Varoitus Sonerasta!

Entinen asiakas

Muutama varoittava esimerkki:

1. Soneran palvelupisteessä (Citymarket) kaupattiin kytkyä ja kuukausihinnaksi luvattiin 14,90 sisältäen puhe-ja tekstaripaketit kännykän kuukausimaksu. Silti kuukausittaiset laskut ovat n. 24e vaikka liittymää ei olisi edes käytetty (joten puheaikaa ei ole ylitetty). Eli lupaavat eri hintaa kuin millä laskuttavat!

2. Liittymä on irtisanottu päättymään sopimuskauden päättyessä ja ilmoitus tehty hyvissä ajoin koska irtisanomisaika on 2 viikkoa. Tätä ei ole Soneralla noteerattu koska laskuja tipahtelee edelleen!

3. Kytkyllä hankittu iPhone Soneralta: laskutuskautta oli jäljellä 1 viikko kun puhelin ja lisäpalvelut hankittiin. Silti Sonera laskutti koko kuukaudelta käyttömaksut yms. Eli viikon käytöstä maksetaan koko kuukauden maksut!

3

371

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ikuinen valittaja?

   Saunalahti on paras operaattori, edellyttäen että ulottuvillasi on ElisaShopit, jossa voit käydä selvittämässä mahdolliset sotkut.

   Mulla oli Saunalahden gsm-liittymä, mutta se lakkasi toimimasta lokakuussa 2010. Ei ollut toista puhelinta käsillä, joten kävelin ElisaShopittiin, jossa oli mieletön ruuhka, eikä siellä muuten ollut mitään jonotusnumeroita, joten jonotus olisi ollut ihan epävarmaa.

   Mutta vastapäätä oli DNA:n liike, joten poikkesin sinne ostaakseni pre-paid-liittymän väliaikaiseen käyttöön, ihan vaan soittaakseni Saunikselle. DNA:n myyjä tietysti väitti, että heidän liittymänsä on paaaljon edullisempi, ja niin tulin ottaneeksi DNA:n.

   Sauniksen lopetin toimimattomuuden perusteella, yrittivät kyllä väittää sen toimivan, mutta sanoin, ettei kiinnosta enää, koska se ei toiminut xx.10.2010.

   DNA:lta ei tullut laskuja, mistä olin tyytyväinen, tämähän oli se edullinen liittymä. Mutta karhukirje tuli. Pyysin laskua tai laskukopiota, jota ei tullut, vaan tuli Intrumin perintäkirje. Ilmoitin asian riidanalaiseksi ja pyysin DNA:ta vetämään laskun pois Intrumilta sekä lähettämään laskun. Ei vastausta.

   Intrumilta tuli seuraava, entistä isompi lasku. Valitin Intrumille, DNA:lle ja kun en saanut vastausta, lopulta kuluttajalautakuntaan. Lautakunta käski lähettää kirjallisia valituksia kaksi kappaletta DNA:lle. DNA:lta vastattiin, että perintä on aiheellinen ja kuluttajalautakunta kehotti maksamaan kaikki pois mahdollisimman pian.

   Laitoin kuluttajalautakuntaan viestin, jossa kysyin kenen puolella siellä ollaan. DNA:n toimitusjohtajalle lähetin sähköpostin, jossa selostin jutun. Vastaukseksi tuli anteeksipyyntö. Laitoin Intrumille meiliä, jossa kysyin, vieläkö olen heille jotain velkaa. Samantien tuli vastaus, että en.

   Nyt pitäisi olla tyytyväinen, vai? En ole. DNA ei ole lähettänyt yhtäkään laskua ajoissa. Silti DNA:n laskut siirtyvät sähköisesti Intrumille perittäviksi, vaikkei laskuposti kulje asiakkaille. DNA ajaa laskutusajonsa, muttei saa laskujaan tulostettua tai postitettua. Laskuja pitää anoa k i r j a l l i s e s t i joka kuukausi.

   Tällä välin Sauniksen myymälään on tullut jonotusnumerot. Haluan takaisin Saunikselle ja kysyin kuluttajalautakunnasta, voinko vaihtaa takaisin laskutusvaikeuksien perusteella. Ei kuulemma riitä perusteeksi, vaan DNA:n liittymän pitää ensin lakata toimimasta.

   Toivottavasti DNA pian lakkaa toimimasta, sillä siihen saakka joudun kerran kuussa anomaan DNA:lta laskua, valittamaan postille laskupostin viipymisestä sekä kuluttajalautakunnalle DNA:n laskutusvaikeuksista. Tarpeeksi kauan kun valitetaan, tekevät kuulemma jotain....

  • en usko sua

   Siis miten helkkarissa sä muka sait karhulaskun Dnalta jos sä kerran otit Prepaidin???? Eihän sitä edes tarvii rekisteröidä.

   Ei ei, jokin nyt kyllä kusee sun kertomuksessa enkä kyllä usko.

   Mulle on tullut laskut aina ajallaan, no kerran oli hilkulla että ehtiikö mutta syy oli jokin ongelma Itellan tulostusjärjestelmässä (kun Itellahan noi laskut siis tulostaa) mut sain sen silti maksettua ajallaan. Eikä ole muutenkaan ollut ongelmaa.

  • juustohuokko

   Sonera on vaan se kaikkein paras vaihtoehto ! Mulla tulee 13,90e/kk ja sisältää puhelimet sun muut hilppeet, on tullut koitettua muitakin operaattoreita mut ne on paljon hunompia kun sonera! helvetin vatiaivot hoitaisitte asianne! ei kukaan tuu sulta kotoa kysymään, että onkos se sun lasku nyt minkälainen!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5185
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   600
   4082
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   3041
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   5
   2745
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   155
   2509
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   112
   2048
  7. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   1300
  8. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   75
   1110
  9. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   92
   1074
  10. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   197
   1067
  Aihe