MATKAVAKUUTUKSET

ONKO KUNNOSSA

Matkavakuutuksen lupaus turvasta voi pettää
Taloussanomat

Luottokorttiin liittyvä matkavakuutus voi olla petollinen matkakumppani. Kylkiäisvakuutusten ehdot kannattaa lukea tarkoin, sillä suppeimmillaan esimerkiksi matkan sairauskuluja ei korvata lainkaan. Suuria eroja on myös kroonisten sairauksien korvaamisessa.

22.6.2011 13:31
5
Luottokortteihin liittyvissä matkavakuutuksissa on suuria eroja. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finan vertailu paljastaa, että osa vakuutuksista ei riitä kuin lisäturvaksi.

Pahimmillaan vakuutus on ottajalleen yhtä tyhjän kanssa. American Express Green korvaa vain tapaturmasta johtuvan pysyvän haitan tai kuolemantapauksen. Korvauksen saa kuitenkin vain, jos onnettomuus tapahtuu julkisessa kulkuvälineessä.

American Express Gold ei pistä paljon paremmaksi. Se korvaa myös hoitokuluja, mutta onnettomuuden tapahtumapaikka on jälleen rajattu julkisiin kulkuvälineisiin. Laiha lohtu on, että kuolemantapauksen korvaussumma nousee 200 000 euroon.

Yleensä kalliimpi luottokortti tuo myös kattavamman matkavakuutuksen. Pääsääntöisesti Visa- ja Mastercard -kortit tuovat American Expressiä kattavamman turvan. Näissäkin on eroja esimerkiksi vuoristotaudin ja malarian korvauksissa.


pahenee matkalla
Vakuutus- ja rahoitusneuvonta vertaili matkavakuutuksia myös tapauksissa, joissa krooninen vaiva oireilee matkalla. Tavallisimmin matkavakuutukset korvaavat ainoastaan välittömän, ensiavun kaltaisen hoidon. Esimerkiksi kotiinkuljetusta ei yleensä korvata.

Jos kärsii sairaudesta, jossa tila vaihtelee normaalistikin aika ajoin, ei korvausta saa välttämättä lainkaan. Finen esimerkissä kroonista keukoahtaumatautia sairastava saa kohtauksen ulkomailla ja saa hoitoa sairaalassa.

Menetettyjä matkapäiviä ei korvaa kukaan, ja Pohjantähti, Turva, Eurooppalainen/ Pohjola ja If eivät korvaa kohtausta, ainakaan jos sellainen on tullut vastaan ennenkin. Vertailluista Fennia, Aktia, Lähivakuutus ja Tryg korvaavat sairaalahoidon kokonaan.

Matkustajan kannattaa tarkistaa luottokortteihin liittyvät vakuutukset tarkasti etukäteen. Osviittaa saa Finen tekemästä vertailusta. Täältä voi puolestaan katsoa esimerkkejä kroonisten sairauksien korvaamisesta.

2

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei aina
    • ALANYA-FANI7

      LIITON MATKAVAKUUTUS. Sain erittäin hyvää palvelua lomaillessani juuri Turkin Alanyassa lokakuussa -15. Sairastuin ensimmäisen viikon jälkeen ja hakeuduin hotellin kautta lääkäriin Tri vei minut ambulanssilla Bassketin Alanyan sairaalaan jossa lääkäreiden tutkimusten jälkeen minulle suoritettiinn pallolaajennus, koska yksi suoni oli 70% tukossa. Olin sairaalassa neljä päivää enkä saanut lääkärin lentolupaa ennenkuin 17. lokakuuta. Vakuutusyhtiö järjesti korvaavan lennon ja minut kotipihalle asti Helsingistä.Olen erittäin tyytyväinen saamaani kohteluun ja toimenpiteisiin. Matkatoimisto, josta katka oli ostettu, Finnmatkat (nyk Tui) ei auttanut millään lailla. Oppailla oli aikaa iltaisin istua musiikkibaarissa mutta ei ole mitään opaspalvelua hätätilanteen sattuessa. Oppaat joihin törmäsin ennen sairautta olivat itseään niin täynnä ja tyhjän tärkeitä jotta en voi suositella heitä kellekään matkustavalle. Matkakaveri petti ensimmäisen viikon jälkeen katoamalla hotellilta ja vieden yhteisen matkalippumme mennessään jättäen minut nyksin varattuun hotelliin edellä kerrotuin seurauksin. Sisulla ja sinnillä sekä koulu-englannilla muistelen lämmintä Alanyaa toivoen matkustavani sinne uudelleen. ALANYA-FANI7

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe