Eläinsuojelutarkastukset maatiloille

Ihan heti

Toivottavasti tämä uusi hallitus saa pikaisesti aikaan kaikille eläintiloille ja turkistarhoille kohdistuvan tarkastuskäytännön jossa tarkastukset suoritetaan ennalta ilmoittamatta. Ja rikkomuksista määrätään tuntuvat taloudelliset sanktiot.

16

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erittäin hyvä ajatus

      Onneksi meillä on uudessa hallituksessa vihreiden edustaja, hän varmaan ajaa tätä asiaa eteenpäin.

    • porkkanatkorvissa

      Miksi eläintiloille? Eikös kaikille lemmikkieläin"tiloille"?

      Miten sanktiot ja tarkastukset postavat eläinten ongelmat, kun ongelmat jo nykyisellään johtuvat sanktioista ja tarkastuksista?

      Vasta luettiin MT:ssa, kuinka tarkastus johti kolmen terveen naudan lopettamiseen korvamerkkipuutteen takia. Näitä vaan lisää, eläirakkaat ystävät??Kerron salaisuuden, meillä on aina mahdollista, että eläimiltä puuttuu korvamerkkejä, enkä tiedä monelta. Eläimet ovat kesällä luonnonlaitumilla. Teillä kohtuuttomuuksien vaatijoilla ei ole omaa vastuuta mistään, siinä on broblema.

      Mihin arvelet johtavan jo nämä nykyiset paineet elämisenmahdollisuuksista maalla, kustannusten nousu, byrokratia, jatkuva panettelu ja mollaaminen?
      Mitä arvelet jos tuo esittämäsi käytäntö nostattaa ihmisissä vihaa, vai onko se tarkoituskin?

      Miksi rikkomuksista pitäisi olla tuntuvat taloudelliset sanktiot?

      Todellisilla rikoksentekijoilläkään ei ole. Vaimoansa kasvoihin potkinut mies selvisi 1500e sakolla. Lasten hyväksikäytöstä ehdollista xxxxxlaismiehelle, yhdyskuntapalvelua 40tuntia, kärsimyksistä 7000e.

      MOT ohjelma esitti vuosia sitten kuinka nautoja ammuttiin viranomaisten toimesta perheen silmien edessä, korvamerkkipuutoisten takia! Todellinen viranomaisten ammattitaidottomuuden osoitus.

      Nii-in, mikä hallitus se poistaa ihmisten kärsimyksen, sillä samalla hoituvat muutkin ongelmat? Saat vastauksenkin samalla se on taivaallinen hallitus.

      Jos myös sinun kotiisi saa tulla milloin vain tarkastamaan elämisen laatusi saa tulla meillekin, mutta tähän kysymykseen joudut vastaamaan omalla henkilölläsi, muuten vastauksesi on vailla vastuuta.

      Oletko ikinä käynyt maatilalla?

    • Laki tulee olla

      kaikille sama. Myös sille tukijussille. Eläinsuojelumääräyksia pitää noudattaa. Ei ne elikot siellä navetassa omasta halustaan ole, vaan sen jussin ahneuden takia. Tuotantokoneita ne on, ja kohtelu sen mukaista. Niin huonolla hoidolla kuin halvimmaksi tulee.
      Eläintenpitokieltoja tulee tuomita maatiloille todella herkästi, muuten tämä meno ei muutu. Ja näitä kieltoja tulee myös valvoa.
      Olisi erittäin suotavaa määrätä internettiin kytketyt valvontakamerat pakollisiksi jokaiseen tuotantoeläin tilaan, tällöin viranomaiset voisivat reaaliaikaisesti tarkkailla olosuhteita. Tämä järjestelmä voitaisiin helposti rahoittaa leikkaamalla järjettömän suuria maataloustukiaisia.

      • porkkanatkorvissa

        Näinkö on? OK, kamerat päiväkoteihin ja vanhainkoteihin ja sairaaloihin ja kouluihin ja työpaikoille(maksetaanko tyhjästä), väärinkäytösten mahdollisuus on olemassa ja laki sama kaikille. Tosin aika sairas meininki!

        Kehitys on tasan sen mukaista kuin halvan ruoan huutajat haluavat. Tehokkaampaa ja suuremmat yksiköt(jotka eivät aina välttämättä ole eläinten olosuhteisiin huononnus).

        Jospa tehdään diili, sinä valvot henkilökohtaisesti ja minä tuotan ja minä määrään hinnan? Sitä diiliä et tule tekemään, joten tyhjää vatkutusta!

        Kaikki järjestelmät voidaan rahoittaa leikkaamalla ansiotuloista tms.korvauksista, jokaisella alalla. Eiköhän meno muutu ;P


      • Hhmmnn...

        No miksiköhän ne elikot sitten juoksulla menevät sinne navettaan, jos eivät haluaisi? Enpä oikein ymmärrä.... Itse en ainakaan menisi sellaiseen paikkaan, missä minua kohdeltaisiin huonosti. Eläimet on niin mahdottoman laiskoja, etteivät ne turhaan ylimääräsitä tekisi. Jos kissallakin on vatsa täynnä ruokaa, niin sehän vaan makoilee eikä millään haluaisi lähteä ulos.
        Tosin kissojen sairaudet ovatkin lisääntyneet johtuen ruokinnasta. Kissat kun eivät saa vapaasti liikkua luonnossa vaan ihmiset ovat päättäneet kissan kuuluvan sisäruokintaan. Kissat eivät siis voi olla siten, miten ne haluaisivat vaan ihmisten määräysvallan mukaisesti kissat saavat liikkua ulkona vain kytkettynä. Eipä olisi mukava olla kissa.
        Eläintenpitokieltoja onkin annettu monille koiranomistajille, muistaakseni myös kissanomistajille.


    • Kummaa porukkaa

      nuo viljelijät. Koetetaan muuttaa puheenaihetta, jotta pääasia unohtuisi.
      Maatiloilla tapahtuu eläinsuojelurikkomuksia, ja ne on saatava loppumaan. Jos ei hyvällä, niin sitten pahalla.

      • Eräs emäntä

        Kummaa porukkaa nuo kaupunkilaiset. Koettavat vaihtaa puheenaihetta, jotta pääasia unohtuisi. Ihmisille tapahtuu pahoinpitelyjä, ryöstöjä, tappoja, heitteillejättöjä. NE on saatava loppumaan. Lehtikirjoittelua kun seuraa, paljon useammin siellä ihmisiä huonosti kohdellaan, kuin eläimiä. Koettakaa nyt hyvänen aika käsittää, että HUONOSTI HOIDETTU ELÄIN EI TUOTA! Eli siis eläin on periaatteessa joko tuotantoeläin, tai huonosti hoidettu, rajusti kärjistäen. Siis EI huonosti hoidettu tuotantoeläin. Lemmikki- ja harrastepuolella voi olla toisinkin, ja valitettavan usein niin onkin. Silti varmasti vain pieni vähemmistö kohtelee eläimiä huonosti; niistä vain saadaan haluttaessa suuret otsikot. Ihan samoin ei kaikki ihmisetkään kohtele lähimmäisiään huonosti, eikä näin ollen pidä kaikkia ihmisiä siitä syyllistää. Vai ?


      • Hhmmnn...

        Kyseessähän on eläintensuojelu - siis tuotantoeläinten että lemmikkieläinten suojelu. Puheenaihetta ei siis ole vaihdettu. Eläinsuojelutarkastuksia kaikille, joilla on eläimiä.


      • porkkanatkorvissa

        Viljelijätkö? Laki sama kaikille, tai sitten ei?


      • joopajoopajoo

        Oletko sä niitä imbesillejä jotka itkee 'tehomaataloudesta' Suomessa?

        Suomi on kuule nautojen luvattu maa! Joka ikinen kanttura hoidetaan yksilöllisesti kuntoon, eikä jätetä tallautumaan ja kuolemaan muiden jalkoihin kuten jenkeissä, missä elukoita on tuhansia ja tuhansia tiloilla. Eläimet lääkitään jos on tarvetta. Jenkeissä taas pistetään antibioottia liukuhihnalta, samoin hormoneja.

        Minä kyllä itken jokaista kantturaa jota ei hyvällä tahdollakaan saa kuntoon vaikka miten lääkitsisi ja paapoisi. Jokainen kuollut tai huonokuntoinen elukka on suoraan lompakosta pois.

        Kuka täällä on kumma??


    • Möörderer

      Olen kohdellut eläimiä kaltoin .


      Tänäänkin tapoin monta.Mitäs tulivat korvan juureen inisemään.

    • Juha Juha
    • venttilämpi

      Vähän myöhässä ja tietämättömästi aloittaja puhuu asiasta. Tuotantoeläinten eläinsuojelutarkastukset ovat jo arkipäivää ja niitä tehdään ihan ilman ennakkoilmoituksia. Vain murto-osassa on huomautettavaa. Tarkastuseläinlääkäreitä on palkattu ihan tätä asiaa varten. Meilläkin tehty tänä kesänä ihan rutiininomaisesti. Ei huomautettevaa. Lemmikkieläinpuolelle tulisi saada sama systeemi ja vain ovikelloa soittamalla tulisi tarkastajan päästä sisään. Meille ovat tarkastajat aina tervetulleita.

    • hetimmiten

      Aivan turhaa yhteiskunnan varojen tuhlausta. Kannattaisin enepi suojelua kotieläinyrittäjille. Vosiko nämä viranomaiset tulla hiukka rivakammin ja tutkia kans?

    • Aivan,

      Aivan, koiria ja kissoja kaltoinkohdellaan. Koteihin pitäisi päästä myös tekemään tarkastuksia.

    • slkjdflökjaslf

      Milloin saadaan sellainen laki, että väkivaltaisiksi tiedettyjen omaiset käytäisiin säännöllisin väliajoin tarkastamassa löytyykö mustelmia tai muuta väkivallan merkkejä..? Samoin tarkastettaisiin henkinen tila, onko henkistä kärsimystä havaittavissa...
      Pitäiskö sulla alkaa puuhastelemaan tällaisen asian parissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe