omatoimimatkailua ympari kyprosta...

reppuselkæ reissaaja

Hei!suunnitelmissa on lahtea kyprosta kiertelemaan pariksi viikoksi nyt elokuun lopulla.. onko kellaan kokemusta omatoimi matkailusta sekæ etelæ- ettæ pohjois kyproksen alueella?? ajattelin etta helpoin tapa kierrellæ olis vuokrata auto,mutta onko luvallista ajaa etelæ kyprokselta vuokratulla autolla turkin pulelle ja viipyæ siellæ useita pæiviæ,vai pitæækø palata samana pæivænæ takaisin...?? olemme tilanneet vaan lentoliput larnacaan, yøpaikoista ei viel tietoa..otan mielellæni vastaan vinkkejæ kivoista majataloista ja edullisista hostelleista..ei ole tarvista bilettææ, mutta ihanat rannat ja rauhalliset poukamat houkuttelevat,samoin sukellus/snorklaus,ja vaellus vuorilla kiinnostaisi..tietæækø kukaan halpaa majataloa vuorilla...onko paikallisilla ihmisillæ huoneita vuokralla kuten esim. kroatiassa...? kaikki hyødyllinen info kiinnostaa! kiitos kaikile etukæteen!!

6

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reppuselkæ reissaaja

      eikø kukaan ole reissannu omatoimisesti kyproksella...?? no voi ettæ! ois ollu kætevæ saada infoa muilta...

    • kko65

      Reissaajia on varmasti ollut. Itsekin olen nähnyt netissä jonkun suomalaisen pyöräretkestä Kyproksella matkakertomuksen. Kyproksesta on paljon tietoa saatavilla. Larnakan kentällä pitäisi olla turisti-info ja sellaisia on useassa turistipaikassa Kyproksella. Itse olin valmismatkalla tänä kesänä Protaraksessa ja sielläkin oli info, mistä sai saaren karttoja ym. Kauheasti eivät innostuneet, kun alkoi kysellä Pohjois-Kyprokselle menosta. Oppaatkin varoittelivat vuokra-autolla pohjoiseen menosta. Ongelmana olivat kai lähinnä vakuutusasiat.
      Itse kävimme linja-autolla Nikosiassa ja Kyreniassa. Matka sujui ihan hyvin "rajan" ylityksineen. Jalkaisin rajan ylittäminen oli ilmaista. Kannattaa selvitellä valmiiksi ylityspaikat. Larnakasta menee Nicosiaan ainakin Intercity bus, jonka päätepysäkki on Solomou Squarella. Lippu maksaa 3 €. Tästä on n. 500 m kävelykadulle, jota pitkin pääsee suoraan pohjoispuolelle. Rajan jälkeen on rahanvaihtopiste, missä 50 eurolla sai 113,75 Turkin liiraa. Eurotkin kelpasivat ja niitä piti yleensä antaa puolta vähemmän kuin liiroja, mutta yksi olut yhdessä paikassa maksoi joko 5 euroa tai saman verran liiroja. Emme yöpyneet pohjoispuolella, mutta käsittääkseni siihen ei olisi ollut estettä. Rajalla eivät kyselleet kauanko aioimme viipyä, mutta olisinko jostain kuullut, että kolme päivää voisi olla. Tästä en ole varma. Nämä määräykset ovat kovasti vaihdelleet muutaman viime vuoden aikana. Olen joskus aikaisemminkin käynyt Kyreniassa ja nyt yllätyin kuinka kovasti hinnat olivat sielläkin nousseet. Vinkkinä vielä: käy katsomassa sivut: www.hassanturtlebeach.com

    • reppuselkæ reissaaja

      kiitos tosi paljon vastauksesta! jospa sitæ sit perillæ kyselee lisææ=)

      • kko65

        Kävelykadun nimi eteläpuolelta saadussa kartassa on "Lidras". Sen unohdin mainita aikaisemmassa viestissäni. Rajan ylityksestä vielä sen verran, että pohjoispuolella piti täyttää viisumilomake, missä kysyttiin nimeä, passin nroa ja kansallisuutta. Tämä viisumi leimattiin tullen mennen.
        Olen huomannut, että myös Kyproksen pohjoispuolella oleviin hotelleihin voi varata huoneita netistä. En tiedä onko varausten kanssa ollut ongelmia. Kyprokselta löytyy nettikahviloita, joista varmaan voi myös etukäteen varata huoneita.
        Nikosiassa on Suomen lähetystö. Hekin varmaan antavat mielellään tietoja.
        Kyrenian kaupungissa söimme lounasta ja lasku oli vähän yli 40 liiraa. Kehuimme ruokaa ja näyttivät siitä olevan niin mielissään, että saimme kummallisen paljon 50 liiran setelistä takaisin. Tuntuivat tykkäävän vaihteeksi suomalaisista, koska brittjä on siellä paljon töissä ja lomalla.
        Karpasia on katoava idylli. Pääsin sinne onneksi Finnmatkojen kansainvälisellä retkellä käymään. Julkista liikennettä ei tuolla alueella varmaankaan ole. Siellä on villiaaseja, hyvin vähän asutusta, turisteja ei juuri ollenkaan sekä upeat maisemat.
        Mielenkiintoista matkaa teille!


    • reppuselkæ reissaaja

      kiitos vielæ kerran. mukava saada vastauksia ja omakohtaisia kokemuksia!teillæ on varmasti ollut mahtava loma! laitanpa sit loman jælkeen viestiæ ja vastaan omiin kysymyksiini,niin saa muutkin reppuselkæreissaajat tuoretta infoa..=) mutta tietenkin saa vielæ kaikki laittaa viestiæ jos jotain hyviæ juttuja tulee mieleen!! viel on muutama viikko loman alkuun!=)

    • kko65

      Hei! Oletko kirjoittanut jonnekin kokemuksistasi reppuselkä reissaajana Kyproksella ? Tässä on niitä jo vähän odoteltu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe