MITEN VOIN SAADA GREEN CARDIN? (Tarviin apua nopeasti!)

American Dream

Oon vasta 14-vuotias hih, mutta suunnittelen jo tulevaa muuttoani sinne... kun joskus sitten muutan VARMASTI.

Eli miten ton voi saada, muuten kuin arvonnassa?

Onko joku teistä saanu sen?

HELP NOPEASTI KIITOS!

17

2775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuperänen kirjoit.

      pliis vastatkaa! Miks tääl ei ikinä kukaa vastaa?

    • minne kiire?

      Miksi tarvitset apua niin nopeasti? Ei sinulla ole kiire minnekään. Green Card-arvontaan voit osallistua vasta 18-vuotiaana. Se on kuitenkin lottoamista. Voi mennä vaikka 10 tai 20 vuotta, ettet voita viisumia.

      Voit pyrkiä Yhdysvaltoihin muilla viisumeilla. Niitäkin on tosin vaikea saada. Opiskelija- tai työviisumi ovat mahdollisia, jollet sitten hanki amerikkalaista puolisoa. Siihenkin on vielä vuosikausia matkaa.

      Tässä vaiheessa kannattaa keskittyä siihen, että menet lukioon Suomessa ja pyrit vaihto-opiskelijaksi Yhdysvaltoihin. Sitä kautta pääset tutustumaan menoon ja näet, onko Yhdysvallat sittenkään kiinnostava sinulle.

      Jos Yhdysvallat kiinnostaa vielä senkin jälkeen, niin voit alkaa pohtimaan mahdollisuuksia päästä uudelleen joko lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Viisumin saantia helpottaa hyvä koulutus, joten kannattaa mennä Suomessa yliopistoon ja hankkia tutkinto. Palataan siis asiaan tuossa 10 vuoden päästä.

      • Alkuperäineeeen kirj

        Kiitos vastauksesta!

        Voi ei vasta 10 vuoden päästä....
        No entä jos mun isäni osallistuu siihen arvontaan?
        Ja koulu menee mulla hyvin jos tässä vaiheessa, ja opiskelen LATINAA, joka on aika harvinaista suomessa.

        Menisin vaihto-oppilaaksi, mutta joku sanoi, että sit joutuu käymään suomessa sen saman kouluvuoden kuin sielläkin, ja sit mulla menee aikaa hukkaan.

        Ärsyttää niin paljon, kun en voi tehdä asialle vielä mitään (paitsi käydä koulua hyvin ja vaan suunnitella). Aloittaisin heti pyrkimisen, jos voisin.

        Kiitos , olisi vielä kiva saada uusia vastauksia :)


    • fantsuuu

      Tosi kiva kuulla että opiskelet LATINAA. Se voi olla hyödyllistä jos menet LATINALAISEEN AMERIKKAAN. Entinen presidentti George Bush valitteli aikoinaan sinne suuntautuvalla vierailullaan, ettei osaa ko. kieltä. Voit siis päästä vaikka presidentiksi!

      • are u kidding me

        Ei kuule ole sama asia.....
        LOL.....


    • mitä ihmettä

      Mitä ihmettä sä siellä 14 vuotiaana tekisit? :D Kuten sanottu, täytyy olla täysi-ikäinen, jotta voi hakea Green Cardia. Suosittelen ihan samaa, kuin yllä jo sanottiin, että opiskelet ja kasvat nyt ihan rauhassa Suomessa ja mieti asiaa uudestaan vähän myöhemmin. Vaihto-oppilaaksi kannattaa myös lähteä jenkkeihin, jos vain on siihen mahdollisuus.

      Niin ja latinaa tärkeämpää olis osata englantia, et sä sillä latinalla mitään jenkeissä tee.

      Kyllä Yhdysvallat siellä edelleen on ja pysyy 10 vuoden kuluttua, ei se sieltä mihinkään katoa. Joten miksi niin hirmuinen hoppu. ;)

    • l-h

      ja ainakin tee matka amerikkaan turistina,ennenkuin ajattelekaan mitaan muuta..se avartaa ja antaa asiatietoa paikanpaalta...niin ja se enkku VAHVAKSI.. sinulla on aikaa tehda esivalmisteluja..

    • A'S'ker

      Kuka oikeasti haluaa muuttaa USA:an nykypäivinä. Sehän on modernin yhteiskunnan irvikuva.

      Infrastruktuuri on hajoamaisillaan, koska kukaan ei välitä tai ota vastuuta. Sillat ja sähköjohdot ruostuvat ja vesiputket halkeilevat vanhuuttaan. Rikollisuus rehottaa.

      • 15

        Et ole nakojaan kaynyt USAssa edes lomalla!


      • otaselvääensin

        Täysin idiootti vastaus, ei millään pahalla! Asun Washington DC:n lähellä perheeni kanssa ja elämänlaatu täys 10 vaikkei mitään superrikkaita ollakaan. Lapset käy hyvää koulua Virginian osavaltiossa ja ei ole mitään kaipuuta muuttaa täältä mihinkään. Käy edes lomalla ennen kuin päättelet mitä sattuu.. Usein tulee mieleen että kaikki eurooppalaiset jotka haukkuu Yhdysvaltoja on yksinkertaisesti vaan KATEELLISIA.


      • Charlie's demons
        15 kirjoitti:

        Et ole nakojaan kaynyt USAssa edes lomalla!

        En ole aiempi kirjoittaja, mutta allekirjoitan täysin mitä edellä sanottiin hajoavasta infrastruktuurista niin sosiaalisessa kuin teknisessä mielessä. Ottakaa nyt hyvät USA-puolustajat silmä käteen ja katsokaa! Jossain asioissa kannattaa olla realisteja, vaikka kuinka tekisi mieli puolustaa.

        Ps. Asun Yhdysvalloissa pysyvästi, siksi voin sanoa tämän eikä kiinnosta pätkääkään "käy nyt edes USA:ssa lomalla ennenkuin tulet sanomaan" -jutut.


    • U.S.A.A.F

      Kaikkien muiden vastausten lisäksi:

      Green Card -arvonnassa ei voita itse korttia, vaan oikeuden anoa sitä. Eli vaikka arvonnassa voittaisitkin, voi kortti jäädä saamatta, ellet täytä sen saamiselle asetettuja ehtoja (ikä, koulutus jne.). Ja maksa kaikkia lääkärintarkastuksia yms. todistuksia ja papereita, mitä hakeiseen vaaditaan. Joku kertoi aikoinaan, että Green Cardin anominen kaikkine kustannuksineen vie muutama tuhat euroa (siis vaikka arvonnasta anomisoikeuden voittaisikin).

    • Näin amerikkaan

      Lähde kielikurssille ysin jälkeen, jolloin opiskelet maassa englantia muiden kielikurssilaisten kanssa jossain isossa kaupungissa (maksaa ehkä 5 000 euroa). Lukion ekan jälkeen sitten vaihtoon (maksaa about 10 000 euroa), jolloin asut amerikkalaisessa perheessä ja tiedät millaista elämä siellä oikeasti on. Sen jälkeen menet korkeakouluun, lähdet uudelleen vaihtoon (maksaa about 3 000 euroa plus asumiskustannukset paikan päällä), jonka jälkeen menet vielä johonkin huvipuistoon tekemään raskasta työtä huonolla palkalla joku kesä (maksaa edelleen), jonka jälkeen sulla on ehkä joku mielikuva millaista siellä olisi asua OIKEASTI. Ellei sun perhe muuta vanhempien töiden perässä sinne, alaikäisenä ja kouluttamattona sinne on melko mahdollista lähteä tuosta noin vain. Kaikki opiskelijavaihdot avartaa kyllä maailmankuvaa sen verran, että tietää kyllä sen jälkeen onko itsestä ulkomaille asumaan. Kaikista ei kuitenkaan ole.

      Mutta kannattaa unelmista pitää kiinni, vaikka täällä sanottais mitä. Kyllä sä sinne pääset, jos todella sitä haluat ja teet kaikki valmistelut sen eteen. Et ihan ensi vuonna, mutta lopulta kyllä.

      • Himmelzumteufel

        Tuo viimeinen kappale on se kaikkein tärkein. Eikä vain jenkkeihin suunnatessa, vaan oli ne unelmat sitten suunnattu minne tahansa. Pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä sen eteen, niin lopulta se saattaa hyvinkin onnistua. Ei ole oikotietä onneen näissä asioissa.


    • good luck..

      juu ja naimakaupan avulla onnistuu ilman arpomistakin..

    • 0o0o0o0

      usa on paska maa

    • dreamsssss

      Pilataan nyt kerralla nuorten unelmat.

      Kielikurssi on varmasti hyvä tapa tutustua Yhdysvaltoihin ja elää vuoden ajan amerikkalaista unelmaa, mutta se maksaa lähemmäksi 10 000 euroa.
      Se ei myöskään korvaa Suomessa väliin jäänyttä vuotta eli täällä joutuu jatkamaan koulussa siltä luokalta, mille olisi siirtynyt, jos ei olisi lähtenyt vaihtoon.

      Muuten opiskelemaan ei kannata lähteä Jenkkeihin, ellei sitten ole oikeasti sitä rahaa. Lukukausimaksut ovat niin suuria, että monet paikalliset vanhemmatkin joutuvat säästämään rahaa lapsen koulutukseen, ennen kuin lapsi on edes syntynyt. Koko opiskeluajalta puhutaan halvimmillaankin kymmenistä tuhansista euroista, ja keskitaso liikkuu varmaan 100 000 euron tienoilla. Nyt puhun siis kaikista koulutukseen kuluvista rahoista.

      Työpaikkaa voi tietysti koittaa Jenkeistä hakea, mutta millään amiksen raksakoulutuksella ei sieltä töitä saa. Jenkeissä on muutenkin paljon työttömiä, joten ei sinne helposti ulkomaalaisia voida ottaa töihin. Lääkäreistä, sairaanhoitajista yms. terveydenhuoltoon liittyvistä ammattitaitoisista työntekijöistä on kuitenkin pulaa.

      Sitten on tuo vaihtoehto löytää itselleen elämänkumppani Yhdysvalloista ja mennä naimisiin hänen kanssaan. En nyt muista oliko se 5 vai 10 vuotta kun sitten pitää minimissään olla naimisissa, että voi hakea kansalaisuutta. Ihan niin se ei kuitenkaan toimi, että menee vain naimisiin ja eroaa samantien, kun mahdollista.

      Tuo arvonta on sitten yksi keino, mutta tiedät varmaan, että lotossa ei kovin usein voita.

      Ei muuta kuin jotain erikoiskoulutusta hakemaan, niin kyllä sulle kysyntää löytyy. Se vain vie aikaa. Ensin käyt peruskoulun loppuun ja opiskelet johonkin erikoisammattiin, joka vie helposti 5-10 vuotta, joten voisit olla matkalla Yhdysvaltoihin 2025-2030, mutta ei tässä mitään kiirettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1214
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      54
      729
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      710
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      678
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      608
    Aihe