yorkshirenterrieri?

ekakoira

Olemme perheeseemme ostamassa ensimmäistä koiraa ja roduksi valitsimme yorkshirenterrierin. Haluaisin kuulla teidän mielipiteet rodusta, niinkuin mitä huonoa siinä on ja mitä hyvää? Turkinhoidosta olisi hyvä tietää ja sen liikunnasta. Miten se suhtautuisi pieniin lapsii (5v.)? Ja vielä, voitteko kertoa jotain niiden luonteesta?
Kiitos jo etukäteen!

13

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • york on yes!

      Hei! Meillä on 11 kk.vanha uros yorkki perheessä, ja se on hyvin helppohoitoinen koira, harjaan turkin päivittäin (lyhytkarvainen), pesen parin viikon välein, kerran kuussa niskaan punkkien esto neste ja siinä se. Meidän pentu on rauhallinen,tuo lelun kun haluaa leikkiä mutta viihtyy hyvin itsekseenkin. Ulkona käytämme sitä useasti päivän aikana, puolisen tuntia jaksaa hyvin kävellä ja juosta mutta sitten jo väsyy. Sisäsiistiksi oppi n.5 kuisena. Naapuristossamme asuu paljon yorkkeja, ovat hyväluonteisen oloisia paria poikkeusta lukuunottamatta jotka räksyttävät muille koirille. Meidän uros on varsin sosiaalinen ja haluaa tutustua toisiin koiriin, on joskus myöskin varsin itsepäinen eli haluaa määrätä itse minne mennnään lenkillä ollessa. Mutta kaikenkaikkiaan aivan mahtava koira. Pieniin lapsiin ei ole tottunut (meillä tytär jo 12 v,), eikä oikein kovasti tykkää kun pienet kädet tulevat silittelemään, siirtyy mieluummin poispäin. Mutta senkin varmaan saa opettamalla tottumaan, meillä ei lähipiirissä niin pieniä ole joten sen takia vierastaa. Itse tykkään yorkin koosta, se on helppo ottaa joka paikkaan mukaan kun ei vie paljoa tilaa, meidän poitsu painaa 3.5 kiloa ja on tottunut reissaamaan, yleensä nukkuu automatkan aikana. Huonona puolena mainitsisin ehkä tuon räksyttämisen,joka tuntuu olevan monelle yorkille ominaista, mutta kai sekin on luonteesta kiinni, meillä haukkuu vain palloa heitellessä. Enpä tähän muuta osaa laittaa, toivottavasti auttoi, ja kysele lisää jos haluat, vastaan kyllä!

    • ekakoira

      Kiitti paljon vastauksesta! Kyselisin vielä kuinka paljon suunilleen maksaa?

      • ncoejc

        Googlaamalla löytyi hintahaarukkaa 800-2000€. Joka tapauksessa ostohinnasta ei kannata säästää, vaan etsiä luotettava ja hyvä kasvattaja. Tutustu emokoiraan, ja katso, että kaikki on hyvin kennelissä.

        Huonosta paikasta halvalla hankittu pentu saattaa suuremmalla todennäköisyydellä tulla maksamaan paljon enemmän, ja sitä surun määrää ei voi hinnoitella.

        Tietenkin, huonolla tuurilla, voi hyvästäkin kennelistä hankittu pentu olla sairas. Sellaista on elämä.


    • ihanayorkki

      Kun etsit kasvattajaa, katso että pennun vanhemmat on terveeksi tutkittu ainakin polvien osalta ( eli polvitutkimustulos 0/0 ), rodussa on paljon povisairauksia, joka on ikävä sairaus.

    • Yorkit KYLLÄ!

      Aivan ihana valinta!

    • tapitapi61

      Pidän erittäin huonona valinta = kääpiörotu jonka jalat ovat kuin jäätelötikut ellei ohuemmat. Pieni lapsi ei ole "valmis" hyvästä toivosta huolimatta ottamaan vastuuta perheeseen tulevan koiran kasvattamiseen. Miten voit olettaa, että lapsi ei rutista/paijaa/ota syliin ja tiputa rimpuilevaa eläintä ei siis lelua.
      Edellytykset koiran ottamiselle ylipäätään tulee olla sellaiset, että
      - teillä on todella aikaa koiralle
      - valvotte koiraa
      - ei oteta vain sen takia että se on niiin kiva ja suloinen vaan otatte eri kasvattajilta että rotuyhdistyksestä asiantuntevat neuvot ja ohjeistukset
      Oletteko valmiita siihen, että aamulla koiran tarpeet huomioidaan ensimmäiseksi - eli pentua tulee ulkoittaa jopa klo 05 eteenpäin monia kertoja.
      Ja illlalla viimeiseksi - koiran kasvatus ei ole sitä, että todetaan n. muutaman kuukauden jälkeen, että ei ole aikaa! Koiraa ei tulisi jättää yksin yli kuudeksi tunniksi - Ruotsiin tuli jo onneksi laki.
      Rotuna yorkki on pissivä rotu n. ylimalkaisesti sanottuna - eli ei sisäsiisti kovin herkästi. Haukkuva ja myös dominoiva - eli haluaa isännäksi talossa.
      Teinä odottaisin muutaman vuoden ja sillä väliin harjoittelisitte lelukoiran kanssa . Näitä onnettomia "hellyys"koiria on rivipinoittain myydään palstoilla kun ei ole perhedytty ja sitouduttu.
      Parhaimmillaan pieneen perheeseen tulee olla koira, joka on todellinen seurakoira ja sellainen, joka ei mene ns. rikki käsittelystä. Joten perehtykää ja paneutukaa asiaan tovi ja tutustukaa eri kasvattajiin vieraillen ko. rotujen luona - avaisi myös monen muunkin silmät.

    • ekakoira

      Hei kuulkaas, kai minä nyt oman lapsen tunnen ja tiedän ettei se nyt ainakaan rupea koiria tiputtelemaan eikä rutistamaan! Ja sitä paitsi, olemme jo alun perin suunitelleet että suurimmaksi osaksi koiraa hoitaisi meidän 14v. tytölle jolla on rutkasti aikaa hoitaa koiraa ja joka on halukas jopa heräämään viideltä aamulla jos koira sitä tarvii. Me olemme myös pari viikko hoitaneet chihua ja silloin lapsi oli 4v. eikä tullut yhtään mitään ongelmaa! Koirasta ei ole siis tulossa pelkkää ''hellyys'' koiraa. Joten älä rupea kirjoittelemaan että meidän pitäisi odottaa kun ollaan odoteltu jo kuitenkin aika kauan!

    • Rankkaelämä

      Ja jos herneet palkoineen menee noin herkästi nokkaan, niin ei kannata ainakaan tällä palstalla mitään kysellä :D
      Itehän sä kyselit ja etkö halunnutkaan muita vastauksia kuin että "ihana rotuvalinta, sopii teille varmasti tosi hyvin" ?
      Aloitusviestisi perusteella voisi kuvitella että ette ole ottaneet rodusta vielä mitään selville, joten vastaukset ovat myös sen mukaisia.

    • ekakoira

      Ärsyttää vain kun luulet että 5v. lapsi olisi liian pieni ja että voisi vahingoittaa koiraa... Ja mielestäni pitäisi olla jotain muita syitä siihen miksi york ei ole hyvä valinta kuin vain se että ei ole aikaa koiralle. Jos näet sen luonteessa jotain vikaa tai että se ei pitäisi lapsista niin silloin se olisi huono valinta, mutta kun nyt olen vielä tarkemmin tutustunut rotuun niin luulen että kyllä se sopii meille.

    • aika mones koira

      Asiaan muuten kommentoimatta, kyllä 5 vuotias on sen verran pieni että voi vahingoittaa yorkin kokoista koiraa. Ei sen ikäiseltä voi vaatia aikuisen käytöstä...

      • Ei kahdestaan

        Lasta ja koiraa EI saa milloinkaan jättää kahdestaan, aina pitää olla toinen aikuinen valvomassa.


    • ekakoira

      Kun lapsi oli 4 meillä oli chihuahua hoidossa 2 viikkoa eikä käynyt kuinkaan! Hän silitteli sitä, heitteli palloa ja kyllä hänellä riitti järkeä olla vahingoittamatta koiraa... Joten siitä ei kannata huolehtia, lapsi kyllä on tarpeeksi järkevä eikä vahingoita koiraa. :/

    • Yorkin omistaja

      Yorkit on tosi kivoja koiri todella kivoja oman perheen kanssa mutta satta varautunut viaraiden tullen :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe