paritalossa asuminen

kristiina.lahdesta

Hei!

Minkälaisia kokoemuksia teillä on paritalossa asumisesta? Onko naapureiden kanssa sovittu sujuvasti yhteisistä remonteista yms? Suositteletteko? Tässä harkitsen paritalon puolikkaan ostamista. Millaiset sähkölaskut on tullut?

67

16773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,mb mbn .ln.nm

      Harkitse tarkemmin.

      Naapurien kanssa voi tulla juttuun, tai sitten ei. Paritalo kaikista kamalin vaihtoehto. Voi olla naapurina 100 prosentin mulkku. Ja vaikka sattuisikin asiallinen naapuri, se voi muuttaa ja saat sitten sen mulkun.

      Tietenkin jos puutteessa elää, mulkulle voi olla käyttöä.

      • ölj lmj nälmä-m

        Tämä suolen kirosanafiltteri on syvältä aanuksesta. Kokeilivat tätä samaa jo kymmenen vuotta sitten ja päin vittendaalia toimi silloinkin, ei mikään robotti osaa taivuttaa suomenkieltä persseensudinkaan vertaa, kaikki perustuu vain tietokantoihin, jotka ovat pilhaartsista kotoisin :DD

        Ammattimoderointi, jokainen viesti pitäisi tarkistaa ihmisen toimesta, ennen julkaisemista, niin toimii asialliset portaalit.


    • yks riitelijä

      Jos yhtiöjärjestyksessä on hallinnanjakosopimus, silloin kumpikin vastaa itse korjauksistaan, muuten yhdessä päätettävä.
      Se on tuurissa, millaisen naapurin saa: tulee joko helvetti tai ihan mukava asumismuoto. Itse asun paritalossa (luojan kiitos osa isompaa taloyhtiötä), jossa seinänaapuri ei ole koko aikana moikannut.

    • x-pt nyt okt

      Asuin paritalossa yli kymmenen vuotta ja periaatteessa kaikki meni melko hyvin. Kuitenkaan en enää paritaloa hankkisi, sillä riski, että homma menee päin /c:ttä on liian iso. Varsinaista hallinnonjakosopimusta meillä ei ollut, mutta yhtiöjärjestyksessä oli sovittu, että kumpikin vastaa omasta puolestaan.En suosittele paritaloa kellekään, sillä taloon on kiinnitetty suurin osa normiperheen omaisuudesta ja riski omaisuuden arvon menetykseen tai oleelliseen putoamiseen hankalan ja epäsosiaalisen naapurin takia on liian suuri.

    • ggggtt

      Itse asuin kahden asunnon yhtiössä muutaman vuoden,ja onneksi kaikki meni ihan hyvin. Hieman asunnon ostamisen jälkeen alkoi kuitenkin pelottaa että mitä jos naapurin kanssa menee sukset ristiin. Ja kun ei ikinä tiedä vaikka oliskin hyvä naapuri että jos naapuri päättääkin myydä asunnon jollekkin ei niin kivalle tyypille.

      Kun myytiin asunto pois niin ei meinannut mennä kaupaksi.Myöhemmin olen seurannut alueella muitakin paritalo kohteita,niin tosi kauan ovat myynnissä. Moni mieluummin menee rivitaloon,että on turvallisempi olo.

      Vaikka itsellä nyt olikin ihan hyvät kokemukset niin en silti paritaloa ostaisi uudelleen.

    • kärsinyt-

      en suosittele ! itse asun paritalssa ja tämä yhtä helv... naapuripuolikkaassa perhe joka määrää kokotalosta , mölyävät yötäpäivää , tekevät ihan mitä haluavat eivät välitä normaali säännöistä , talossa seinät pahvia joten vessakäynnitkin kuuluu todella selvästi esim. kun pierasee tai vetää vessapaperia kuuluu se kitinä ja hyvin ! tämä painajaista olen onnellinen jos löydän normaalin asunnon pian .

    • kristiina.lahdesta

      Hei!


      Kiitos kommenteistanne! Tosiaan, olin asunnon ostopuuhissa ja viime elokuussa, ja paritaloa myös harkittuani löysin vallan mainion rivarinpätkän ja olen tyytyväinen. Toisena seinänaapurina on lapsiperhe ja tottakai ääntä tulee vauvasta ja sitten kun ovat pihapatiollla, mutta se on normaalia. Itse en kai ole ketään häirinnyt. Keittiönikkunasta näkyy kun kesällä kulmakunnan kersat hyppivät trampoliinilla ja moikkailevat ja minä aamukahvini äärestä moikkaan takaisin, Saanhan minä ikkunaverhot eteen jos olen Eevan asussa. Näin ennen 5.kerroksessa asuneena en tosiaankaan ollut tottunut ottamaan naapureitteni verkkokalvoja huomioon ;D
      Sisko kyllä osti paritalon avioeronsa loppusilaukseksi ja odottaa innolla muuttoa. Toivottavasti menee hyvin... maaseudun avaruuteen sopeutuneet 5 kissaa ja 2 koiraa lienee kaupunkimaisissa olosuhteissä pähkinä purtavaksi, joten samalla kauttani saisi puolivillejä kissoja hiirivahdeiksi! Niiden kantaemo on mm. tappanut käärmeen!

    • hyvät kokemukset.

      paritalo on esim. rivitaloa paljon parempi ja rauhallisempi asumismuoto vastaa omakotitalo asumista lähes kaikissa rakennukaava-alueilla.hyvä/huono naapuri,mitä sinä itse olet?

    • plussaaa

      Itse asutaan paritalossa ja pelkästään hyviä kokemuksia - kuin omakotitalo mutta helppohoitoisempi ja naapuri kuitenkin löytyy vierestä varalta. Asunto on kuitenkin osa taloyhtiötä, joka vastaa oikeastaan rivitaloa. En lähtisi itsekään ns. "perinteiseen" paritaloon jossa ei ole kuin se tasan yksi naapuri - elämisestä kun voi tulla yhtä helvettiä... Toivottavasti sun siskolla käy kuitenkin hyvä tuuri naapurin kanssa..

    • ent.rivari nyk. okt

      En lähtis moiseen. Ero rivariin on olematon ja naapuri on liian iso kyssäri, jos ei nyt niin tulevaisuudessa.
      Rivari tai omakotitalo, ei paritaloa.

    • riokpa kokemus.

      paritaloasuminen vastaa läses täysin omakotiasumista varsinkin taajamissa jossa tonttikoot usein 500-600 neliötä sekä kateelliset ja paskamaiset naapurit joka puolella.rivarissa taas (koosta riippuen)jopa 30 paskamaista naapuria minun lisäkseni pääsevät pitkälti vaikuttamaan toistensa asumiseen ja sammalla asumisviihtyvyyteen.näin ollen rivarissa vaara tuon edellä mainitun naapurin löytymiseen on helposti 10-15 kertainen verattuna omakoti- tai paritaloasumiseen.

    • OK-kolhoosi

      Paritalo = omakotitalo, jonka jaat jonkun toisen kanssa. OK-kolhoosi olisi parempi nimi.

      Toki tähän on poikkeuskin olemassa. Paritalo menettelee, jos kyseessä on useammasta kuin yhdestä talosta koostuva AsOy. Yhtiössä on se juju, että yksi hullu (tai isossa yhtiössä parikin) ei ole mikään maailmanloppu, vaan pystytään äänenstämään nurin yhtiökokouksissa.

      Koska joka yhtiöön/taloon se hullu jossain vaiheessa osuu....

    • Lahoava talo

      On kyseessä pari- tai rivitalo niin kiinteistöomaisuuttasi hoitaa täysin alan ammattitaidottomat henkilöt.
      Kiinteää omaisuutta ei huolleta eikä hoideta tarpeen mukaan vaan vähän ja halvalla euroja säästäen.

      • täti

        eipä sitä kenenkään ok: kaan tule ammattilainen hoitamaan omaisuutta. Jos haluaa muiden hoitavan asianansa ja remontinsa , kerros-j ja rivitalo! mieluummin vuokralle.


    • hyvin viihtyisä pata

      lahoava ok- talo kun taloa hoitaa täysin alan ammattitaidoton henkilö.täysi kolhoosi koossa kun kaikki talot on vieri vieressä n.400-500 neliön tontilla.että monilla semmoista ommellista"omakoti"asumita

    • puutikku

      Viimeiset 10 v asunut lahdessa paritalossa ja toiminut erittäin hyvin,
      kaksi erillistä paritaloa kuuluu meidän asunto-osakeyhtiöön eli osakkaita
      siis neljä yhteensä.

      naapureita muutamia on vaihtunut mutta ei ole vaikuttanut negatiivisesti.
      Ennen sitä asuin 10 v rivitalossa eikä siinä ollut yhtä sopuisaa, oli porukkaa laidasta laitaan ja osan kanssa homma toimi mutta osan ei... ja omakotitalossa
      asuminenkin voi olla yhtä h...ettiä jos sattuu olemaan riitaisat naapurit.

      • 5 ja 16

        Radiossa viime vuonna joku 'oikeusoppinut' sanoi, että raritalot pitäisi lailla
        kieltää. Lausujalla oli runsaasti riidoista kokemusta.


      • Yks vaan202
        5 ja 16 kirjoitti:

        Radiossa viime vuonna joku 'oikeusoppinut' sanoi, että raritalot pitäisi lailla
        kieltää. Lausujalla oli runsaasti riidoista kokemusta.

        Paritalossa asuneena, en voi muutakuin yhtyä kommenttiin. Asuimme paritalossa liki kymmenen vuotta ja kyllä se hankalaa on. Mikäli paritalossa asuu, niin siellä olisi oltava erilliset sähkö, vesi yms hommat ja mahdollisimman vähän yhteistä. Jokatapauksessa joudut kaikissa asioissa huomioimaan naapuria ja toisaalta "hyväksymään" heidän tekemisensä.

        Yhteiset laskut on aina ongelma, esim. lämmityksen kanssa. Kyllähän homma meillä jotenkin sujui, mutta pihanhoidot, pienet laittamiset, nurmikonleikkuut yms. oli kaikki meillä. Naapuri ei hoitanut omaansa. Heidän oman puoliskonsa takapihalla kasvoi n. 30-40cm nurmikko kesäisin.. Me jouduimme hoitamaan kaikki yhteiset alueet lähes poikkeuksetta.

        Lämmityskuluissa säästäminen oli vaikeaa, koska naapuri purruutti surutta vesikiertoista öljylämmitystä pattereissaan täysillä ja me yritimme yksin säästää varaavalla leivinuunilla.

        Yhteisistä asioista sitten kasvoi kärpäsestä helposti härkäsiä, kun kumpaakin puolta vitutti toisen tekemiset tai tekemättä jättämiset. Näennäisesti siinä sitten hyviä naapureita yritettiin olla puolin ja toisin. Varmasti kummallekin osapuolelle oli helpotus, kun saimme myytyä oman puoliskomme. Sinänsä en syytä entisiä naapureitamme mistään, sillä jokaisella on oikeus elää kotonaan niinkuin haluaa, mutta siinäpä se paritalon ongelma onkin. Ja sen kanssa on sitten oltava valmis elämään.

        En siis suosittele kenellekään, ostakaa omakotitalo tai rivitalo-osake, hermonne pääsevät helpommalla ja todennäköisesti monelta mielipahalta säästytte.


    • MINÄ hyvä naapuri

      taitaapi ratiossa puhunut "oikeusoppinut"olla riidoissa useamman kuin yden tai kahden naapurin kanssa.

    • ei rivari ei

      paritalo.parasta mitä asumiseen liittyy.

      • paritalo!!!

        Muutettiin kesällä rivitalosta paritaloon ja elämänlaatu parani 100%. Ei enää kälättävää naapurin muijaa ja kessuttelevia naapureita joka nurkalla. Paljon rauhallisempaa asumista kunnon pihoineen. Paritalolle 10-0.


      • kyllikki6
        paritalo!!! kirjoitti:

        Muutettiin kesällä rivitalosta paritaloon ja elämänlaatu parani 100%. Ei enää kälättävää naapurin muijaa ja kessuttelevia naapureita joka nurkalla. Paljon rauhallisempaa asumista kunnon pihoineen. Paritalolle 10-0.

        on kuin okt asuisi, halvempaa vaan. olen laatu kuin omkt! asuin taajamassa uudessa omkt ennen tätä, tontti aukea joka suuntaa, ja pensaat pienet, koko 6 v minkä asuin. ei mitään yksityisyttä. nyt asun 12 v vanhassa paritalossa ja piha suojaisampi kuin omk. tonttikin 600m2 per asunto, sopiva hoitaa. kuuluu ne melut omt:ssakin naapurista jos mekastetaan.


    • Mahdollisuus?

      Ajatella vanhaa paritaloa, siinä mukava naapuri joka haluaa leikata sunkin nurmikkosi klun on isännöitsijän vikaa. Samalla on kiinnostunut kaikesta kiinteitön ylläpidosa ja huolloista. Puut ostatte porukalla runkoina jotka ko naapuri sahaa ja latoo yhteiseen vaajaanne. Elämä hymyilee ja tarjoat toisinaan kupin kahvia.

    • asukas19+6

      Suosittelen sellaisia paritalo yhtiöitä jotka koostuvat enemmän kuin yhdestä talosta.

      Tällöin päätökset tehdään oikeasti yhteisesti, aivan kuin muissakin lukuisista osakkaista koostuvissa as. oy:stä eikä yksittäisen asukkaan mielipide vaikuta vaan talonyhtiöllä on ihan normaalisti hallitus sekä isännöitsijä sekä kirjanpitäjä.

      Oman havaintoni mukaan tälläiset lukuisista paritaloista koostuvat yhtiöt ovat erittäin suosittuja pk-seudulla, koska ovat yleensä hyvin tilavia sekä rauhallisia ja jos yhtiö on kaukolämpö verkostossa, on asumiskustannukset hyvin edulliset.

    • sopu sijaa antaa...

      Muutin vaimoni kanssa rivarista paritaloon ja en ole katunut. Kummallakin oma tontti josta pitää huolen ja ei ASOY eli vastikkeita ei maksella. Pahaa sanaa emme ole toisille sanoneet vaan jos esim. toiset lähtee pitemmälle reissulle niin toinen ottaa postit ja hoitelee talvella lumityöt. Asuttu nyt 12v ja kaikki hyvin. Asunto Oulun lähellä etelänpuolella.

    • Naapurisopu

      Itse asun paritalossa, yhtiöön kuuluu 7 asuntoa (rivaria ja paritaloa). On osoittaunut hyväksi ratkaisuksi meille. Lähes omakotitalonmaista asumista, rivarin riskeillä. Meidän yhtiössä vastikkeet ovat alhaiset ja asumiskustannukset myös. Yksi lämmin seinä pienentää lämmityslaskua mukavasti.

      On kyllä sattunut mukavat naapuritkin. Ja paljonhan on myös siitä kiinni, miten itse naapureihin suhtautuu. Olen huomannut, että jos joku asia alkaa ärsyttämään kannattaa ottaa se puheeksi heti ja hyvässä hengessä. Usein ongelmat aiheutuvat siitä, että jurotetaan vuosikaudet mieli mustana, eikä naapuri edes välttämättä tiedä, mikä ottaa päähän.

      • nähtäväksi jää

        Meidän samalanlaisessa yhtiössä kyllä tiedetään mikä seinänaapuria ottaa päähän (=kaikki). Omii koko taloyhtiön pihan ja valittaa kaikesta, soittelee ovikelloja pikkuasioista. Pakko oli useamman vuoden jälkeen kertoa samalla kielellä, mitä mieltä olen asioiden hoidostaan, muut olivat jo alistuneet. Nyt katsotaan, onko kotirauha palaututunut muille.


      • Naapurisopu
        nähtäväksi jää kirjoitti:

        Meidän samalanlaisessa yhtiössä kyllä tiedetään mikä seinänaapuria ottaa päähän (=kaikki). Omii koko taloyhtiön pihan ja valittaa kaikesta, soittelee ovikelloja pikkuasioista. Pakko oli useamman vuoden jälkeen kertoa samalla kielellä, mitä mieltä olen asioiden hoidostaan, muut olivat jo alistuneet. Nyt katsotaan, onko kotirauha palaututunut muille.

        Siinäpä se, yleensä tilanne on aika huono jos odottaa sen muutaman vuoden, ennen kuin reagoi toisen käytökseen.


      • nähtäväksi jää
        Naapurisopu kirjoitti:

        Siinäpä se, yleensä tilanne on aika huono jos odottaa sen muutaman vuoden, ennen kuin reagoi toisen käytökseen.

        Jotkut ihmiset ovat syntyneet haastamaan riitaa omasta elämästään johtuen (kroonikkovalittajat). Jotkut yrittää sietää, sietää, sietää ja ymmärtää. Sitten se riidanhaastajaa kaivaa ja kaivaa sitä kipupistettä, jolloin sekin pitkähermoinen posahtaa. Näille kroonikko pikkuasiosita valittajille jos antaa pitkää köyttä, niistä tulee härskimpiä vuosi vuodelta. Näinhän meillä kävi. Tuokin porukka on saanut vaihtuvuutta asukkaisiin käytöksellään aikaan ja heistä varotetaan, kun muuttaa taloon. Muuten ihan asiallista työssäkäyvää sakkia mutta haluavat hallita KOKO elinympäristöään natsimaisin ottein.


      • Naapurisopu
        nähtäväksi jää kirjoitti:

        Jotkut ihmiset ovat syntyneet haastamaan riitaa omasta elämästään johtuen (kroonikkovalittajat). Jotkut yrittää sietää, sietää, sietää ja ymmärtää. Sitten se riidanhaastajaa kaivaa ja kaivaa sitä kipupistettä, jolloin sekin pitkähermoinen posahtaa. Näille kroonikko pikkuasiosita valittajille jos antaa pitkää köyttä, niistä tulee härskimpiä vuosi vuodelta. Näinhän meillä kävi. Tuokin porukka on saanut vaihtuvuutta asukkaisiin käytöksellään aikaan ja heistä varotetaan, kun muuttaa taloon. Muuten ihan asiallista työssäkäyvää sakkia mutta haluavat hallita KOKO elinympäristöään natsimaisin ottein.

        Sitä juuri tarkoitin, kun kirjoitin, ettei kannata odottaa vuosia, l. antaa köyttä, sietää ja ymmärtää. Yli 95% ihmisistä on valmiita kompromisseihin ja haluavat ajatella myös muita, jos kokevat, että heitä itseään arvostetaan.

        Minulla oli kerrostalossa vastaava "haaste" parin vanhemman naapurin kanssa. Heitä riepoi vähintäänkin kummalliset asiat. Milloin hissin ovi kolahti liian jujaa, milloin kuului kopinaa asunnosta jne. Otin sitten asian provosoitumatta puheeksi, ja kerroin, että en halua olla häiriöksi, mutta minä en pidä siitä, että joka asiasta valitetaan. sanoin myös että on hyvä, että kertovat jos joku häiritsee. Nämä ihmiset muuttivat suhtautumistaan minuun, ja valitukset loppuivat. (Tosin ottivat sitten uuden silmätikun kerrosta alempaa, mutta meillä oli loistavat naapurisuhteet sen jälkeen)


    • Puolikas123

      Älä muuta pieneen yhtiöön. Paritalo on siinä mielessä hyvä juttu että sinulla on korkeintaan yksi huono seinänaapuri. Kun kyse on isosta yhtiöstä niin isännöitsijä hoitaa käytännön asiat ja huoltoyhtiö tekee lumityöt joten voit pitää kanssakäymisen muihin osakkaisiin minimissään jos nin haluat.

      • naapuri manalasta

        Tosi on. Ostin pienestä yhtiöstä, jossa vain yksi paritalo. Tottakai siihen sattui mulle myös se huono seinänaapuri: valittaa joka ikisestä pikkuasiasta. Nyt ollaan katkastu välit tämän (mutta ei muiden) kanssa. Emme ole missään tekemisissä.


    • Ei koskaan paritaloa

      Meillä on paritalo Oy, talojen väli 20 m. Kun naapuriin tuli uusi omistaja, alkoivat ongelmat, koska hän ei ymmärrä mikä on osakeyhtiö. Hän on omasta mielestään ostanut omakotitalon. Yhteisiin laskuhin (vesi, jätteet, verot, vakuutus) ei tahdo löytyä rahaa. Taloyhtiöllä ei ole omaa tiliä, (kun pankki veloittaisi siitä huomattavasti) vaan laskut hoituvat minun tilin kautta, tällä tilillä ei ole muuta rahaliikennettä kuin asoy:n maksut.

    • Tekis miel vetää....

      Paritalon putkiremontti. Minä haluaisin, että se tehdään , vaikka talo on vasta 26 vuotta vanha. Saisin nykyaikaisuutaa asuntooni. Naapuri sanoi: "tee omalle puolelle, minä odotan vielä ainakin 10 vuotta".

    • Pääkaupunki 2013

      Ensin oli hyvä naapuri, mutta pian he muuttivat ok taloon ja m****u tuli tilalle. Nyt yritän myydä ja päästä pois tuon p................................... en pysty kirjoittamaan enempää . Tuolla se taas kyttää.

    • ayre ihhh

      Paritalosta kokemuksia. Meillä on omakotialueella myös muutama paritalo. Viereisellä tontilla on paritalo. Ilmeisesti vääntävät kättä seinäpuoliskon kanssa monestakin asiasta, heillä kun on kaikenlaisia visioita. Ovat kutsuneet meidätkin (omakotitaloasukit) pariin kertaan juttutuokioon, visioidensa ääreen, lähinnä koskien tontin rajaa yms asioita. Mutta kun se ei jäänyt siihen. Sen jälkeen on tullut kaikenlaista ehdotusta yhteisestä roska-astiasta, yhteispostilaatikosta, yms kommuunijutuista. Olen sanonut että ei kiitos, haluan asua omassa rauhassa vailla mitään kommuuniyhteisöä ja sääntöjä. Nyt on sitten heillä tulossa jotkin naamiaiset tms kutsut, ja kysyi ukko pokkana minulta, saisiko meidän pihaa käyttää parkkipaikkana autoille kun heille ei sovi kuin pari autoa pihaan. Sanoin asiallisesti että PIHAANI EI TULE YHTÄÄN AINUTTA AUTOA, EIKÄ MOPOA TAI MUUTAKAAN KÄRRYÄ. Herra kuvitteli ilmeisesti, että minä alkaisin elämään heidän ehdoilla, milloin milläkin verukkeella. Ei minua kiinnosta mikään kommuunielämä, sen takia olen valinnut omakotitalon, enkä paritaloa taikka rivitaloa. Enkä minä ala joka viikko tekemään järjestelyjä sen takia, että naapurilla on liian pieni piha, tai muuta siipeilyä. Jos on liian pieni piha tai liian kalliit jätemaksut, niin pitää elää sitten sen mukaisesti, eikä alkaa naapureilta kyselemään joustamisia. Minä en ainakaan jousta, en piruuttanikaan. Minua ei kiinnosta kommuunielämä, pysykää paritalolaiset siellä omalla tontillanne, ja nahistelkaa keskenänne, mutta älkää rajojenne ulkopuolella.

      • näin on marjat

        Tuo mitään pirullisuutta ole. Jos on ostanut okt:n ja toinen nuukuuksissaan paritalon, niin kärsikööt tai hankkikoot isomman tilan elää.


    • tsouenlai

      Muuten kiva ympäristö ja lähistö paritalossa mutta naapurin koirat ulvovat aamukuudesta iltayhteentoista ja vielä ulkona.

    • ???

      Ylhäällä on esimerkki putkiremontista?
      Miksei kumpikin muka voi tehdä omalla puolellaan mitä haluaa?
      Jos paritalo on rakennettu hyvin on siinä molemmilla omat järjestelmät.. ei siis mitään rivitalomaista yhteyttä.

    • paritalon epätoivoin

      KATTOREMONTIN KANSSA VAIKEUKSIA TULEEKO MEIDÄN HYVÄKSYÄ
      PARITALON PUOLIKKAAMME AJAtus että hänen määräysvaltansa
      voi homehduttaa myös meidän omaisuuteeme? Miten meidän pitää toimia?

    • Osakeyhtiö

      Paritalo ei poikkkea mitenkään kerrostalosta. Rivari, paritalo, kerrostalo. Aina sama juttu. Näissä vaan että mitä pienempään yksikköön mennään niin vanhemmiten kustannukset nousee. Koska niiden jakajia on vähemmän.

    • kyllästynyt

      Jos paritalo on osa isompaa yhtiötä, kaikki sujuu kuten rivitalo-, kerrostaloyhtiössä.
      Mutta vain 2 perheen paritalossa asia voi olla aivan toisin, varsinkin jos naapuriin sattuu psykopaatti, jonka ei osallistu mihinkään maksuihin eikä velvollisuuksiin. Hänellä on vain oikeuksia!!!
      Työkaverini antoi vinkin, aina kannattaa pyytää mahdollisesta ostajasta mielenterveystodistus!

      • Anonyymi

        Ystävykset ostivat paritalon..5v.kuluttua käräjöitiin asumisongelmista..sanotaankin,että jos haluat ystävästä eroon,osta paritalo....


    • ihan ok kokemus

      Asuttiin 8 vuotta paritalossa ilman pienimpiäkään ongelmia. Ei niitä yleensä tule, kun pitää naapuriin vain hyvät välit, eikä ala kaveeraamaan.

      Osakassopimuksella kustannukset oli jaettu niin, ettei asuminen juurikaan poikennut omakotiasumisesta. Oikeastaan kaikki muu oli omalla vastuulla, paitsi katto, julkisivut, rakenteissa olevat vesijohdot ja viemärit. Suosittelen jokaiseen paritaloyhtiöön vastaavaa sopimusta.

    • up to you

      Jos olet oikeasti lahdesta, niin lyön vetoa, että olette toistenne kurkussa kiinni, jo heti ekalla viikolla.

      Siitä se vihan kierre sitten alkaa. Mielikuvitus rajana.
      Hämäläisen sen taitaa ehkä parhaiten.

      • sama krisse lahesta

        Hei!

        Olen asunut menestyksekkästi rivitalossa jo kolme vuotta. Minulla on kivat naapurit onneksi. Toinen naapuri muutti pois jo pari vuotta sitten, hänellä oli ärhäkkä äiti joka kerran tuli marmattamaan kyläillessään: keittiöstäni oli kuulunut klo 03.00 ääni kun ystäväni oli siirtänyt tuolia. Olimme juuri lähdössä taksilla lentokenttäbusille nimittäin ;D


      • tuskin sanoi puskin
        sama krisse lahesta kirjoitti:

        Hei!

        Olen asunut menestyksekkästi rivitalossa jo kolme vuotta. Minulla on kivat naapurit onneksi. Toinen naapuri muutti pois jo pari vuotta sitten, hänellä oli ärhäkkä äiti joka kerran tuli marmattamaan kyläillessään: keittiöstäni oli kuulunut klo 03.00 ääni kun ystäväni oli siirtänyt tuolia. Olimme juuri lähdössä taksilla lentokenttäbusille nimittäin ;D

        ah - ihanaa, rahaa ja rauhaa löytyy.

        Jos olet oikeasti lahdessa, niin tuo ystävällisyys on pelkkää pintaa.
        Se ei ole totta, eikä sun kannattaisi filmata jotain muuta kuin on.

        Teillä on takuulla tulinen riita ja vihan kierre jatkuu. Ette voi sietää toisianne ja mietit miten sen toisen saisi häädettyä siitä pois. Te kiusaatte toisianne koko ajan jollain kivalla ja naurat päälle.


        Se on siellä normaali tapa elää ja jos muuutat sieltä toiseen lääniin, sä et tajua ihmisten käytöstä - eikä ne tajua sua.
        Väkivalta, riita, haukkuminen ja kilpailu on käytöskoodi siellä.
        Pysykää siellä, älä muuta sieltä pois.

        Ne erottaa täällä. Tässä on naapurina kaksi sieltä tullutta paria ja se KUULUU ja NÄKYY. Tappouhkauksia satelee, eikä niiden kanssa voi keskustella mistään.


        En tykkää.

        ps. vieläkö lahtelaiset ajaa peräkkäin, toisten perävaloja seurataen, ihan puskurissa kiinni? Te ajatte ja kävelette tappituntumalla.


    • sama kristiina

      Jaahas. No, mä olenkin turkulainen ja geenit puhtaasti evakkokarjalaisilta. Voi olla ettei naapuritkaan ole puhtaita hämäläisiä. En aja autoa, käytän julkisia ja pyörää. Tunnustan, että kyllä muuttaisin kotikaupunkiini takas jos töitä sieltä saisin. Voihan nää hämäläiset ollä vähän umpimielisiä mutta niitäkin oppii käsittelemään. Töissä ja harrastuksissa muutama haastellinen tyyppi kyllä on, mutta ei naapureina onneks

    • Kotiko

      Ole varovainen paritalon suhteen! Oma kokemus: seinäni takana asuvien ihmisten röyhkeä toiminta/melu/huuto/ovet/portaissa tömistäminen jne jne ovat lamaannuttaneet niin, että kotini on kuin vankila, jossa piileskelen. Vapaus ainoastaan kun ovat poissa - sekin aina vain pikku hetki...Ole varovainen. Paritalo voi olla elämän loppu.

      • Anonyymi

        Olen kokenut 100% saman. Mielenterveyspotilaan kanssa asuminen on helvettiä. Ei paritaloa.


    • Kotiko

      Kannatan sitä ajatusta, että paritalot pitäisi lailla kieltää. Ei se ole ihmisen koti. Tai no miksipä ei, jos elät tappo- ym uhkauksia ympärillesi huudellen...Ei sivistyneille ihmisille.

    • Kotiko

      Paritalo sopii sinulle, jos pystyt esiintymään ihan pokkana, vaikka ajat omia etuisuuksiasi toisen kustannuksella, jos et juuri kadu mitään etkä tunne huonoa omaatuntoakaan...jos sinun on helppo olla välittämättä lähellä elävän henkilön tilanteista ja tarpeista, jos hyväksikäyttäminen sujuu ongelmitta. Näin on kerrottu. En ikinä mene paritaloon.

      • Kotiko

        No sehän ostettaessa tulee varainsiirtoveron kohdalla halvemmaksi kuin jokin muu muoto. Omia erityishankkeita voi toteuttaa kun on vain yksi mahdollinen vastapuoli. Sen saa eliminoitua helposti kuten ei varmaankaan rivitalossa. Jättää vaan kertomatta ja sillä siisti. Harva norminaapuri jaksaa riidellä.


    • mitenson

      Kukaan ei puolusta Paritaloa?, miksi niitä sitten rakennetaan? Sen käsitin ettei asoy jos on kaksi asuntoa, kun prossat on 50/50.

    • Anonyymi

      Hei!
      Itse asun omkotitalossa.Rasitteena on yhteinen tie osuus,joka johtaa talomme edessä olevalle paritalolle.
      Kyseisen paritalon asukkaiden sääntöjä kyselen. Heidän takapihansa on suoraan katse ja ääni etäisyydellä tontistamme.Ulko-ovemme on siis heti heidän näkösällään. Uudet asukkaat eivät taida ymmärtää,että koira pitää olla kytkettynä pihalla,jos aitaa ei ole! Koiraa on kuulema totuttu pitämään irti! Se juoksee koka kerta tontillemme,meillä myös koira joka on kytkettynä! Mies juoksee pihallemme,eikä soita edes ovikelloa mitä pihallamme touhuaa! Kerroin ystävällisesti hieman sääntöjä,mutta taisi ottaa nokkiinsa heti! Kyseessä ulkomaalainen perhe. Lisäksi he aikovat laittaa trampoliinin pienelle pihalleen, Trampoliini pituus meidän aidasta ei ole metriäkään! Edellisellä asukkaalla oli trampoliini,joskin itse en vielä asunut talossa. Onko tämä sallittua?? Sanoin,että minulla on 3-vuoro työ,niinkuin onkin! En todellakaan haluaisi kyseistä kapistusta,tiedän ettei yksikään lapsi kiljumatta siinä pompi! Onko olemassa lakipykälä johon voi vedota,ettei trampoliinia tulisi?? Tai laittaisivat johonkin muuhun paikkaan-tosin heidän tonttinsa on niin pieni ettei muualle mahdu..
      Lisäksi toinen asukas paritalossa on pyytänyt ettei Trampoliinia tulisi! Onko kellään tietoja asiasta tai lakipykälää mihin voi vedota??

    • Anonyymi

      Näin se menee.
      Paritalo, ongelma heti ennen Ulko-ovea.
      Käytiin katsomassa asuntoa "paritalo"
      Välittäjän mukaan katto rikki, vuosi vettä.
      Paras tässä oli ettei naapuri ota kustannuksiin osaa eikä arpaa.
      Eli ostamatta jäi, oli allasta ja kaikkea. Mutta sota valmis ennen muuttoa.
      Asunto-osakeyhtiölaki, sanelee jotakin.
      Mutta, totuus. Älkää ostako paritaloa, riita valmis ennen postia.

      • Anonyymi

        Tässä ketjussa näkyy olleen monta pelleä, jotka suu vaahdossa selitti, että OK-kolhoosi on OK, kun kumpikin huolehtii vain omasta puoliskostaan ja molemmilla on omat liittymät.

        Pellet eivät tajua, että kahden perheen käytössä olevassa OK-ladossa on vain 1 vesiliittymä, vain 1 päävesimittari (joka huonommalla tuurulla on mulkkunaapurin puolella eikä mulkku maksa laskuja....), 1 vesikatto, yhteiset salaojat jne.

        Ainoastaan sähköliittymä on molemmilla ikioma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä ketjussa näkyy olleen monta pelleä, jotka suu vaahdossa selitti, että OK-kolhoosi on OK, kun kumpikin huolehtii vain omasta puoliskostaan ja molemmilla on omat liittymät.

        Pellet eivät tajua, että kahden perheen käytössä olevassa OK-ladossa on vain 1 vesiliittymä, vain 1 päävesimittari (joka huonommalla tuurulla on mulkkunaapurin puolella eikä mulkku maksa laskuja....), 1 vesikatto, yhteiset salaojat jne.

        Ainoastaan sähköliittymä on molemmilla ikioma.

        Kuten tuossa joskus muinoin kirjoitin:
        Asuttiin 8 vuotta paritalossa ilman pienimpiäkään ongelmia. Ei niitä yleensä tule, kun pitää naapuriin vain hyvät välit, eikä ala kaveeraamaan.

        Tähän kaveeraamiseen vielä lisäyksenä: Pitäkää pelkät hyvät hyvää päivää välit naapuriin. Ei kyläilyja, eikä vallankaan alkoholin käyttöä naapurin kanssa. Se on varman tuhon tie.

        Osakassopimuksella kustannukset oli jaettu niin, ettei asuminen juurikaan poikennut omakotiasumisesta. Oikeastaan kaikki muu oli omalla vastuulla, paitsi katto, julkisivut, rakenteissa olevat vesijohdot ja viemärit. Suosittelen jokaiseen paritaloyhtiöön vastaavaa sopimusta.

        Tähän lisäyksenä: Oli päävesimittari sekä molemmille omat mittarit. Taloyhtiölle tulleet laskut maksettiimn puoliksi tai todellisen jakauman mukaan. Meni siis muuten puoliksi, mutta vesi kulutuksen mukaan ja meillä oli hieman kalliimpi nuohousmaksu.
        Toki myös salaojat ja tonttiviemäri oli yhtiön vastuualuetta, mutta tosiaan kaikki muu oli omalla vastuulla. Kunnostin mm. kaikki 20 v vanhat ikkunat, naapuri ei. Oli hänen asiansa ja veikkaanpa, että heidän ikkunat alkavat olla vaihtokunnossa.

        Molemmat hoitivat oman piha-alueensa. Yhteistä aluetta oli niin vähän, ettei ollut mitään ongelmaa lumitöidenkään kanssa. Taloyhtiöllä oli lumilinko ja sillä ajeltiin yleensä myös naapurin puoli. Kumpi sattui tulemaan ensin kotiin, niin hän linkosi koko pihan.
        Minulla oli tapana pestä auto pihassa. Jos siinä vieressä oli naapurin auto, niin sein sai painepesuri-pikapesun samalla.
        Yhteispeliä, niin kaikki sujuu. Vaatii toki samanhenkisen naapurin.


    • Anonyymi

      Tai osta kummatkin.
      Hiljainen naapuri

    • Anonyymi

      paritalon lämmitystolpan muutos työ eli uudet kaapelit ja laskut käytöstä suoraan asukkaan omaan laskuun,hybridi auton latauksesta johtuva kulutus joka menee suoraan taloyhtiön laskuun ja toinen osakas ei ole halukas maksamaan kulutustaan oikein,toinen isännöitsijä ja toinen puheenjohtaja,voiko kaapeleiden muutostyön suorittaa vaikka toinen vastustaa kyseistä muutosta

      • Anonyymi

        Jos 50/50%, niin päätöstä ei voi tehdä. Miksi pitäisikään, kumpikin maksakoot omat kulunsa. Sellainen on ainoa järkevä sopimus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos 50/50%, niin päätöstä ei voi tehdä. Miksi pitäisikään, kumpikin maksakoot omat kulunsa. Sellainen on ainoa järkevä sopimus.

        Tuossa vaan taisi olla se ongelma, että pihavalaistukset ja autojen lämmitykset syötetään yhteisestä mittarista = kulut tasan. Joten patteriauton lataaja maksattaa puolet energiakuluista naapurillaan.

        Sitten olisi helppoa, jos lämmityspistorasiaan syötettäisiin sähkö huoneiston mittarilta. Tällainen muutos pitäisi tehdä, mutta sehän on selvää, ettei patteriautoilijaa kiinnosta moisesta maksaa tonnia tai kahta, kun muutoksen jälkeen joutuisi vielä sähkönkin maksamaan kokonaan itse.

        Kolhoosiasumisen ihanuutta. Paritalossa ollaan naimisissa naapurin kanssa, vaikka muuta yritetään kovasti väittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa vaan taisi olla se ongelma, että pihavalaistukset ja autojen lämmitykset syötetään yhteisestä mittarista = kulut tasan. Joten patteriauton lataaja maksattaa puolet energiakuluista naapurillaan.

        Sitten olisi helppoa, jos lämmityspistorasiaan syötettäisiin sähkö huoneiston mittarilta. Tällainen muutos pitäisi tehdä, mutta sehän on selvää, ettei patteriautoilijaa kiinnosta moisesta maksaa tonnia tai kahta, kun muutoksen jälkeen joutuisi vielä sähkönkin maksamaan kokonaan itse.

        Kolhoosiasumisen ihanuutta. Paritalossa ollaan naimisissa naapurin kanssa, vaikka muuta yritetään kovasti väittää.

        Tuossa aiemmin jo joskus joain kirjoitinkin.
        Meilläkin oli omien sähköliittymien lisäksi taloyhtiön liittymä. Se oli perua ajalta, jolloin alueella ei ollut vielä kunnallistekniikkaa ja vesi tuli porakaivosta. Myös "pihavalot" eli autotallien ovien päällä olleet kaksi valaisinta saivat sähkönsä talon liittymästä.
        Tämä liittymä irtisanottiin ja otettiin pihavaloihin sähköt meidän liittymästä. Muutaman watin ledit hämäräkytkimen takana eivät heilauta sähkölaskua mihinkään suuntaan.

        Samoin tulisi mielestäni tehdä viimeistään silloin, jos ja kun aletaan latailemaan sähköautoja. Eikä mene oikein silloinkaan, jos naapurin bensa-auto on pakkasilla piuhan päässä tuntikausia joka päivä ja toinen osakas ei ehkä omista edes autoa... Tai kaksi autoa vs yksi auto jne...


    • Anonyymi

      kyllä pystyy ,muutostyö on ainut vaihtoehto tasavertaistamisen kannnalta ja sitä suositellaan paritaloissa nykypäivänä

      • Anonyymi

        Niin suositellaan, mutta kun "puoliso" sitä mieltä, ettei tehdä, niin sitten ei tehdä.

        Patteriautoilun kantava idea on maksattaa kulut muilla hyvin toimii tässäkin....


    • Anonyymi

      Paritalon pahin ongelma on, että jos saat naapuriksesi sekopäähäirikön, niin häiriöilmoituksen teko isännöitsijälle äärimmäisen vaikeaa ilman kahta todistajaa.
      Meillä koira haukkuu monta kertaa yöllä. Lisäksi hakataan, paiskotaan useamman kerran yössä. Vanhempi pariskunta hymyilee kaikille, mutta oikeasti ovat pahasti sairaita. Valituksemme vain pahensivat tilannetta. Mielipuolten kanssa paritalo on
      helvetti, joten välttäkää näitä. Ihan sama, onko vuokra-vai omistusasumista.
      Isännöitsijä vaatii pidemmältä ajalta kirjanpitoa häiriöistä, eikä ketään ystävää kehtaa pyytää moneksi yöksi meille valvomaan. Työssäkäyvillä ihmisillä harvoin sitä mahdollisuutta. Tässäkin rouva ei varmaan ikinä ole ollut työelämässä. Diagnoosi veikkaan löytyy.

      • Anonyymi

        Kannattaa vähentää sienien syömistä.

        Paritalo on äärimmäisen harvoin as oy ja vieläkin harvemmin on käytössä ammatti-isännöitsijä.

        Yleensä mennään hallinnanjakosopimuksella. Paritalon puolikkaan ostaneet hölmöt elättelevät haavekuvia siitä, miten asuvat OK-talossa ja saavat päättää kaiken itse.

        On kuitenkin naapurin kanssa yhteinen vesikatto, yhteinen vesilittyymä (yleensä mittari toisen asunnon sisällä ja sen perässä huoneistokohtaiset alamittaukset) jne,

        Jos katto tai salaojat vaatisi korjausta, mutta "puoliso" eli paritalon toisen puoliskon omistaja, jonka kanssa ollaan tavallaan namisissa, sanoo ei a) ihan jääräpäisyttään b) koska on ryypännyt rahansa, niin sitten ei tehdä. Jos vesimittari on naapurin puolella ja naapuri jättää laskut maksamatta...

        Paritalo on ihan OK, jos kyseessä onkin useammasta paritalosta koostuva as oy. Silloin kunnossapito on yhtiön käsissä ja yksittäinen hullu/jääräpää voidaan äänestää kumoon yhtiökokouksissa. Mutta yksittäinen paritaloa hallinnanjakosopimuksella = pakkoavioliitto naapurin kanssa.

        Se naapuri voi olla kiva nyt, muttei parin vuoden päästä, kun naapurille tulikin ero ja/tai naapuri vaihtui.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe