Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Passin hankkiminen toisesta kaupungista.

passiton

Hei, olen kirjoilla raumalla, mutta asun kesän helsingissä. tarvitsen uuden passin. Onko mahdollista hommata passi helsingistä? vanha passini on raumalla, tarvitaanko sitä kun hankitaan uutta?

24

4375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • travelbag

      JOs uuden passin saa ulkomaillakin, niin varmasti Suomesta mista kaupungista vain. Ota yhteys joko poliisi tai maistraatti, osaavat varmasti neuvoa.
      Luulen etta vanha passisi mitatoidaan jossain vaiheessa, viimeistaan silloin kun saat uuden passin kasiisi.

    • helppoa

      saat passin missä kaupungissa oletkin eli menet vain poliisin lupatoimistoon. Miten todistat kuka olet? Siihen sitä vanhaa passia tarvitaan eli pyydä jotakin postittamaan se sinulle.....tai jos sinulla on henkkari...ajokortti ei käy.

    • adjgccv

      Potaskaa...! Kyllä ajokortti käy, olen juuri hankkinut passin vanhanaikaisella, eli periaatteessa laittomalla ajokortilla!
      Kyllä tämä tosiaan on tyhmien..kysymysten palsta.

      • takuu juttu

        ajokortti ei ole henkilöllisyyspaperi....ei käy aina mutta ehkä jossain maalaiskylässä...


      • pahvinen on

        jos ajokortti on voimassa niin ei kai se laiton ole...oli sitten miten vanha tahansa ja eikä esim. Ab kortti ole voimassa 50 vuotta siitä kun sen saa....


      • adjgccvv

        http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/CE0576C3C0519482C22571CE004D31BD?opendocument


    • passit ym.

      Perjaatteesshan ajokortti ei käy. Sitä ei ole pakko hyväksyä mutta monesti se kyllä hyväkstään kaikkialla. Luin jostain syyn koka oli jotain "koska autokoulut hommaavat nipussa ison kasan lupia ilman että poliisi edes näkee hakijaa...
      Mutta itsehän käytän ajokorttia henkkarina, se on poliisin myöntävä ja siinä on sotu ja kuva muut tarvittavat tiedot. Janiin käauan käytän kun kelpaa.
      Sodin sitä vastaan että pitäisi olla passi, ajokortti ja henkkarit erikseen. Passi on turhan iso mukana raahattava ja miksi molemmat ajokortti ja henkkari...
      Sitä paitsi jos ajokortit muuttuu vuoden 2013 jälkeen ajetut luvat niin kortti on uusittava 5 vuoden väläin..

      KEnellä on varaa uusia kolme jorttia joka viides vuosi jos vielä osuu samalle vuodelle.....

      mutta siis tiedän myöls tapauksen että on pitänyt käydä hakemassa passi että sai henkilöllisyyden todistettua kun ajokortti ei käynyt..

    • NIIN KAUAN

      se on juuri näin ja esim. pankkien ei tarvitse ajokorttia hyväksyä...käytännössä ne hyväksyy vaikka ei saisi...
      Mitä tarkoitat tuolla 2013 jälkeen 5 v. uusiminen? Olen saanut ajokortin v. 1978 ja uusin sen vuona 2028...eli tuskin edes elän sinne asti?

      • 4+5

      • ....,,,,
        4+5 kirjoitti:

        Kirjoittaja tarkoittanee sitä, että vuonna 2013 astuu voimaan EU:n ajokorttidirektiivi, joka tekee ajokorteista määräaikaisia. Direktiivin mukaan henkilöautokortti olisi uusittava 15 vuoden välein ja kuorma-autokortti 5 vuoden välein. Tosin siinä on siirtymäaika ja vanhanmalliset kortit on uusittava 2033 mennessä.
        http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/07/23829

        Kertokaahan viisaat, miten saan ensimmäisen passini tai henkilökorttini, kun pitäisi jompi kumpi hankkia.


      • helppoa
        ....,,,, kirjoitti:

        Kertokaahan viisaat, miten saan ensimmäisen passini tai henkilökorttini, kun pitäisi jompi kumpi hankkia.

        virkatodistus ...


    • kaksi korttia haettu

      Otat mukaasi kelakortin, kirjastokortin ja kaikki muut mahdolliset kortit - ajokortti, mopokortti jne, joissa on tietoja sinusta.
      Sulta saatetaan sitten kysellä joitakin asioita, jotka "vain sinä tiedät" ja joilla varmistetaan että olet henkilö, joka väität olevasi.

      En ymmärrä sitä, miksi ajokortti ei todista että henkilö on se kenen kuva kortissa on: kortti anotaan polisilta, sinne mennään henkilökohtaisesti - alaikäiset vanhempiensa kanssa ja tuore valokuva mukana. Jos ajokortti ei todista henkilöllisyyttä niin miten poliisi voi käyttää sitä liikennevalvonnassa sakon kirjoittamiseen? Meille on haettu nyt reilun vuoden sisään sekä mopokortti että kevarikortti poliisilaitokselta, ei mistään valokuvaamosta.

      • helppoa sekin

        ajokortti on liian helppo väärentää...siksi siis ei ole virallinen henkilöpaperi.


      • kuolen nauruun

        Ajokortti ei ole virallinen henkilökortti , tarkoitatatko että KIRJASTOKORTILLA haetaan passia? Eihän siinä ole mitään tietoja sinusta!!! naurettavaa! Jos tuo mneo olisi mahdollista, sekasorto olis melkoinen.
        Ei kirjastokorttia voi lukea poliisilaitoksella.


      • AMKH

        hyvä ihme, poliisilla on omat tiedostonsa.


      • ??????
        kuolen nauruun kirjoitti:

        Ajokortti ei ole virallinen henkilökortti , tarkoitatatko että KIRJASTOKORTILLA haetaan passia? Eihän siinä ole mitään tietoja sinusta!!! naurettavaa! Jos tuo mneo olisi mahdollista, sekasorto olis melkoinen.
        Ei kirjastokorttia voi lukea poliisilaitoksella.

        Jos itse hakisit ensimmäistä passiasi niin mitä papereita ottaisit mukaan poliisilaitokselle - 50 euron setelin?


    • tällä vuosituhannell

      Nykyiset muoviset ajokortit poikkeavat henkilökorteista siinä ettei niissä ole sirua, pinnassa on kaikenlaista kohokuviota ja hologrammikin löytyy - pahvisia ajokortteja ei ole tehty enää vuosikymmeniin!!!

      • minusta ei

        onko joku väittänyt että pahvisia tehdäänkään?


    • Adalmiinan helmi

      Kun uutta passia haet, tarvitaan vanha eli se vanha korvataan uudella. Kannattaa soittaa ja kysyä voiko passia hakea muualla kuin kotipaikkakunnalla. Ei ole koekmusta kun haean aina passia Helsingissä.
      Saattaa olla jokin resurssikysymys eli jos passia voi hakea missä vaan, Helsingissä on jonoa jos koko maa täältä passia hakee. Myös ulkomaalaisille on Helsingissä oma jononsa.
      Nykyään kun anoo uutta passia, vanha otetaan heti pois eli jonkin aikaa on ilman passia vaikka se toinen olisi voimassakin. Eli se kannattaa myös ottaa huomioon. Runsas vuosi sitten uusin passini joten hakuprosessi on tuoreesti mielessä.
      Olen vähän skeptinen sen suhteen saako passia muualata kuin kotipaikkakunnalta.

      • näin on

        tietenkin passin voi hakea mistä vaan eikä vanhaa passia oteta pois ennenkuin noudat uuden. Ja passin saa viikossa oli sitten mikä pula tai jono tahansa.
        Mikä tuo nyt oli etä jos kaikki nyt passia Helsingistä hakee? Varmaan joku hesalainen hakee sitä esim. Kuopiosta jne....


      • .......

        Miksi ihmeessä koko maa lähtisi Helsinkiin passinhakuun, itselleni on paljon kätevämpää hakea se kotipaikkakunnan poliisilta, kun asema vielä löytyy. Jos asuisin esim. opiskelun takia tilapäisesti Helsingissä hakisin tietty sieltä, missä helpoimmin pääsisin poliisin pakeille.


    • onnea matkaan

      Poliisilaitokselta missä kaupungissa tahansa.Virkatodistus ja vanha passi mukaan tai henkilötodistus.Itse asun ulkomailla mutta koska olen Suomen kansalainen hain passin lomalla käydessäni Suomessa. Sain passin viikon sisällä eikä ollut mitään vaikeuksia. Muista ottaa passikuva mukaan.

    • ukko juri

      Kertokaahan viisaat toverit saako suomen kansalainen, suurlahetystosta uutta passia , eli pystyko uusintamaan passia esimerkiksi USA:SSA asuva suomalainen .
      odotan vastausta toverit

      • Ei ongelmaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe