Näytönohjainta etsimässä

Mulla on siis Hp Pavilion Eliten kone mihin en ole mitään vielä tähän asti vaihtanut. Koneessa on tällä hetkellä NVIDIA GeForce GT 130 näytönohjain ja AMD Phenom 8650 2300Mhz kolmiydin prosessori, En tiedä oikein mitään uuden grafiikka kortin hankkimisessa huomioitavista asioista kuten esim yhteensopivuusongelmista. Toiveena olisi mahdollisimman hyvä näytönohjain hintaluokaltaan 200-300€ ja olisi kiva jos saisin siihen 2 näyttöä liitettyä kiinni. Jos voit antaa linkkiä tai kertoa mikä näytönohjain kannattaisi hakkia kiitän! :D

14

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jvph

      Hmm.. Valmispakettikoneen näyttiksen vaihto ei ole ihan simppeli homma. Siinä tarvitsee ottaa huomioon kuinka iso virtalähde siinä on ja riittääkö sen tehot uudemmalle, tehokkaammalle ja enemmän virtaa syövälle ohjaimelle.

      Onko tuo tämänhetkinen GeForce GT 130 sama kuin linkissä joka alla?

      http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_130_us.html

      Jos on niin tällähetkellä koneesi virtakapasiteetti ohjaimelle on noin 75wattia koska pakettivalmistajat eivät kulujen vuoksi yleensä koneeseen satsaa kuin sen minkä tarve. Mutta jos annat tarkemmat malli tiedot tuosta HP.n Elitestä niin voin koittaa etsiä jos löytyisi jostain tarkempia tietoja tuosta Eliten powerista. Tietty jos jostain manuaalista löydät tarkat tiedot tai jos uskallat / osaat avata sen kotelon ja katsoa suoraan powerista ne watit ja amppeerit sekä sen että millaiset lisävirtajohdot siinä on näytönohjaimelle,, tai siis meneekö tällä hetkellä siihen GT130.n jotain lisävirtajohtoja 6pin ? 4pin?

      Ennen näitä tietoja ei voi jatkaa sopivan ohjaimen etsimistä koska wattien rajoissa mennään..

      Niinja toivottavasti takuu koneestasi on mennyt jo umpeen koska ohjaimen vaihto saattaa lopettaa takuun.

    • osaan/uskallan kyllä tutkia koneen sisältä xD ja tämänhetkinen näytönohjain ei ole tuon näköinen mitä tuossa linkissä, katson mitä piuhoja siellä menee tässä päivän aikana. kiitos avusta! :D

    • yritin tuossa netistä etsiä jotain tarkkaa manuaalia tai vastaavaa mutta en oikein löytänyt, koneen tarkka versio on HP Pavilion Elite M9564sc NC230AA-UUW jos vaikka itse löytäisit. siihen näytönohjain korttiin ei mene mitään johtoja suoraan virtalähteeltä. Pystytkö tarkentamaan mistä siitä virtalähteestä näen tarvitsemasi watti ja ampeeri tiedot? vielä jos tämä jotain merkitsee siitä näytönohjain kortista lähtee 2 piuhaa, toinen menee emolevyyn kiinni ja toinen näytönohjain kotin päällä sijaitsevaan tuulettimeen.

    • jvph

      Löysin manuaalin mutta virtalähteestä ei ollut oikein tietoa siinäkään.

      Virtalähteen päällä tai jossain sivussa ( yleensä päällä ) on tarra jossa kaikki tieto on. Joten jos et koneen aukaistuasi nähnyt powerin sivussa mitään, niin melkeempä ainoa konsti on sitten irroittaa koko poweri jotta näkee. Joten jos varovasti voit sen tehdä niin ota irti ja katso josko siellä jossain olisi esim. 350-450w merkintä sekä Amp. tai A määriä. Kaikki tieto kuitenkin kelpaa mitä löydät.

      Ja katto samalla mitä kaikkia "ylimääräisiä" johtoja siitä powerista lähtee / on vapaana. Löytyykö esim. vapaita kuvissa olevia johtoja ?? ( linkit alla )->>

      http://aijaa.com/v.php?i=004008256905.jpg

      http://aijaa.com/v.php?i=006928256938.jpg

    • jvph

      Hmm.. Äläpäs irroitakkaan sitä poweria. Löysin hieman lisätietoa ja mikäli koneesi on identtinen linkistä löytyvien tietojen kanssa niin sinulla on siinä vain 300wattinen poweri joka ei kyllä riitä kunnolliselle peliohjaimelle.

      http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01659230&lang=en&cc=us&taskId=130&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=3824167&prodTypeId=12454

      Eli nyt ratkaisee vain se että kuinka tehokkaan ohjaimen haluat?
      Ja millaisten pelien sillä tulisi pyöriä ja millä resoluutioilla & asetuksilla? Jos haluat uusienkin pelien ( GTA IV, Far Cry2, Crysis 2 jne..) pyörivän ilman ongelmia kaikilla karkeilla ja FullHD.na, niin joku Nvidian GTX 460 on ehkä minimi hankinta. Tosin tarvitset sitten uuden powerinkin, mutta kaikki mahtuisi silti siihen 200€-300€ haarukkaan.

      Tietty myös kotelotila ratkaisee että kuinka pitkä kortti sinne mahtuu, joten mittanauha käteen ja mittaa näytönohjainpaikan perältä väli sinne toiseen päähän:) Ja poweri tilan mitta olisi hyvä ottaa kanssa leveys/pituus ja korkeus suunnissa.

    • Joo sama paketti kun tuossa linkissä.
      korttitilaa olisi pituussuunnassa myös noin reilu 30cm.
      Lähinnä tässä odottelen marraskuussa tulevaa Elder Scrolls V: Skyrimiä tässä arvon vähän hankinko sen ps3:lle vai tietokoneelle ja tulin siihen päätökseen että se olisi koneelle parempi hankinta myöhemmin ilmestyvien modauksien myötä. Lähinnä haen siis tarpeeksi hyvää grafiikkakorttia mikä pyörittäisi sitä kaikilla herkuilla. Onko tämän hetkisellä powerilla mahdollista hankkia sitten korttia mikä pyörittäisi sitä skyrimiä? (power boxin koko, pituus 13cm, leveys16cm, korkeus 8,5cm) ja jos tämänhetkinen poweri ei riitä ja joudun hankkimaan uuden kannattaako harkita ulkoista virtalähdettä?

    • jvph

      Joo eli kyllä sinne sitten mahtuu ihan kunnon ohjainkin.

      Mutta tuo Elder Scrolls V: Skyrim vaatii kaikilla herkuilla pyöriäkseen sen verran tehokkaan ohjaimen että kyllä se powerikin pitää sit hankkia.

      ( pelin valmistajan ilmoittamat vaatimukset kortin suhteen pelatessa max asetuksilla )-->> Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850

      Eli GTX 460 tai Radeon 5850. Tuo GTX 460 on aika meluisa ja virtasyöppö
      joten uudempi GTX560 olisi parempi mutta kalliimpi. Siksi sanoisin että tässä tapauksessa Radeoneista sittenkin löytyy hinta-teho suhteeltaan paras.
      Eli HD 6870 olis passeli kun vastaa tehoiltaan n.Radeon 5850 - GTX560
      mutta syö vähemmän watteja ja on halvempi.

      Ulkoinen virtalähde on pöytäkoneeseen jokseenkin hankala systeemi joten ehdottomasti normi sisäinen poweri. Mutta onko nuo kertomasi mitat
      sen powerin vai sen kopan poweri tilan max mitat?

    • ne powerin mitat mitä katoin oli sen koko nurkka tilan boksi minkä sisällä varsinainen poweri on. Paljonka loppujen lopuksi tulee hintaa jos ostaa uuden powerin ja millainen poweri tulisi hankkia? ja tuo suosittelemasi HD 6870? ja mistä kannattaisi ostaa?

    • jvph

      Halvin 6870 taitaa löytyä nyt Jimm'ssiltä 164€ -->>

      http://www.jimmspc-store.fi/tuoteinfo/11179-09-20G?pid=1309499309550

      Ja Jimss'illä on nyt kampanja että jos tilaa matkahuollonkautta niin toimituskulutkin on 0€ eli ei mitään:)

      Tuo poweri tila on vähän hankala kun levys & korkeus suuntaan monikin mahtuisi mutta tuo pituus 13cm?? Jimm'ssllä löytyi vain yksi sopiva joka menis noihin mittoihin-->>

      http://www.jimmspc-store.fi/tuote/NX-5000-R3

      Muutoin suosittelisin verkkokaupasta halvempaa poweria mutta se on 14cm pitkä eli sentti tarttis jotenkin nipistää, mutta tuo ylempi nexuksen poweri on kyllä laadukkaampi vaikka onkin kalliimpi -->>

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35788/csbtn/OCZ-StealthXstream-2-500W-ATX-virtalahde

      Mutta väh 500wattisen se tarvitsee. Ja 12v linjaan menevä ampeerimäärä pitää olla riittävä sen lisävirran puolesta mikä sille ohjaimelle sit menee.
      Eikä halvinta kannata osaa vaikka jotain 600wattisiakin näkee joskus jollain 40€.llä ei niiden todellinen tehon ulosanto huonon ja halvan laadun vuoksi vastaa välttämättä kuin jotain hyvää 400wattista. Ja halpis powereissa on tulipaloriski ja lyhyt kestoikä muutenkin. Kaverilla sellainen halpa 500w silvercrest lakkasi toimimasta kun muuntajan ympäriltä oli jo muovit sulaneet ja mustuneet yhdessä vuodessa.

      Eli jos jimm'ssiltä tilaat molemmat niin 6870 - 164€ nexus 530w 78€ = 242€

      Kandee ehkä vielä laittaa kyselyä Jimm'ssille tuosta powerista että olisko niillä silti ehdottaa jotain halvempaa mutta riittävää joka mahtuisi myös noihin 16-13-8,5 mittoihin vaikkei listasta löydykkään.

    • eiköhän noilla palikoilla pärjätä. Vielä kysyisin että kannattaako itse alkaa noita osia vaihtamaan jos ei ole aikaisemmin koneen sisälle tehnyt muutoksia? vai kannattaako pyytää jotakuta muuta asiaan paremmin tutustunutta vaihtamaan ne?

      • jvph

        No jos tietty vaan mahdollista niin anna jonkun kokeneemman kaverin vaihtaa.

        Mutta sinänsä tuossa ei kummosempia olisi kuin se että on vaan tarpeeksi varovainen ja huolellinen ettei kolhi mitään muita osia vaihtaessa. Ja katsoo että johdot tulee oikeisiin paikkoihin. Eli yski 24pin atx liitin emoon, yksi 4pin lisävirta emoon. Ja sille näytönohjaimelle yksi 6pin pci-e lisävirta johto kiinni. Sekä kovalevyn sata virtakaapeli ja mahd. muut kortit laitteet mihin nyt menee johtoja. Ne on sen verran erilaisiakin noi liittimet kaikissa ettei niitä voi edes vääriin paikkoihinkaan laittaa. Eli kandee katsoa ja muistaa tietty tarkkaan vaan että mihin kaikkiin niitä johtoja siitä vanhasta lähtikään kiinni ja laittaa uudet samoin.

        Huomio myös että tuo 6870 vie kahden korttipaikan verran tilaa joten jos heti siinä näytönohjaimen paikan alla on joku lisä kortti kiinni niin siirrä se sinne alimpaan pci paikkaan.

        Ja ennen kaikkia toimenpiteitä maadoita itse koskettamalla johonkin isoon metalliseen esineeseen, vaikka tiskiallas ym. tai käytä maadoitusranneketta jotta mitään staattisia sähköpurkausia ei pääse koneen osiin käsistä ym.


    • jvph

      Ainiin. Jos haluat säästää siinä ohjaimessa niin kannattaa tarkistaa huutonetinkin tarjonta,. Siellä näkyy olevan ainakin yksi 6870 n.100€ pintaan myynnissä.

    • ok, kiitos avusta eiköhän näillä tiedoilla pärjätä taas pidemmälle :D

    • jvph

      Ok. Mukava että jos pystyin olemaan avuksi. Kesän jatkoja:.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      256
      2597
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1705
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      77
      1529
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1343
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1252
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1192
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1096
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1043
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      107
      975
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    Aihe