Elafonissi??

mama78

Olen saanut sen käsityksen että kannattaa käydä..kuulemma upea paikka.
Elafonississa käyneet..menittekö omatoimisesti vai matkatoimiston kautta?

17

10338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tropfen86

      Myös minä olen kuullut hirveän määrän kehuja kyseisestä paikasta. Itse matkustan Tjäreborgin kautta kesäkuun lopussa Agia Marinaan ja aion lähteä matkanjärjestäjän järjestämälle retkelle. Tulee suhteellisen halvaksi ja on vaivaton tapa käydä :)
      Ainoastaan kohtuullisen pitkä bussimatka mietityttää...

    • 2fast4u

      Ei se bussimatka niin hirvittävän pitkä ole ja E kannatta kyllä käydä tsekkaamassa. Jos bussi ei kiinnosta, vuokratkaa auto, jolloin ei tarvitse välittää aikatauluista ja reitistä, näkee maisemiakin paremmin kun voi pysähdellä silloin kun haluaa. Ajoitpa sitten vuoriston läpi tai rantareittiä. Kannattaa myös tsekata länsipäädyssä oleva Falassarnan ranta, itse pidin siitä jopa Elafonissia enemmän.

    • pariksi päiväksi

      Ehdottomasti kannattaa vuokrata auto ja mennä sillä. Silloin ei ole aikatauluihin sidottu ja voi olla kuten haluaa. On niin hieno paikka, että vaikka ei rannalla olemisesta erityisesti tykkää, niin silti siellä haluaa olla. Ei ole vielä mikään turistirysä, sieltä löytyy omaa rauhaakin. Rannalle menevän tien varrella ylempänä rinteessä on ravintola, jossa kannattaa lounastaa ja katsella terassilta hienoa Elafonissin rantamaisemaa korkealta.Kun Haniasta päin tullaan suorinta tietä, on menomatkalla joku pyhimyksen luola, kannattaa vilkaista. Ennen rantaa on luostarikin, sekin kiinnostava. Paluumatka kannattaa tehdä Kreetan länsirannan tietä pitkin. Tie kulkee korkealla rannan vuoristossa ja sieltä on upeat maisemat merelle, kun aurinko on laskemassa.
      Ja jos turisti on vielä viisaampi, niin hän jää tuolle alueelle yöksi. Siinä Elafonissin rantamaisemissa on muutama majoitusyritys.Ja jos sisämaahan tulee lähimpiin kyliin, niin siitä löytyy enempikin majoitusta ja maisemat on upeita. Jos näet yhtään rannalla olemisesta tykkää, niin kyllä pari päivää tuolla upealla rannalla pitäisi olla. Yösijat on tuolla sen verran edullisia, että ei juuri kannata bensaa polttaa ja mutkateillä kuluu aikaa yllättävän paljon.

    • röö

      Vuokrasimme auton, 35e / päivä. Matka ei ollut kovin pitkä, vajaa puolitoista tuntia hotelliltamme, joka sijaitsi n. 30min. Haniasta. 1v lapsi mukana ja hyvin meni. Tosin vuoristoteiden ajaminen välillä jännittii, mutta ei mitenkään ylitsepääsemätön taival. Upea paikka, Harmi, ettei ilma tuolloin ollut paras mahdollinen. Vaikka heinäkuun helteillä paikka on varmaan aika täyteen tupattu...

    • Elafo..

      Hieno paikka oli. Menin Haniasta paikallisella bussilla ja se maksoi meno-paluu 20 €. Bussi lähti Haniasta klo 9 ja Elafonissistä takaisin klo 16. Bussi otti matkustajia kyytiin myös matkalta Plataniaksesta jne. Bussimatka sujui rattoisasti maisemia, kapeita teitä ja pieniä kyliä katsellen.

    • Nikos

      Menimme Apollo-matkojen retkelle, opas oli hyvä ja Elafonissin rannan kristallinkirkkaan veden ja vaaleanpunaisen hiekan lisäksi näimme myös Hagia Sofian tippukiviluolan ja kivan tavernan, jonka pihalla oli yli 1400-vuotias plataani. Elafonissin rannalla viivyimme nelisen tuntia mikä kyllä riittää vaikka ihon polttamiseen. Ranta on todella kaunis ja matala, kahlaten pääsee läheiselle saarelle, joka on luonnonsuojelualuetta. Vesi oli kylläkin kylmempää kuin Plataniaksessa, jonka uimaranta on nimenomaan uimista ajatellen parempi.

      • sorpas

        Hyvällä säällä varmaan kivakin paikka, mutta kovemmalla tuulella aivan viheliäinen! Tuulelta kun ei siellä pääse oikeastaan mihinkään suojaan, maan pinnassa hiekka lentää niin, että tuntuu kuin neuloilla pisteltäisiin!
        Tsekatkaa sääennustetta, ennenkuin suuntaatte sinne.


    • ghgfhdhd

      kannattaa käydä hieno paikka, me vuokrattii auto ja mentiin sillä. kannattaa mennä vähän kauemmas iha siitä rannasta, siellä on iha sellasia poukamia missä saa olla ihan rauhassakin jos ei iha siihe etummaiselle rannalle jää

    • ..

      Upea paikka, kannattaa käydä. Itse kävin tossa pari päivää sitten siellä ja ihan omatoimisesti vuokra-autolla mentiin.

    • kerran käynyt

      Kun oltiin n. 10 v sitten Kalivesissa, mentiin vuokra-autolla Elafonissiin. Tutustutiin myös muihin nähävyyksiin matkan varrella eli mm. Hrissokalitsan luostariin.
      Elafonissiin kannattaa kyllä ehdottomasti mennä, on se sen verran hieno rantapaikka. Kannattaa ottaa selvää miten bussit kulkee, meneehän haniasta sinne bussi ja takaisin joskus. Jos aikataulut sopii ei retkeä kannata ostaa ellei sitetn halua käydä siinä luostarissa. Retket varmaan käy siinä. Ostamalla retkiä suoraan paikallisilta säästää rahaa, kait siellä paikallisia pieniä matkatoimistoja on?

    • Miesvm86---

      Onko elafonsississa mitään varjoisaa paikkaa missään? Kaikissa kuvissa pelkkää suoraa auringonpaistetta. Onko rantatuoleja ja aurinkovarjoja rannalla riittävästi? Mietityttää siksi että mukana 10kk lapsi, miten päiväunet onnistui vaunuissa? Käytännössä pakko saada vaunut varjoon...

      • JuuriKreetaltaKotiutunut

        Sinne on viime vuosina tullut rantavarjoja ja tuoleja, mikä mielestäni sivumennen on törkeetä juuri tuolla luononsuojelualueella! Uskoisin niitä kumminkin olevan riittävästi.
        Muuten rannan reunalta löytyy jonkin verran puita, mutta niiden varjot ja rungon vierukset pyrkivät muodostumaan mopojen ja autojen parkkipaikoiksi. Ranta on kuuma ja puut vähissä siis. Aikuisellekin tukala auringon paahteessa.
        Saattaisin etsiä vauvan kanssa jonkun toisen rannan. Tuolla ei ole paljoakaan palveluja (viimeksi jonkinlainen tavernakioski vain) ja minkään vaunujen kanssa ei pääse kiertämään laguunia ja nauttimaan tuon paikan erikoislaatuisuudesta. Tosin hieman yliarvostettu se on, muutama päivä sitten ajelin itse skootterilla Kreetan länsirannalla alas mutta en enää Elafonisiin saakka, koska monta kertaa olen tuolla käynyt ja aina muutama tunti kuumuudessa riittää eikä kaipuuta palata takaisin samalla reissulla jää.


    • kuumaon

      Totta turiset. Ei siellä aikuinenkaan jaksa montaa tuntia, vaikka kävis vähän väliä uimassa. Ei missään nimessä kannata noin pienen kanssa mennä, meidän teinitkään ei jaksaneet viime vuonna kuin muutaman tunnin.

    • LoistavaKohdeKreeta

      Älkää menkö lasten kanssa kun aikuisillakin tukalat oltavat. Vessat eivät toimi,ostokset siis juomat,ruuat...kestää todella kauan. Periaatteessa siellä ei ole mitään palveluja.

      Matkatoimistot kusettaa myymällä matkoja,paikkaan missä ei ole suurelle ihmismäärille palveluja,mikään ei toimi. Mielummin omalla autolla,kylmälaukkuun purtavat,juomat.

      Taksilla näytti olevan 220 euroa, 8 hengen,ilmastoitu auto. Meno-paluu ja voi sopia että lähtee pois aikaisemminkin. Paikkahan sinänsä upea,matalaa rantaa,kirkkaita vesiä-tarkkailkaa säätä jos menette,voi tulla yllätyksiä eteen muuten.

    • Simera

      Me oltiin viime kesänä Finnmatkojen retkellä, kun oli mukana porukkaa, jotka ei ollu käyny ko. rannalla eikä viititty vuokrata autoa. Kyllä siellä juotavaa ja pientä purtavaa sai ihan nopeasti (oltiin heinäkuun puolivälissä). Vesi oli ihanan lämmintä, kahlailtiin siellä melkein koko ajan, ei pahemmin maattu aurinkopedeillä. Ihan kiva, kun niitä on vähennetty, ettei niitä oo enää koko ranta täysi. Ihana paikka kuitenkin, ehkä taas tänä kesänäkin mennään..

    • olispanuorijaterve

      Pitää harkita, lähteekö retkelle. Minun on pakko mennä matkatoimiston retkelle, sillä en omista ajokorttiakaan. Ja hiukan selkävammaisena en kyllä kävele yhtään enempää kuin on pakko.
      Syyskuussa ei varmaan ole enää niin kuuma, niin kestäisi olla ja uida. Minusta juuri Tsambikan ranta on aina kokemisen arvoinen kun menee Rodoksellekin. Se hiekka...Kun lähellä hotellia oli nyt ajatellen kamala kiviranta, jossa tällainen jäykkä täti sai varoa, ettei kaadu mereen päistikkaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe