Stihl Ms200/230

Sahaton vielä viikon

Kumpi olisi parempi rankasahaksi?

MS 200 on 0.8kg kevyempi,mutta hintaa on vastaavasti 200€ enemmän.

Tarkoitus on sahata rankoja sellaiset 25 mottia vuodessa.Entinen saha (Jonsered 2137) kesti kaksi kesää,kunnes tuli hilut pihalle,joten Jonsered ei ole vaihtoehto.

6

693

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ekasaha

   Miten ois MS 250E? Itselläni on ollut sellainen helmikuusta asti ja olen tyytyväinen. Hivenen tehokkaampi kuin tuo 230, mutta saman painoinen. Kiva käynnistää kun on puolipuristus. Itse sahaan myös rankoja ja pätkin polttopuiksi.

   Keskustelufoorumeilla metsurit suosittelevat MS-200sta kuituharvennuksille. Tässä sahassa terälevyn pituushan on vain 5cm lyhyempi kuin 230 tai 250 sahoissa joten ohuita puita pätkiessä ei ole merkitystä ja pidemmänhän saa kaupasta jos tarvitsee.

   Noilla mottimäärillä menee makuasiaksi, minkä noista ottaa, itse pohdin sahan valintaa Stihlin mallien 250E ja 260 Farmbossin sekä jonseredin 2245 välillä.

   Maahantuojan svuilta vertailu: http://www.elfving.fi/index.php?option=com_virtuemart&category_id=&product_id=32&func=&page=shop.compare&Itemid=121

   • sahaton vielä viikon

    Kiitos asiallisesta kommentista.

    Päädyin nyt kumminkin tuohon kakssataseen sen keveyden takia.
    Itse olen 175cm/68kg,ja punttisali ei kuulu harrastuksiin,niin uskon,että minulle tuo kevein saha on oikea ratkaisu.

    Kilo vaikuttaa aika paljon,kun sahaa päivän heiluttaa.

    Kyseessä siis ainoastaan rankojen karsiminen ja ajamattomien tukkien pätkiminen.
    Rangat pienin sirkkelillä,joten suurimmat katkaistavat puut ovat noin 25 cm halkaisijaltaan,joten uskon,että tuo saha riittää siihen.

    Lisäksi vaakakupissa painoi jonkunverran sahan hinta 509€.


  • ekasaha

   Oma fysiikka mulla on kokoluokkaa 170cm/62kg, päivätyökseni teen voimia vaativia kaivostöitä. Lisäksi olen alle kolmenkymmenen ikäinen, joten hyvin olen tuolla 4,6kg sahalla jaksanut sahata. Mutta hyvä että löysit sopivan sahan!

  • tuleva metsuri

   MS200 Stilli on todellinen klassikko ja jo siten pakkohankinta. Sopii erinomaisesti kuitupuuharvennuksille ja sitä pienempään harventamiseen, sekä pilkkeen tekoon.
   Vaikka onkin pienempikokonen saha niin tehoja löytyy enemmän kun jostain vanhasta isosta jonsunrotiskosta. Voittaa ergonomiassa kaikki muut mallit ja sopii rimpulakätisillekin.

   • entinen metsuri

    Stihlin sahoista on ergonomia yhtä kaukana kuin yö päivästä ...


  • MS200

   Sahannut 8 vuotta syksyisin harvennus hakkuuta. MS200 mallilla. Olen aina käyttänyt valmista bensaa. Yksi sytytystulppa ja käynnistysnaru vaihdettu. Ei muita ongelmia. Jatkan sahaamista ja en vaihda sahaa, saatikka merkkiä ja mallia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   4742
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   169
   3885
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2693
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2477
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   107
   1896
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1649
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1235
  8. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1053
  9. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1040
  10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1022
  Aihe