läppäri käy pirun kuumana, pavilion

tourette mikael

läppäri on noin puolitoista vuotta vanha, hp pavilion dv6-2007so.
kone käy joutilaanakin hyvin kuumana jo pienen ajan kuluttua ja jos tekee jotain vaativaa, kuten videoiden muokkausta tai katsoo netin kautta leffaa, niin koneen lämpö nousee Coretempin mukaan noin sataan asteeseen. kun kone ollut pari tuntia päällä ja esim käytännössä vain youtubea selaillut, niin koneen lämpö on kevyesti se 90 astetta.

yhden kerran koitin koneen avata että sais tuuletinta tai muuta tsekattua, mutta en päässyt käsiksi mihinkään jonkun yhden luukun avaamalla. ainoa mitä tuosta tuli oli se, että tuo virtanapin reuna ei ole enää aivan kohdillaan vaan naksuu aina kun virtanappia painaa, mutta se ei taas tähän liity...

viilennysalusta löytyy, mutta ei sillä taida olla käytännön eroa ja läppäri sohvalla ollessaan on aina niin että vielä sen viilennysalustan ja sohvan välissä on paksu tietokirja, että kyllä ilman pitäisi kiertää samalla tavalla kuin esim pöydällä ollessa.

ulkoinen kiintolevy on hankinnassa ja tarkoituksena alustaa koko kone uusiksi, vaikka se tuskin tohon taas sitten vaikuttaa mitenkään.

apua kaivataan ennen kuin kone on pelkkä sulanut muovikasa.

51

9561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+11

      Joskus kannettavakin voi saada sisälleen paljon pölyä, joka voi haitata tuulettimen toimintaa. En mene takuuseen siitä, että vastaako tämän linkin purkuohje omaa malliasi, mutta vilkaise.

      http://www.insidemylaptop.com/take-apart-hp-pavilion-dv6000-laptop/

      Tuossa on käyty läpi koneen perusteellinen purku, ja loppupuolella näkyy miten saa tuulettimen näkyville. Kokeilisin sinuna kurkata tuonne ja puhdistaa mahdolliset pölyt. Mutta noudata suurta huolellisuutta tuossa, kuten ohjeissa on neuvottu. Kaikki on niin tiiviissä paketissa, että turhalla osien liikuttamisella saatat irroittaa vaikkapa pari johtoa toisistaan. Varo myös staattista sähköä ja vältä esim villapusero päällä näpläämistä. Tosin kuka näillä keleillä villapuseroa pitäisi, heh.

      Millainen tuuletinalustasi on? Että onko siinä kunnon tuuletin ja onko se yksi suuri, vaiko kaksi pienempää? Entä jos kokeilet käännellä tuuletinaslustaa myötäpäivään niin, että tuuletin olisi suoraan esim. prosessorin kohdalla? Ellei sitten tuuletin sijaitse suoraan alustan keskellä.

      Entä koneen tuuletusaukko? Kone ei varmaan niin vanha ole, että se olisi koneen pohjassa? Mikäli tuuletusaukko on sivulla, niin varmista että koneen tuuletusaukolla on "vapaata tilaa" about 15cm etäisyydellä, jotta ilma puhaltuu kokonaan ulos.

      Saakohan kone liikaa kuormitusta erilaisista prosesseista? Voit tarkastella erilaisia sovelluksia jotka menevät automaattisesti päälle windowsin yhteydessä, kirjoittamalla komentoriviin msconfig. Valitse välilehti "Ohjelmat". Tuossa on listattu kaikki sovellukset, jotka menevät päälle windowsin yhteydessä. Siis olettaen että käyttiksenä on windows. Monesti lista sisältää turhia ohjelmia, joten googleta aina listassa olevaa ohjelman nimeä ja tarkista, että onko käynnistyvä ohjelma sinulle lainkaan hyödyllinen. Mikäli ei, niin kytke ne pois päältä. Voi ehkä auttaa hitusen asiaa.

      Koneen uudelleenasentamisesta en usko olevan lämpöjen suhteen apua.

      • ---

        Ei niinkään se tuuletin, vaan prosessorin jäähdyttimen ripojen välit voivat olla tukossa pölystä.
        Useimmiten pöytäkoneiden riesa, mutta esiintyy läppäreissäkin.


      • --- kirjoitti:

        Ei niinkään se tuuletin, vaan prosessorin jäähdyttimen ripojen välit voivat olla tukossa pölystä.
        Useimmiten pöytäkoneiden riesa, mutta esiintyy läppäreissäkin.

        Puhaltimissa jotka kääntävät ilmavirran 90 astetta on ongelmana myös itse tuulettimen tukkeutuminen siitä syystä että ilma ja pöly vedetään suorien lapojen väliin ja sieltä ilma pakotetaan poistumaan sivuille. Toiminta siis muistuttaa enemmän keskipakokiertovesipumpun toimintaa kuin "normaalin" taivutetuin lavoin varustetun tuulettimen toimintaa.

        Jos tähän lasketaan mukaan hiuksia tai lemmikkieläinten karvoja on tuloksen karvapölypalloja tuulettimen suorien lapojen välissä, suorat lavat kun ei helposti isompia roskia läpi päästä.

        Vaikka paineilma ei useinkaan tehoa tähän ongelmaan olen itse ratkaissut ongelman nuppineulalla ja hyvin kapeilla pinseteillä joilla isommat roskat ja karvat saa noukittua useimmissa kannettavien malleissa ilman sisäänmenopuolelta joka on usein, tosin ei aina, ritilä koneen pohjassa.

        Pölyn saa ulos yksinkertaisimmin paineilmalla puhaltamalla väärään suuntaan eli kuuman ilman poistoritilän läpi paineella ilmaa sisään.

        Vielä HP:n kyseessäollessa: HP:lla on ollut useissa kannettavien ja pöytäkoneiden malleissa ongelmia lämpöantureiden ja jäähdytyksen (tuulettimien nopeus) ohjauksessa, muutamia malleja korjattiin ilmaiseksi takuuajan jälkeenkin jolloin vuoden normaali takuu venyi kahteen vuoteen ylikuumenemistapauksissa.
        Ko. ongelmat on BIOS päivityksillä tähän mennessä korjattu mutta kuten totesin näitä on ollut useissa malleissa ja useilla eri versioilla.
        dv6000 ja dv9000 sarjalaiset ovat olleet isoin osa valmistajalle ilmaiseen huoltoon palautetuista koneista.


    • tourette mikael

      kiitos tuosta linkistä.
      löysin sieltä myös tän samaisen koneen avaamisohjeet.
      kyllä sitä taas ropelsin, mutta en saanut dvd-asemaa irti ohjeiden mukaan ja ajattelin et parempi vaan kai unohtaa se ja kävinkin sit ostaas paineilma-sprayta, jolla suihkin tuulettimen aukoista. kyllä siellä vähän pölyä pöllähti ja nyt ainakin tuuletin pitää erilaista ääntä ja kai se ihan hyvä asia on, en muista tosin millaista ääntä tää piti silloin uutena. tuuletinaukko on tuossa pohjassa, mutta aukot on pienten viistojen kohdalla että vähän pitäisi ilman kyllä kiertääkin.

      viilennysalusta on tollainen microsoftin ja sen tuuletin on keskellä alustaa ja noi tuulettimen aukot läppärissä tossa vasemmassa kulmassa, et ei sitä kovin hyvin saa kohdilleen ilman että täysin epätasapainossa olisi... noita msconfigin juttuja olen aimmin tehnytkin jo, että ei mitään turhia ohjelmia pitäis kauheasti olla käynnissä.

      mitä nimimerkki "---" tarkoitat tuolla viestilläsi, pystyykö tuon puhdistamaan helposti itse? ilman että koko kone täytyy purkaa...

      nyt kone ollut 45 min päällä ja lämpö tasaisesti noussut, nyt reilu 65 astetta ja piikki 71 pelkän internetin selailun jälkeen, onko tuo vielä "normaali" lämpötila tuossa käytössä?

      • 11+12

        Ostin hetki sitten upouuden asuksen läppärin. Lämpötila siinä on pyöreät 57 astetta kun esim. nettiä selailee. Pelejä pelatessa voi lämpö olla noussut liki kymmenellä asteella jonnekin 65 seuduille. Lämmöt ovat hyvin yksilöllisiä laitteisiin ja malleihin nähden, mutta uskaltaisin väittää, että tyypillinen pakettikone tai läppäri kaupasta ostettuna voi rasituksessa nostaa lämpöä kymmenellä asteella, ja se on ihan normaalia.

        Sama oli aiemmassa fujitsun läppärissä, mutta siinä lämpö oli oletuksena pyöreät 64, rasituksessa kipusi hieman yli 70. Tosin tuo läppäri oli hieman vanhempi ja jo 4 vuotta vanha.

        Joku tietty nettisivu löytyi aikoinaan googlettamalla, jossa oli suht laaja lista esim. erilaisista emolevyistä ja prosessoreista, sekä "lämpöhaarukka", että millä lämpölukemilla kyseinen komponentti voi käydä normaaleissa olosuhteissa. Ikävä kyllä en löytänyt sitä tätä viestiä kirjoittaessa, palaan linkittämään mikäli törmään siihen myöhemmin uudestaan.

        Ja kyllähän vuoden aikakin voi vaikuttaa, mikäli talon lämpökin sisällä muuttuu. Tosin talven ja kesän välinen lämpöheittelyn ero voi olla vain pari kolme astetta.

        Jotkut pöytäkoneet joihin on hankittu laadukas tuuletin pelikäyttöä varten, saattavat pitää lämpönsä aina alle 50 asteen. Mutta kuten sanoin, yksilöllinen asia.

        Eiköhän koneesi tuossa 60 - 70 asteen lämmöillä elossa pysy.


      • 11+11

        Joku jo onkin melko perusteellisesti kommentoinut koneesi lämpöjä (11 12). Enpä tuohon osaa muuta lisätä, hyvin yksilöllinen asia. Katsoisin tuollaiset lämpölukemat läppärissä vielä asialliseksi, etenkin jos on käytetty kone ja jo 2 - 3 v vanha.

        Tuuletusaukko on siis kumminkin pohjassa? Hankala tähän hätään keksiä asiasta jotain, mutta mikäli sinulla on aikaa, niin tee pieni vertailu. Käytä läppäriä ilman tuuletin alustaa pöydällä, ja katso lämmöt. Tämän jälkeen korota läppärin "takareunaa" asettamalla kulmien alle esim. cd-kotelot. Vertaa lämpöjä nyt. Tuosta voi tehdä päätelmää, että kannattaako konetta jotenkin asetella viilentymisen edistämiseksi, vaikkapa jopa sen tuuletinalustan kanssa.

        Tuulettimen äänen muuttuminen voi olla joko hyvä tai huono asia. Paineilmalla puhdistaessa kannattaa lukita tuuletin jotenkin, eli estää sen pyöriminen vaikkapa sormilla pidellen, koske paineilma voi laittaa tuulettimen pyörimään todella rajulla nopeudella, ja huonolla tuurilla jopa hajottaa sitä hieman. Tosin joskus tuuletin hajoaa vain sen verran, että se pitää jotenkin erilaista ääntä. Tosin onhan mahdollisuus että pöly tukki jotain sisältä, joka on nyt auki taas, ja muutti tuulettimen äänen. Toivotaan ainakin niin.


      • ahtop.

        SEN LAITTEEN PAIKKA EI OLE AINAKAAN SYLISSÄ!! EI VARMAAN SAA ILMAA ,MITÄ SE TARVITSEE JÄÄHTYÄKSEEN.MIELUITEN VAIKKA PIENTEN KOROKKEIDEN PÄÄLLE NE KONEEN KULMAT.NÄMÄ OVAT PERUS ASIAT.SAATTAA OLLA JOKU VIKAKIN JOSTA TÄÄLLÄ MAINITAAN.


      • URPON TURBO
        ahtop. kirjoitti:

        SEN LAITTEEN PAIKKA EI OLE AINAKAAN SYLISSÄ!! EI VARMAAN SAA ILMAA ,MITÄ SE TARVITSEE JÄÄHTYÄKSEEN.MIELUITEN VAIKKA PIENTEN KOROKKEIDEN PÄÄLLE NE KONEEN KULMAT.NÄMÄ OVAT PERUS ASIAT.SAATTAA OLLA JOKU VIKAKIN JOSTA TÄÄLLÄ MAINITAAN.

        JOLTAIN TAISI JÄÄDÄ CAPSLOCK PÄÄLLE!OTA POIS SE!!SE ON YHTÄ KUIN HUUTAISIT!!URPO!


    • tourette mikael

      täsmennän vielä että kone on siis puolitoista vuotta vanha ja ostettu silloin uutena, ettei vielä kai pitäisi vanhuuttaan reistailla. nyt olen pitänyt konetta 4 tuntia putkeen päällä ja lämpö suht tasainen 69-71 astetta. piikki ollut 78. mut siis vielä eilen tässä tilanteessa lämpö olisi ollut mitä luultavimmin ainakin jotain 85 asteen paikkeilla, joten näyttäisi ainakin nyt paremmalta. tuuletinkaan ei ole vielä huutanut sillä tavalla kuin normaalisti jo pelkkä netti windows media player sai aikaan.

      kokeilin asettaa viilennysalustan tuulettimen koneen tuulettimen kohdille ja laitoin vielä koneen takaosan vähän korotetuksi, että tuulettimien välillä noin sentti ilmaa. lämpötila ei kyllä ole muuttunut miksikään tän ~tunnin aikana.

      kyllä tuulettimen nykyinen ääni sillai ihan normaalilta kuulostaa, että en usko että mitään vaurioita sain aikaan.

      edellinen kone eli amilo joka oli noin 3 vuotta vanha hajosi juuri tuuletinvikaan. tai itse kone on vielä muuten kunnossa ja silloin tällöin kaverilla lainassa pienessä käytössä, mutta sen tuuletin ei juurikaan pyöri, ja luonnollisesti käy myös mukavan kuumana, joten toivon suuresti että tällä olis pidempi elinkaari vielä edessä. saa nähdä auttoiko jo riittävästi vai täytyykö vielä ryhtyä joihinkin avaus ja putsaus operaatioihin.

      "Ostin hetki sitten upouuden asuksen läppärin. Lämpötila siinä on pyöreät 57 astetta kun esim. nettiä selailee"

      tässä kun laittaa Coretempin heti koneen käynnistyttyä käyntiin, niin melkeinpä heti paukkuu toi 57 astetta rikki teki jotain tai ei.

      • bggbfghh

        Ota tuosta läppäristä akku pois ja kokeile pelkällä verkkovirralla.
        Veikkaan, että akussa on vikaa.
        Pari vuotta sitten HP:n läppäreissä oli erä viallisia akkuja.


      • viileetä on!

      • Lenovo Edge
        viileetä on! kirjoitti:

        1,5 v ikäinen Lenovo läppäri käy niin viileänä, että tasohiiressä meinaa sormet paleltua!

        Speccy diagnoosia 3 tunnin käytön jälkeen:
        http://aijaa.com/v.php?i=006028196453.png

        http://aijaa.com/v.php?i=009058196466.png

        Läppäreillä on näemmä suurestikin eroja.

        Ongelmaasi en osaa sanoa yhtään mitään.

        Kerro Lenovosi malli ja kokoonpano. Olen Edge-sarjaa 15":sena katselemassa sillä silmällä, 64bittinen W7Pro, prossuksi i-3 - i5 ehkä i7. Onko Edgeä saatavilla tupla-grafiikkasyteemillä, yksi emolla ja lisäksi kortti, kuten HP ProBookin joissakin malleissa?

        Saako Edge-mallia myös * WXGA / 1600x900 / 16:9 resoilla ja paljonkohan tulee lisähintaa. Mattaruutuhan lienee kaikissa Edge-malleissa.

        Ps. HP:n yritysmallit on teknisesti paremmin toteutettu ja suunnilleen markettimallin hinnalla saa laadukkaamman laitteen, joiden kuumenemisongelmista ainakaan en itse ole lukenut.


    • veksi1234

      itellä on hp elitebookki ja se teki ihan samaa. siihen autto imurointi tuulettimen raoista. sen jälkee loppu kuumeneminen ja käynti ääni hiljenty huomattavasti. Elikkä ei tartte ainakaan heti alkaa purkamaan konetta..

    • Avata ja puhdistaa pölyt. Tai ostaa tuuletin telakka...

    • Oubiizii

      Ei tarvitse edes avata! Puhalla vaan helvetin kovaan niihin ilman ulostulo aukkoihin ja sen jälkeen vaan pöllähtää paska irti. Ole hyvä koneesi ei lämpene enään :) Ps: Toista puhallus tarvittaessa!

    • Yualle

      Tn. tuuletin on pölyä täynnä :(

      Jos et saa itse auki ja puhdistettua, vie huoltoon.

    • sama vika

      Itellä läppärin lämpöongelmat loppui kun otin akun irti ja käytän suoraa verkkovirtaa. Akku menettää muutenkin tehonsa, jos latauspiuha on koko ajan kiinni, käyttövirta kun kiertää aina akun kautta sen ollessa kiinni. Nyt lämmöt heiluu enää puolessa aiemmasta ja akkua käytän vain tarvittaessa.

    • eurotettu

      Etelänmatkoilla ja myös Suomessa lämpimien kausien varalle kannattaa hankkia erillinen kannetttavan alle asetettava jäähdytin ja samalla myös reidet pysyvät viileinä! Esim. Akasa-merkkinen alumiinirunkoinen on toiminut hyvin. Laite liitetään USB-porttiin.

    • Dv5

      Oma Dv5:n lämmöt alentuivat normaalille tasolle nähden koneen ikään (3 vuotta), kun otin kuoret pois ja pääsin paineilmalla puhaltamaan ja vähän imuroimaan.
      Dv5:n ja 6:n tuulettimissa tosin oli/on muutenkin ongelmaa.

      Ei missään muussa läppärissä ole lämmöt noin nousseet, vaikka pölyäkin olis ollut. Työkone, joka on pölyisessä hallissa, toimii hyvin vielä kahdenkin vuoden jälkeen. Tosin se ei ole Dv -sarjaa. Eikä edes HP. ;D

      • Dv5

        Ja akun poistaminen ei itsellä vaikuttanut asiaan mitenkään. Sitä koitin siinä yhteydessä, kun laturi alkoi sirisemään. Hyvä HP! :D


    • Hp-män

      vie se läppäris kylmään suihkuun!!

    • vinkpink :)

      Läppäri kuumenee vähemmän, mikäli laitat jonkunkorkuisen tuen läppärin taakse. Tuuletus sijaitsee läppärin alapuolella, joten ei saa pitää täysin kiinteällä alustalla. Meillä toimenpide on auttanut hyvinkin huomattavasti käyttöä läppärillä.

    • HP kuuma muillakin

      Tuntuu olevan HP Pavillionin tyyppivika. Itselläni noin vuoden vanha HP Pavillion dv7, kone käy kuumana ja tuuletin ei pysähdy edes kovimmilla talvipakkasilla kuin hetkeksi. Tuulettimen ääni on kuin helikopterilennolta pyörremyrskyssä.

      On ollut samanlainen suoraan paketista käynnistettynä, joten turha epäillä pölyä.

      Seuraava koneeni ei ole HP !

      • Lenovo Edge

        >> Seuraava koneeni ei ole HP !

        Se on HP:n markettikarkkien varsin yleinen ongelma tai mikäli päädyt johonkin eri merkkiseen karkkiin. Asuksella lienee hieman parempi maine vaan kuumenee kuulema niidenkin jotkut mallit. Ilmeisesti AMD-prossut ovat edeleenkin kuumahkona käyviä (?).

        HP BroBook ja EliteBook ovatkin sitten aivan eri asia.


    • Puhalla paineilmalla (jos kompuran omistat) varovasti pölyt pois. Siitä reiästä, mistä puhaltaa kuumaa ilmaa. Ei liian kovalla paineella. Kokemusta on ko. hommasta.

      • pitää-purkaa

        Mihin ne pölyt pois noin menis?
        Siirtyvät vain eri paikkaan.
        Jos tuuletin on karvojen tukkima paineilma ei edes siirrä niitä mihinkään.
        Ainoa oikea keino on purkaa konetta niin paljon että saa tuulettimen kunnolla puhdistettua.


    • Miksi ihmeessä läppäriä käytetään kuin pöytäkonetta?? Siis jatkuvaa päivittäistä yhtäjaksoiseti päällä?? Eikös se nyt jo järkikin sano ettei kannettavaa oo tehty siihen tarkoitukseen!! Sit ollaa huuli pyöreenä ku ei toimi ja lämmöt tapissa!! Jatkuvaan käyttöön pöytäkone vaikka sitten sähköä haukkaakin ja satunnaiseen läppäri.. näin on näreet.. valitettavasti tämä on vaan monelta unohtunut mutta mikäs siinä jos vuoden välein on rahaa ostaa uus läppäri ja heittää vanha hevonkuuseen..

      • tumpsutin

        Kunnollinen läppäri kestää hyvin jatkuvaa käyttöä. Itsellä on kohta kolme vuoitta vanha Thinkpad T400 joka pysyy viileänä jatkuvassa käytössä ja on käytännössä täysin äänetön. Tosin siinä on ssd-levy.


      • wispilä

        Rahalla saa pöydälle jatkojodon, jossa on virtakytkin valoineen kaikkineen, hinta huimat 4 egee.


    • larry.laffer
      • 16+18

        Hyvä hyvä, meinasin juuri kirjoittaa aiheesta mutta se löytyikin jo täältä :D Itsellä myös alivoltitettuna läppärin lämmöt laski reippaasti ja fööni pysyy pois päältä koneen ollessa idlessä.

        Lisäksi RMClockin avulla pääsee kätevästi asettamaan koneen alentamaan kellotaajuutta, kun laskentatehoa tarvitaan vähemmän. Toki tämä toimenpide on mahdollista myös amd:n PowerNow! ja intelin vastaavalla varustetuilla prosessoreilla virranhallinta asetuksista, mutta RMClockilla pääsee säätämään reagointiaikaa ja reagointikynnystä. Mielestäni tämä on hyvä ominaisuus, koska prosessorin alkuperäisissä "virransäästö" sovelluksissa, reagointikynnys on hyvin suuri ja kellotaajuus saattaa tippua myös videoita toistettaessa, joka aiheuttaa videoiden ja äänen pätkimistä. Toisin on RMClockilla, koska voit itse säätää rajat sopiviksi käyttämiisi sovelluksiin.


      • hööhoijeijjaa
        16+18 kirjoitti:

        Hyvä hyvä, meinasin juuri kirjoittaa aiheesta mutta se löytyikin jo täältä :D Itsellä myös alivoltitettuna läppärin lämmöt laski reippaasti ja fööni pysyy pois päältä koneen ollessa idlessä.

        Lisäksi RMClockin avulla pääsee kätevästi asettamaan koneen alentamaan kellotaajuutta, kun laskentatehoa tarvitaan vähemmän. Toki tämä toimenpide on mahdollista myös amd:n PowerNow! ja intelin vastaavalla varustetuilla prosessoreilla virranhallinta asetuksista, mutta RMClockilla pääsee säätämään reagointiaikaa ja reagointikynnystä. Mielestäni tämä on hyvä ominaisuus, koska prosessorin alkuperäisissä "virransäästö" sovelluksissa, reagointikynnys on hyvin suuri ja kellotaajuus saattaa tippua myös videoita toistettaessa, joka aiheuttaa videoiden ja äänen pätkimistä. Toisin on RMClockilla, koska voit itse säätää rajat sopiviksi käyttämiisi sovelluksiin.

        Jaa varmaankin hyvä idis vanhemmissa koneissa. Koko ohjelma ei enää skulaa edes WinXP:ssä eikä yedes parin vuoden vanhoissa läppäreissä.
        Kuka tarvii mitään kellityksen säätöä mikä on vihoviimeinen nörttityperyys.

        Typeryydellä ei näköjään mitään rajoja. Ainoastaan viisaus on rajallista!


    • jebouuuuuuuuuuuuuuuu

      Kaada kaljaa siihen!!

    • UUNIRITILÄ

      Puhdas uuniritilä on hyvä läppärinalusta ... On testattu. Pese ritilä, pistä pöydälle niin perin, että ritilän ja pöydän välissä on väli ja läppäri ritilän päälle.

      Uunissa voi tehdä ruokaa niinkin, että pistää pellille vuoat ja muut pitsat ja sellaiset.

      Älkää pojat pitäkö läppäriä sylissä! Munat kärventyy siinä, eikä tytöt tykkää :P Ryhtikin paranee, kun istutte nätisti pöydän ääressä.

      • jeepä jee

        jees, toi on hyvä konsti! itse käytän sylissä ollessani laiskasti puolimakoillen tavallista kansioo, missä tulee ulos yläkulmasta ne pyöreet metalliosat. laitan niihin "sykkyrän" maalarinteippi ja alas vielä yhen , niin pysyy läppäri mukavasti kallellaan vielä itseen päin. jää ilmatilaa ja toimii!


    • lobot

      ei auta muu kuin kaikki ruuvit irti ja kone palasiksi. tuulettimen putsaus ja uudet tahnat prossun ja telakan väliin. ite tein saman operaation viikko sitte.. nyt toimii. on muuten maailman hankalin kone avata.. eli varovaisuutta tai huoltoon.

    • A. R. K

      Osta tuuletin läppärin alle. Muutama kymppi.

      • osta mono pöljä

        Typerä esitys. Mitäpä luulet sen auttavan , ei yhtään mitään. Sama kuin lumipyryn estämiseksi ostaisit lumilapion jostain alemyymälästä.

        Eipä ihme että aloittelijoiden neuvoja täältä vain saat.


    • Dv5

      Osta mono pöljä. Jos me jaamme aloittelijoiden neuvoja, niin mitkä ovat niitä ammattilaisen neuvoja? :)

    • linux-mies46

      Olettaisin, että pölyjen poisto laskee koneen lämpötiloja ja ehkäiseen laitteen rikkoutumista. Prosessorin toiminta yleesä vaarantuu, joissakin koneissa prossun suojaus sammuttaa koneen ja se käynnistyy lämpöjen laskiessa. Kannattaa ainakin kokeilla josko putsaus auttaisi.

    • HP

      Ite näytin imuria jokaisen reiän kohdalla ja kyllähän se perskuta auttoi.

    • Ilta-Mariija

      Näköjään HP:n läppäreissä yleistä. Itsellä yli 3 v. vanha ja sama juttu; lämpö heittää kepoisasti tuonne 85 asteeseen, kun selaa jotakin =( Kone on avattu ja tsekattu - tässä ainakin selkeästi ongelmana se, että tuulettimia on vain yksi. Putsattu on, ei auta. Seuraavana mietinnässä just alikellotus.

      Toisaalta, hallitusti toimien pystyy työskentelemään eli pitää itse muistaa, mihin tämän kapasiteetti riittää milloinkin *pläääääääääääh*.

      • G"+K|)J%

        Mikäli pölyä ei ole ja puhallin toimii kunnolla niin jäähdytyssiili on liikahtanut tai välissä oleva töhnä kuivanut. Silloin pitää irrottaa siili, puhdistaa pinnat ja laittaa uutta tahnaa. Lämmönjohtavuudeltaan timanttitahna on parasta.


    • tiedän ongelman

      hp.n merkki vika on todellakin ylikuumeneminen sille ei voi tehdä oikeestaan mitään muuta kun että vaihda toiseen merkkiin fujizu siemens on hyvä

      • .txt

        Myös Fujitsulla ja Acerilla on ollut todella paljon tätä ongelmaa, ei ehkä yksittäisissä koneissa mutta huoltanut kun olen työkseni näitä niin siellä oppii mitkä on tyyppivikoja.

        Lenovon koneet on omasta mielestäni hyvin suunniteltuja ja tietenkin on sitten näitä Panasonicin extreme käyttöön tarkoitettuja koneita.
        Asus on myös ihan ok joskin tämän merkin kohdalla on tullut kannettavissa (kaikissa malleissa) vastaan unohtuneita osia, löysiä ruuveja jotka irtoavat itsellään ja muuta sellaista ihan kuin kokoonpano olisi tehty hirveällä kiireellä ja jäänyt kesken joidenkin yksilöiden osalta :p


    • LOLOXd

      kannattaa tarkistaa jäähdyttimen tahnat^^ itsellä ollut useammassa läppärissä lämpöjen kuumenemista tietyn käytön jälkeen - eikä ole merkkiriippuvaista (ollut HP, fujitsu, acer), tahnat ei paljoon maksa, ja usein lämpö johtuu prossusta paremmin tuulettimille täten^^

    • 2008hp

      läppärisi hiljenee huomattavasti kun jäähdytyssiilen ja tuulettimen puhdistaa ja laittaa uudet piitahnat prosessorin ja näytönohjaimen väliin.Siili tukkeutuu ja kuuma ilma jää pyörimään koneen sisään.

      Tämä vaatii koneen purkamisen.

      paineilma ei minulla myöskään irroita tuota hienoa pakkautunutta pölyä,vaan tarvitsee imurin suulakkeella joissa harjoja,itse joudun pesemään pesuaineen ja veden kanssa,että sai täysin puhtaaksi.(kuivata hyvin)ennen asennusta.

      koska hp tekee sellaisen läppärin jossa puhdistus onnistuu helposti koko konetta purkamatta.

    • kokeilin

      Kova puhallus suoraan sinne, mistä kuuma ilma tulee auttaa, ei tarvitse paineilmoja!!! pölyt pöllähtää sieltä kunnolla! hitsi kun ei aikaisemmin tullut älyttyä tätä!!

      • nounou

        koneen puhdistusta varten katsele You Tubesta ohjeet. Sieltä löytyy lähes kaikkiin läppäreihin yksityiskohtaiset ohjeet koneen purkamiseen, että pääsee kasiksi puhaltimeen ja jäähdytysripoihin.

        haku esim. "koneen merkki fan cleaning"

        tässä mainio esimerkki:

        https://www.youtube.com/watch?v=i7Ev0AepAmY


    • Nype

      HP rikkoo tarkoituksella virranhallinnan, laitteeseen asetetaan "Paras suoritusteho" vaikka valitset jonkin minkä hyväänsä, tästä pitäisi tehdä rikos ilmoitus koska käyttää asemaansa väärin!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe