Onko mahdollisuutta välttää karenssia?

onkomitääntoivoa?

Minun työntekoani häiritsee merkitsevästi todettu adhd, niin että työni laatu ei ole sitä mitä pitäisi ja loppujen lopuksi tähän saakka tekemäni työt eivät vaan sovi minulle ja adhd:ni.

Olen ollut kahdessa vakituisessa työpaikassa ennen tätä. Ekasta minut savustettiin pihalle työn laadun takia, tokasta irtisanouduin (saadessani uuden työpaikan) ennen kuin minut oltais heitetty pihalle ja nyt uudessa työpaikassa ollut vuoden ja ongelmat kasaantuneet, työkavereiden osalta tulee suoraa/epäsuoraa kettuilua ja mieleni on apea. En näe minkäänlaista tulevaisuutta tuolla. Siksi suunnittelin irtisanoutuisin työstäni oman mielenterveyteni säilyttääkseni ja alan opiskelemaan uutta alaa - sellaista jossa pysytyisin paremmin pärjäämään adhd:n kanssa. Olen saanut lääkityksen ja käynyt lääkeettömässä hoidossakin yrityksenä selviytyä nykyisessä työssä, tuloksetta.

Onko tällaisilla lääketietellisillä perusteilla mahdollisuutta irtisanoutumistilanteessa välttyä karenssilta?

8

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12212121

      En ole asiantuntija, mutta b-lääkärintodistus ainakin auttaisi, jossa lääkäri perustelisi miksi et voi nykyisessä työssäsi jatkaa.

      • 888888

        Juu. Lääkärintodistus on ainoa keino. Jos lääkäri sen kirjoittaa koska se ei taas ole kiveenhakattu juttu.


    • onkomitääntoivoa?

      Luulen että periaattessa voisi kirjoittaa, koska näyttöä varmasti matkan varrelta on reilusti siitä, että adhd on ongelmia aihettanut/aiheuttaa ja "helposti" kokeitavat nopeat apukeinot on kokeiltu ilman merkittävää parannusta.

      Se vaan vielä kuvittelee, että pystyy minut pelastamaan, ja sen takia saattaa hannata vastaan lausunnon kirjoittamisessa. Sitten kun se on sellainen ylipedantti ja tarkka, voi olla että haluaisi laittaa minut johonkin testiin/arvioon tms. työkyvystäni (ei sillä ettei uskoisi minua vaan lähinnä saadakseen kättä pidempää siitä mihin pystyisin). Arvailua.

    • suhmuran santra

      Minä ottaisin ihan suoraan puheeksi työnantajan kanssa ja pyytäisin yhteistä tapaamista työterveyden kanssa. Karenssilta välttyminen on helpompaa, jos on näyttöä siitä, että olet yrittänyt asiaa selvitellä rakentavasti - vaikka sitten epäonnistuenkin tässä. Työkyvynarviointi voisi olla ihan hyvä asia, ja eduksi itsellesikin. Älä hätiköi, kyllä asiat pikku hiljaa järjestyvät... :)

    • onkomitääntoivoa?

      Puuh...niin se varmaan pitäisi tehdä oikeaoppisesti, mutta kun minä niin jo vanhojen työkokemusten kautta tiedän, ettei tähän ole ratkaisua. Olisi helpompi vaan ottaa ja lähteä.

    • tyokkari

      Hei.

      Kiitos kysymyksestäsi!

      Jos työsuhteesi päättyy, ilmoittaudu työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Lisätietoja työnhakijaksi ilmoittautumisesta löydät seuraavasta linkistä:

      http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/index.jsp

      Jos TE-toimisto on todennut, että olet itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, TE-toimisto pyytää sinulta kirjallista selvitystäsi asiaan liittyvistä syistä ja siihen vaikuttaneista seikoista. Jos olet eronnut työstä ilman pätevää syytä tai itse aiheuttanut työsuhteen päättymisen, voi seurauksena olla työttömyysetuuden menettäminen määräajaksi tai toistaiseksi.

      Työpaikalla olevat ristiriidat tulisi pyrkiä ratkaisemaan esimerkiksi ammattiliiton tai työsuojeluviranomaisten välityksellä. Mikäli henkilö työstä erotessaan vetoaa siihen, että työ ei terveydellisistä syistä johtuen ole hänelle sopivaa, hänen tulee esittää asiasta todisteellinen selvitys.

      Jos aloitat työttömänä työnhakijana ollessasi opinnot, tulee niistä ilmoittaa TE-toimistoon. TE-toimisto tutkii, ovatko opintosi työttömyysturvalain mukaan pää- vai sivutoimisia. Lisätietoa opiskelun vaikutuksesta työttömyysetuuteen löydät oheisesta linkistä:

      http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/01_tyottomyysturva/01_edellytykset/02_opiskelija/index.jsp

      Terveisin Teppo työkkäristä

    • onkomitääntoivoa?

      Kiitos vastauksestasi!

      "Työpaikalla olevat ristiriidat tulisi pyrkiä ratkaisemaan esimerkiksi ammattiliiton tai työsuojeluviranomaisten välityksellä. Mikäli henkilö työstä erotessaan vetoaa siihen, että työ ei terveydellisistä syistä johtuen ole hänelle sopivaa, hänen tulee esittää asiasta todisteellinen selvitys."

      Varsinaisia ristiriitoja ei työpaikallani ole. Pientä työpaikkakiusaamisen viittaavaa kyllä, mutta ei sellaista että sitä kannattaisi lähteä laajemmin setvimään. Etenkin kun tiedän että taustalla on nimenomaan se, että teen virheitä työssäni, olen hitaampi kuin yms. Ovat varsin oikeassa kommenteissaan ja ymmärrän närkätymisen - vaikkei sekään tuo oikeutusta käyttäytyä vähättelevästi minua kohtaan.

      Onko Sinulla (tai jollain muulla) tietoa, mitä tämä todisteellinen selvitys voisi pitää sisällään? Lääkärintodistus varmasti on mahdollisuus saada. Muu olemassa oleva todiste on vain se, että olen joutunut vaihtamaan työpaikkojani omasta tai työnantajan tahdosta, koska asiat ovat mutkistuneet niin, etten olisi kyennyt selviytymään enää kunnialla töistäni.

    • onkomitääntoivoa?

      Nostanpa tämän lisäkommenttien toivossa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe