Islannin retkistä

Retkelle?

Hei!

Olemme piakkoin lähdössä Reykjavikiin muutamaksi päiväksi. Mieltä askarruttavat retket, joille olemme ajatelleet osallistua. Ainakin Kultainen kolmio-retki ja valassafari kiinnostavat, sekä tietysti Sinisellä Laguunilla käynti. Oletteko ostaneet retket etukäteen netistä vai vasta paikan päältä? Mistä voi retkiä ostaa Reykjavikissa, onko retkiä tarjoavia toimistoja paljon, ja onko hinnoissa paljon eroja verrattuna nettiin? Netissä Golde Circle-retki näyttäisi olevan 68€ per henki.

Oletteko menneet omin avuin Blå Laguunille vai ottaneet sinnekin retken? Harkitsimme myös auton vuokraamista päiväksi, että olisi käynyt tuon Kultainen Kolmio-retken itse, mutta ehkä kuitenkin on helpompaa ottaa valmis retki?

Asiallisista vastauksista kiittäen.

18

3179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Retkelle?

      Niin ja unohdin vielä kysyä, että voiko retkiä varata vaikka edellisenä iltana seuraavalle päivällä, vai pitääkö olla enemmän "varoaikaa"?

    • hädy

      Keväällä kävin Reykjavikissa ja retket varattiin hotellilta aina edellisenä iltana.Retkibussi haki retkeilijät kunkin hotellin edestä.Oli tosi simppeli homma.Retkiä oli vaikka kuinka paljon ja pientä hintaeroa löytyi matka järjestäjien kesken.Itse käytiin valasretkellä,Golden Circle ja ratsastus/blue lagoon.Valasretkelle en lähtisi toista kertaa.5 tuntia paleltiin avomerellä,jotta nähtiin vähän valaasta.(eihän siitä veden pinnalle näkynyt kuin vähän selkäevää.)
      Golden Circle kandee käydä,vaikka odotinkin jotain huikeampaa.Ratsastus retki uinnilla oli ELÄMYS.2 tuntia maastossa Islanninhevosella (ei aiempaa ratsastuskoemusta) ja sen päätteeksi siniseen laguuniin.Tahtoo takaisin Islantiin!!!

    • Reeykj

      Helpointa on ottaa valmis retki. Niitä myydään Reykjavikissa joka paikassa.

    • hyvät neuvot tarpeen

      Tuleeko edullisemmaksi ostaa noita valmiita retkiä vai vuokrata auto ? Kyse 2 henkilöstä. Te jotka paremmin paikkoja tunnette, suositelkaa pari kolme oikein hyvää retkikohdetta omalla autolla! Kannattaako mieluummin yöpyä yhdessä paikassa ja retkeillä sieltä vai ottaa yöpymiset ympäri saarta? Onko parhaat paikat eteläpuolella saarta? Kannattaako ajatellakaan että kiertäisi autolla koko saaren ympäri? Onko "ykköstie" nopea ja helppo ajaa vai meneekö koko loma autossa istumiseen...?

      • M

        [Tuleeko edullisemmaksi ostaa noita valmiita retkiä vai vuokrata auto?]

        Minulla ei ole tarkkaa kokonaiskuvaa retkitarjonnasta, mutta näkemieni esimerkkien perusteella valmiita retkiä on tarjolla hyvinkin edullisesti, jos tarkoitus on tutustua pariin nähtävyyteen Reykjavikin lähellä. Oma auto on parempi, jos tarkoitus on kiertää monta kohdetta oman aikataulun mukaan.

        [Te jotka paremmin paikkoja tunnette, suositelkaa pari kolme oikein hyvää retkikohdetta omalla autolla!]

        Reykjavikista käsin ehtii autolla kiertää yhden päivän aikana klassiset kohteet Þingvellír - geysirit - Gullfoss, ja matkan varrella kannattaa vielä pysähtyä Kerið-nimisellä kraatterilla tien 35 kupeessa. Toisena päivänä kannattaa käydä ainakin Sinisellä laguunilla.

        [Kannattaako mieluummin yöpyä yhdessä paikassa ja retkeillä sieltä vai ottaa yöpymiset ympäri saarta?]

        Sanoisin, että yhdestä yöpymispaikasta ei kannata ajaa edestakaisin yli 150 kilometrin päähän, joten jos haluaa nähdä muutakin kuin peruskohteet, kannattaa vaihtaa yöpymispaikkaa.

        [Onko parhaat paikat eteläpuolella saarta?]

        Eteläpuolella on kyllä monta kiinnostavaa kohdetta, mutta parhaisiin paikkoihin pitänee laskea myös pohjoisen kohteita, ainakin Mývatnin ympäristö.

        [Kannattaako ajatellakaan että kiertäisi autolla koko saaren ympäri?]

        Ilman muuta, mutta siihen kannattaa varata vähintään viikko, mieluummin enemmän. Omasta matkakertomuksestamme osoitteessa http://huvi.fi/matkat/islanti/ saattaa löytyä käyttökelpoisia vinkkejä.

        [Onko "ykköstie" nopea ja helppo ajaa vai meneekö koko loma autossa istumiseen...?]

        Ykköstien kunto vaihtelee. Heikoimmillaan se on Vatnajökullin eteläpuolella; sinne ei kannata rakentaa kovin kallista tietä, kun jäätikön alla tapahtuvan tulivuorenpurkauksen nostattama tulva todennäköisesti kumminkin jossain vaiheessa vie tien mukanaan. Kaakossa tie on maaston vuoksi mutkainen, mutta esimerkiksi pohjoisessa se on hyvätasoinen. Liian pitkiä päivämatkoja ei tietenkään silti kannata ottaa.


    • Kiitos neuvoista

      Kiitos sinulle M ystävällisestä vastauksesta! Tosi hienoa kun vaivauduit neuvomaan ja tuosta matkakertomuksestasi tulee olemaan paljon iloa kun suunnitellaan reittiä! Aikaa meillä on vajaa viikko ( 5 kokonaista päivää tulopäivän ilta ) ja vain viimeisen yön majoitus ennen varhaista kotimatkalentoa on varattuna (Keflavikissa), joten koko muu reitti ja aikataulu on vielä tekeillä.

      Teillä oli aikaa huomattavasti enemmän, joten jos vielä jaksat vastata, niin millaista reittiä / kohteita suosittelisit tällaiselle lyhyemmälle matkalle? Auton vuokraus (etenkin 4x4) on aika kallista joten vielä mietimme, otammeko auton koko ajaksi tai että pärjäisikö tavallisella autolla, vai jääkö sillojn paljon hienoja paikkoja käymättä. Olen kuullut että ykköstie Vikistä eteenpäin olisi nyt ajokelvoton, joten saaren kiertäminen sitä reittiä saattaa jäädä. Lieneekö jotain tilapäistä, täytyy seurata tiedotuksia. Jokulsarlon laguunille kyllä tekisi mieli...

    • edelleen kiittäen

      Vielä kysyn jos joku osaisi kertoa nettisivuja joista voisi retkiä katsella (niiden sisältöjä, hintoja yms) . Luultavasti vuokraamme auton mutta kaiken varalta myös valmisretket kiinnostaa. Icetourist - sivustoa olen vähän selaillut, mutta siellä on asiaa niin paljon että vaatii tarkempaa perehtymistä.

      • Muutama vuosi sitten tehtiin mm. Golden Circle- ja Blue Lagoon- retket Reykjavik Excursions firman kyydissä. Niissä ei ollut muuta valittamista kuin oppaan aika vahvasti murtama englanti.

        http://www.re.is/

        Liput pystyi ostamaan netistä etukäteen ja retkiin kuului pick-uppi ja drop-off. Isot bussit lähti sitten BSI-terminaalista jossa nettiliput piti käydä vaihtamassa varsinaisiin lippuihin.

        Sama firma operoi myös Keflavikin lentoasemalta bussikyytejä Reykjavikiin.

        Silloin loppuvuodesta 2008 kaikki (ml. nuo retket) oli siellä naurettavan halpaa kun kruunu syöksyi alamäkeen mutta hinnat oli vielä entiset.


    • lilly_lilly

      Me otettiin viimeksi toukokuussa valmiita retkiä, se oli tosi kätevää ja pikkubusseissa mukavaa pienellä porukalla. Ingolsftorgin turistipisteestä sai varattua matkoja hyvin vielä edellisenäkin päivänä, mutta toki vilkkain sesonki ei ollut vielä päällä. Esimerkiksi Golden Circle pikkubussiporukalla maksoi noin 50 e/hlö ja valasretki 40 e/hlö.

      Viidessä päivässä en edes lähtisi yrittämään saaren ympäri, viikossakin tekee aika tiukkaa, jos haluaa katsella paikkoja rauhassa.

      Meille valasretki oli yksi reissun kohokohdista: kylmää oli, mutta eläimet ja maisemat upeita! Thingvelliristä tykättiin myös paljon, mukava vaelluskohde.

    • M

      Jos päätätte vuokrata auton, retki rannikkoa pitkin itään olisi ilmeinen jatko Þingvellírille, geysireille, Gullfossille ja Siniselle laguunille, vaikka paluumatkan joutuukin ajamaan samaa tietä. Jökulsárlón on hieno paikka, mutta se on aika kaukana, joten jos päätätte ajaa sinne asti, muistakaa varata aikaa myös matkan varrella oleville kohteille. Skaftafellin jättäisin tuossa tilanteessa vähemmälle, siellä saa helposti kulumaan paljon aikaa vaelteluun näkemättä mitään erikoista. Svartifossilla kannattaa kuitenkin käydä.

      Kaikkiin edellä mainittuihin kohteisiin pääsee tavallisella autolla, jos ykköstien korjaus valmistuu siihen mennessä. Tilanteesta saa tuoretta tietoa sivustolta http://www.icenews.is/

      Käytettävissä olevan ajan huomioon ottaen valmiit retket ovat harkinnan arvoinen vaihtoehto, varsinkin jos ykköstie ei tule ajoissa kuntoon.

    • islannitar_2

      Kannattaa googletella "Iceland tours" niin löytyy monta mukavaa retkitoimistoa. Siniselle laguunille pääsee ilman vuokra-autoa vain retkifirmojen kautta, julkista liikennettä ei sinne ole.

      Autolla ajo on helppoa ja mukavaa olettaen, ettei ole talvikeli. Kesällä ei mitään ongelmia. Tuo Goldern Circle kannattaa ehdottomasti kiertää omalla vuokra-autolla.

      Reykjavikista ei kannata lähteä valasretkelle. Husavik on paljon parempi (varmempaa että näkee jotain kivaa).

    • Reyk

      Ja jos lennätte Iceland Airilla niin kaikki retket on huomattavasti halvempia jos ostatte ne koneesta.

      • matkailja

        Onko koneessa kuinka suuri retkitarjonta?
        Maksetaanko ne koneessa vai retken yhteydessä?


      • iceiceice
        matkailja kirjoitti:

        Onko koneessa kuinka suuri retkitarjonta?
        Maksetaanko ne koneessa vai retken yhteydessä?

        Muistaakseni kaikki http://www.greyline.is/ retket oli siellä myynnissä. Maksetaan koneessa. Olivat huomattavasti halvempia.


      • matkailija
        iceiceice kirjoitti:

        Muistaakseni kaikki http://www.greyline.is/ retket oli siellä myynnissä. Maksetaan koneessa. Olivat huomattavasti halvempia.

        Kiitos tiedoista :)


    • Valasheppu

      Kommentti vielä valasretkeen: kävimme heinäkuussa Gentle Giants -yhtiön parituntisella valasretkellä Husavikissa (Pohjois-Islannissa kaukana Reykjavikista). Retki tehtiin sisävesihöyryn kokoisella laivalla muutaman kilometrin päässä kaupungin edustalla. Ilma oli kylmä, mutta onneksi meri oli harvinaisen tyyni, joten valaat näkyivät hyvin pinnassa käydessään. Lahdella oli useita ryhävalaita, joita käytiin vuoronperään katsomassa. Ryhävalas voi periaatteessa hypätä ilmaan vedestä, mutta normaalisti siitä näkyy pinnassa käydessään selkä ja pyrstöevä. Koska valaat olivat laivan kokoisia, nämä olivat kuitenkin vaikuttavan näköisiä. Myös muutama delfiini kävi laivan luona. Delfiinit jäivät seurailemaan sitä, kun se kävi kauempana lahdella. Upea reissu!

    • Morgenstern

      Käytiin toissavuonna maaliskuussa vaimon kanssa viikonloppu (to-su) Islannissa.- Reykjavik ihan jees, Blue lagoon oli ihana paikka pulikoida ja saunoa :)
      Tuli myös Gullfoss, Thingvallir ja kuumat lähteet nähtyä........mieli tekee taas sinne.-
      Ostoksilta saatiin arvonlisäverot takaisin lentokentällä.-

    • valasfani

      Tämä ketju on vanha, mutta en nyt löytänyt uudempaa. Valasretkeä mietin, löysin kirjoituksen myrskyävästä merestä, jolloin ei edes haluttanut tarkkailla valaita. Tuo vimeistä edellinen kirjoitus, eli vuoronperään käytiin katsomassa valaita. Oliko katsomisaukko niin pieni, että valaita piti jonossa käydä katsomassa? Olen menossa ensi kuussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe