Pfaff 360

Iisamaria

Tänään löytyi roskakatoksesta Pfaff 360. Virtajohtoa ja poljinta ei ollut, joten en päässyt vielä koittamaan toimiiko. Jos toimii, niin huollatan ja pidän itselläni. -ainakaan ulkoisia vikoja ei ollut, edes naarmuja!

Osaisiko joku kyseisen koneen omistaja kertoa siitä vähän enemmän? Sen verran löysin tietoa netistä, että kone on ilmeisesti ollut teollisuuskäytössäkin. Englanninkielisiä sivuja en jaksanut ruveta vieä koluamaan, teen sen vasta jos tietoa ei ala suomeksi löytyä :)

16

4115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käämitsekaksisin y
    • pfaff ailija
    • emurto

      Pfaff 360 on 60-luvulta ja se on vapaavarsikone. Ompeleina suoraommel, sik-sak ja erillaisia kuvio-ompeleita, joita voi valita mukana tulevasta pöyreästä ohjelma kiekosta joka näyttää valintakytkimien asennot. Jos et löydä siihen puuttuvia osia, ja olet luovuttamassa niin lahjoita/myy se minulle. Itselläni on Pfaff 230 ulkoisella kytkinmoottorilla, mutta se on tasokone ja tarvitsisin vapaavarsikoneen.

      • i_j

        Hei emurto! Jos olet pk-seudulta tai Keski-Suomesta niin voisin olla kiinnostunut vaihtamaan 230:sen 360:seen. Jos kiinnostaa laita viestiä ohocuspocuso(ät)gmail.com.


      • Anonyymi

        anteeksi mitä tarkoittaa tasokone, ja mikä ero näissä.


    • emurto

      Jos löysit koneeseen sopivan vastuspolkimen ja kone on nyt käyttökunnossa, niin minulta saat kopion suomenkielisestä ohjekirjasta. Koneen mukana tulleessa varustelaatikossa on myös lisää erilaisia paininjalkoja, sekä kahden neulan vaihdettava neulapää. Jos kone oli roskiksessa saattaa entisellä omistajalla olla puuttuvat osat. Asiaa voisi tiedustella hienovaraisesti lähiympäristöstä:). Jokut ompelukoneasiantuntijat ovat pitäneet konetta parhaana koskaan valmistettuna kotikoneena. Sen rakenne ja valmistutapa on sama PFAFF teollisuuskoneissa ja eikä sitä saa kotikoneena kulutettua loppuun kai milloinkaan jos sitä öljyää ja huoltaa (huolellinen nukan poisto) säännöllisesti. Lisää tietoa koneesta. Ompelukone on valmistettu Länsi-Saksassa joskus 1950-1960 vaihteessa. 1962 koneeseen tuli mukana neulapää johon saa kiinnitettyä kaksi 130B neulaa (kokonaan pyöreä tyviosa) rinnakkain etäisyys 6mm. ennen sitä se oli maksullinen lisävaruste. PFAFF 260 ja 360 suoraommel ja sik-sak, malleissa 260-261 ja 360-261 lisäksi koruompeleet. 260(-261) koneet tasokoneita ja 360(-261) vapaavarsikoneita. Koneessa voi olla joko sisäinen tai ulkoinen vastusmoottori. Jos koneessa on ulkoinen vastumoottori niin erillistä vastuspoljinta ei tarvita. Jos vauhtipyörässä on pyöreäpohjainen kiilahihna ura on koneessa ollut ulkoinen moottorija sähköjohto tarvitaan vain koneen valoa varten. Ompelukoneessa on kaikki tarvittavat perustoiminnot normaaliin ompeluun. Sillä pystyy ompelemaan napinlävet ja napit, erilaiset vetoketjut, ohuet ja vahvat materiaalit. Tasokonemalliin sopii myös teollissuuskoneiden vakio ruuvikiinnitteiset pallistimet ja ohjaimet.

      • allum

        Ostin kierrätyksestä pfaff 360 ja ompelukonehuolto isokääntä öljysi ja huolsi koneen. Pelittää mallikkaasti. Mutta mistä saisi erilaisia paininjalkoja ja puolia Suomesta, kun niitä ei ollut mukana. Oli onnistunut ostos. Pahvikiekkokin puuttui koruompelujuttuihin.


      • Paageli1

        Hei! Saisiko teiltä mahdollisesti suomalaisen käyttöoppaan kopion tuohon Pfaff 360-ompelukoneeseen?


    • emurto

      Tuli taas mieleen lisää juttua PFAFF 260 ja 360 koneista. Kirjoittelen tänne nyt näitä juttuja, jos joku on joskus kiinnostunut aiheesta :)
      Alempi säätöpyörä koneen etuosassa oikealla on tikin pituus joka yleensä toimii ihan OK, pitäisi kääntyä sormivoimin ilman työkaluja ja pakitusvipu niinikään kääntyä alaspäin ilman suurempaa voimaa. Ongelmana on tämä seuraava säädinyksikkö tikinpituudensäädön yläpuolella, jossa on säätöpyörä ja kaksi vipua. Tikin levyden eli sak-sakin säätö jumiutuu kun konetta ei ole käytetty vuosiin. Säätöpyörää ei missään tapauksessa saa vääntää väkisin millään työkalulla,sen pitäisi pyöriä portaattomasti pelkästään sormivoimilla. Jos se on jäykkä ja vaatii apuvoimia pyöriäkseen, niin se ei siitä notkistu, ei vaikka sitä veivaisi tuntikausia, koska vika ei ole säätöpyörässä. Jos säätöpyörä pyörii normaalisti, mutta tikin levys ei muutu tai neula kulkee sivusuunnassa ilman johdonmukaisuutta johtuu vika samasta syystä eli kone on ollut kauan käyttämättä ja sik-sak mekanismin liukulaakerit ovat jumiutuneet. Laakerit eivät hapetu/ruostu vaan vanha öljy kuivuu massaksi laakerisiin ja jumittaa sik-sakin toiminnan. Koneen yläosa täytyy purkaa, puhdistaa ja öljytä. ÄLÄ TEE TÄTÄ ITSE sillä tarvitset melko varmasti huolto-ohjekirjan uudelleen kasaukseen ja säätöön. Jos ompelukoneen korjaus ei tunnu tutulta touhulta niin vie ompelukone huoltoon äläkä kuuntele huoltomiehen suusta tulevaa joutavaa höpinää aiheesta "tämä on jo niin vanha kone ettei tätä kannata korjata" vaan siirry sellaiseen huoltoliikkeeseen jossa huoltomies on haltiotunut nähdessään vanhan koneesi ja innostunut sen korjaamisesta. Ota selvää mitä maksaa uusi BERNINA 1008 tai Industrial 950 ja vertaa korjauskustannuksia näiden vastaavien koneiden hintoihin, niin olet selvillä missä mennään.

    • Annikki89

      Bernina 1008 malli maksaa Tallinnan Karnaluksissa 700 euroa.Sen voi tilata netin kautta suoraan kotiin.

      • Anonyymi

        Miten tämä liittyy tähän mitenkään?


      • Anonyymi

        Tokihan spämmejä Tallinnasta mahtuu Suomi 24:n keskusteluihin, mutta jos keskustelua käydään korkealaatuisesta 1960luvun koneesta, niin miksi silloin pitää sotkea huonommat mukaan?
        Kuin keskusteltaisiin Mersuista ja joku tulisi kertomaan ilosanomaa, että Tallinnasta saa Ladan!
        Se ei ole liiga gallis!


    • Eltsukkainen

      Hei, löytyykö täältä vielä Pfaff 360-koneeseen suomenkielistä ohjekirjaa tai pahvikiekkoa? Olisin hyvin kiitollinen.

    • Anonyymi

      Minä sain paikalliselta kirppikseltä vuosia sitten ilmaiseksi koneen, joka oli ollut siellä vuosia. Kirpparin pitäjä ei tiennyt, toimiiko, joten antoi sen minulle. että jos saan toimimaan niin ole hyvä vain. Toimii, mutta yhden jousen joutui hommaamaan langan kiristimeen. Unelma. Mutta on mulla ongelma sen kanssa. En muista miten siihen saa suoran ompeleen. On jäänyt siksakkiasentoon. "Löysin" sen nyt kun myllään työhuonettani uusiksi. Kokeeksi ompelin sillä nippua, jossa oli kaksi kerrosta tekonahkaa, tukikankaat 2x ja vuorikangas x2 ja voi että olen onnellinen <3 <3. Suora tikki olisi silti ihan kiva.

      • Anonyymi

        Eiköhän kaikissa ompelukoneissa on tikin pituus- ja leveyssäätö. Leveyssäätö nollaan, niin siksakista tulee suoraommel. Kokeilemalla selviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän kaikissa ompelukoneissa on tikin pituus- ja leveyssäätö. Leveyssäätö nollaan, niin siksakista tulee suoraommel. Kokeilemalla selviää.

        Mulla olis Pfaff 360 ompelukone. Veiston käyneenä pk-oppilaana kahden viikon käsityö ei opettanut miten lanka koneeseen laitetaan. Halajaisiko joku ostaa ko. Koneen?
        [email protected] voi kysästä vaikka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe