on aina vaikea valita. Erityisen vaikeaa on valita sitä jollekin tuntemattomalle. Voin kyllä antaa jotain vinkkiä, mutta tarvitsen ensin vähän lisätietoja:

      1. Toimivatko jalkasi ja liikutko mielelläsi apostolin kyydillä vai taitatko lyhyetkin matkat mieluiten julkisilla?

      2. Laita seuraavat matkapuuhastelut tärkeysjärjestykseen tai kerro, minkä verran ne kiinnostavat: nähtävyydet, shoppailu, torit, yleinen hengailu ja oleilu, yöelämä, ruoka, jalkapallon seuraaminen, joku muu asia (mikä?)

      3. Haluatko majoituksen keskustan turistivilinästä vai mieluummin vähän kauempaa mutta alueelta, jossa törmää lähinnä paikallisiin?

      4. Aiotko pysytellä vain Roomassa vai haluatko tehdä päiväretkiä esimerkiksi Ostiaan, Tivoliin tai Braccianoon?

    • ei ummarra

      jalat toimivat moitteettomasti ja mielelläni kävelen paljon. Lenkkarit ovat mieluisemmat kuin korkokengät.
      Räekwyajärjestys voisi olla tämä
      :1. torit sisältäen yleisen hengailun ja oleilun ihmisiä katsellen jostain katukahvilasta tms.
      2. nähtävyydet. Ei koko päivää museoita ja kirkkoja koluten vaan korkeintaan yksi/päivä.
      3. ruoka ja miksei vaikka lasi pari viiniäkin
      4. shoppailu
      5. yöelämä ei kiinnosta yhtään
      Majapaikka voisi olla alueella, missä paikalliset asustavat, mutta sitten tarvitaan hyvä kulkuyhteys keskustaankin. Sielläkin haluasin piipahtaa.
      Nuo mainitsemasi päiväretkikohteet ovat minulle täysin vieraita, mutta miksipä ei niissäkin voisi vierailla. Seikkailumieltä on matkassa!

      Kiva, jos viitsit vastata!

      • Toinen nonno

        Ensin niistä metrolinjoista: Roomassa on kaksi metrolinjaa A ja B, jotka risteävät Termini-nimisellä päärautatieasemalla. Terminillä voit vaihtaa metrolinjaa kätevästi. A-linjan tunnusväri on punainen ja B-linjan sininen. Metroasemat on merkitty Googlemapsiin punaisella M-merkillä.

        Kun vertailet hotellien sijainteja, kannattaa tarkistaa myös matka lähimmälle metroasemalle. Maanpäällisilläkin julkisilla pääsee vaivattomasti paikasta toiseen, mutta ensikertalaisen on aika hankala löytää sopivin bussi haluamaansa paikkaan. Terminin edustalla on mainio infopiste, josta saa hyvät neuvot kysymykseen: "Millä bussilla pääsen parhaiten kohteeseen X?" Infopiste on tummanvihreä, pyöreä kioski.

        Jos kävely kerran onnistuu, etsi hotellia "muurien sisäpuolelta" eli kaupungin historiallisesta keskustasta. Valinnanvaraa riittää.


      • Kerran Roomassa ollu
        Toinen nonno kirjoitti:

        Ensin niistä metrolinjoista: Roomassa on kaksi metrolinjaa A ja B, jotka risteävät Termini-nimisellä päärautatieasemalla. Terminillä voit vaihtaa metrolinjaa kätevästi. A-linjan tunnusväri on punainen ja B-linjan sininen. Metroasemat on merkitty Googlemapsiin punaisella M-merkillä.

        Kun vertailet hotellien sijainteja, kannattaa tarkistaa myös matka lähimmälle metroasemalle. Maanpäällisilläkin julkisilla pääsee vaivattomasti paikasta toiseen, mutta ensikertalaisen on aika hankala löytää sopivin bussi haluamaansa paikkaan. Terminin edustalla on mainio infopiste, josta saa hyvät neuvot kysymykseen: "Millä bussilla pääsen parhaiten kohteeseen X?" Infopiste on tummanvihreä, pyöreä kioski.

        Jos kävely kerran onnistuu, etsi hotellia "muurien sisäpuolelta" eli kaupungin historiallisesta keskustasta. Valinnanvaraa riittää.

        Tosiaan valinnan vaikeus tulee aina runsaudesta. Jos Roomassa olisi vaikkapa neljä hotellia, valinta olisi paljon yksinkertaisempi. Metroista puheenollen Rooman metro on Euroopan yksinkertaisin ja sillä pääsee keskustassa uskomattoman hyvin. Kannattaa ottaa kioskista kartta, johon on merkitty tärkeimmät julkisten reitit.


    • tjutju

      Edelleen valinta on vaikea. Vaihtoehtoja on useampikin hyvine ja huonoine puolineen. Katso seuraavat paikat vaikka google mapsin avulla:

      PIAZZA NAVONA LÄHIYMPÄRISTÖINEEN
      Dolce far nienten - yleisen hengailun ja oleilun - keskipiste. Tältä seudulta löytyy paljon nähtävää ja päänähtävyydet ovat nopean kävelymatkan päässä. Ruokapaikkoja on paljon, mutta joukossa on tietysti myös useita turistisyöttölöitä. Toisaalta myös erittäin hyvää roomalaista pöperöä tarjoavia trattorioita löytyy niin ikään. Miinuspuolelle menevät kalliit majoitukset. Julkiset liikenneyhteydetkään eivät ole parhaat mahdolliset eli Piazza Navonalle ei kovin helposti pääse Ciampinon lentokentältä - paitsi toki taksilla.

      TRASTEVERE
      Toinen hyvä spotti mukavaan joutenoloon, toreilla ja kahviloissa hengailuun sekä hyvästä ruuasta nauttimiseen. Trastevere on tunnelmaltaan useimmat lumoava. Täältä tallaamisesta pitävä kävelee päänähtävyyksille. Lisäksi raitiovaunukin kulkee esimerkiksi päärautatieasemalta Trastevereen. Huokeahintaista majoitusta voi olla vaikea löytää varsinkin sesonkiaikaan.

      PIAZZA BOLOGNA LÄHIYMPÄRISTÖINEEN
      Tällä seudulla ei liian usein törmää turisteihin. Alue on jo vähän kauempana nähtävyyksistä ja säännöllinen kävely majapaikan ja keskustan välillä voi olla jo vähän liian raskas. Piazza Bolognan pysäkiltä metrot kuitenkin kulkevat esimerkiksi päärautatieasemalle ja Colosseumille. Vaikka piazza itse on oikeastaan liikenneympyrän keskellä, se on hauska paikka tutkailla paikallisten elämänmenoa. Myös varsin kelvollisia ruokapaikkoja löytyy tältäkin seudulta, joka varmasti on majoitushinnoiltaan aiemmin mainittuja alueita halvempi.

      GARBATELLA
      Toinen alue, jossa englannin kieli ei ole puhutuin. Oikeastaan Garbatella on varsin paikallisten täyttämä ja alueella on oma erityinen tunnelmansa. Tämä on myös yksi Rooman parhaista ruoka-alueista. Täällä voi hyvin odotuksin astua sisään oikeastaan mihin tahansa trattoriaan. Kulkeminen keskustan ytimeen ja päänähtävyyksille tapahtunee pääasiassa metrolla, ellei satu olemaan todellinen himokävelijä. Keskustan suunnassa seuraava pysäkki on Piramide, jonka ympäristöstä (Testaccio) löytyy lisää loistavia ruokapaikkoja.

      ------------

      Monet suosivat Terminin, päärautatieaseman läheisiä majapaikkoja niiden edullisuuden ja hyvien kulkuyhteyksien takia. Itse en kuitenkaan pysty suosittelemaan kyseistä tienoota. Alue ei ole kaunis eikä tunnelmallinen ja loppujen lopuksi kävely on paras tapa liikkua Roomassa, jolloin aseman läheisyys jää melko näennäiseksi iloksi.

      Mikäli aiot käydä shoppailemassa, tähän sopivia katuja ovat Via del Corso (melko hintava tosin), Via Cola di Rienzo ja tietyin varauksin Via Nazionale. Edellä mainituista alueista näiden ostoskatujen keskiöön osuu parhaiten Piazza Navonan seutu.

    • terveiset
    • Amor Ansku

      Heips,

      pari Rooman reissua tehneenä kysyn että oletko ajatellut huoneistoa?
      Vuokrasimme molemmilla reissuilla sleep in Italy- nettisivujen kautta apartmentosin. Ensimmäinen oli Campe de Fiorin torin melkein laidalla, ihanan tunnelmallinen paikka ! Näköalaa ikkunasta ei ollut kuin betoniselle sisäpihalle, mutta kun tulit asunnosta kujalle, olit heti kaupungin "sykkeessä".
      Hotellissa olimme viimereissulla pari päivää Napoleon nimeltään, aivan ihana hotelli ja henkilökunta, mutta alue vähän epämääräinen (tosin metroasema hotellin edessä).
      Voi kun on ikävä Roomaan !

    • soooooon

      Tuossa yläpuolella on tosi hyviä juttuja roomankävijöiltä. Kiitos niistä. Tuo Trastevere kuullostaa tosi mukavalta paikalta ja yöpymisetkin näyttävät olevat suht edullisia. Kysyisin kuitenkin vielä, että kuinka kaukana tuo Trastevere on tuosta lentokenttäbussin päätepysäkiltä? Onko käveltävä matka, kun ottaa huomioon että Ryanair saapuu Roomaan puolen yön tienoilla? ja uskaltaako siihen aikaan yleensäkään kävellä ulkona? Meitä on kaksi keski-ikäistä pariskuntaa.

      • tjutju

        En ole aikoihin Ryanairilla lentänyt, mutta veikkaisin, että lentokenttäbussin päätepysäkki on Termini (päärautatieasema). En tiedä kulkeeko mikään bussi enää tuohon aikaan, mutta metrolla tai junalla ei ainakaan keskellä yötä pääse matkaa taittamaan, joten luultavasti vaihtoehtonne on taksi tai apostolin kyyti.

        Mikäli kantamuksia on paljon, voi ensin mainittu olla järkevämpi, koska matkaa on kuitenkin reilut kolme kilometriä Piazza di Santa Maria in Trasteverelle (keskuspiazza). Jos taas matkalaukut on jätetty kotiin, eikä reppujen lisäksi muuta ole, suosittelen lämpimästi kävelyä. Kävely Roomassa yöaikaan on nautinto ja enemmän pelkäisin Helsingissä, Turussa, Tampereella tai vaikka Kajaanissa.


      • roomaan

        Yöllä pääsee Terministä Trastevereen yöbussilla n8. Se kulkee 20 minuutin väliajoin, lähtee Terminin edestä, ihan läheltä lentokenttäbussin pysäkkiä. Yhdestoista pysäkki on ensimmäinen pysäkki Trasteveren puolella ja yhdeksäksitoista pysäkki on Trasteveren juna-asema. Yöbusseissa voi ostaa matkalipun bussissa hintaan 1 euro.
        Teidän ehkä siltikin kannattaa hommata hotelli Terminin lähistöltä, vaikkapa Montin alueelta. Roomassa kyllä uskaltaa kävellä keskellä yötäkin keskustan katuja. Rooma on oikeastaan ihanimillaan yövalaistuksessaan. Silti teidän on mukava kävellä sillon yöllä hoteelliin joka sijaitsee lähellä. Vaikka jossain Piazza Repubblican tienoilla josta sitten voitte kävellä kesksutaa kohden kätevästi. Taikka sitten Via Marsalan puolella johon se lentokentän bussi tulee ja josta se sitten lähtee takaisin lentokentälle.

        Tässä on kohtuuhintainen yöpyminen. Siisti paikka vaikka onkin vaatimaton. Useimmat näyttävät olleet erittäin tyytyväisiä. Hyvällä paikkaa lähteä liikenteeseen. Hintansa väärti.

        http://www.rome30.com/2513/rome-bed-and-breakfast-2129-ariana-b-b.html


    • taksarin morsiann

      Minkä hintaisia taksit ovat Roomassa Suomen hintoihin verrattuna?

    • the beehive

      Tämä on erittäin viihtyisä kortteeri paikka Roomassa. The Beehive, Via Marghera 8. Sijaitsee tosi lähellä Ciapampinosta tulevan bussin pysäkkiäkin. Siinä on erittäin hyviä ja edullisia ravintoloita ja kahviloita ihan vieressä. Hotellilla on oma rauhallien pieni sisäpiha jossa voi istuskella ja vaikka nauttia kupin kahvia. Hotellissa on oma pieni kahvilansa ja ystävllinen palvelu.

      http://www.the-beehive.com/home.html

    • halppissss

      Näyttää tuossa yllämainitussa olevan vain shared bathrooms ja ilman aamupalaa. Olisiko muita ehdotuksia. Lähellä lentokenttäbussia ja mielenkiintoisella paikalla ja edullisesti.

    • roomatar2

      Ei voi, eikä kannata toisten ehdottaa mitään hotelleja kun ei matkapäivätkään ole tiedossa (sekä hinnat että tarjonta muuttuu jatkuvasti)
      Jos booking.com on kerran tuttu niin heität sivuvalikosta terminin siihen alueeksi. Vaikka Terminin alue on mitä on, yhteydet ja tarjonta kuitenkin hyvät - lähellä lentokenttäbussia.ym. Noilla kriteereillä ja hintarajoituksilla ei high seasonin aikana oikein muualta löydy.

      • TMP-CIA

        http://www.hotelluciani.it/ on tyypillinen Terminin lähellä oleva hotelli. Ciampinon bussi tulee ihan viereen. Kolme kertaa olen ollut, varsinkin talvella edullinen...


    • ekaaa kertaaaa

      Luulen että helppouden vuoksi varaan hotellin Terminin läheltä, vaikkei paikka varmaan niitä kaikkein kauneimpia olekaan. Tässä näitä ketjuja lueskeltuani kiinnostuin tuosta Trastevere-alueesta. Kuinka sinne pääsee tuolta Terministä? Metrokartta on kyllä netissä, mutta noista asemien nimistä en tiedä yhtään mitään. Mitä paikkaa muuten suosittelet tuolla Trasteveressä paikallisten katseluun ja yleiseen hengailuun kahviloissa terasseilla kaupoissa jne.

    • aventina

      Trastevereen ei kulje metroa. Metrolinjoja on Roomassa vain kaksi mutta kolmas on rakenteilla. Ei metrosta ole apua muutakuin jos matkustaa kaupungin laitamille kuten Vatikaaniin.

      Largo Argentinalta kulkee raitiovaunu numero 8 jolla pääsee Trastevereen. Terminiltä voit nousta bussiin 75 ja se vie sinut Via Cavouria pitkin Colosseumille ja siitä alas Aventinon ja Testaccion välille ja siitä sillan yli Trastevereen. Tai bussilla H Termiltä Tratevereen.

      http://trovalinea.atac.roma.it/zoom_in.asp?VediSemafori=off&VediMeb=off&VediParcometri=off&VediFermate=off&VediLinee=off&VediRivendite=off&percorso=HRT&idmtram=51821&xmax=2313028&ymax=4642436&xmin=2305918&ymin=4638108&tipologia=URB&linea=H&circo=NO

    • MököMake

      Itse varasin huoneen Hotel Re Di Romasta Tripadvisor.com hyvien arvostelujen perusteella. Katso http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187791-d774803-Reviews-Hotel_Re_di_Roma-Rome_Lazio.html

      Hinta kolmelta yöltä yhteensä 307 euroa, nyt 3 kk myöhemmin samaan aikaan hinta on jo 450 euroa eli kannattaa varata ajoissa.

      Hotelli sijaitsee 200m A-metron asemalta ja tuolla tripadvisorissa ovat kehuneet sijaintia hyväksi. Lähistöllä mm. kohtuuhintaisia ravintoloita ym. Saa nähdä, itse mennään syyskuussa.

    • kkkllskdldkld

      Älkää valitko Terminiä. Alue ei ole mitenkään erikoinen ja tylsää sinne kävellä. Parempi vaihtoehto on Trastevere. Toki Campo de Fiorin ympäristö on ihana, mutta hotelleja sieltä löytyy vähän. Ja eipä tarjontaa hirvittävästi ole Trastiksenkaan puolella. Taksit ovat edullisia, kun vaan muistaa valita virallisen Rooman vaakunalla varustetun taksin. Terminiltä varmaan noin kympillä pääsee Trastevereen. Päälentokentältä taksi on keskustaan 40 e ja junalla Trasteveren asemalle 5,5 e/hlö ja siitä taas taksilla.... eli suosittelen suoraan taksin ottamista kentältä. Halpiskentän tarjontaa en tiedä, mutta eikö sieltä ole lyhyempi matka kuin pääkentältä? Trastevere on mukava paikka istuskella terassilla ja katsella ihmisvilinää. Hyviä ruokapaikkoja täynnä ja lyhyt matka kaikkialle. Rooman keskusta-alueella kävely on paras tapa nähdä ja liikkua vaikka taksit edullisia ovatkin.

    • kkkllskdldkld

      Itse en valitsi Hotel Re Di Romasta huonetta. Minusta paikka on älyttömän kaukana ja ei edes erikoisella alueella, mutta kukin tavallaan.

      Varoituksen sana myös Tripadvisorin sivustosta. Jos hotelli rankataan 30 parhaan joukkoon Roomassa niin jotain hämärää, ehkä hotellin "omia" juttuja. Senverran tasokasta majoitusta sieltä löytyy, että sijoitukset alle 100:n ovat jo tosi tasokkaita.

      Ja kommentti hyvistä ruokapaikoista yms., mutta olet itse menossa vasta syyskuussa? Miten voit suositella paikkaa, kun kokemukset perustuu nettiin?

      Roomassa asunut kaverini suositteli H10 Roma Cittaa, joka oli todella edullinen hotelli vuosi sitten. Nyt en voi enää suositella, kun hinta on kaksinkertaistunut. Mutta on silti hyvä.

    • ekaaaa kertaaaa

      Tuo Trastevere kyllä kiinnostaa. Olinkin jo varaamassa sieltä hotellia. Kyselin sähköpostitse hotellilta, kuinka sinne pääsee Ryanairin kentältä, vaan vastausta en saanut.
      Olenkin pikkuhiljaa päätymässä tuohon Terminin alueeseen, vaikka näillä palstoilla aluetta vähän moititaan. Mieluummin menisin tuonne Trastevereen, mutta se meno sinne puolenyön aikoihin vähän hirvittää, kun kaupunki on aivan outo.

    • Liikentessä aina!

      Itse varasin hotellin Terminin alueelle, koska siihen on helppo päästä lentokentältä, siitä on helppo lähteä suunnistamaan nähtävyyksille, ja Roomassa en meinaa hotellissa käydä kuin nukkumassa joten siellä en meinaa kaupunkia katsella.... yleensä aina toiminut samalla kaavalla myös muissakin kaupunkilomakohteissani.

    • Kauhiast ihmettelen

      Pienestä on kiinni, jos tarvitsee valita hotelli huonosta paikasta sen takia että sinne on helppo päästä lentokentältä, sorry. Kentältä tulet ja lähdet kerran. Ja Terminin alue on oikeasti Rooman ankein ja epämääräisin. Sinne viimeiseksi lähtisin seikkailemaan matkakassa ja passi taskussa keskellä yötä. Jos haluat Trastevereen niin taksi Terminiltä 10 e ja olet hotellilla. Tai saatko varmasti hotellin myös Terminin alueelta bussin reitiltä?

      • Kauppoja kaikille

        Ostoskaduista voisi mainita myös Via Marconin, jonne on lyhyt kävely Trasteveren asemalta. Kohtuuhintaisia kauppoja löytyy myös lähikadulta. Katu alkaa Porta Portesen kirpputorin eteläpäästä sillan toiselta puolelta.


      • X"

        Eipä tuo Rooma poikkea muista suurkaupungeista (vai luetaanko edes sellaiseksi) joten helpoin tapa siellä liikkua on ottaa keskeiseltä metropaikalta hotelli...ja Terminin alue tätä varmaankin on. Se helpottaa ja nopeuttaa kaupungilla liikkumista, sen olen huomannut .. ja tuskin kukaan nyt ihan ratapihalta hotelliansa varaa, kyllä alueelta löytyy tasokkaita hotelleja. Ja hotellille pääsee oman maun mukaan taksilla, junalla ja bussillakin.Myös jotkut hotellit tilaavat taksin asiakkaan pyynnöstä vastaan koneelle ja se on edullisempi kuin normaalit taksit.... ja eipä niitä rosvoja kannnata jäädä odottelemaan kyllä ne sillä tavalla otolliset kohteet haistaa...maalaisjärki mukaan maailmalla liikuttaessa!!


    • kdhkdhsajhduasjhdjs

      Mutta Rooman metrolinjat poikkeavat aikapaljon muista suurkaupungeista....

      Kukin tavallaan, jos haluaa olla kaikkien turistien kanssa samassa paikassa ja ahtautua 64 bussiin tai kävellä harvinaisen tylsiä katuja pitkin kaupungille.

      Edelleen kysymys, miksi? Kun ei ole menossa AM:n matkalle, koska he majoittavat halvimpaan paikkaan....

    • Provikat silmissä?

      Hah hah haa, päivän vitsi "jos haluaa olla kaikkien turistien kanssa samassa paikassa "... Rooma ja heinäkuu...ehkä se Rooman matka sujuu parhaiten sitten hyvässä hotellihuoneessa yksistään! Lykkyä tykö!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe