Ostin Nokiaa

Ninni7000

Eilen hieman hetken mielijohteesta aloitin "osakeurani" ja ostin 2000 eurolla Nokian osakkeita. Tulin siihen tulokseen, että kyllä se kurssi jossain vaiheessa nousee ja minulla on aikaa odottaa. Lisäksi tuo 2000€ ei ole kuitenkaan NIIIN suuri summa, että se heilauttaisi talouttani suuntaan tai toiseen nyt, joten tavallaan tappiokaan ei ole niin kamala asia.
Mitä olette mieltä, onko ihan hullua? Ajatuksena siis oli, että voin odottaa vaikka useamman vuoden Nokian nousua.

11

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Lähtökohdat ovat ainakin kunnossa: sinulla on rajoittamaton sijoitusaika ja kykyä kestää mahdollinen tappio. Siinä suhteessa et ole tehnyt mitään hullua. Etkä ainakaan ole ostanut nousumarkkinoiden huippukurssiin. :)

      Nokialla on nyt menossa vaikea aika, joka johtuu yhtiökohtaisista ongelmista. Kilpailukykyä on menetetty ja voittomarginaalit heikentyneet. Yleisistä suhdanteista johtuvat ongelmat korjautuvat kuin itsestään, kun ajat paranevat, mutta tällainen sisäsyntyinen laskukierre on hankalampi tapaus. Tämä vuosi on joka tapauksessa menossa aivan hunningolle, joten uutiset Nokiasta tulevat olemaan huonoja vielä pitkään. Jos tähän päälle talous yleisestikin kääntyy laskuun, sijoituksesi saattaa mennä aluksi pahasti tappiolle. Alin näkemäni tavoitehinta on 2,20 euroa eli analyytikko arvioi osakkeen putoavan vielä 50 %. Äläkä odota ensi keväänä mitään 40 sentin osinkoakaan.

      Toisaalta Nokian kassassa on paljon rahaa, mikä merkitsee tiettyä turvaa kurssilaskua vastaan. Jos ei muuten, niin ainakin yritysostajien muodossa. Ja jos yhtiössä varmasti käynnissä olevat rajut pelastustoimet onnistuvat, tulos saattaa olla uskomattoman hyvä sanokaamme viiden vuoden tähtäimellä. Paluu takaisin jonnekin 1 euron osakekohtaiseen vuosivoittoon ja kohtuulliset kasvunäkymät merkitsisivät epäilemättä moninkertaista osakekurssia nykyiseen nähden.

      Omasta salkustani Nokian osuus on alle prosentti enkä vielä aio sitä lisätä, sillä uskon että lyhyellä tähtäimellä mennään vielä alaspäin. Jos Elopin porukka onnistuu ja laiva kääntyy, ennätän kyllä mukaan.

    • Turskaa?

      Huomenna alle 4 ?

      • bjiol

        mitä tarkotat tuolla että ennätät kyllä mukaan,eikö se voi mennä niin että sitten kun nokialta tulee hyviä uutisia,niin osake lähteeki nousemaan ja sillon on myöhästä enään ostaa,eikö oston aika ole juuri nyt?


      • Vakuusvaje
        bjiol kirjoitti:

        mitä tarkotat tuolla että ennätät kyllä mukaan,eikö se voi mennä niin että sitten kun nokialta tulee hyviä uutisia,niin osake lähteeki nousemaan ja sillon on myöhästä enään ostaa,eikö oston aika ole juuri nyt?

        Ei se niin nopeasti nouse, että ehtisi karata. Päivävaihtelut erikseen, mutta kun yhtiön taloudellisessa tilanteessa tapahtuu perustavanlaatuinen muutos, se vaikuttaa osakekurssissa hitaasti mutta pitkään. Hyviä uutisia alkaa tulla, kurssi nousee. Tulee lisää hyviä uutisia, kurssi nousee lisää. Sitten paranevat tulostiedotkin ja kurssi nousee vielä. Näin se menee vähitellen, ja sitten huomataan parin vuoden kuluttua, että kurssi on kolminkertainen. Samaan tapaanhan Nokian kurssi on laskenutkin pitkin 2000-lukua.

        Jos Nokian kurssi on viiden vuoden kuluttua 20 euroa, on tietysti toisarvoista ostitko joskus neljän vai viiden euron hintaan. Sijoittajan tehtävänä ei tässä tilanteessa olekaan niinkään absoluuttisen pohjan löytäminen, vaan sen arviointi, onko nousulle ylipäänsä mahdollisuutta. Siitä pitää olla jonkinlaista toivoa ennen kuin yhtiöön kannattaa rahojaan laittaa.


    • totuuseipala

      Hulluinta elämässä on se ettei osta osakkeita. Parempiakin osakkeita on kuin huono Nokia.

      Osakkeita pitää ostaa useita eri toimialoilta ja pääasiassa ulkomailta.

    • Ei suurta odotusta,

      Nokia Oyj.n sivulta löydät esim. osinko laskurin http://ir1.euroinvestor.com/asp/IR/Moikia/calc.aspx?language=fi mutta mitään 1994 nousu huumaa ei voi tulla koska kyseinen kuvaaja kertoo että se on syntynyt ainoastaan investoinneilla mutta mitään pitkäikäistä yritystä Nokia Oyj.n johto ei ole halunut tehdä .
      Onko syy sitten optiojärjestelmän että tuo neula piikki on syntynyt niin todennäköistä koska Nokia Oyj purkaa toimialoja jonka takia on todennäköistä että mobiili osakkeet hakevat sitä oikeaa tasoa missä liikkuu .
      Mobiili on kulutus hyödykkeenä aika tasainen menekki tietenkin on kilpailijoiden tilanne ja uudet mallit jotka saattavat hivenen tuottaa eloa osakkeisiin mutta mitään suurta ei ole tulossa varmaan olisiko jo investointi lainoitus jo jäässä niin että toimiala investointeja ei synny joka ei synnytä nousua .

    • Korjaus
    • ninni7000

      Hei vaan taas! Nyt kun asiantuntijat väittää ainakin, että Nokia myydään kohta, niin kertokaas, mitä mun osakkeille tapahtuu jos Nokia myydään vaikkapa Microsoftille?

      Kiitos!

      • Vakuusvaje

        Microsoftin pitää ensin ostaa riittävästi osakkeita. Nokian omistus on niin hajallaan, että isoja kauppoja on tehtävä monta. Ei ole sellaista pääomistajaa tai muuta yksittäistä tahoa joka voisi tuosta vain päättää, että nyt Nokia myydään. Ja vaikka muut myisivät, eivät he voi myydä sinun osakkeitasi.

        Kun Microsoftilla on riittävästi osakkeita, sen on tehtävä lunastustarjous lopuista osakkeista. Muistaakseni ensimmäisenä rajana on 30 %. Silloinkaan muilla omistajilla ei ole mitään pakkoa hyväksyä tarjousta, joten jonkin aikaa elämä jatkuu niin että MS on suurin omistaja..

        Kun Microsoft saa kerätyksi lisää osakkeita, uusia lunastusrajoja tulee vastaan. 90 % omistuksella sitten voi jo tehdä melkein mitä tahansa. Esimerkiksi lopettaa osingonjaon ja painostaa sillä vähemmistöä. Siinä vaiheessa pienosakkaan on jo käytännössä pakko suostua lunastukseen.

        Tämä ostoprosessi olisi varmasti Nokian tapauksessa pitkä, ja koko ajanhan pörssissä käydään kauppaa, joten voit myydä osakkeesi silloin kun haluat. Tai pitää loppuun asti.


    • konkka kolahtaa

      Nokian kurssi asettuneet siihen 1.4-1.6 euroon ennen lokakuuta.

    • jos vielä kuitenkin

      Kyllä taas joku tekee paljon rahaa; ostaa näet tällä poljetulla hinnalla, ja myy osin samoille kuin nyt myyvät ovat jonkun ajan kuluttua jopa moninkertaiseen hintaan. Nythän myymässä ovat ne, joilla ei kantti kestä, eli antamassa rahojaan niille joilla on ennestään mammonaa panna maailma polvilleen. Raha ei ole mihinkään kadonnut maailmasta, päinvastoin, mutta se on aina vain harvempien taskuissa! Ja me pers´aukiset annetaan liki joka vuosi heille taas lisää kun emme osaa pitää sitä omassa hallussa. Näin se näkyy menevän vuodesta toiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe