Aihealueet

Listaukset

  Pfaff 360

  Iisamaria

  Tänään löytyi roskakatoksesta Pfaff 360. Virtajohtoa ja poljinta ei ollut, joten en päässyt vielä koittamaan toimiiko. Jos toimii, niin huollatan ja pidän itselläni. -ainakaan ulkoisia vikoja ei ollut, edes naarmuja!

  Osaisiko joku kyseisen koneen omistaja kertoa siitä vähän enemmän? Sen verran löysin tietoa netistä, että kone on ilmeisesti ollut teollisuuskäytössäkin. Englanninkielisiä sivuja en jaksanut ruveta vieä koluamaan, teen sen vasta jos tietoa ei ala suomeksi löytyä :)

  13

  1004

   Vastaukset

   • Pfaff 360 on 60-luvulta ja se on vapaavarsikone. Ompeleina suoraommel, sik-sak ja erillaisia kuvio-ompeleita, joita voi valita mukana tulevasta pöyreästä ohjelma kiekosta joka näyttää valintakytkimien asennot. Jos et löydä siihen puuttuvia osia, ja olet luovuttamassa niin lahjoita/myy se minulle. Itselläni on Pfaff 230 ulkoisella kytkinmoottorilla, mutta se on tasokone ja tarvitsisin vapaavarsikoneen.

    • Hei emurto! Jos olet pk-seudulta tai Keski-Suomesta niin voisin olla kiinnostunut vaihtamaan 230:sen 360:seen. Jos kiinnostaa laita viestiä ohocuspocuso(ät)gmail.com.


   • Jos löysit koneeseen sopivan vastuspolkimen ja kone on nyt käyttökunnossa, niin minulta saat kopion suomenkielisestä ohjekirjasta. Koneen mukana tulleessa varustelaatikossa on myös lisää erilaisia paininjalkoja, sekä kahden neulan vaihdettava neulapää. Jos kone oli roskiksessa saattaa entisellä omistajalla olla puuttuvat osat. Asiaa voisi tiedustella hienovaraisesti lähiympäristöstä:). Jokut ompelukoneasiantuntijat ovat pitäneet konetta parhaana koskaan valmistettuna kotikoneena. Sen rakenne ja valmistutapa on sama PFAFF teollisuuskoneissa ja eikä sitä saa kotikoneena kulutettua loppuun kai milloinkaan jos sitä öljyää ja huoltaa (huolellinen nukan poisto) säännöllisesti. Lisää tietoa koneesta. Ompelukone on valmistettu Länsi-Saksassa joskus 1950-1960 vaihteessa. 1962 koneeseen tuli mukana neulapää johon saa kiinnitettyä kaksi 130B neulaa (kokonaan pyöreä tyviosa) rinnakkain etäisyys 6mm. ennen sitä se oli maksullinen lisävaruste. PFAFF 260 ja 360 suoraommel ja sik-sak, malleissa 260-261 ja 360-261 lisäksi koruompeleet. 260(-261) koneet tasokoneita ja 360(-261) vapaavarsikoneita. Koneessa voi olla joko sisäinen tai ulkoinen vastusmoottori. Jos koneessa on ulkoinen vastumoottori niin erillistä vastuspoljinta ei tarvita. Jos vauhtipyörässä on pyöreäpohjainen kiilahihna ura on koneessa ollut ulkoinen moottorija sähköjohto tarvitaan vain koneen valoa varten. Ompelukoneessa on kaikki tarvittavat perustoiminnot normaaliin ompeluun. Sillä pystyy ompelemaan napinlävet ja napit, erilaiset vetoketjut, ohuet ja vahvat materiaalit. Tasokonemalliin sopii myös teollissuuskoneiden vakio ruuvikiinnitteiset pallistimet ja ohjaimet.

    • Ostin kierrätyksestä pfaff 360 ja ompelukonehuolto isokääntä öljysi ja huolsi koneen. Pelittää mallikkaasti. Mutta mistä saisi erilaisia paininjalkoja ja puolia Suomesta, kun niitä ei ollut mukana. Oli onnistunut ostos. Pahvikiekkokin puuttui koruompelujuttuihin.


    • Hei! Saisiko teiltä mahdollisesti suomalaisen käyttöoppaan kopion tuohon Pfaff 360-ompelukoneeseen?


   • Tuli taas mieleen lisää juttua PFAFF 260 ja 360 koneista. Kirjoittelen tänne nyt näitä juttuja, jos joku on joskus kiinnostunut aiheesta :)
    Alempi säätöpyörä koneen etuosassa oikealla on tikin pituus joka yleensä toimii ihan OK, pitäisi kääntyä sormivoimin ilman työkaluja ja pakitusvipu niinikään kääntyä alaspäin ilman suurempaa voimaa. Ongelmana on tämä seuraava säädinyksikkö tikinpituudensäädön yläpuolella, jossa on säätöpyörä ja kaksi vipua. Tikin levyden eli sak-sakin säätö jumiutuu kun konetta ei ole käytetty vuosiin. Säätöpyörää ei missään tapauksessa saa vääntää väkisin millään työkalulla,sen pitäisi pyöriä portaattomasti pelkästään sormivoimilla. Jos se on jäykkä ja vaatii apuvoimia pyöriäkseen, niin se ei siitä notkistu, ei vaikka sitä veivaisi tuntikausia, koska vika ei ole säätöpyörässä. Jos säätöpyörä pyörii normaalisti, mutta tikin levys ei muutu tai neula kulkee sivusuunnassa ilman johdonmukaisuutta johtuu vika samasta syystä eli kone on ollut kauan käyttämättä ja sik-sak mekanismin liukulaakerit ovat jumiutuneet. Laakerit eivät hapetu/ruostu vaan vanha öljy kuivuu massaksi laakerisiin ja jumittaa sik-sakin toiminnan. Koneen yläosa täytyy purkaa, puhdistaa ja öljytä. ÄLÄ TEE TÄTÄ ITSE sillä tarvitset melko varmasti huolto-ohjekirjan uudelleen kasaukseen ja säätöön. Jos ompelukoneen korjaus ei tunnu tutulta touhulta niin vie ompelukone huoltoon äläkä kuuntele huoltomiehen suusta tulevaa joutavaa höpinää aiheesta "tämä on jo niin vanha kone ettei tätä kannata korjata" vaan siirry sellaiseen huoltoliikkeeseen jossa huoltomies on haltiotunut nähdessään vanhan koneesi ja innostunut sen korjaamisesta. Ota selvää mitä maksaa uusi BERNINA 1008 tai Industrial 950 ja vertaa korjauskustannuksia näiden vastaavien koneiden hintoihin, niin olet selvillä missä mennään.

   • Bernina 1008 malli maksaa Tallinnan Karnaluksissa 700 euroa.Sen voi tilata netin kautta suoraan kotiin.

    • Miten tämä liittyy tähän mitenkään?


   • Hei, löytyykö täältä vielä Pfaff 360-koneeseen suomenkielistä ohjekirjaa tai pahvikiekkoa? Olisin hyvin kiitollinen.

   • Minä sain paikalliselta kirppikseltä vuosia sitten ilmaiseksi koneen, joka oli ollut siellä vuosia. Kirpparin pitäjä ei tiennyt, toimiiko, joten antoi sen minulle. että jos saan toimimaan niin ole hyvä vain. Toimii, mutta yhden jousen joutui hommaamaan langan kiristimeen. Unelma. Mutta on mulla ongelma sen kanssa. En muista miten siihen saa suoran ompeleen. On jäänyt siksakkiasentoon. "Löysin" sen nyt kun myllään työhuonettani uusiksi. Kokeeksi ompelin sillä nippua, jossa oli kaksi kerrosta tekonahkaa, tukikankaat 2x ja vuorikangas x2 ja voi että olen onnellinen <3 <3. Suora tikki olisi silti ihan kiva.

    • Eiköhän kaikissa ompelukoneissa on tikin pituus- ja leveyssäätö. Leveyssäätö nollaan, niin siksakista tulee suoraommel. Kokeilemalla selviää.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    216
    10431
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    237
    4921
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    61
    900