Hyvä lintukoira?

koiraa miettimässä

Isäntä ja minä olemme aikaissa ostaa koiran ja isäntä metsästäjänä haluaa ehdottomasti lintukoiran. Meillä on aiemmin ollut Suomen pystykorva, joka jouduttiin lopettamaan vanhuuttaan jo kohta viisi vuotta sitten. Nyt olemme miettineet uuden koiran ottoa.

Mies haluaa ehdottomasti koiran lintumetsälle ja minä taas haluaisin jonkun muun rotuisen kuin Suomen pystykorvan. Nyt siis ehdotuksia kehiin hyvistä lintukoirista. Koiran tulisi sopeutua myös pihalla olemiseen eli ei pelkkää sisäkoirarotua.

19

1707

  Vastaukset

  • Niitä käytetään lähes kaikissa metsästysmuodoissa, myös kanalintujen haukkumisessa suomenpystykorvien tavoin. Jos haluaa sopivan rodun metsästykseen kuin metsästykseen, niin suosittelen saksanseisojaa. Se on myös ulkoelämään sopeutuva rotu. Mutta saksanseisojaa hankkiessa on otettava huomioon myös sen liikunnan ja aktivoinnin tarve. Rodusta on olemassa 4 karvamuunnosta: harjas-, karkea-, lyhyt- ja pitkäkarvainen.

  • Seisojat ovat tosiaan hyviä monipuolisuutensa, ystävällisyytensä ja hiljaisuutensa vuoksi. Riistaominaisuuksiensa puolesta saksanseisojat ovat seisojista ehkä varmimpia tapauksia. Harkintaan kannattanee laittaa myös jokin setteri, pointteri ja bretoni.

   Pystykorvapuolelta laikat ja pohjanpystis ovat hiljaisempia ja sosiaalisempia tapauksia kuin suomenpystykorva ja pyytöveret ovat kaikilla hyvät. Erityisesti laikojen läntiset kannat ovat monipuolisia pyytökoiria ja toimivat hyvin myös lintumetsällä.

   Eikä kannattane jättää pois lintukoiravaihtoehdoista springerspanieleitakaan, jotka ovat myös monipuolisia ja toimekkaita piskejä. Spanielit ja noutajat ovat ehkä turhanpaljon vesilintuexperttejä isäntänne makuun.

   Summa summarum .... jokin seisoja, mutta mikä? Siinäpä kysymys.

  • Seisojat ovat kyllä monipuolisia metsästyskoiria.

   Tässä on Saksanseisojakerhon mainitsemia, lupaavia koirarotuja: http://www.saksanseisojakerho.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=18

   Sitten mainitsisin muista roduista monipuolisiksi erityisesti eestin- ja venäjänajokoiran, irlannin- ja amerikanvesispanielin sekä lakelandin-, irlannin- ja parsonrussellinterrierin. Joku mainitsikin jo laikat, pohjanpystiksen ja springerspanielin.

   Mutta varmimmiksi tapauksiksi katsoisin seisojarodut, eli kanakoirat (FCI7:n määritys) :-)

  • otas yht.jos saksanseisojan pentu kiinnostaa.2 jäljellä.hinta 500 ja luovutus heti.(8.5 viikkoisia) mosku06athotmail.fi laitas mailia jos kiinnostaa.karkeakarvaisia, todella toimivat vanhemmat pennuilla.

   • Todella toimivista vanhemmista? Vielä pentuja jäljellä vaikka hintaa vain 500?

    Älä Mosku viitsi...


  • Lintuja on vähän, hirviä on paljon. Ottakaa Jämpti, Norjanharmaa tai Karjalankk.

   • Kyllähän asia on niin että lintuja on helevetisti enemmän ku hirviä haluaisin nähdä sen kun kevät hangilla kulkis satapäinen hirvilauma, ei taitaisi riittää vaikka otettais naapurikuntienkin hirvet mukaan..


   • no haloo kirjoitti:

    Kyllähän asia on niin että lintuja on helevetisti enemmän ku hirviä haluaisin nähdä sen kun kevät hangilla kulkis satapäinen hirvilauma, ei taitaisi riittää vaikka otettais naapurikuntienkin hirvet mukaan..

    se nyt selvää pitäs olla että yksi hirvi vastaa tuhatta varpusta. Ja yhteen hirveen osuu sokea reettakin...


  • Nyt puhutaan riistalinnuista. Ei lintukoiralla jokaista palokärkeä haukuteta.

   • Kuinka koirista ollaan alun perinkään saatu lintuja haukkuvia rotuja aikaiseksi, jos koira ei yksilönä oppisi uusia työskentelymenetelmiä ? Eiköhän jokainen metsästysviettinen koira osaa haukkua. Koira on aina ollut monipuolinen hyötyeläin, joten kai nyt lintukoiratkin oppivat eri laisia metsästysmenetelmiä.


   • Siis väitätkö ! että hirviä löytyy suomenmaasta enemmän kuin esim teeriä..ja sattumoisin vuosia seisojalla metsästäneenä tiedän asian laidan, en sitten tiedä onko noi pystärit niin huonoja koiria että linnut karkaa naapuripitäjään heti kun hihnasta löysää...Kannattais joskus siellä hirvijahdissa mennä mettän puolellekkin niin vois nähdä muitakin elukoita kun hirviä..


   • koira on oppiva kirjoitti:

    Kuinka koirista ollaan alun perinkään saatu lintuja haukkuvia rotuja aikaiseksi, jos koira ei yksilönä oppisi uusia työskentelymenetelmiä ? Eiköhän jokainen metsästysviettinen koira osaa haukkua. Koira on aina ollut monipuolinen hyötyeläin, joten kai nyt lintukoiratkin oppivat eri laisia metsästysmenetelmiä.

    Ei osaa kaikki metsästysviettiset koirat haukkua esim labukka, kultsi eivät hauku kuin satunnaisesti. Haukkuvaa lintukoiraa on aivan turha yrittää labusta.


   • Hiljainen koira kirjoitti:

    Ei osaa kaikki metsästysviettiset koirat haukkua esim labukka, kultsi eivät hauku kuin satunnaisesti. Haukkuvaa lintukoiraa on aivan turha yrittää labusta.

    Ainakin cockerspanieli osaa. Minun puhdas cockerspanielini on ollut lainalla kanalintujen haukunnassa. Koiralleni haukkuminen on luontaista, eli sitä ei tarvinnut sille opettaa, josta alun perin tuli mieleen lainata sitä tuntemilleni metsästäjille :-)


  • Ota Bretoni , meille kaksi sellaista hyviä lintukoiria , lapsiystävällisiä , sosiaalisia , tottelevaisia ja kaikin puolin ihania . Meillä koirille on myös ulkohäkki missä viettävät aikaa jonkun verran riippuen päivästä :)

  • Minulla olisi myynnissä itälaikan pentuja. laikajärjestön sivuilta löytyy tietoa itäsiperianlaikoista. Koira on monenviljan koira. Myöskin vetoharrastukseen ja jäleestämiseen soveltuva. Jos kiinnostaa, niin puhelin 050 5057771.

  • Rotujahan löytyy, ensimmäisenä tulee Pitkäkarvainen saksanseisoja tai Bretoni mieleen. Molemmat ovat luonteeltaan sellaisia, ettei niitä toinna edes tarhaan pistää. Tarhakoiriahan ei ole olemassa ja kaikkia koiria voi pitää tilapäisesti tarhassa. Meillä on ollut kaikki koirat sisäkoiria pystykorvista seisojiin ja tulee olemaan.

  • Meillä oli muutama vuosi sitten sama ongelma. Minä en halunut huusholliin ajokoiraa eikä suomenpystykorva kiinostanut kun ajateltiin sen haukku herkkyyttä.
   Löysin sattumalta työkaverin luona käydessä pystykorvalehden ja ihastuin kertomuksiin pohjanpystykorvasta.
   Netistä haettiin tietoa jaei mennyt kun muutama kuukausi kun oltiin jo varattu uros pentu.
   Nyt tämä pentu on jo kaksijapuolivuotias koira.
   Luonteeltaan on vähän kovapäinen mutta muuten ihana otus.
   Ensimmäisenä syksynä koiran oleessa reilut puolivuotta saatiin ammuttua kolme lintua. Pyy ja kaksi teertä.
   Viime syksynä oli vähän lintuja ja hirvenmetästys kun alkoi niin jäi metsästys lintu puolella vähemmälle.
   Tämän syksyn saalis on pyy ja teeri.
   Meillä koira viettää suurimman ajan omalla tarhalla. Viihtyy hyvin ja seurailee koppinsa katolta mitä tapahtuu ympäristössä. Eikä hauku kun pihaan tulijat.
   Viime talven kovimmilla pakkasilla oli yöt sisällä mutta heti aamulla halusi tarhalleen.
   Ja lenkkikaverin pohjis on mitä paras. On ystävällinen muille ihmisille ja eikä pahasti rähjää muille koirille.
   Tässä teille yksi vaihtoehto lintukoirasta.

  • pohjan pysty korva on kyl kaikken paras lintu koira

  • pohjanpysty korva on meilläkin. on niitä muitakiiin ollu mutta kyl pohjis on paras.
   en lähtis mitään terrietä ottamaan vaikka kuinka niin väitäte

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   7428