Miten lähettää rahaa Australiaan?

rahatonna

Suomessa tehty pankkisiirto ei ole näkynyt Australian tilillä, vaikka on jo yli kaksi viikkoa mennyt. Miten ihmeessä voi siirtää rahaa Australiaan? Paypal on vaihtoehto, tiedän, mutta entä pankit? Kai niitäkin pitäisi voida käyttää? Muistelen, ettei vielä vuosi sitten mennyt kuin muutama päivä pankkisiirtoon.

Miten te muut olette siirrellyt rahoja? Australiassa on postista saatava International Money Order. Onko Suomessa vastaavaa? Entä Western Union? Onko se turvallinen ja toimiiko se Suomesta käsin?

7

3784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • os..

      Shekki on aina toiminut, mutta se maksaa hieman. Nykyään voi järjestää pankista nettiyhteyden ja tehdä rahansiirrot omalla tietokoneellaan.
      Kysele pankista, siellä ne tietää nämä asiat.

    • MIR2

      Huomaa, etta Australiassahan kaytetaan yha vanhakantaisia SWIFT/BIC -koodeja ja konttorin tietoja seka erilaisia tilinumeroita, joten rahan lahettaminen Suomesta vaatii hiukan tietamysta, jotta se tulee kunniallisesti perille.

      Ehdotan, etta kysyt lahettajalta, mita tietoja han on pankilleen antanut, ja sen jalkeen varmistatte pankin kanssa etta rahat ovat lahteneet. Kysykaa myos mika pankki on ollut valittajana (Intermediate Bank). Jos rahat ovat menneet valittajalle, vastaanottava pankki voi sitten alkaa selvittaa, mihin ne ovat sen jalkeen kadonneet.

      Molemmissa maissa riittavan suuret summat ilmoitetaan rahoitustarkastukseen. Jos rahaliikenne poikkeaa normaalista, se voi tietty aiheuttaa pienen viiveen sekin.

      • rahatonna

        Kiitos vastauksistanne. Olen saanut maksuja aikaisemmin, viimeksi viime vuonna samalta lähettäjältä, jolta nyt olin odotellut maksua ja jonka maksun tänään kuulin käännetyn takaisin Suomeen, koska siinä oli "virheellinen BSB-koodi". Siis ei ollut virheellinen, vaan juuri se, jonka pankkini oli antanut.

        Tuntuu loogiselta sanoa: Kysy pankista". Niin teimmekin. Kysyin täällä Heritage Building Societystä ja rahan lähettäjä Nordeasta. Toimimme saamiemme ohjeiden mukaan. Tulos? Ensin reilut 6euroa Nordealle, sitten kolmen viikon odotus, sitten vastaus Nordealta, että jos haluamme maksua selvitettävän, se maksaa 25 euroa ja Heritage ei suostunut ollenkaan mihinkään vaan neuvoi kysymään Suomesta. Nyt sitten maksu palautettiin Nordean tilille ja veloitettiin 40 euroa. Heritage sanoo, ettei tuo maksu mennyt heille, vaan jollekin välittäjäpankille, jota he eivät nimeä. Heritage oli nähnyt kertomansa mukaan kyseisen maksun olevan saapumassa, mutta jostain syystä ei ollut kyennyt sitä tililleni laittamaan. Ei siis ole kyse maksusta, jota ei olisi voitu jäljittää, vaan jostakin muotovirheestä, johon olimme syyllistyneet noudattamalla pankkiemme ohjeistusta. Vaikuttaa minusta kansainväliseltä pankkien pikkurikollisuudelta. Kuka on vastuussa vääristä neuvoista? Mistä saa oikeat neuvot? Eikö pankkeihin voi luottaa?

        Nordean verkkopankin sivuilla ei maksulomakkeessa ollut tilaa BSB-koodille, jota Australiassa tunnutaan vaadittavan, vaan pelkästään SWIFT-koodille. Mihin kohtaan se sitten olisi pitänyt laittaa? Voiko maksun tehdä vain pankin tiskillä? Eikö Nordea tiennyt, että Australiaan menevään maksuun pitää laittaa BSB-koodi? Miten voi olla, että meiltä on nyt pienestä muutaman satasen summasta rosmottu lähes 50 euroa?


    • rahatonna

      Luettuani uudestaan selostukseni huomaan, että koko asia on niin monimutkainen, vaikka sen pitäisi olla yksinkertainen, etten osannut sitä selkeästi esittää.

      Jos joku teistä on viime aikoina tehnyt pankkisiirron suomalaiselta tililtä australialaiselle, olisin kiitollinen, jos kertoisitte, miten se tehtiin. Siis mitä laitettiin kuhunkin kohtaan nettimaksulomakkeelle? Mihin kirjoitettiin se vaadittu BSB-numero?

      Oma pankki syyttää suomalaista pankkia, Nordea antaa monta erilaista ohjetta ja velottaa 'selvityksistään'. Kukaan ei kerro, mikä oli se taho, joka peri tuon hirmuisen summan, eli en tiedä, mistä voin vaatia sitä takaisin. On tietysti se Financial Ombudsman, jolle voi lähettää valituksen. Mutta kai siinä on mainittava rahan perinyt laitos? Ja kumpikaan pankki ei myönnä minua veloittaneensa. Olen kuin hassu pikku don quijote huitomassa tuulimyllyjä.

    • pieniapu

      Olen laittanut rahaa suomen tililta aussi henkilon tilille.maksoin velkani.raha meni perille.Pankkini OP. tama BSB numero on sen aussipankin konttorin numero jossa tili minne rahaa laitat.
      OP on paikka ulkomaan maksut, sieta kautta se lahti etenemaan, nettipankki.

      muuta en nyt muista mutta kokeile ensin pienella summalla ja paina mieleen mita teit.

    • Perdone

      Mielestäni pitäisi kysyä vastaanottajan sieltä omasta pankistaan täydellinen koodaus siirrolle, ja laittaa se tekstiviestinä lähettäjälle. Sitten on helppo ja taatusti oikein koodit. Ei muuten tarvitse maksaa mitään kuluja jos pankin töppäyksestä on todella kysymys!

    • rahatonna

      Edelleen jatkuu epätietous. Nordea korvasi joitakin perimiään maksuja, mutta yhä on ne epämääräiset summat, jotka on mennyt matkalla; Suomesta, Monakosta ja Uudesta Seelannista lähetetyt summat ovat poikenneet AUD$20-$90 siitä, mitä maksaja pankissaan maksoi ja mistä on maksukuitti. Maksajat maksoivat kaikki maksukulut, muka. Joku, jossain, veti välistä, eikä kummankaan pään pankki myönnä tietävänsä, kuka. Tein valituksen ombudsmanille. Odotan vastausta omalta pankilta. Voi olla, ettei asia selviä, jos velottaja ei ole ollut juuri se minun pankkini, ja ilmeisesti ei ole ollut. Kenelle valittaa nimettömästä rahanviejästä????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe