Wicca/pakana seurakunta...?

Witchling

Harmittelen vain sitä, että kun Coveneita ei juuri ole niin olisi kiva päästä edes johonkin kontaktiin meikäläisten kanssa.

Ja, anteeksi kun ehdotan tätä, mutta minusta olisi hyvä jos wiccoilla/pakanoilla olisi jonkin sortin seurakunta, jokin paikka, jonne voisi tulla hakemaan apua tai neuvoja tai muuten vain rauhoittumaan ja keskustelemaan meikäläisten kokeneempien pappien/papittarien kanssa, esimerkiksi. Eräänlainen "tukikohta". Ei viitsisi sinne Irlantiin asti lähteä saatikka sitten jenkkeihin...

21

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomeen yritettiin perustaa Suomen Vapaa Wicca Yhdyskuntaa, mutta se ei mennyt läpi. Tästä ovi lukea "Mitä Wicca on?" nimisestä kirjasta.

      Ongelmana on siinä se, että wiccan rakenne on mitä on. Meillä ei ole päämiestä joka sanoo miten tulee tehdä tai hallintoa. Coveneiden rakenne on tehty niin kuin se nyt on ja toimii hyvin. Covenit ovat itsenäisiä ja toimivat tiettyjen yhteisten periaatteiden, traditioiden ja muun tarvittavan suuntaisesti.

      Suomessa on Lehto ry ja Pakanaverkko ry, joiden kautta voi saada kosketusta wiccoihin ja pakanoihin.

      En nyt oikein ymmärrä Irlantia asian yhteydessä, koska tämän on sieltä toiselta saarelta lähtöisin tai jenkkilää ei kannata ihannoida, heillä on omat touhunsa siellä.

      Wiccoille luonto on pyhä paikka. Mene luonnon keskelle ja etsi sieltä rauhaa. Foorumeilta saa kysellä asioita ja yhdistyksien kautta on toimintaa joissa voi tavata livenä toisia pakanoita.

      Ymmärrettävää on kokea hinkua päästä toisiin kosketuksiin ja välineitä näihin on. Ota yhteyttä yhdistyksiin ja katso onko paikkakunnallasi toimintaa. Jos ei ole, niin voit itse mahdollisesti alkaa tätä tarjoamaan paikkakunnallasi tai osallistua yhdistysten leireihin tai muiden paikkakuntien tapaamisiin.

    • Witchling

      Minun oli hyvin vaikea muotoilla viestiäni, ettei titä ymmärrettäisi väärin esimerkiksi niin, että meillä pitäisi olla jokin "määräävä elin", joka sanelee miten kuuluu olla. Ei veikkoset!

      Minä vain kaipaisin enemmään tietynlaista yhteisöllisyyttä ja enemmän kommunikaatiota. Suomessa kun kaikki ovat vetäytyneet tahoilleen, omiin koloihinsa. Irlannin toin esiin siksi, että siellä coven toiminta on paljon aktiivisempaa niinkuin brittien saarella yleensäkkin. Rakastan Irlantia, mutten viitsisi muuttaa sinne asti päästäkseni mukaan yhteisöihin. Briteissä esim. järjestetään kurssiluontoista opetustakin noituudesta yms.

      Pakanaverkko plus muut ovat minulle tuttuja, mutta jostakin kumman syystä nuo keskustelupalstat eivät minulla toimisiten, että rekisteröitymistäni ei aktivoida. Olen yrittänyt ottaa yhetyttä ylläpitoon mutta turhaan. Ainakin Wicca.fi-foorumi on sellainen, ettei se päästä minua sisään.

      • Kyllä Yhteisöjä

        Pakanaverkon tai muiden järjestäytyneiden tai järjesteytymättömien yhteisöjen kautta löytää niitä kontakteja. Wiccoja tai muita, näissä Suomessa usein kaikkia pakanoita sekaisin, mutta harvoin se on mikään ongelma - tuo ainakin vaihtelua.

        Kun ihmisiin on tutustunut, niin tuntuu, että aika aktiivistakin toimintaa Suomessa on. Mitään virallista yhteisöä tosiaan ei ole, mutta kun lähtee johonkin mukaan, niin kuulee aina lisää, mitä muuta on ja sitten voi valita sieltä vähän, että mikä sopii itselle. Luultavasti se on myös yksi ainoita tapoja päästä mukaan covenien toimintaan, Suomessa näitäkään ei markkinoida, mutta kyllä niitäkin on.

        Yhteisöllisyyttä löytyy, mutta tosiaan ehkä hiukan "sisäänlämpeävää".. Vaatii itseltä hiukan työtä ja uskallusta lähteä mukaan, googlen kautta ei löydy tapahtumia eikä paikkoja eikä kenenkään kotisivuja.


    • asdgfdawerwer

      Wicca.fi foorumi odottaa Wicca ry:n päätöstä lopettamisesta tai jatkamisesta. Ikävä kyllä sen takia se ei ole aktiivinen, koska yhdistys ei tahdo ottaa vastuuta.

    • Kronos original

      Näkisin että wiccalaisuus edustaa erilaista uskontokäsitystä kuin "seurakuntalaisuus". Covenit ovat ihan hauska tapa tavata samansorttisia ihmisiä, mutta perimmältään noituuden harjoittaminen on hyvin individualistista puuhastelua. Itse en kaipaa laumaa ympärilleni. Tiedotus on ok. mutta "kerhotoiminta" ja "seurakuntanuoret" ovat asia erikseen. Mielestäni sellainen ei kuulu wiccaan.

      • chokkiwicca

        Minä olen tuosta kyllä eri mieltä! Coventoiminta on minusta kaukana kerhotoiminnasta tai hauskasta tavasta tavata samansorttisia ihmisiä. Covenissa työskentely tarjoaa erilaisia syviä maagisia kokemuksia. Vaikka toki tavallaan wiccalaisuus on paljon individualistisempaa kuin moni muu uskonto - jokainen on suoraan yhteydessä, itsensä kautta, jumaluuksiin, ryhmätyöskentely antaa myös paljon. Coventyöskentelyssä energiaan saa erilaisen kosketuksen ja myös uskonnollinen ajatusten vaihto on olennainen osa.
        Toki ryhmämuotoinen uskonnonharjoittaminen ei sovi kaikille. Ja toisaalta taas varmasti jokainen covenissakin toimiva wicca/noita harjoittaa uskontoaan myös ollessaan yksin.

        Mutta minusta tuossa Kronoksen kommentissa mentiin nyt toiseen puuhun. Minusta seurakuntalaisuus ei sovi wiccalaisuuteen, samaa mieltä, mutta ryhmämuotoinen uskonnonharjoittaminen, jossa kaikki kuitenkin osallistuvat täydellä panoksellaan, ei ole sama asia, kuin kerhotoiminta! Monessa covenissa ihmiset tapaavat toisiaan vain uskonnollisissa tilaisuuksissa - kerhotoiminta ei ole oikea määritelmä tähän.


    • abcwiccakävelee

      Coven on paikka ja tapa oppia traditiota, jakaa tietoa ja opettaa. Covenin jäsenet tuovat omia erityisosaamisia ja näitä voivat opettaa ja ohjata toisia jäseniä käyttämään, koska harvoin, yksi ihminen taitaa kaikkia magian taitoja puhtaasti.

      Coven ei ole ryhmä, joka vain "hengaa" keskenään vaan kyse on oikeasti työskentelystä, josta ei puutu kuitenkaan iloa.

      Wicca on pappisusko ja mysteeriuskonto, näin ollen seurakuntamaisuus ei riitä vaan on pakko oppia ja tehdä, jos tahtoo jotain irti saada. Ja harvemmin jäseneksi otetaan, jos ei koe tarvetta muuhun kuin hengailuun.

    • suden-piiri

      Ennen vanhaan oli noitia, mystikoita, maageja, tähdistäennustajia jne... joiden puoleen yhteisön jäsenet kääntyivät apua tarvitessaan. Sellaisia yleisokkultistisia temppeleitä omine maageineen ja mestareineen soisi olevan tässäkin ajassa, missä kuka tahansa voisi käydä tuntiessaan siihen tarvetta. Varsinaisia jäseniä olisivat siis vain temppeleissä työskentelevät maagit, muut olisivat tavallisia kansalaisia joille temppelin ovet olisivat aina avoinna. Maagiksi pääsisi periaatteessa kuka tahansa käytyään ensin noviisivaiheen läpi. Ja koska leipäpappeja emme kaipaa, työskentely pyhätöissä olisi palkatonta. Vain kävijöiden jättämät rahalahjat 'kolehtiin' olisi maagien palkkio työstään.

      • suden-piiri

        Yhtenä ansionlähteenä voisi lisäksi olla ns. temppelihuorien asiakkailta saama raha josta puolet tulisi itselle, puolet temppelille. Palvelus olisi vapaaehtoista.


    • Suden-piiri sinulla on varsin kieroutunut utopia mielessäsi.

      Ja tuo on täysin wiccalaisuutta vastaan. Ehkä löydät muualta kannattajia.

      • ***

        Henkilökohtaisesti olen minäkin sitä mieltä, ettei raha kuulu sexiin, mutta ihminen ja heidän maailmansa nyt on mikä on. En pidä "utopiaani" kieroutuneena, kysehän on vapaaehtoisesta toiminnasta.

        Joissain muinaisissa temppeleissä se ei ollut vapaaehtoista, ja palveluun oli otettava kaikkien naisten osaa, siis siviilienkin eikä vain papittarien. Vasta löydettyään aviomiehen palvelus päättyi, muttei aina lopullisesti vielä silloinkaan. Joissain kulttuureissa aviovaimojenkin oli määräaikoina annettava palvelustaan temppeleissä.


    • suden-piiri

      Tuo oli siis minulta. Tulin heittäneeksi siihen vahingossa "nimimerkin" joka ensimmäisenä mieleen juolahti.

    • suden-piiri

      Mythologica, sanoit että ehdotukseni on "kieroutunut utopia". ja etteä se on "täysin wiccalaisuutta vastaan". Myönnän tässä kohtaa, etten tunne wiccalaisuutta niin hyvin että voisin vastaan väittää, mutta ihmettelen silti. Miksi noitakultti olisi prostituutiota vastaan. Joskus teitä wiccoja moraalioppeinenne on vaikea erottaa kristityistä.

    • Jokainen saa tehdä kroppansa kanssa mitä tahtoo, mutta prostituutio ei kuulu wiccaan, ei edes vaikka sen värittäisi uskonnolliseksi.
      Myös rahan kulkeminen tälläisestä "uskonnollisesta palveluksesta" on vastoin siitä, ettei wiccasta saa ottaa rahaa vastaan, varsinkin kun kyse olisi "uskonnollisesta palveluksesta". Varmana on prostituution harjoittajia myös wiccoja, mutta se mitä he tekevät ammatikseen uskonnon ulkopuolella on heidän asiansa.

      Voidaan varmaan pöytään lyödä mikä tahansa uskonto, jossa olisi samoja piirteitä ja moraalioppeja verrattuna muihin uskontoihin, vaikka kuten kristinusko vs. wicca. Mutta pitää muistaa, että nämä on aika universaaleja moraaleja ja miksi edes vaivautua "löyhentämään" moraalia vain sen takia, että oltaisiin erilaisia kuin muut.

      Wicca ei ole muinainen uskonto. Se on vasta virallisesti noin 60 vuotias ja omaa perinteitä Brittein saarten paikallisiin noituus ja luonnonuskontoon. Meidän ei tarvitse harjoittaa temppelihuoraamista, koska wiccalaisuudella ei ole niihin perinteisiin ja niihin uskontoihin mitään suoranaista yhteyttä. Se, että joskus jossain noituus uskonnossa on ollut temppeliprostituutiota, ei tarkoita, että meidän pitäisi sitä harjoittaa vaikka harjoittaisimmekin noituutta.

      Noitakulteillakin on eroja.

    • Witchling

      "En pidä "utopiaani" kieroutuneena, kysehän on vapaaehtoisesta toiminnasta. "

      Jos minulta kysytään, niin sinulta puuttuu inhimillinen eettisyys. Harvoin prostituutio on vapaaehtoista ja vaikka olisikin, niin minusta on kieroutunutta ja väärin ostaa toinen ihminen käyttötavaraksi omien tarpeidensa tyydyttämistä varten. Ihminen, eikä varsinkaan nainen, ole mikään käyttöesine. Wicca ei siinäkään mielessä liity prostituutioon, että se on vapaata naiseutta kunnioittava uskonto.

      Joo, valitsin tuon seurakunta-sanan nyt ehkä hieman väärin. Ehkä "Noitapiiri" olisi ollut parempi sana.. tai jotain sinne päin.

      "Coven on paikka ja tapa oppia traditiota, jakaa tietoa ja opettaa. Covenin jäsenet tuovat omia erityisosaamisia ja näitä voivat opettaa ja ohjata toisia jäseniä käyttämään, koska harvoin, yksi ihminen taitaa kaikkia magian taitoja puhtaasti.

      Coven ei ole ryhmä, joka vain "hengaa" keskenään vaan kyse on oikeasti työskentelystä, josta ei puutu kuitenkaan iloa. "

      Juuri tästä syystä olenkin halunnut Coveniin, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

      • äläLuovutaAikakaikel

        Pikkuhiljaa ihmisiin tutustumalla se oma covenkin saattaa sieltä löytyä. Suomessa ei niistä ilmoitella sen suuremmin. Kuulee sitä ja tätä ja kun ihmiset kuulee, että kaipaat covenia, voivat vinkata kysymään jostain jne.


    • Heijjaa

      Uh, mikä maailma!

      Ehkä kaikki on kuitenkin hyvin? Maksullinen seksi ei ole kielletty wiccassa kuten ei oikeastaan yhtään mikään.

      Prostituution yhdistäminen uskonnonharjoitukseen ei kuulusta mitenkään erikoselta minulle. Wiccalaiset eivät liene kuitenkaan kovin kiinnostuneita tästä combinaatiosta. Jos panevat rahasta, niin mikäs siinä sitten. Ja sitä paitsi eiväthän wiccat ole erillään jumalista työaikana.

      • syntibucki

        Wiccat kutsuu itseään noidiksi...huiiiiii...mutta ovat valkeampia ja hyveellisempiä kuin tiukimmat luterilaiset.


      • Galderas+
        syntibucki kirjoitti:

        Wiccat kutsuu itseään noidiksi...huiiiiii...mutta ovat valkeampia ja hyveellisempiä kuin tiukimmat luterilaiset.

        Ja millaisia noidat sitten ovat? Syyläisiä, vihreäihoisia, kyttyräselkäisiä ja kaiken kristillisen synnin edustajia? Taidat olla menossa pahemman kerran metsään. Varo, ettet uppoa suonsilmäkkeeseen.


      • syntibucki
        Galderas+ kirjoitti:

        Ja millaisia noidat sitten ovat? Syyläisiä, vihreäihoisia, kyttyräselkäisiä ja kaiken kristillisen synnin edustajia? Taidat olla menossa pahemman kerran metsään. Varo, ettet uppoa suonsilmäkkeeseen.

        Tarkoitin tietysti arvomaailmaa !


    • Witchling

      "Ehkä kaikki on kuitenkin hyvin? Maksullinen seksi ei ole kielletty wiccassa.."

      Ei, mutta ei se wiccaan osana uskonnon harjoitusta myöskään kuulu.

      "...kuten ei oikeastaan yhtään mikään." Wiccassa on kielletty kaikki mikä vanhingoittaa toisia tai itseä. "If ye harm none, do what ye will".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe