Mieskö päättää sormuksen?

TodellaHämmentynyt

Voi että..käytiimpä nyt sitten oikein "järki" keskustelu poikaystäväni kanssa.oltiin kyllä vähän hutikassa,mutta kyllä minä ja varmasti hänkin muistaa mistä puhuttiin ja nimenomaan ku oltiin hutikassa ni keskustelu oli vähän mitä oli.Jostain meillä keskustelu meni hääjuttuihin. (ollaan oltu 4v. yhdessä ja kyllähän se olisi ihan toivottukin juttu,jos poikaystäväni kosisi,mutta ei tässä nyt hampaat irvessä mennä:))! Eli..tuli puhe sormuksista..ja poikaystävä se rupesi kertomaan miten oli ajatellut mulle keltakultaista sormusta ja yritti kuvailla sitä,kun haluaa jonkun vähän erikoisemman...hän tietää etten KOSKAAN ole käyttänyt keltakutaa,koska en voi sitä sietää..en pidä siitä yhtään..enkä tule pitämään.se vaan olen minä.

Hän sanoi perusteena tähän..että sitten kun hän kosii,mennään kihloihin ja naimisiin,niin kyllä hän haluaa että kaikki näkee kunnolla sen sormuksen ja miten upea se on ja että me ollaan yhdessä nyt ja aina..jne.. OK..tosi tosi suloisesti aateltu ja sanottu,mutta multa tuli ihan itku kun yritin toitottaa että mä EN VAAN VOI KÄYTTÄÄ sitä keltakultaa,ku musta se on ruma ja en käytä. poikaystävä siihen tokas et no..ei sitte..ei sitte...et jos tää suhde siihen sit kaatuu ni kaatukoot,aattelin kosia sua tänä kesänä mutta empä kosi ku ei kelpaa. nojoo mäpä voisin tohon todeta että no jos se sormus on miehelle niin tärkeä että hän saa mulle just semmosen mistä hän vain itse pitää,ni kaatukoot sitten.

Seuraavana aamuna sitten vähän "möksäsin" asiasta ni se sano mulle että..no me puhuttiin eilen,mutta katotaan sitä sitten. (??)
Jep..olenko mä turhamainen nyt sitten jos en suostu ottamaan vastaan hänen valitsemaansa keltakulta sormusta vai saanko olla jotain mieltä siitä minkälaista sormusta tulisin kantamaan lopun ikääni?? miten se yleensä menee??????
kääk! :/ oon kyllä tosi masentunu että koko asia tuli puheeksi:( mitä jos se ei nyt sit kosikkaan..möö :( ! jännätäämpä nyt sit koko kesä.

9

985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fjdsklaöjdf

      Minun mielestäni TÄYSIN jenkkien meininkiä miehen ostaa valmiiksi sormus ja kosia sormuksen kanssa.
      Ei näin.

      Kihla- ja vihkisormukset ovat sellaisia, joita todennäköisesti pidetään aina ja ikuisesti. Niiden pitää sopia sinun tyyliisi, sinun väreihisi, sinun mieltymyksiisi.

      Yksi vaihtoehto on, että jos mies haluaa kosia sormuksen kanssa, menette yhdessä sormuskauppaan, valitset 2-10 mieleistäsi sormusta ja mies saa valita niistä, minkä sinulle ostaa. Tämän jälkeen saat jäädä odottelemaan kosintaa.

      Mies saattaa olla vähän vanhanaikainen tai katsellut liikaa Kaunareita.

    • TodellaHämmentynyt

      Huhh..kiitos,tuntuupa heti paljon paremmalle kun tietää että ajatus juoksee sentään jossain jollain samalla lailla kun itsellä;)! Vanhanaikaisuus se taitaa olla...plus siihen vielä jääräpäisyys niin huuuoooh..toivotaan että suostuu oppimaan ajattelemaan niin mikä on realistista eli nimenomaan sormusta toiv.muk pidetään aina ja ikuisesti ni ois se sillon "ehkä" kiva pitääkin siitä;)!

    • Naimisiin 3/2012

      Huh huh! :D

      Meillä ainakin mies kosaisi itse väkertämällään kartonkisormuksella, ja tuumasi lopuksi että "mennään huomenna valitsemaan ne oikeat!" Minusta tuo oli jo todella vaikuttavaa, että oli oikein askarrellut "sormuksen" mulle, kun joskus oli ollut puhetta että olen sitä mieltä ettei kosimiseen sitä sormusta tarvita, tai ei ainakaan missään nimessä AITOA, koska se ei kuitenkaan olisi oikeanlainen tai oikean kokoinen, eli pitäisi mennä vaihtamaan kumminkin.

      Mitä järkeä siis ostaa kallis sormus kosimista varten kun homman voi hoitaa romanttisesti ilmankin, ja mikäs sen mukavampaa ja romanttisempaa kuin yhdessä mennä sitten kiertelemään kauppoja ja valitsemaan nättejä rinkuloita! :)

      Ja meille oli ainakin alusta asti itsestään selvää että molemmat valitsee semmoisen sormuksen kun itse haluaa, ja lopulta suosikit löytyivät ihan eri kaupoista kun niitä suosikkeja ympäri kaupunkia etsittiin.

      Outo ajatus äijjälläsi tuo että HÄN valitsisi SUN sormuksen jota SINÄ käytät loppuelämäsi!?! :D

    • sormus

      Whaat?! Minkä ikäsiä oikein olette (okei, lieventävä asianhaara humala)? Toinen vaatii keltakultaa, vaikka tietää, ettei toinen tykkää, ja toinen alkaa "möksätä". Parempi jättää avioitumiset sikseen, kun on jo noin vaikeaa.

      Jos mies maksaa sormuksen, kaipa hän saa valita silloin mieleisensä. Toki huomaavainen mies ottaisi huomioon myös saajan toiveet. Sormuksen materiaalia tärkeämpi ongelma on, kuinka mies voi olla niin törppö, ettei tunne tyttöystävänsä makua yhtään.

      Sormuksilla on symboli- ja tunnearvoa vain niin kauan kun menee hyvin. Kanikonttoreissa ja romukultapaikoissa on kariutuneiden suhteiden merkkejä kiloittain.

    • .

      Meillä mies sai päättää minkälaiset sormukset otetaan kihlautuessa, mutta minun vaatimus oli valkokulta, muulla ei ollut väliä.
      Ja nyt minulla on valkokultainen todella leveä ja massiivinen sormus. Aluksi vähän kauhistuin, kun tämä on sellainen "miesten" sormus, mutta olen jo tottunut tähän. Mies ei halunnut kihlasormukseksi mitään ohutta renkulaa. :)
      Innolla vain häitä odottelen, kun tuon sormuksen viereen pitäisi joku löytää :D

    • sormukset molemmille

      Sormusta EI tarvitse olla hankittuna kosiessa! Tapa on varmaan omaksuttu jostain amerikkalaisista elokuvista, mutta ei ole mikään virallinen käytäntö. Ja onhan hölmöä ostaa sormus ennen kuin tietää mikä on vastaus kosintaan.

      Näin sen pitäisi mennä: ensin kosinta tai muuten sopimus siitä että aiotaan mennä naimisiin. Tämä sopimus on jo kihlaus. Sitten mennään yhdessä ostamaan sormukset kihlauksen merkiksi - MOLEMMILLE. Tietenkin kumpikin saa itse päättää millaista sormusta haluaa kantaa jatkuvasti sormessaan.

      Kuinka on aloittajalla: Jos sulhanen päättää sormuksesi, niin päätätkö sinä puolestasi, millaisen sormuksen sulhasesi saa?

      Itse kyllästyin hankalan leveään sormukseeni usean vuoden avioliiton jälkeen ja kävin itse ostamassa tilalle toisenlaisen sormuksen. Eipä tämäkään ole järkyttänyt avio-onnea millään lailla, sormushan on vain sormus.

    • 32424423234

      Ehkä olen erimaata, kun mielestäni on paljon romanttisempaa ja hienonpaa, jos mies valitsee sormuksen ja sillä sitten kosii.

      Mielestäni jos itse valitsee sormuksen ja sitten odottaa kosintaa, se menettää koko tarkoituksen, kun tietää, että se on jo tulossa.

      Vinkkinä miehille, ostakaa jotain todella simppeliä, älkää menkö mihinkään liiallisiin yleellisyyksiin sormusta ostaessa, jos haluatte siis ostaa sormuksen naiselle ja kosia sillä.

      http://weddingringsite.net/wp-content/uploads/2010/08/diamonds-engagement-rings.jpg

      http://perfectwedding.tk/wp-content/uploads/pictures/wedding-rings-pictures-011.jpg

      Suurinosa naisista tykkää sormuksista, jossa on se yksi suurempi timantti. Älä osta sellaista missä on värillinen timantti, vaaan ihan puhdas "valkoinen". Suositttelen myös hopean valitsemista kullan sijaan.

      On muuten amerikkalaisilla ihan tapanakin kosia tällä tavalla, ei ole pelkkää elokuvahömppää. Ja mielestäni on ihana asia.

      Ei mikään ihmekkään että miehiä pelottaa välillä kosia, kun naiset ihan naama vinossa kattovat sormusta "en ku mä haluun tälläsen ja tälläsen". Olisitte onnellisia, että mies haluaa kosia JUURI SINUA.

      • vinkkinä vaan...

        Öhh... makuja on monia, enkä tarkoita mollata, mutta juuri tuollaiset sormukset jotka linkeissäsi olivat, ovat ainakin minulle (ja kaikille tuntemilleni naisille, asiasta on keskusteltu useasti) se pahin mahdollinen kauhistus!

        Ei sillä etteikö sormus olisi ihan nätti, mutta tuollainen suuri törröttävä kivi on todella hankala ja epäkäytännöllinen!! Mitkään hansikkaat eivät mahdu kunnolla käteen, neulehansikkaat todennäköisesti repeävät moisesta timanttimöhkäleestä, ja puhumattakaan kun puet jotain ohutta neuletta yllesi niin tuollainen timantti tartuu joka nurkkaan ja todellakin voi aiheuttaa neuleen repeämisen.

        Eli ei missään nimessä törröttävää timanttia, vaan mieluummin se yksi kaunis timantti, tai muutama pienempi rivissä, upotettuna sormukseen, niin sitten voidaan puhua jo semmoisesta "varmasta valinnasta" joka miellyttänee useimpia naisia.

        Niin ja en myöskään missään tapauksessa hopeaa valitsisi, vaan tietenkin kultaa tai valkokultaa. EI hopeaa, ellei satu tietämään että juuri hopea on morsiamen suosikki!


    • murr

      Meillä oli ensin vaan puhetta kihlautumisesta, ja sit mentiin yhdessä ostaan sormukset :) Mikä oli hyvä, koska päädyttiin sormuksiin, jotka sopi molemmille, ja tulipahan heti oikeen kokosetkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe