Mikä rotu?

iiiiiina

Eli, ollaan tässä mietitty perheen ensimmäistä koiraa, mutta rotua emme ole vielä valinneet. Se olisi perheen ensimmäinen koira ja haluaisin kuulla vähän vinkkejä minkälaisen rodun kannattaa valita. Mieluummin haluttaisiin joku pystykorva koska ne on niin tavattoman ihania :) Mutta tietenkin muutkin rodut käyvät. =)

12

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liikunnallisia"

      Pystykorvista vinkiksi, että ne ovat hyvin terverakenteisia ja alkukantaisia rotuja, joten ne tarvitsevat myös todella paljon liikuntaa. Oletteko varautuneet tarjoamaan koirallenne liikuntaa kunnolla ? Yksilökysymys pystykorvarotujen kohdalla on niiden perusluonne, kuten temperamenttisuus.

      • lisäisin ...

        Nartut ovat yleensä uroksia parempia valintoja ensimmäisiksi koiriksi.


    • iiiiiina

      Kyllä, olemme itsekkin hyvin liikunnallisia ihmisiä ja olemme valmiina käymään koirien kanssa pitkeilläkin lenkeillä. Ja voisitteko vielä perustella että miksi juuri nartut?

      • rankka luonto

        Yleensä uroksilta vaaditaan elämässä paljon enemmän aggressiota ja taisteluhalua kuin nartuilta. Uroksilla on kovaa kamppailua nartuista. Lisäksi pennut jäävät yleensä naaraan vastuulle, jonka seurauksena naarailla on myös luontaisempi vaisto huolehtia pennuista/lapsista kuin uroksilla. En nyt puhu pelkistä lemmikkikoirista, vaan oikein luonnon eläinten elämästä, kuten mitä käyttäytymismuotoja uroksilta ja naarailta vaaditaan luonnossa selviämiseksi. Uroksille on kehittynyt paljon korkeampi testosteroinitaso kuin naaraille, jonka vuoksi urokset ovat keskimääräisesti naaraita dominoivempia ja hermostuneempia. Maalaisjärjellä ajateltuna tajuaan villieläinten käyttäytymisen kautta, millainen ero urosten ja narttujen lempeydellä kuuluu normaalisti olla.


    • iiiiiina

      Okei otetaan huomioon :) Voisitteko vielä sanoa pari rotua jotka sopisi lapsiperheeseen? Olemme ehkä ajatelleet ottaa welsh corgin tai yorkshirenterrierin, ovatko sopivia?

      • monimutkainen asia

        Kaiken rotuiset koirat soveltuvat perusluonteidensa puolesta yhtä lailla lapsiperheisiin, sillä onhan kaiken rotuisilla koirilla yhtä lailla vastuu huolehtia omistakin pennuistaan, ainakin nartuilla. Yleensä nartut adoptoivat ihmislapsen omaksi pennukseen helpommin kuin urokset, vaikkakin yksilöeroja löytyy. Toki asia riippuu myös tottumuksista. Liian rauhallista elämää viettämään päässyt koira saattaa ottaa lapset vastaan melko hermostuneesti, jos ei ole ennen aikuistumistaan lapsiin päässyt totuttelemaan. Tällöin mustasukkaisuuskin voi koetella koiraa. Se kannattaa tutustuttaa etenkin pieniin lapsiin jo pentuna/nuorena, jotta oppii olemaan niiden seurassa kärsivällisesti ja jakamaan niiden kanssa huomion.

        Yorskhirenterrierin kokoinen koira lienee kumminkin hiukan kyseenalaistettava valinta etenkin pienten lasten seuraan. Lapset ovat yleensä leikkisiä ja riehakkaita, toki niidenkin käyttäytyminen on itse lapsesta kiinni. Ihmislapsi kehittyy hitaasti ja oppii melko myöhään kuinka käyttäydytään, joten pieni koira voi joutua riehakkaan, itseään paljon isomman lapsen lähettyvillä aika koetuksille. Isot koirat ovat yleensä rauhallisempia lasten seurassa, koska tuntevat ne itsensä rinnalla heikommiksi ja vaatimattomammiksi.


    • iiiiiina

      En tiedä onko 5v. niinkään pieni lapsi mutta emme ehkä kuitenkaan hanki sitä yorkia... Kertoisiko joku vielä vähän welsh corgista? :)

      • aiempi kirjoittaja

        No kirjoitin sinänsä varovaisesti koirien suhtautumisesta pieniin lapsiin, kun en tiennyt että onko teillä jo lapsia vai onko teille vasta jälkeenpäin tulossa lapsia :-)

        Itse en welsh corgeja henkilökohtaisesti juurikaan tunne, mutta yksilökysymys niiden perusluonne varmasti on suuresti, kuten muillakin roduilla :-)


    • iiiiiina

      Kysyisin vielä paljonkos suunilleen nämä corgit maksaisivat? :))

    • thedarkwolf4040

      tämmöstä 700euroa on vastaan tullut. Ylärajaa ei varmaan edes ole. Voihan joku hullu 2000eurollakin kauppaa pyörittää. Koirarotujen hinnat ovat muutenkin nousseet hurjasti tässä muutaman vuoden aikana.

    • corgisamppa

      Meiltä löytyy yksi corgi kotoa.. Suoraan sanottuna matkalaukku sakemanni.. Eli luonne on yhtä luja vaikka koko onkin pieni. Nyt koira 8 vuotias ja edelleen aika ajoin kokeilee asemaansa "laumassa". Corgia en suosittelisi ensimmäiseksi koiraksi luonteen vuoksi. Meillä useita koiria takana ja silti tämä yksi on ollut haastavin tapaus. Keskustele tietysti eri kasvattajien kanssa, me saimme hirveästi tietoa ja apua koiran kasvatukseen. meidän koira maksoi 750 e

    • Saida

      Japaninpystykorva

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe