Kylpytynnyri savuttaa lämmityksen aikana

Roope77

Tervehdys,

Kylpytynnyristä täällä onkin jo paljon kirjoiteltu, mutta en löytänyt apua minun ongelmaani koskien savutusta.
Sain jokin aika sitten tänne keski-eurooppaan oman kylpytynnyrini omakotitaloni pihaan ja siinä oin halkaisija 2m ja puulämmitys altaa sisäpuolella.

Kylpytynnyri on hieno, kiva ja lapset tykkää. Ainoa harmi on se, että saan naapurit raivon partaalle lämmityksen aikana. Yläpuolella oleva naapuri onvainn.20 m päässä ja kaikki savu nousee heidän pihalle.
Olen yrittänyt pienellä puumäärällä jne. välillä palaa oikein puhtaasti ja ei tule kuin "väreilyä" piipusta, mutta ei tarvi kauaakaan kun taas alkaa pöllyttämään.

Tutkiessani puupesää huomasin ettei siellä pohjalla ole mitään arinaa vaan puut makaavat pohjalla. Oikeassa laidassa on n.3cm levyinen ilmanottoaukko tulipesään.
Auttaisiko jos teettäisin metallifirmalla mittatilaustyönä arinan puupesän pohjalle?

Olisi kiva kylpeä, mutta ei tuolla lämmityksen tuottamalla tuskalla usein viitsisi...
Vai onko kylpytynnyri suunnattu vain suomalaiseen mökkimaisemaan kauaksi naapureista?

Kiitos vastauksista.

15

5216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piipunjatketta

      Paranna kaminan vetoa jatkamalla piippua. Kerroit "yläpuolella" olevasta naapurista eli taitaa huljusi olla jossain rinteessä, jolloin kaminan veto voi vaihdella rinteen ilmavirtauksen mukaan. 1,5 metriä lisää piippua niin pitäisi veto parantua ja todennäköisesti savut muutenkin ohjautuvat eri suuntaan ja korkeuteen kuin aiemmin.

    • ef rwefwe fr4 we

      Piipunjatketta juu.

      Kannattaa tosiaan jatkaa piippua, se parantaa aina vetoa. Ja kannattaa teettää arina, nyt ilmeisesti puut eivät pala asiallisesti, niitä varmaan pitäisi jatkuvasti olla tonkimassa. Lisäksi kannattaa kiinnittää kovasti huomiota polttopuuhun, että varmasti on kuivaa ja jotkut puulajit nyt savuavat enenpi. Pitää saada kunnon hiillos, sytytys pienemmällä puumäärällä, sitten kunnon roihu, että lämpö pesässä nousee kunnolla kuumaksi ja puu palaa puhtaasti.

    • 1+6 = 5

      ja voisit tietysti kokeilla josko savuttaisi vähemmän pelletillä tai briketeillä tai grillihililillä. Niitä siis poltettaisiin pellettipolttimessa

    • näin on

      savuun vaikuttaa eniten puu mitä poltat. Kuiva esim. koivu ei savuta juuri lainkaan ja haju on hyvin mietoa. Pelletit, briketit jne ovat out...ei missään nimessä sillä kuumuus on liikaa kaminalle ja se kerrotaan myös käyttöohjeessa.
      Yleensä savua tulee vain kun puut syttyy ja kun niitä lisää...hyvin vähän ja veto pitää olla suurena....savua syntyy kun puu ei ole kuivaa ja happea on liian vähän...
      Eikä naapurit voi edes valittaa savusta...jos totta puhutaan sillä se ei ole ympäristörikos...

      • kettuhali

        Äläs puhu potaskaa. Kyllä laki naapuruussuhteista kieltää kaikenlaisen naapuriin kohdistuvan saasteen. Valo, haju ja savu saasteet ja meteli myös. Karmeaa kun saa naapurista savuja tuntitolkulla ja sitten joku luulee, että ei muka ole ympäristörikos. Heh!


    • ....................

      Joopa, siksi pellettipoltin ei savutakaan ja siinä on hyvä hyötysuhde kun se polttaa tosi kuumassa liekissä.

    • tyhmiä varten

      usko jo ettei kylpytynnissä saa polttaa pellettejä...polta sinä vaan kattilassa mutta pidä se ihan oman tietona...on muuten surkea tapa lämmittää...ei tule koskaan lyömään itseäänläpi...työläs ja napåit maksaa aivan helvetisti....VAPO osaa hinnoitella....40% noussut vuodessa eli kalliimpaa kuin öljy....

    • tyjid

      Savulta tuskin voi kokonaan välttyä. Savusaunassa suositaan leppää koska tuottaa vähiten nokea. Puun kuori/tuohi tuottaa myös ylimääräistä savua. Arinaa tuskin tarvitsee teettää kunhan keksii jotain arinan alle korottamaan.

    • 9996kk

      Mikkelissä Ukonselällä on naapuri lähietäisyydellä joka lämmittää paljuaan n. 10 tuntia. Valtavat savut leijuu koko alueella ja pahinta on sininen savu. Kun meillepäin tuulee, on pantava ilmastointi heti kiinni. Pihalla ei voi olla koko päivänä eikä illalla ennen klo 22. Tässä pidän päiväkirjaa kuinka usein tynnyri lämpiää ja kuinka kauan. Valokuvat todisteena myrkyllisistä savuista. Juuri kohta saamme kai ilmastoinnin päälle. Ympäristötarkastaja ja terveystarkastaja ovat viranomaisia joille voi ilmoittaa asiasta. Kenenkään ei pidä joutua tällaisen savustuksen uhriksi. Pitäkää siis huolta ettei naapuriin mene savunne.

    • Anonyymi

      Naapurin kylpytynnyri lämmitetään joka ilta myöhään yöhön ja kaikki savut asunnon ilmastointi vetää sisään, saa nähdä millon ollaan emännän kanssa kylmänä

    • Anonyymi

      Käytä kaasulämmitystä.

      • Anonyymi

        Meillä kokeiltiin muutama kerta kaasulämmitystäkin. Tulee liian kalliiksi, sillä kaasua menee tolkuttomasti. Kokeilut loppui lyhyeen, sillä lämmitin hajosi jo eka talvena.. Jäätyi ja alkoi vuotaa, vaikka luonnollisesti olin sen tyhjentänyt.


    • Anonyymi

      Kylpypaljun kaminassa on se ongelma kun lämmönvaihdin pinnat ovat koko ajan kylmiä ja vaikka puut palaisi täysillä ja kovalla hiilloksella niin kylmät tulipinnat aiheuttaa runsaasti vesihöyryä , näkyvää savua ja nokea tulipintoihin ja hyötysuhde huononee entisestään. Vedenlämmittimessä tulee olla lataustermostaatti jolloin "kattilavesi " lämpiää nopeasti 80 asteeseen ja alkaa kierrättää vähitellen paljussa olevaa vettä.
      Toiminta siis kuten keskuslämmityskattilassa.
      Kattilaveden lämpö ei saisi laskea alle 70 asteen jos halutaan paras hyötysuhde, estää pikeentyminen ja voimakas savunmuodostus.

      • Anonyymi

        En ihan usko, omat kokemukset ovat niin erilaisia.
        Luonnollisesti savuttaa sytytyksen jälkeen jonkin aikaa, mutta hetken päästä piipun päässä näkyy lähinnä lämpöväreilyä. Palju ja pannu Kiramin valmisteita, piipussa jatkopätkä - oliskohan pituus nelisen metriä.


    • Anonyymi

      Sitten siinä on kunnollinen pannu mikä lämpii kuumaksi ennen kuin alkaa paljussa kiertää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe