Varoitus Sonerasta!

Entinen asiakas

Muutama varoittava esimerkki:

1. Soneran palvelupisteessä (Citymarket) kaupattiin kytkyä ja kuukausihinnaksi luvattiin 14,90 sisältäen puhe-ja tekstaripaketit kännykän kuukausimaksu. Silti kuukausittaiset laskut ovat n. 24e vaikka liittymää ei olisi edes käytetty (joten puheaikaa ei ole ylitetty). Eli lupaavat eri hintaa kuin millä laskuttavat!

2. Liittymä on irtisanottu päättymään sopimuskauden päättyessä ja ilmoitus tehty hyvissä ajoin koska irtisanomisaika on 2 viikkoa. Tätä ei ole Soneralla noteerattu koska laskuja tipahtelee edelleen!

3. Kytkyllä hankittu iPhone Soneralta: laskutuskautta oli jäljellä 1 viikko kun puhelin ja lisäpalvelut hankittiin. Silti Sonera laskutti koko kuukaudelta käyttömaksut yms. Eli viikon käytöstä maksetaan koko kuukauden maksut!

3

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinen valittaja?

      Saunalahti on paras operaattori, edellyttäen että ulottuvillasi on ElisaShopit, jossa voit käydä selvittämässä mahdolliset sotkut.

      Mulla oli Saunalahden gsm-liittymä, mutta se lakkasi toimimasta lokakuussa 2010. Ei ollut toista puhelinta käsillä, joten kävelin ElisaShopittiin, jossa oli mieletön ruuhka, eikä siellä muuten ollut mitään jonotusnumeroita, joten jonotus olisi ollut ihan epävarmaa.

      Mutta vastapäätä oli DNA:n liike, joten poikkesin sinne ostaakseni pre-paid-liittymän väliaikaiseen käyttöön, ihan vaan soittaakseni Saunikselle. DNA:n myyjä tietysti väitti, että heidän liittymänsä on paaaljon edullisempi, ja niin tulin ottaneeksi DNA:n.

      Sauniksen lopetin toimimattomuuden perusteella, yrittivät kyllä väittää sen toimivan, mutta sanoin, ettei kiinnosta enää, koska se ei toiminut xx.10.2010.

      DNA:lta ei tullut laskuja, mistä olin tyytyväinen, tämähän oli se edullinen liittymä. Mutta karhukirje tuli. Pyysin laskua tai laskukopiota, jota ei tullut, vaan tuli Intrumin perintäkirje. Ilmoitin asian riidanalaiseksi ja pyysin DNA:ta vetämään laskun pois Intrumilta sekä lähettämään laskun. Ei vastausta.

      Intrumilta tuli seuraava, entistä isompi lasku. Valitin Intrumille, DNA:lle ja kun en saanut vastausta, lopulta kuluttajalautakuntaan. Lautakunta käski lähettää kirjallisia valituksia kaksi kappaletta DNA:lle. DNA:lta vastattiin, että perintä on aiheellinen ja kuluttajalautakunta kehotti maksamaan kaikki pois mahdollisimman pian.

      Laitoin kuluttajalautakuntaan viestin, jossa kysyin kenen puolella siellä ollaan. DNA:n toimitusjohtajalle lähetin sähköpostin, jossa selostin jutun. Vastaukseksi tuli anteeksipyyntö. Laitoin Intrumille meiliä, jossa kysyin, vieläkö olen heille jotain velkaa. Samantien tuli vastaus, että en.

      Nyt pitäisi olla tyytyväinen, vai? En ole. DNA ei ole lähettänyt yhtäkään laskua ajoissa. Silti DNA:n laskut siirtyvät sähköisesti Intrumille perittäviksi, vaikkei laskuposti kulje asiakkaille. DNA ajaa laskutusajonsa, muttei saa laskujaan tulostettua tai postitettua. Laskuja pitää anoa k i r j a l l i s e s t i joka kuukausi.

      Tällä välin Sauniksen myymälään on tullut jonotusnumerot. Haluan takaisin Saunikselle ja kysyin kuluttajalautakunnasta, voinko vaihtaa takaisin laskutusvaikeuksien perusteella. Ei kuulemma riitä perusteeksi, vaan DNA:n liittymän pitää ensin lakata toimimasta.

      Toivottavasti DNA pian lakkaa toimimasta, sillä siihen saakka joudun kerran kuussa anomaan DNA:lta laskua, valittamaan postille laskupostin viipymisestä sekä kuluttajalautakunnalle DNA:n laskutusvaikeuksista. Tarpeeksi kauan kun valitetaan, tekevät kuulemma jotain....

    • en usko sua

      Siis miten helkkarissa sä muka sait karhulaskun Dnalta jos sä kerran otit Prepaidin???? Eihän sitä edes tarvii rekisteröidä.

      Ei ei, jokin nyt kyllä kusee sun kertomuksessa enkä kyllä usko.

      Mulle on tullut laskut aina ajallaan, no kerran oli hilkulla että ehtiikö mutta syy oli jokin ongelma Itellan tulostusjärjestelmässä (kun Itellahan noi laskut siis tulostaa) mut sain sen silti maksettua ajallaan. Eikä ole muutenkaan ollut ongelmaa.

    • juustohuokko

      Sonera on vaan se kaikkein paras vaihtoehto ! Mulla tulee 13,90e/kk ja sisältää puhelimet sun muut hilppeet, on tullut koitettua muitakin operaattoreita mut ne on paljon hunompia kun sonera! helvetin vatiaivot hoitaisitte asianne! ei kukaan tuu sulta kotoa kysymään, että onkos se sun lasku nyt minkälainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe