Toivosen eläinpuisto

PETTYNYT!!!!!!!!!!!!

Hei oikeasti ihmiset avatkaa silmänne sille touhulle! Kaksi orpoa oravanpoikasta 4 x 50cm häkeissä. RUOKANA POPCORNINJYVIÄ!!! Orava järsii majaansa kun voi pahoin. Entäs viereiset kanat? pikkuinen kävelytila siinä. Entä kaikki gerbiilit ja muut jotka on laitettu lasisiin pieniin koppeihin kesähelteillä koira-aitauksen viereen. Avatkaa silmiä, älkää antako lapsillenne esimerkkiä eläiten kohtelusta, tehkää ilmoituksia eläinsuojeluun. Niin minäkin tein. Eläinten kustannuksella rahastus alkaa mennä aikas pitkälle!!

Puisto on hieno, mutta kohtelu eläimille on tarpeen. Koiranruokakupissa leivänpalasia. Tsissus. Tämänkö takia eläinpuiston auto hakee kaupoista jämäruokia ympäri Kokkolaa?

134

7416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (OO)

      Hakeudu hoitoon senkin vähä-älyinen idiootti.
      Sää se vain jaksat hoilottaa samasta asiasta päivästä toiseen.

      PS: HANKI ELÄMÄ :)

      • Tohtori jakomieli

        ENTÄS SITTEN SINÄ?!? HEH! Tuollainen agressio vaatisi jo seurantaa....


    • kävimme toivosella..

      koko perheen kanssa viimeviikolla, voin sanoa kyllä että ei ollut kaunista nähtävää. onneks meijän lapset ovat sen verran pieniä, ettei ymmärrä mitä näkevät. Juurikin huomasimme vaimoni kanssa nuo kanat myös, tapelleet aika verisesti.. kaneja juoksi ympäriinsä joka puolella, myös tarhan aitauksen ulkopuolella. Vaikka kaupungista olemmekin, emmekä omista muutakun 2 kissaa, Emme ole näihin muihin eläin lajeihin niikään perehtyneitä, mutta näkihän sen heti että ei oo puhtaat jauhot pussissa. Ei taida kyllä eläimillä olla lain mukaiset oltavat. olisi kiva tavata tämän paikan omistaja/millainen ihminen oikein on. Onkohan rahan ahneus vienyt voiton?. toivottavasti asiat paranee siellä pian. Enään emme ole menossa kyllä käymään toivosen eläinpuistossa.

      • Haaste aktivisteille

        Taidat tavata omistajan pikemmin kuin arvaatkaan, nimittäin raastuvassa.
        Ps. Eläinpuistossa hoidetaan eläimiä esimerkillisesti ja todistajissa löytyy.


      • ELÄIMET POIS
        Haaste aktivisteille kirjoitti:

        Taidat tavata omistajan pikemmin kuin arvaatkaan, nimittäin raastuvassa.
        Ps. Eläinpuistossa hoidetaan eläimiä esimerkillisesti ja todistajissa löytyy.

        Oon sitä mieltä,ettei hoideta,oon käynny ja oli aika järkyttävää,otettiin kuvia jotka todistaa puheeni oikeaks


      • huu huuu

        en määkään tehdäänkö poikotteja allahu ekber


      • Eläinpuisto
        ELÄIMET POIS kirjoitti:

        Oon sitä mieltä,ettei hoideta,oon käynny ja oli aika järkyttävää,otettiin kuvia jotka todistaa puheeni oikeaks

        Nyt on vuosi 2015.Mä oon siellä töissä ja myös Anna ja Hanna ja myös jotain muita.Meidän hoito vuorolla koira ja poni lenkitetään, harjaan ponin,aamulla siivotaan aitauksia(☆siivoan ehkä liiankin puhtaaksi kani häkit:-D) ruokitaan 4:sti päivän aikana, hoivataan ja yritetään pelastaa sairaat eläimet esim:kissanpennuilla on yleensä auringon pistos ja korvapunkkeja,:-(kalkkuna jolla oli silmässä vikaa ja jopa oravanpoikanen joka oli pudonnut puusta kissalle.En tiedä kuinka muut hoitaa niitä sitten?Yhesti löysimme linkkaavan kissanpennun jolla oli takajalka murtunut.Veimme sen "hoitaja pajaamme"Anna jäi pitämään sille seuraa, kun menimme syömään eväitä.Mutta kun tulimme paikan omistaja vanha ja ehkä vähän arvaamaton Matti oli vienyt sen "kuulemma eläinlääkäriin jossa se olisi voitu parantaa, mutta kun me odotimme vähän aikaa Matti tuli yhtäkkiä ja ilman kissaa.Hanna ja Anna sanoivat varmoina, että Matti oli tappanut sen,:'(koska hän ei välitä hoitaa loukkaantuneita/sairaita kissanpentuja, marsuja tai kaneja.Meidän kissa on pelastettu sieltä.Isosiskoni ja joku kaveri olivat nähneet , kun Matti aikoi nylkeä pienen pennun, mutta onneksi kisu pääsi vanhuksen otteesta ja pääsi karkuun.Sisko päätti kaverinsa kanssa mennä sinne yöllä.Sisko kiipesi aidan yli ja otti pennun mukaansa.Simba oli silloin huonossa kunnossa:punkkeja ja paha flunssa.Eläinlääkäri ei ollut varma selviäisikö se?Siinä ehti tapahtua kaikenlaista, mutta en halua kirjoittaa liikaa.Simba asuu meillä ja voi tosi hyvin, iso söpöliini.♥Siinä näki kuinka selviytyjiä kissat ovat jo pentuna.Toivottavasti, kun Matti menee eläkkeelle joku osaisi laittaa paikat parempaan päin.;-)


      • Eläinpuisto

        Nmp. Kanit juoksivat ulkopuolella siksi koska:huonot aidat.Kaneille tulee joskus kaivamis vimma (oma kanini rakastaa kaivamista)niin ne menevät helposti pehmeästä maasta läpi.Minä, Hanna ja Anna eli hoitajat jouduimme monesti niitten kanssa hippasille ja yritimme laittaa sileitä kiviä karkaavien kanien tukeeksi, että pysyisivät turvassa häkissä.Toivottavasti tulisi isot, tilavat ja virikkeitä täynä olevia häkki/aitauksia.


      • Anonyymi

        Hyvä paikka, varsinkin niille jotka pitävät kaikenlaisia kotieläimiä kerrotaloasunnoissa !
        Olen käynyt useasti, vienyt sinne lapset ja lapsenlapset. Toki vien edelleenkin...


      • Anonyymi
        Haaste aktivisteille kirjoitti:

        Taidat tavata omistajan pikemmin kuin arvaatkaan, nimittäin raastuvassa.
        Ps. Eläinpuistossa hoidetaan eläimiä esimerkillisesti ja todistajissa löytyy.

        Aivan oikein puisto on laadukkaissa käsissä. Taitaa on olla vihertuputtajia tuo yo. kommentoija. Yrittäjiä pitää kunnioittaa eikä näin kevein perustein mollata.


      • Anonyymi

        Vittuun kaikki kakarat


    • joo o?

      esimerkillistä.... mielipiteensä kaikilla.

    • niinpä...

      typerää tuollainen uhkailu. jos vähän viitsii panostaa että eläimillä on riittävän kokoset häkit yms ja terveellistä ruokaa, eipä se nyt paljoa muuta tarvitse,

      • hohhoijjta....

        Eikö leipä ole koiralle terveellistä ruokaa? Taas jotkut kettutytöt vouhottaa...


      • OOOohjoijaa
        hohhoijjta.... kirjoitti:

        Eikö leipä ole koiralle terveellistä ruokaa? Taas jotkut kettutytöt vouhottaa...

        Annatko omille lapsillesi vettä ja leipää??? Huom. elämme nyt vuotta 2011. Vaurautta ja tietoa on enemmän kuin keskiajalla, josta tietämyksesi kumpuaa! Tämä paikan omistaja hankkii aika paljon näiden eläinten kustannuksella, joten jotakin kuuluisi myös antaa niiden huolenpitoon. Sairas eläin tarvitsee lääkärin samoin kuin sairas ihminen. Hellepäivänä juoma-astiat olivat tyhjät ja koiranpennut makakasivat apaattisina vieressä.


      • tarvit pian apua
        hohhoijjta.... kirjoitti:

        Eikö leipä ole koiralle terveellistä ruokaa? Taas jotkut kettutytöt vouhottaa...

        AI NE LEIVÄT JOSA KÄRPÄSET KUPPAA, MUNII JA MUHII???

        Sinä se et tiedä kyllä eläinten hoidosta sitten hevos paskaakaan. monestikko ne pennutki ruokitaan päivällä? kerran, joka toinenpäivä? Ja tiedoksi ihan vain että suurin osa koirista on ALLARGISIA vehnälle. Mites niitten pentujen rokotukset, nekin on varmasti kunnossa.. olkoot vaikka kuinka museo paikka, kyllä eläinten olotilat pitää olla kunnossa. Minä en muuten tiennytkään että villielämiä saa ottaa lemmikiksi.. MITÄS NE ORAVAT SIELÄ sitten tekee, ihan itsekkö olet ne pyydystänyt?


    • Hellanduudelis

      Sinähän ihme eläinrääkkääjä olet. Olisit täyttänyt ne juoma-astiat.

      • hällänväliädis

        Miten sitä lukituissa häkeissä olevia astioita menee täyttämään??? Eikö se ole henkilökunnan puuhaa, hei hellanduudelis,


    • raineeri

      Hallelujaa ja herran haltuun!

    • häkkiisi siitä

      Rahan himo ja kateus näillä, jotka haukkuu Toivosen eläinpuistoa, on aivan järisyttävä. Sitä sanotaan että kateus vie tuhkatkin koiranpennun susta... Vai mitesenytoli. :)

      Ei eläinpuistoa olekaan tarkoitettu näille urbaaneille elukoille, jotka tällä naputtaa, vaan ihan normaaleille lapsille joka ymmärtää miten asiat on.
      Jotkut täällä voisi suosiolla pistää häkkiin. :)

    • vaiha sulakkeet

      sulla on tainu muutama sulake pamahtaa päässä.

    • set:n mukaan

      Laki edellyttää, että kissoja on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa
      tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa. Kissojen pidossa on edistettävä niiden terveyden ylläpitämistä ja otettava huomioon niiden fysiologiset ja käyttäytymistarpeet. Useimmat kissojen ongelmat olisivat tipotiessään, jos me ihmiset noudattaisimme näitä eduskunnan velvollisuudeksemme asettamia yleisiä periaatteita.

      Kissojen pitopaikan on oltava riittävän tilava, suojaava, valoisa ja puhdas. Lisäksi sen on muutenkin oltava tarkoituksenmukainen kissojen tarpeet huomioon ottaen. Nimenomaan kiellettyä on pitää kissoja tarpeetonta kärsimystä tuottavalla tavalla. Niiden pitopaikka on suunniteltava, rakennettava ja huollettava siten, että se on asukkailleen turvallinen ja että esimerkiksi karkaamisvaara on mahdollisimman vähäinen. Paikka ei saa olla sellainen, että kissa voi siinä vahingoittua tai vaarantaa terveytensä. Sen pitää myös antaa kissalle riittävä suoja liiallista kylmyyttä, kuumuutta ja kosteutta vastaan.

      Jos kissa päästetään ulos omille teilleen, millainen sen pitopaikka on esimerkiksi turvallisuuden kannalta? Vilkasliikenteistä katua tai vihamielisen naapurin pihaa en oikein osaa pitää kissalle turvallisena. Tällaisessa tilanteessa kissanomistajan velvollisuus kissaa kohtaan ei mahtane täyttyä. Yhdistykseemme tulleista sadoista puhelinsoitoista päätellen vastuu kissojen turvallisuudesta on melkoisen huteralla pohjalla. En jaksa uskoa kissanomistajien pahuuteen, mutta ajattelemattomia kissanomistajia meillä tuntuu riittävän.

      • Anonyymi

        set:n mukaan, eihän Suomessa vanhuksillakaan ole tuommoiset oltavat mitä vaadit elukoille !


    • eläimenehdolla

      Ei ole syytä olla kateellinen. Minä olen tyytyväinen kun oman tilan eläimeni voivat hyvin. Tuottavatkin paremmin kun on kunnon ruokaa ja raikasta vettä saatavilla.

    • aikookäyäkattomas

      paljo tuonne maksaa liput?

    • Tervetuloa.....
    • tätityllerö

      en tuo eläinpuistoa- en osta lippua

    • ERITT.VIHANEN

      MILLANEN MIES TÄMÄ OmISTAJA OIKEIN ON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • OLE HUOLETTA!

        Nimim:ERITT.VIHANEN: NO KUULEPPAS,MATTI ON AIVAN IHANA IHMINEN!
        VARMASTI RUOKKII JA JUOTTAA ELÄIMET,MUTTA EIHÄN NEKÄÄN KOKO AJAN SYÖ!
        EI KAI SUNKAAN LAUTASES OO KOKO PÄIVÄN TÄYS?
        EI TARVI HUOLEHTIA,KYLLÄ MATIN PAIKASSA KAIKKI HOITUU,EIKÄ HÄN OLE LAINKAAN SEN LUONTOINEN,ETTÄ KIDUTTAIS ELÄIMIÄ!
        PELKKÄÄ KATEUTTA TÄMÄ HERJAUS TÄÄLLÄ!
        KUINKA MONIEN KISSATKIN JUOKSEE KAUPUNKIALUEELLA.MISSÄ SATTUU?!!
        EI NIISTÄ KUKAAN VOUHKAA!
        MATTI ON IHMINEN ISOLLA IIIILLÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        OLE HUOLETTA! kirjoitti:

        Nimim:ERITT.VIHANEN: NO KUULEPPAS,MATTI ON AIVAN IHANA IHMINEN!
        VARMASTI RUOKKII JA JUOTTAA ELÄIMET,MUTTA EIHÄN NEKÄÄN KOKO AJAN SYÖ!
        EI KAI SUNKAAN LAUTASES OO KOKO PÄIVÄN TÄYS?
        EI TARVI HUOLEHTIA,KYLLÄ MATIN PAIKASSA KAIKKI HOITUU,EIKÄ HÄN OLE LAINKAAN SEN LUONTOINEN,ETTÄ KIDUTTAIS ELÄIMIÄ!
        PELKKÄÄ KATEUTTA TÄMÄ HERJAUS TÄÄLLÄ!
        KUINKA MONIEN KISSATKIN JUOKSEE KAUPUNKIALUEELLA.MISSÄ SATTUU?!!
        EI NIISTÄ KUKAAN VOUHKAA!
        MATTI ON IHMINEN ISOLLA IIIILLÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Meneppä nussiin sitä MATTIA


    • Tervetuloa......
    • enolevieläkokeillut

      haha sinnehän nyt vaan kävelee sisään. kuka hullu lipusta maksaa edes tuonne?? LIPUNMYYNTIKIN SIIRTYNYT kahvioon.

    • ilmoitus

      Ilmoittakaa kaupungin eläinlääkärille että tekee tarkastuskäynnin.

    • Tervetuloa......
    • paljonko on.....

      on toivosen työntekijöillä palkka, jos mies on noin PIHI????????????????

    • minä vain...

      Kävin viimekesänä.. Tulin surulliseksi...
      2 supikoiraa oli tosi pienissä häkeissä, kuusen alle heitettynä.. Ruokana toisella oli pala lenkkimakkaraa, joka oli täynnä kärpäsiä... Vettä ei ollut kummallakaan ja helle oli melkoinen... Annoin poloisille vettä kun muuta en voinut....
      Pienille söpöille vuohille (?) yritin kerätä koivunlehtiä yms. syötäväksi, kun olivat kovasti nälkäisiä... :(

      • ...........

        Mistäs sinä tiedät, että nämä vuohet (joita siis et ilmeisesti varmuudella edes tunnistanut vuohiksi) olivat nälkäisiä? Yleensä eläinpuistoissa ei saa ruokkia eläimiä, koska niillä on omat ruoka-ajat eikä tietämättömien antama ruoka välttämättä ole eläimelle hyväksi.


    • nytjaheti

      NYT ON TEHTY JO TOINEN ILMOITUS!!!!!!! eiköhän ala kohta jotain tapahtua

    • hyvä.

      Toivotaan, toivotaan. Itse hankala tehdä ilmoitusta kun en ole käynyt ko paikassa enkä halua käydäkään kuulemani perusteella. En veisi sinne edes 2.5 vuotiasta tyttöäni..

    • silminnäkijä

      Itsekin olen tullut aika surulisella mielellä päättäessäni eläinpuistokierrostani. Huonoa ruoka eläimillä, jos sitä on edes ollut, ei juomaa, kipua, sairauksia, tulehduksia, ahtautta ja ihmisen koura aina ulottuvilla. Tuttuni oli kerran kesätöissä siellä ja oli hyvin järkyttynyt, sanoi, että eläimiä löytyy paljon kuolleina heinien yms. seasta, eläimet ovat sairaita. Monesti sairaat eläimet hakeutuvat piiloon, joten koko todellisuutta ei edes näe. Tuttuni sanoi, että eläinpuistoon tulvii luokkaretkeläisi yms ryhmiä, joten luulisi eläinten huolenpitoonkin riittävän vähän enemmän euroja!

    • nyt oikeasti

      Jos jokainen kävijä/näkijä tekisi ilmoituksen kaupungin eläinlääkäri Anitta Smolanderille ja poliisille niin sinne ehkä saisi muutoksen! Heillä on avaimet käsissään!

    • haisuliiiii

      No niin kaikki tästä tietoset nyt toimeen. lopetaan tämä jauhaminen täällä, kun ei se mtn auta.

      • haisuliiiii

        Kauvanko tarttee odottaa vastaustanne ??? ahterini on jo ihan vereslihalla kiitos
        uuden bigboss seksileluni takia, vastatkaa nyt edes jotain ettei tartte yksinänsä
        kaikkia kommentteja kirjoitella.
        Ps. Voit liittyä seuraan mutta vain jos on joku eläin mukana.


    • täysjärkinen

      ylivieskassa on visala, sinne sinun kaltaiset tarhapöllöt menevät latailemaan akkuja kun alkaa olla tämä normaali asiallinen kanssakäyminen toisten ihmisten kanssa liian vaikeaa.

      • täysjärkinen

        Anteeksi kommenttini ;( olen lääkeriippuvainen, en löydä lääkkeitäni mutta pistelen silläaikaa siilejä parsinneulalla silmiin kunnes apteekit aukeavat. =D =D D/


    • omin silmin nähnyt

      Yritetty on ilmoittaa kyseisestä paikasta monta monta kertaa mut eihän eläinsuojeluyhdistys tee yhtään mitään! Puhelimet ei vastaa! SEY:ltä ilmoittivat, ettei Kokkolassa ole tällä hetkellä edes eläinsuojeluvalvojaa? Parasta mitä voi tehdä on boikotoida paikkaa ja käskeä kaikkia niitä boikotoimaan jotka vähänkään välittävät eläinten hyvinvoinnista! Pitäisi kerätä iso joukko ihmisiä paikan päälle kertomaan tulijoille eläinpuiston eläinten surkeista oloista ja tällä lailla saada ihmiset pysymään poissa!

    • Dr Kildare
    • > ¨ <

      Hei, tehdäänpä kaikki mekin bisnestä "eläinpuistolla", eli kännykällä kuvia ja videoita sairaista elukoista ja niiden kohtelusta. Kyllä iltapäivälehdet niistä varmasti jotain maksaa ja videot YuoTubeen !

      • Siitävaan

        Olipa tosi naurettava bisnesidea=))))))))))))))))))))
        Laitatko alvin päälle suuriin tuloihisi ja maksat ennakkoverot,ennenku senttiäkään on "firmasi" tilille tullut?!!!!!!!HAH,HAH HAA...................


    • kaup.ell.

      Ottakaa yhteys suoraan kaupungin eläinlääkäriin Anitta Smolanderiin! Sey ei toimi, ja jos toimii, heitä ei kiinnosta.

    • esyn jäsen

      Eläinsuojeluyhdistys ei ole eläinsuojeluviranomainen. Poliisi, kaupungin eläinlääkäri ja läänineläinlääkäri ovat. Ei eläinsuojeluyhdistyksen jäsen voi mennä tekemään tarkastuskäyntiä, ei edes eläinsuojeluvalvoja jos paikan omistaja sen kieltää.

    • kummaa touhua.

      Tietääkseni eläinsuojeluyhdistyksen asia on kuitenkin ottaa tosissaan nämä eläinsuojeluilmoitukset ja tehdä sitten vaikka ilmoitusta eteenpäin. Mitä virkaa muuten on eläinsuojeluyhdistyksellä, pidetäänkö sitä vain pystyssä nimen takia, mutta mitään ei tehdä? Olen tätä touhua ihmetellyt jo pidemmän aikaa. Sori vaan mutta en tajua. Eikö eläinsuojelu jo sanana tarkoita sitä, että koitetaan tehdä parhaansa eläinten hyväksi, eikä vain nosteta käsiä pystyyn? Eihän tuollainen ole yhdistys eikä mikään.

    • touhu kummaa

      Olen samaa mieltä kummaa touha kanssa,minkä ihmeen takia eläinsuojelu yhdistys on olemassa Kokkolassa kun ei mitään toimintaa.Eikö ne saa rahaakin toiminnan ylläpitämisestä,mihin ne menee?Kokemusta on että ei sieltä saa ketään kiinni!

    • ESY:n jäsen

      Eläinsuojeluyhdistys, niin kuin suurin osa yhdistyksistä, toimii vapaaehtoisvoimin. Jokainen tekee vapaaehtoistyötä omalla ajallaan, ilman palkkaa.
      Toivotan kummaa touhua ja touhu kummaa nimimerkit lämmöllä mukaan toimintaan! Työtä ja tekemistä löytyy, tekijöitä vain ei ole tarpeeksi kun suurimmalla osalla ihmisistä on päivätyö, perhe ja omatkin harrastukset, joista eläinsuojelutoiminta on siis yksi.

    • kummaa touhua

      Kummaa touhua toteaa että on työskennellyt eläinten parissa, ja minulle niiden hyvinvointi on tärkeintä, ja kyllä, olen myös ihan omalla vapaa-ajallani ja ilman palkkaa tehnyt työtä eläinten hyväksi, ja toimin jatkossakin jos vain mahdollista. Ja aikoinaan kun sey ei mitään tehnyt vaikka tein monta ilmoitusta kaltoin kohdelluista kissoista ja koirista, jouduin ottaa ohjat omiin käsiini jotta eläimet saatiin pois omistajalta.

      Olkoot niin vapaaehtoistoimintaa kun tykkää, mutta jos eläimiä ei suojella, niin silloin yhdistyksen nimikin pitäisi muuttaa. Tai mitä ideaa koko yhdistykseen on liittyä, mainostaa ja järjestää tempauksia, kun tositilanteessa ihmiset ei kuitenkaan apua saa. Paljon tiedän että on olemassa niitä jotka ovat kipeästi seyltä apua pyytäneet, mutta tylyä palvelua on tullut takaisin, jos palvelua ollenkaan.

      Ei siis kannata mainostaa eläinten suojelua kun suojelua ei kumminkaan saa.

    • eläinten puolesta

      Aikaa löytyy kuitenkin match shown järjestämiseen!

    • Tervetuloa.....
    • NON NIIN

      DO HOPS YLÖS TÄMÄ VIESTI

      • kiitos kaunis

        ylös taasen tämä


    • :(

      Ihanaa että joku on ottanut tämän aiheen puheeksi!

      Itse en ole voinut käydä sielä moneen vuoteen juuri siksi millaisessa olosuhteissa eläimet elävät ja mitä ruokaa ne saa.. Koiranpennut saa suolaisia nakkeja ja leipää ruuaksi?! ja pienen koiranpennun pitäisi saada nukkua kunnolla, mutta miten ne voivat kun ne revitään kopista kun haluaisivat nukkua.. Ja kissanpentuja roikutetaan ties minkälaisilla idiooteilla.. Marsutkin olivat verisiä koska olivat tapelleet ja gerbiilit kuumassa lasi boxissa auringossa. Eläimillä on aivan liian huonoa ruokaa! Toivon todella että joku on tehnyt oikeasti ilmotuksen eikä vaan pelleile.. Puisto pitäisi sulkea tai ainakin eläimet pitäis ottaa pois. Ei siellä voi käydä katsoa miten eläimet kärsii ja joku vielä maksaa siitä että pääsee sinne! Tulen aina niin surulliseksi kun kuulen Toivosen eläinpuistosta :(

      • xdj gohrd9hjuo

        Taasen ylös että pysyy pinnalla tämä asia näin kesän kunniaksi.


      • zimsalabim

        Tosi HYVÄÄ ruokaa koirille:NAKKEJA JA LEIPÄÄ! VAU !


    • HUHHUHMIAU

      Samaa mieltä! JÄRKYTTÄVÄ LÄÄVÄ KOKO PAIKKA..PITÄISI VIRANOMAISTEN PUUTTUA KOVALLA KÄDELLÄ..MUTTA RAHA PUHUU..

    • kiitos tyhjästä

      Joo-o...eipä ketään näytä kiinnostavan. Antaa vaan eläinten kärsiä. Tässä nähään kaikenmaailman eläinten ystävien ja yhdistysten sekä muiden tahojen toimivuus. Puhetta piisaa, tekoja ei.

    • hihii haa

      ylös taasen tämä

    • non niin

      ylös taasen

    • mhgmfygm,ty

      Kesä on ihanimmilaan mutta entä eläinpuisto miten siellä asiat pyörii??

      • Valpas*Pentu

        Luesta tuolta. http://keskustelu.suomi24.fi/node/10675406

        Siellä paras saitti, lukijoitakin tullut viikossa melkein yhtä paljon kuin tänne vuodessa ja plussiakin jo 135 oho :)

        Täällä on vain 0 plussaa eikä kukaan halua tykätä :(


    • Reijo R

      Jeesus auttaa Mattia ja elämiä. Näistä valittajista en ole varma miten näiden käy?

    • .,m

      .,.

    • Matti huolen pitää

      Siis..POPCORNEJA oraville? Luxusruokaa!!!!!!!!!!
      Olisin lapsena ollut ikionnellinen,jos oisin popcorneja saanut!
      Hyvää huolenpitoa eläimistä!

    • fgt6ybh

      toivonen ei ole oikeauskoinen.

    • Kaikkea kans

      Sinäkö sitten olet?!!!!!!!!!!Voi HUH!

    • hei teille kaikille

      voi mikä asia miksi puisto toimii vuodesta toiseen

    • Siitä vaan

      Jahas....nyt tämä tyypillinen kokkolalainen KATEUS JA PARJAUS alkaakin jo hyvissä ajoin tänä vuonna!
      Semmoiset ihmiset asialla,jotka eivät uskaltaisi itse mitään yrittää!
      Pitää olla lakisääteiset vuosilomat ym.ym. Mattikin on jo kovasti eläkeiässä ja jaksaa puistoaan vaan pitää ja KIITOSTA SATAA muualta paitsi Kokkolasta!
      Johan täällä ilkuttiin erään kuljetusliikkeen konkurssilla,vaikka mitään virallista
      ilmoitusta asiasta ei ole! Olkaa LAISKAT hiljaa kateudessanne,ei se kaikki raha yrittäjän taskuun jää!Ellette usko,voitte ihan ITSE laittaa firman pystyyn!

      • FUKC

        Mutta se RAHASTUS


      • Siitä vaan
        FUKC kirjoitti:

        Mutta se RAHASTUS

        FUCK: MIKÄ RAHASTUS?! TAJUATKO,ETTÄ YRITTÄJÄLLÄ ON KULUJAKIN?!
        Kokeile yrittämistä,kirjoitellaan lisää! Onnea matkaan!


    • Sammaa mieltä

      Juuripa noin!

    • Minä se täällä

      KATEUS ON KAUHEA TAUTI KOKKOLAN SEUDULLA!

      • en anna periksi

        Mutta ko se eläinten niin ja nä'in kohtelu ja se rahastus


      • Siitä vaan
        en anna periksi kirjoitti:

        Mutta ko se eläinten niin ja nä'in kohtelu ja se rahastus

        en anna periksi: Matin tuntien,pidä turpas kiinni! Eläimetkään EIVÄT SYÖ KOKO PÄIVÄÄ!Toivottavasti et sinäkään:(
        Hyvin Matti eläimensä hoitaa,hoida sinäkin itsesi!


    • Reijo R

      Kaikki ne on oikeauskoisia joilla on Jeesus sydämessä. :) HALLE!

    • aurinkoo1

      ai

    • Huh, huijakkaa

      Järkyttävältä läävältä näyttää ainakin kuvassa myös tuo n.s. vanhan ajan kauppa. Varsinainen rotansyömä homeluola. Ei sukuakaan niille kaupoille, joissa itse pentuna kävin. Ne olivat tuohon Matin puotiin verrattuina supersiistejä. No,eipä tuossa kaupassa kaiketi mitään myydäkään. Luojan Kiitos.

      Varsinaista alkemiaa koko puulaakin toiminta. Eläimet valjastettu tahkoamaan rahaa erittäin ankeissa oloissa. Onko laitaa esimerkiksi tuottaa koiran- ja kissanpentuja vain lasten rivostettaviksi? Säälitti erityisesti nuo lampaankaritsat häkissä, jossa ei ainakaan kuvassa näkynyt piikkiäkään vihreätä. Lammas on laumaeläin, se kuuluu laitumelle hoitelemaan maisemaa ja tuottamaan hyvää lihaa kaalinpään kaveriksi.

      Julkisuuden tämä yrittäjä hallitsee esimerkillisesti .Onnistuu esimerkiksi joka vuosi uittamaan maakuntalehteen monta näyttävää juttua viemällä toimittajia kuin kuoriämpäriä. Kritiikitöntä Putte Possun nimipäivät-journalismia. Eli meillä kaikilla oli niin muukaavaa...

    • Ymmyrkäinen

      Jahas...johan oli aikakin KATEELLISTEN herätä taas tähän päivään! Ei muuta,ku firma pystyyn,kateus katoaa samantien!!!!!!!!!!!!

    • Toivonen on tekopyhä

      Voi herranjumala koittakaa nyt herätä! Ei siellä eläinpuistossa todellakaan pidetä eläimistä hyvää huolta. Olettekos koskaan miettineet mitä eläimille käy syksyllä kun tuo läävä menee kiinni?:) Joo, osa saattaa päästä hyviin koteihin yms mutta yli puolet eläimistä tapetaan tai jätetään kuolemaan. Esim viimevuonna oliskohan ollut syys- lokakuun aikoihin vielä vuohiakin yksin harhaillut eläinpuiston alueella yksin, kanoja irti, eikä ruokaa näkynyt missään. Ja olettekos koskaan miettineet mitä siellä "kaatopaikalla" on joka on siellä kanihäkkien tykönä jossa silloin oli se supikoira? Jumalauta kerran katsoin sinne vähän tarkemmin niin siellä oli kuolleita kanoja, kaneja ja gerbiilejä, ei eläin kuole niinvain jos se on terve ja jos pidetään huolta! Ja en usko, että vanhuuteen olisivat kuolleet, koska ei sinne varmastikkaan kukaan halua vanhaa eläintään antaa, vaan mahdollisesti "vahinko" poikueita yms ylimääräisiä eläimiään, eli ei ne varmaankaan _kaikki_ ole vanhuuteen kuolleet vaan nälkää, janoon, sairauksiin, vääränlaiseen käsittelyyn, huonoon ruokaan tai muutenvain tapettu syksyllä kun ei ole kotia eläimille saatu. Jos eläimiä hommaa väkisin tuollaiseen murjuun niin voisi kyllä kantaa vastuunsa ja etsiä eläimille kodin vaikka väkisin, kai ihmiset haluavat että heidän entisetkin eläimensä saavat hyvän kodin, eikä jätetä syksyllä paleltumaan ja pärjäämään itsekseen-.-
      Kerran pienempänä menin yksin eläinpuistolle vajaa viikkoa ennen sulkemista, kai Matilla oli kiire hommata ihtensä eroon niistä eläimistä, kun halolla hakkasi gerbiilejä kuoliaaksi sinne terraarioon ja otti ämpäriin ja nakkasi sinne kaatopaikalle... En pahemmin sen jälkeen ole arvostanut sitä miestä. Siskon kaveri oli ollut siellä joskus kesätöissä ja todella huonolla palkalla, vaikka uskoisi kyllä, että rahaa tuonne kyllä tulee, niin ylihintaista kaikki. Kaikenmaailman leivoksien ympärillä pörrää kärpäsiä siellä tiskillä.Siskon kaveri sanoi, että leivokset ei todellakaan ole aina tuoreita, jos edellispäivinä ostettuja leivoksia vain sulatetaan parempaan kuntoon mikrossa pehmeiksi ja tuoreen näköisiksi, myyntiin saattoi mennä yli viikon myynnissä olleita tuotteitakin. Eläinten häkeistä oli löytynyt kuulema useita kuolleita eläimiä aamuisin ja iltaisin, kun hän oli käynyt siivoilemassa yms. Onhan Matti mukava mies, mutta siihen se sitten jääkin.

    • nitha1

      totta puhut. olen itsekkin nähnyt sen tappavan gerbiilejä

    • Ihmettelenpä vain

      Miten voi sitten olla mahdollista että se paikka on pystyssä, jos kerta asiat ovat näin kun te kerrotte?

    • tiedän asiat

      koska bisnes pyörii kesäsin ja monet kestosuosikki elukat ovat ilmaisia ja hyvin halpoja.
      kissat ja koirat sekä kanit lisääntyvät hyvin nopesti samoin kaikki pikkujyrsijät kuten esim gerbiilit ja hamsterit.
      Kyllähän niistä saa maksaa jos on tietämätön.
      Eläinkaupassa 20-50 euroa pikkujyrsiä lajista riippuen.
      Matti varmaan saa ilmaiseksi jostakin kun tietää kanavat.

    • Yrittäjä 58

      Ei muuta,ku ELÄINPUISTO PYSTYYN! Sillähän taas paikkakunnan kateelliset selviävät tästäkin kesästä!

      PS: Saanko antaa ihan pienen vinkin.....kulujakin saattaa sitten tulla,ku hoidatte niitä eläimiänne todella hyvin! Onnea matkaan!

    • kirpakkakarpakka

      Hei, kävin lasten kanssa puistossa n. viikko sitten. Jäin kovasti miettimään kahta kissanpentua. Toinen virkeä ja käyttäytyi kuin pieni kissanpoika, villi ja aktiivinen. Pieni valkoinen poikanen ei karvaansa väräyttänyt vaikka lapset kuinka "hoitivat". Kissa kuin märkä lapanen, katse juuri ja juuri kohdentui eikä oikein reagoinut mitenkään. Mietityttää. En missään nimessä väitä että eläimiä kohdeltaisiin huonosti, mutta ovatkohan kaikki eläimet terveitä tms?!

    • Jouni MC

      Kälviän mc hadeksen jäsenet voisi teljetä just tuonne toivosen eläinpuistoon näytille ovat ne niin elukka sakkia!

      • tissit2

        samaan paikkaan kaikki liivijengiläisetkin!


    • muumimamma2

      Voi harmi teitä kokkolalaiset näin meiltä loppuu kaikki palvelut!!! huomisitteko kissoilla oli hyvät oltavat uudistuksena rauhallinen oma nukkuma tila johon lapset eivät pääse ,samoin kaneilla,marsuilla,poro oli oikein tyytyväinen ja nuoli kädestä ,samoin vasikka.Kaikki oli hyvin ja auringokin paistoi.Älkää kiusatko enään vanhaa miestä! miksi te käytte lastenne kanssa jos ette ole pitäneet koskaan paikasta .Minä olen käynyt sielä 20v aikana joka kesä ,nauttikkaa..teidän nalkutuksilla kaikki loppuu ja hyvä tarkoitus unohtuu vanhamies haluaa antaa mahdollisuuden kaupungi lapsille nähdä oikeita eläimiä muuallakin kuin kirjoissa.Jos tämä loppuu missä enään eläimiä nähdään.Vanha mies joka on tehnyt niin paljon hyvää ja tässä kiitos!

    • Ok paikka

      Minusta paikka on ihan kiva ja sopii pienten lasten eläintarhaksi ja antiikin harrastajille tai historiikin harrastajille. En ymmärrä näitä täällä motkottavia ihmisiä

    • ääliöt

      vitut antiikeista. eikö tässä ollu kyse eläinten oikeuksista

    • les miserable

      miks elukoilla pitäis olla oikeuksia kun ei minullakaan ole? miks hevoset ja koiratkin saa pillua kauniilta naisilta sairaissa porno videoissa mutten minä edes rumilta? jumala vois (jos olis olemassa) nakata aivan vitun pitkän hirttoköyden pilven päältä ja nykästä taivaaseen!

    • mikäs muukaan kun

      rahanhimo

    • Reijo R

      Nämä nalkuttajat palaa vielä helvetin tulessa. Mitenkähän sitten suu pannaan?

    • Nslspdndn

      Tulee pahaolo aatella niitä eläimiä...

      Toivosen eläinpuistoon en kyllä mene! Se on varma!

      Ps. Wc myös hirveässä kunnossa...

    • Kälviäläinen

      Viimeksi kun kyseisessä puistossa kävin, ponin ruokapaikalle oli laitettu MIKROPITSA! Muutenkin huomaa niistä eläimistä, että ovat huonossa kunnossa. Juurikin tämä poni kyyhöttää joka vuosi paikallaan samassa nurkassa ja lihoaa, kun ei saa liikuntaa..

    • höölö

      höpö höpö.. Ei pidä paikkaansa. Monta kertaa tulee kesässä käytyä ja kirjotatte ihan diipadaapaa..

    • eikös se näin menny

      Reijo Reikö raamatussa sanota että eläimistä täytyy pitää huolta? eikös se pala joka niin ei tee...ihan yleisesti...

    • Eläinystävä Kokkola

      Mihin ihmeeseen on kadonnut kommenttini oravista kesältä 2011.
      Kirjoitin, että luonnonvaraisten eläinten ottaminen lemmikeiksi on ehdottomasti kielletty. Jos oravan tai jäniksen poikanen; hirven vasa, karhun, ketun, supikoiran ym pentu löydetään ns "orpona", niin sillä on poikkeuksetta emo tai jopa molemmat vanhemmat lähialueella noutamassa pennuilleen ruokaa, vettä kesähelteillä, uutta elintilaa kasvavalle pentueelle ym.
      Yleensä orvoksi jääneet eläinpennut tai -poikaset löydetään kuolleina.
      Kirjoitin, että tässä oravatapauksessa oravaäiti etsii pienokaisiaan itkien lähikuusikossa, että minne pienokaiset ovat joutuneet.
      Kyllä ihminen osaa olla julma...

      • TOSIrealisti Kokkola

        Totta vie, olet oikeassa. Samaa muistelen itsekin lukeneeni. Mitähän oravanpennuille kuuluu nykyisin.


      • Tämäkö tapaus?

        Onko kysymys niistä oravanpoikasista, joista oli juttu Keparissa muutama vuosi sitten? Kissa oli lehden mukaan syönyt poikasten emon ja jälkikasvu oli toimitettu Toivosen eläinpuistoon jatkohoitoon.


    • Reijo R

      Kuokahan teidät ottaisi huostaan... :)

      • TOSIrealisti Kokkola

        Kuokahan...???!!!
        "Lapio ja kuokka, ne on ihan suotta.
        Kirves ja saha, niillä tehdään raha..."


    • Suoraan palautetta

      Miksi ette anna puistossa suoraa palautetta. Täältä nimimerkkien takaa on helppo sanoa vaikka ja mitä. Mielestä jos on todella pettynyt ja huolissaan on aika surkea itse kun ei tee asialle mitään.

      • Eläinystävä Kokkola

        Jos ja kun ei enää käy puistossa, niin miten voi antaa suoraa palautetta.
        Kävimme aikanaan, kun lapset olivat pieniä ja jo silloin hirvitti se, että eräät ilman valvontaa olevat lapset (eivät takuulla omamme, siitä vastasin minä ja lastemme äiti) roikottivat eläimiä, esimerkiksi kissanpoikasia sylissään vatsasta puristaen. Kissa yritti vääntäytyä pois puristuksesta, mutta lapsen ote vain tiukkeni. Jos ja kun tätä tapahtuu "satoja" kertoja päivässä, ei ole ihmekään että eläimet ovat "hajalla ja noloja"...
        Tuskin tulee käytyä enää edes - toistaiseksi ainoan lapsenlapsen kanssa.


    • mamsku25

      kyllähän sinne tulee lapsia vietyä kaupungin hälinästä "piristäytymään" mutta aikuisena ihmisenä huomaa nämä eläinten huonot olot joita ei lapset ymmärrä

    • MollyMouse

      Kokkolassa on kaksi valvontaeläinlääkäriä, jotka tarkastavat niin maatiloja kuin myös eläinpuiston, jos siitä tulee palautetta. Joten te, jotka olette käyneet paikan päällä ja nähneet eläinten voivan huonosti, ei muuta kuin yhteyttä valvontaeläinlääkäriin, jonka on pakko käydä tarkastamassa paikat, jos ilmoituksia tulee.

    • mamasku25

      minkähänniminen tämä kysenen henkilö on johon vois ottaa yhteyttä?

    • sepetti

      eikö se oo junni reijo?

    • Reijo R

      taidanpa itse mennä häkkiin syömään mätää ruokaa ku olen niin elukka eihän tämmöstä hullua voi vapaanakaan pitää :(

    • MollyMouse

      Valvontaeläinlääkäri Eeva-Liisa Kauranen, puh. 040 4882 998

      Valvontaeläinlääkäri Erkki Väkiparta, puh. 040 4882 999

    • lunatin

      Kauheaa luettavaa, nuorempana kun kävimme koulun/kavereiden kanssa eläinpuistossa, oli sellainessa puuhökkeli/vajassa kuollut joutsen tai hanhi. Taisi muistaakseni olla parikin kesää siellä.

    • lkjhgtju

      Eläimiä pitää tietenkin hoitaa hyvin, mutta järkevästi. Välillä kuvittelemme, että hyvä hoito on ihmismäistä hoitoa. Mielestäni on suurta eläinrääkkäystä esim. pitää kissaa kerrostaloasunnossa. Ystävilläni kissaihmisiksi itseään sanovilla tutuilla on kissoja, jotka eivät ole koskaan saaneet kokea vapaana juoksemisen iloa, kissalle niin luontaisen kiipeämisen iloa (paitsi siihen samaan keittiön nurkassa olevan tolppaan) tai vaanimisen iloa, joka ihan varmasti on kissalle luontainen tarve muutenkin kuin vain ruuan hankkimiseksi (toki on kangashiiriä, joita kissalle heitellään leikittäviksi pari kertaa illassa). Sensijaan kissoja kuljetetaan talutushihnassa, jossa eivät todellakaan kulje iloisesti ja rennosti. Niitä kuljetetaan kuljetuskoreissa, joita ne näyttävät inhoavan sydämensä pohjasta. Niitä ajelutetaan autoissa ympäri Suomen ja jos ne eivät oksenna, ne makaavat lääkehuuruissa korin pohjalla. Muka viihdykkeeksi jätetään radio soimaan kun ollaan pois kotoa 9 h päivässä (kissa parka, jolla on superherkkä kuulo ja koko päivän joku renkutus raikaa). Koiria säälin yhtä paljon, milloin niillä on vaipat päällä, housut jalassa, sadetakki niskassa ja kengät jalassa - ei kai koiraa sellaiseksi ole tarkoitettu. Ja sitten täällä itketään, että koira parka kun syö leipää vaan - viljaahan teollisessakin koiranruuassa on. Iloitsen jokaisesta isästä ja äidistä, joka antaa aikaansa lapsilleen ja vie ne vaikka Toivosen puistoon kun tiedän monia lapsia, joiden vanhemmat on koko kesän töissä ja lapset istuu TV:n ääressä yli 8 h eli koko sen ajan kun vanhemmat on pois.

    • huolestunutasiakas

      Kävin eilen siellä ja kauhistuin kyllä siitä mitä näin, näin eläinrakkaana ihmisenä tiedän miten eläimiä töytyisi hoitaa ja miten niiden asumuksia täytyisi hoitaa niin siellä on kyllä vastuutlnta porukkaa töissä, ainakin sen paikan pitäjä. Jos asuisin yhtään lähempänä tätä kyseistä eläinpuistoa tulisin sinne mielelläni töihin hoitamaan eläimiä kuin niitä kuuluisi hoitaa, ne eläimet jotka siellä ovat ei tiedä paremmasta mitään ja luulevat että ne ansaitsevat tuollaista "hoitoa". Sääliksi käy...

    • Anonyymi

      Huolestunut asiakas, jos noin huolissasi olet niin muuta lähemmäksi tärkeän asia vuoksi. Kysy nyt kumminkin Matilta ensin tarvitseeko hän noin "eläinrakasta hoitajaa" ?

    • Anonyymi

      Nyt mä tiedän kuka näitä eläinpuistoa herjaavia viestejä kirjoittaa.....varmaankin se suurelta kirkolta tullut naishenkilö joka korkkarit jalassa, huulet maalattuna "viisaana" selosti lapsilleen poron aitauksen vieressä: "oi, katsokaa lapset täällä on hirvi...."

    • Anonyymi

      Reijo R
      9.6.2013 14:10

      taidanpa itse mennä häkkiin syömään mätää ruokaa ku olen niin elukka eihän tämmöstä hullua voi vapaanakaan pitää :(

      voi hyvää päivää

    • Anonyymi

      Voi ei tänään kun käytiin niin eläinten häkkejä siivottiin, eläintenhoitaja vahti vieressä kun lapsia oli koiranpentujen kanssa ja kun lähdimme toinen koiranpennuista tuli lenkiltä eläintenhoitajan kanssa. Pitääpä tehdä ilmoitus eläinten huonosta kohtelusta varsinkin kun juuri lampaiden ohi mentyä olivat syömässä ja kun lähdimme niille laitettiin lisää heinää.

    • Anonyymi

      Minusta myös puiston tytöt teki hyvää työtä, osaava esittely saatiin myös koiranpennuista.

    • Anonyymi

      Miten tälläiset perättömät kirjoitukset saisi pois tältä sivulta. Näissä ei ole päätä eikä häntää, kateelliset ihmiset koittavat pilata hyvän pidetyn yrityksen maineen .

      Terveisin PK.

    • Anonyymi

      Miten voi joku kirjoittaa, aivan selvästi valheita, se oravien väliaikainen koppi oli 2,5 kuution vetoinen.
      PK.

    • Anonyymi

      Eivät Toivosella sentään pidä koiria ja kissoja kerrostaloissa pienissä asunnoissa, joissa eläimet ikävissään ovat päivät ja illatkin, kun omistajat on töissään ja menoissaan? Mitenkähän näissä huusholleissa ruokahuolto ja ulkoilu pelaa? Hätäseen käytetään koiria ulkona korttelin ympäri ja kuivarehua syötetään. Vesikuppiakaan ei taideta usein vaihtaa. Kissat ei pääse ulos ollenkaan.

      Näihin verrattuna taitaa eläinpuiston olot olla taivaalliset, jos ei oteta huomioon sitä, kuinka vierailijoiden kakarat eläimiä puristelevat.

      Nimimerkillä paljon nähnyt talonmies

      • Anonyymi

        Koira tarvitsee oikeaa lihaa ja mm. eri sisäelimiä ravinnokseen joka päivä. Ne joutuvat syömään niitä nappuloita vain koska on pakko henkensä pitimeksi.


      • Anonyymi

        Entisestä en tiedä muuta kuin mitä lapsuudesta on muistoja. Ne suurimmaksi osaksi hyviä. Täällä paljon haukuttu eläinten oloja ja omistajaa Mattia.

        Väitteistä mikään ei nykyään pidä paikkaansa. Työntekijät uskokaa tai älkää saavat tosi hyvää palkkaa. Työolot ovat mukavat ja kaikki sujuu töissä helposti ja asianmukaisesti

        Töissä on kesällä vähintään kolme eläintenhoitajaa ja kahvilatytöistäkin on kuulemma eläinpuolelle apua tarvittaessa. Eläinhoitajat siivoavat eläinten aitaukset pari kertaa päivässä ja ruokkivat eläimet myös aivan kriteerien mukaisesti. Eläimiä käy myös eläinlääkäri tarkastamassa ja ne saavat hoitoa tarvittaessa. Eläimiä ei turhaan lopeteta, mutta jos näin on tehtävä, lopetuksen suorittaa eläinlääkäri. Kaikki pennut ja aikuiset on hoidettu, madotettu ja rokotettu kuten kuuluu.

        Aitaukset ovat määräysten mukaisia ja raikasta vettä eläimillä on tarjolla koko ajan. Lapsia ei päästetä eläinten seuraan ilman valvovaa eläintenhoitajaa. Koirat lenkitetään ja muitakin eläimiä kuten poneja mahdollisuuksien mukaan.

        Omistaja Matti on ystävällinen ja oikea tarinan kertoja. Hän viihdyttää eläkeiästään huolimatta asiakkaita päivittäin eläinpuistolla. Okei joskus hän jakelee herkkuleipiä sun muita herkkuja eläimille, mutta etkö itse syötä joskus makkaraa koiralle tai leipää hevoselle?

        Terkuin eläinpuiston entisen työntekijän ystävä.


    • Anonyymi

      Vanhaa asiaa, mutta kuitenkin aina ajankohtaista.

    • Anonyymi

      Teemme tarkastus käynnin,ehkä useita .

      • Anonyymi

        Missään mediassa ei ole ollut yhtäkään juttua näistä hirveyksistä. miksi?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4574
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2274
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1700
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      304
      1380
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      138
      1117
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe