Milloin matka kannattaa varata?

Hmm?

Olemme suunnitelleet lähtevämme ensi kesänä New Yorkiin kahdeksi viikoksi ja lentävämme sinne Finnairin suorilla lennoilla.
Milloin lennot ja hotelli olisi hyvä varata? Milloin yleensä on parhaat tarjoukset?

6

852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+20

      Lennot kannattaa varata 1-2 kuukautta ennen matkaa. Tietysti kannattaa seurata lentojen hintoja aikaisemminkin ja jos näkyy halpoja hintoja, niin varaa ne jo silloin. Sama varmaan koskee hotelleja. Ei niiden tarjousten ajankohtaa kukaan voi tietää etukäteen, paitsi jos tuntee jonkun Finnairin henkilökunnasta, joka työskentelee siellä mistä niistä päätetään.

    • NY/C

      Minä kehottaisin varaamaan 3-6 kk ennakkoon, paitsi jos haluaa odotella tarjouksia. Mutta tarjouksista ei koskaan voi olla varma, milloin niitä tulee, minkä hintaisia ja sopiiko ajankohdat itselle.

      Koska kesä on Nykissä sesonkiaikaa, kehottaisin varaamaan lennot ja hotellin niin aikaisin kuin mahdollista. Itse varasin syksyn matkalle liput jo tammikuussa, eikä ainakaan tällä aikaa ole liput halventuneet yhtään.

    • matkailija-x

      1-2 kk ennen matkaa halvimat paikat lennoille ovat jo menneet, etenkin kesämatkoille. Esimerkkinä Finnairin lennot heinäkuun puoliväli meno/heinäkuun loppu paluu, katsoin hintaa helmikuussa; n. 780 EUR (ostimme toisen lentoyhtiön liput, koska ne sai yli 200 EUR halvemmalla silloin). Ystävämme varasivat saoimilel päiville Finnairin liput huhtikuussa; 940 EUR, pari viikkoa sitten lennoille oli enää business-luokan lippuja jäljellä.

      Hotellin voi varata ensin sellaisesta varauspalvelusta (esim quickbookissa useimmat hotellit) tai hotellista suoraan niin että ne voi kuluitta perua. Lähempänä matkaa voi kytätä sitten rauhassa mahdollisia parempia tarjouksia (quickbook, hotelscombined, travelzoo, booking, priceline, hotwire yms).

      Heinäkuun lennot ovat kalliita, hotelleja saattaa saada kohtuullisen edullisesti varattua heinäkuulle (tosin ihan niin alhaalla hotellien hinnat eivät enää ole kuin pari vuotta sitten).

    • Itse varaisin 3-6 kk ennen ja jos lennätte Finnairin suoralla, niin tarkista hinta American Airlinesin sivuilta. Itse sain AA:n kautta lipun samaan koneeseen satasen halvemmalla kuin mitä Finnair pyysi.

      • mtaman

        Tänään sitten tippui AA:n suorien Chicagon lentojen hinnat 548 euroon syys-lokakuun lähdöissä, kun ne vielä eilen oli Finnairilla halvemmat. Eli joskus saattaa olla toisinkin päin, mutta harvemmin kait.
        Täytyy kiittää vaimoa joka vielä tähän päivään asti jahkaili lähtemistä, ja näin säästettiin noin 100 euroa kun liput ostin äsken AA:ta.


    • .........

      Esim ebookersin kautta matkat kannattaa varata hyvissä ajoin, 3-6 kk ennen matkaa, ainakin. Viime vuonna häämatkoja katsellessani hinta olikin yhdessä yössä noussut usean satasen, kun aikaa matkalle oli pari kk jäljellä. Hinta useimmiten nousee, mitä lähemmäs matkustusajankohta tulee...

      Matkoja varatessa kannattaa myös kokeilla eri viikonpäiviä, ja eri pituista matkaa. Meillä esim varasin ke-su matkan, joka oli tonnin halvempi kuin to-ma olisi ollut. Ja sama hotelli ja suorat lennot...

      Finnairilla ei ole mitään viime-hetken halpoja hintoja. New Yorkin matkat taitavat olla sieltä halutuimmasta päästä... Myöskään nettimatkatoimistot harvemmin harrastavat mitään halpoja äkkilähtöjä. Edulliset äkkilähtöhinnat koskevat useimmiten perinteisten matkatoimistojen etelänlomamatkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe