Viittausapuja

Smithers12

Heips,

Tarkoitus olisi saada seurattua työtunteja vuoden aikana, niin että tuntipalkan ja työtuntimäärän avulla saadaan tehtyä palkkalaskelma.

Ongelma on se, että tuntipalkka voi nousta vuoden aikana. Miten taulukko pitäisi toteuttaa, että kun tuntipalkka muuttuu, aiemmin vanhalla palkalla kirjatut tunnit ja niiden yhteishinnat eivät muuttuisi?

4

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvatkaas ihmeessa näitä hieman huolellisimmin, mitä olette tehneet, mitä haluatte tehdä, millaisia kaavoja ja funktioita olette käyttäneet yms.

      Siis oletko tekemässä erillistä palkkalaskelmaa joka kuukausi? Silloin kannattaa tehdä yhden vuoden laskelmat jokainenkuukausi omalle välilehdelle. Kun palkka nousee korjaat sen kuukauden kohdalta lähtöarvon johon viittaat.

      Jos taas kirjaat kaikki vuoden tunnit allekkain luettelonomaisesti, kannattaa sinun vain kirjata uusi palkka vaikkapa toisella välilehdellä olevaan taulukkoon "Lähtöarvot" ja säilyttää siellä kaikki vanhatkin palkat. Sitten korjaat palkkaa laskevassa kaavassa olevan viittauksen (viittaus kiinteällä osoitteella -> siis $A$4) luettelon siinä kohdassa josta se alkaa vaikuttaa. Ja eiko kopioimaan taas kaavaa alaspäin.

    • Smithers12

      Tarkennetaan vielä.

      Eli henkilöt tulevat allekkain yhteen sarakkeeseen. Näitä saattaa olla päälle 50. Viereisiin sarakkeisiin tulee päivämäärät kuukauden ajalta, joihin merkitään kunkin työntekijän työtunnit kullekin päivälle. Näitä välilehtiä tulee 12, kullekin kuukaudelle omansa. Sitten yhdelle välilehdelle tulee vielä henkilöt allekkain ja viereiseen sarakkeeseen kunkin tuntipalkka.

      Ohjelma laskee työtunnit kullekin henkilölle ja tekee sen perusteella taas erilliselle välilehdelle palkkalaskelman vuodelta (toisin sanoen palkka yhteensä (tunnit*tuntipalkka) johon teen sitten ennakonpidätykset sun muut).

      Eli ongelma tulee siinä, että jos ja kun jonkun henkilön tuntipalkka muuttuu vuoden aikana, en tiedä miten saan sen palkkalaskelmaan tulemaan oikein, eli miten saisin ohjelman tunnistamaan, mitkä tunnit pitää laskea milläkin palkalla ilman että sitä tarvitsee jotenkin määrittää jokaiselle päivälle käsin erikseen. Jotenkin pitäisi ehkä saada laskutoimitus tehtyä aina kun palkka muuttuu, ja sitten ohjelma ei myöhemmin enää laskisi näitä jo yhteenlaskettuja tunteja/hintoja. Toisaalta taulukosta ei saa poistaa mitään, tuntien tulee näkyä vuoden lopussakin kuukausittaisissa seuranttataulukoissa.

      • Eikö helpointa olisi laittaa aivan vastaava taulukko tuntopalkoille. Tässä voisi aina sitten viitata edelliseen päivään. Kun sitten palkka muuttuu, niin kirjoitetaan se muutoksen päivälle ja se muuttuu automaattisesti vuoden loppuun asti. Palkan saa sitten helposti tulojen summana (olettaen, ettei tule mitään ylitöitä ym. kertoimia)


    • makrolla piece of cake...

      1. seurataan taulukossa muutosta- mikä solu muuttui?
      2. haetaan esim. A sarakkeeesta työntekijän nimi muuttuneen solun rivin perusteella ja hänelle palkka palkkataulukosta ja lisätään esim solun ID:hen
      3. suoritetaan palkanlasku käyttäen solun ID arvoa(palkka) ja solun arvoa (tunnit) ja summataan ne kumulatiivisesti johonkin tiettyyn soluun esim AK

      jos ja kun palkka muuttuu niin käyttää aina sen hetkistä arvoa laskuissa ja laskelmat on päivälleen reaaliajassa. Tarvittaessa voi vielä takaperoisestikin korjata solun ID arvoja, joten palkkaa voi nostella/laskella ID arvoa muuttamalla...

      ei ton kummosempi ja toimii... ;-)

      Keep EXCELing
      @Kunde

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      159
      2356
    2. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      136
      1895
    3. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      106
      1715
    4. Mikä on hän on ammatiltaan?

      Vai tiedätkö mitä kaivattusi tekee työkseen?
      Ikävä
      74
      1364
    5. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      21
      1337
    6. Mitä ajattelit silloin kun

      Löysit hänet?
      Ikävä
      72
      1306
    7. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      228
      1086
    8. Oletko tutustunut muihin

      Samalla tavalla kuin häneen?
      Ikävä
      71
      874
    9. Miksi homous puhuttaa konservatiiveja vuodesta toiseen?

      Kysymykseen on vastattukin Kansanlähetyksen osalta: "Miksi sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat konserv
      Luterilaisuus
      212
      823
    10. Uskotko että kohdataan vielä?

      Kysymys otsikossa, aloitukseen ei muuta lisättävää.
      Ikävä
      46
      790
    Aihe