Kannattaako? Auttakaa!!

kqnqifo~

Haluaisin kuulla jonkun muun ihmisen mielipiteen tähän..

Aloin eilen laskeskelemaan hieman mitä häät tulisivat maksamaan poikaystäväni/kihlattuni kanssa ja päädyin tällaiseen:

Puvut asusteet : n. 650 €
Auto koristelu : tutun auto 0 € (mahd. koristelu 20 € bensa)
Henkilökunta : Mahd. tuttuja / itse, mutta max. 150 €
Kampaus ja meikki : Mahd. itse, max. 100 €
Parturointi : Mahd. itse, max. 35 €
Ruoka : Valmistetaan itse max. 110 €
Juomat : 100 €
Kakku : Itse 50 €
Sormukset kaiverrukset : 200 - 350 €
Kimppu muut kukat : 150 €
Bändi : ?
Kuvaus : 70 €
Juhlapaikka : 670 €
Yleinen koristelu : 150 €
Kutsu- ja kiitoskortit postimerkit : 50 €
YHT. 2655€

Olemme molemmat ravintolakokki koulutuksen omaavia joten ruoat teemme itse ja itse olen erikoistunut kakkujen tekoon joten sekin luonnistuu. Itse olisin ajatellut häät 2012 syksylle tai 2013 kesälle.

Tuo budjetti on nyt aika selvä, mutta miten saisin poikaystäväni innostumaan ajatuksesta? Aiomme yrittää pienistä tuloistamme säästää osan ja ottaa lainaa loppu summan. Onko jollain kokemusta ns. "velka häistä"? Kannattaako?

Kaikki mielipiteet tervetulleita, kiitos! :)

27

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rouva O

      Siis mistä poikaystäväsi pitäisi saada innostumaan? Naimisiinmenosta vai kyseisen budjetin hääjuhlasta?

      Kyllähän naimisiin pääsee pienemmälläkin budjetilla kuin tuo kuvailemasi. Pienimuotoinen vihkiminen ja pienimuotoinen häävastaanotto kotona, sellainen ei paljon maksa ja voi olla hyvinkin romanttista.

      Kuinka monelle hengelle olit muuten ajatellut kuvailemasi budjetin mukaiset omaan työpanokseen pohjautuvat häät? Panin merkille, että oli varannut vain vähän rahaa ruoan ostoon (vaikka siis valmistus tapahtuisi itse tehden)? Meillä oli juhannusviikonloppuna vieraita (yht. 6 henkeä) ja ruokakauppaan meni enemmän kuin tuo budjetoimasi 110 euroa.

      Velkahäitä en suosittele.

      Aloittakaa häitä varten säästäminen saman tien. Sitten kun kummastakin tuntuu siltä, että olisi oikea hetki avioitua, katsokaa paljonko on säästössä ja järjestäkää sellaiset häät, mihin kyseinen summa riittää.

      • jo rouva

        Samaa hämmästelen kuin rouva-o, eli ruokabudjetin pienuutta. Itse tehdenkin, mitkä aineet saa 110 eurolla? Olet aloittaja kuitenkin pohtinut bändiä ja jopa henkilökuntaa!!! mutta tarvitaanko noista kumpaakaan, jos häät ovat niin pienimuotoiset, että 110 eurolla saa ruoka-aineet koko porukalle? Pelkkiin kutsu- ja kiitoskortteihin näyttäisi varatun melkein puolet siitä summasta, mutta jos 110 eurolla aikoo ruokkia kaikki häävieraat, ei korttienkaan pitäisi montaa euroa maksaa (siis niitä tuskin silloin voi olla montaa kappaletta). Ja juhlapaikka pitäisi kumminkin olla erikseen sille porukalle monen saturaisen hintainen? Jokin nyt mättää laskelmassa.


    • V.Karhy

      Suomi nousuun :) Kuinka harmaan kuvaajan aioit palkata 70eurolla. Kutsutko näin julkisesti myös verottajan juhliin.

      • Rouva O

        Meillä hääkuvaus maksoi tuon 70 euroa, tosin siitä on jo muutama vuosi. Käytiin vain otattamassa yksinkertainen rintakuva. Minä en pidä näistä nykyisistä "taidekuvista".


      • kqnqifo~

        Tunnen erään valokuvaajan ja hän velottaisi kuvauksesta 70 €..


    • ...

      Halvalla lähtee. Jos olette tottuneet pihistelemään niin tuo voipi olla mahdollista. Ja jos ei paljon vaadi niin mikä ettei.

      Puvut ja asusteet: pahoin pelkään ettei 650 riitä...

      Jos joudut hankkimaan palkattua henkilökuntaa niin 150 ei riitä. Ellei ne ole sun jotain tuttuja joille annat vähän juomarahaa...

      Kampaus ja meikki ja parturi: jos kerta itse osaatte...

      Aika halvalla tule sapuskaa. Riippuu tietysti vieraiden määrästä ja tarjoilusta. Mutta vaikka kokkeja olettekin niin hiukan arveluttaa tuo sapuskabudjetti, jopa itse tehden

      Ilmeisetsti vieraita ei paljon tule jos kutsut ja kiitokset maksavat merkkeineen tuon verran?

      Velalla älkää juhliko, pyytäkää vaikka avustus vanhemmilta.

      • Käsittämätön juttu

        Koulutettu, ammattitaitoinen kokki ei laske ruokakustannuksia noin pahasti pieleen. Nämä hääsuunnittelijat panevat rahansa kaikkeen muuhun paitsi siihen, että vieraille olisi jotain tarjolla (kyseessä lienee makkarangrillausjuhla).

        Suhteellisuudentajukin heittää häränpyllyä, jos juhlapaikka maksaa moninkertaisesti sen, mitä tarjottavat. Jopa koristeluun uhrataan enemmän kuin sapuskaan.


    • ...

      Jos tuolla budjetilla meinaatte pärjätä, niin senhän saa helposti säästettyä vuodessa tai kahdessa jos molemmat käy töissä. 125€/kk molemmilta vaan jollekki säästötilille jos vuodessa haluaa tai 62€/kk jos kahdessa vuodessa. Ei oo raha eikä mikään. Siitä vaan säästämään. Muaki kyllä kiinnostais kuinka vähä porukkaa on tulossa, koska moniin juttuihin varattu niin vähä rahaa.

    • kqnqifo~

      Niin, siis kyseessä oli alustava laskelma eikä mikään lopullinen.. Itse saan ruoka ostoksista henkilökunta-alennuksen ja poikaystäväni saa myös aika tuntuvan alennuksen kaikista lihatiski tuotteista, mutta ymmärrän että tuo 110 € ei tulisi riittämään.

      Kyselin myös vanhemmiltani miten heillä oli varaa häihin niin heillä ei maksanut kuin kankaat mekkoon koska äitini teki sen itse ja mummo hoiti kakun..
      Mutta itse haaveilen suuremmista häistä, koska en ole juurikaan tavannut poikaystäväni sukulaisia ja meidän puolella taas kaikki kaukausemmatkin sukulaiset ovat läheisiä.

      Ei se säästäminen niin helposti onnistu kun on hyvä jos pärjäämme laskujen jälkeen jäävällä rahalla. Onneksi muutamme pian hieman halvempaan asuntoon..

      Kun tuota budjettia hieman korjailee loppu summa on lähes sama kuitenkin..

    • vinksallaan on

      Minuakin ihmetyttää budjetin suhteet. Vierasmäärästäkään ei ole paljon tietoa.

      Ruokaan on varattu aivan liian vähän rahaa. En usko, että ruoka sielläkään on ilmaista.

      Kutsukortin hinnasta voi tietysti jotain päätellä. Postimaksu on 0,60 euroa kappale tällä hetkellä. Kopiopaperi ei paljon maksa, mutta jos haluaa vähän askarrella korteeja, niin helposti tulee euro lisää. Osan kutsuista voi tietysti antaa säästeliäästi käteen.

      Tarjoiluun en puuttuisi pätkääkään itse hääpäivänäni. Kyllä sen saa hoitaa joku muu. Hinta voi toki olla edullinenkin, koska kaikki eivät halua rahastaa ystäviään ja tuttaviaan. Väkimäärästä ja tarjoilutavasta riippuu, miten paljon henkilökuntaa tarvitaan.

      Juhlapaikan vuokra on kallis. No ehkä sillä saa tosi hulppean juhlatilan.

      Kalliina pidän myös kukkakimppua ja yleistä koristelua. Kukat voi kerätä luonnosta ja morsiuskimpuksi riittää yksi kukka, jos niin haluat.

      Neuvoisin hankkimaan rahat säästämällä.

      Jos poikaystävä on kosinut ja nyt olisi häiden aika, niin ehkä hän ei halua laittaa noin paljon rahaa häihin. Naimisiin pääsee ihan sillä, että menee. Häävastaanotto ei ole pakollinen, mutta tottakai vanhemmat tykkäisivät, jos heille edes kahvit tarjoaisi.

      Sormuskaan ei ole pakollinen. Ei tule mitään hämmennystä, jos pappi/tuomari tietää sen ennakkoon.

      Bändistä en edes haaveilisi, jos tuokin budjetti on tiukka. Juhlapaikasta ja koristelusta kyllä siirtäisin ruokaan rahaa, vaikka miten teette itse.

    • Cajen

      Me mentiin hetki sitten naimisiin, vieraita oli vähän yli 100. Kustannukset näyttää samansuuruisilta kuin teillä, mutta ruoka on aivan liian halpaa. Meillä meni pelkästään ruokatarvikkeisiin 750, eikä tosiaan ollut mitään hirveän erikoista: palapaistia, lohta, perunoita, salaatteja, täyte- ja kuivakakkua, pipareita yms. Ruuat tehtiin pääosin itse tai joku tuttu teki ilmaiseksi.

      Ruokatarvikkeet 750 e
      Hääpaikan vuokra 100 e (halpa!)
      Valokuvaus kirkossa plus kuvaamokuvaus 240
      Kukat 180 (kimput, vieheet, pöytäkukat)
      Koristeet 30 (kartonkia, tylliä)
      Kutsut väh. 60 e, en muista tarkkaa summaa
      Sormus 190
      Morsiamen puku asusteet 630
      Sulhasen puku 150
      Kampaaja 90
      Alkumalja holiton 60
      Hääyö 130
      yms.
      Kokonaiskustannukset tällä hetkellä olis jotain 2700, ja siitä puuttuu vielä henkilökunnan palkat, joihin saatiin jo nytten useampi satanen alennusta. Eli jos ette aio tuttujanne keittiössä päivän aikana orjuuttaa, ja joudutte kaupasta ruokanne ostamaan, varautukaa siihen, että ruokailuun uppoaa huomattavasti enemmän rahaa.

    • realisti....

      Budjettia laatiessa kannattaa aina vähän pyöristää, koska yllätyksiä tulee. Jos muutamakin kymppi puuttuu, niin sitten harmittaa kun on luovuttava jostakin kivasta tai tärkeästä.

      Mietin vain voiko kustannuksia koettaa jakaa tai ottaa osa jopa häälahjana, koska itse annoin hyvälle ystävälleni hänen toivomanaan tarjoilijan palkan. Olihan se vähän hassu pyyntö, mutta jos hääpari oli sillä tyytyväinen ja pelasti heille tärkeän juhlan, niin mikä ettei.

      Omissa häissäni muuan ystäväni tahtoi hoidella hääkarkkipuolen häälahjaksi ja tekikin niin upeat, ettei monellakaan ole vastaavaa nähty. Hän rakasti askaretelua ja koska emme tarvinneet mitään, niin tämäkin oli lopulta kiva idea.

      Kannatan muutenkin talkoohenkeä juhlissa silloin kun rahnaa ei ole riittävästi. Mielestäni hyvä ja osaava apu korvaa tarpeettoman häälahjan hyvin helposti.

      • jo rouva

        Edelliseen liittyen kannattaa myös huomata, että se, minkä nyt laskee saavansa vaikka 3 tonnilla, voikin olla 3200 tai 3500 vuonna 2012 tai 2013, jotka ovat ap:n suunnitelmissa. Hintataso ei muistaakseni vielä koskaan ole merkittävästi laskenut, mutta sillä on taipumus nousta jatkuvasti. Ja erityisesti juuri palkkakustannusten nousu vaikuttaa, jos häihinsä joutuu yhtään palkkaamaan vierasta väkeä.

        Edellisen kirjoittajan ehdottama tapa saada joku häihin liittyvä työ tai esim. koristelu häälahjana on hyvä idea, jos rahat ovat tiukalla. Pitää sitten vain muistaa, että se on siitä kuuluisasta "häämatkakassasta" pois eli jos osaava kampaaja tekee morsiamelle lahjaksi hääkampauksen, häneltä ei sovi enää odottaa muuta häälahjaa.


    • kqnqifo~

      Elikkäs.. Vieraita olisi n. 60 ja hieman olen tuunannut budjettia..

      Puvut asusteet : n. 450 €
      Auto koristelu : tutun auto 0 € (mahd. koristelu 20 € bensa)
      Henkilökunta : Mahd. tuttuja / itse
      Kampaus ja meikki : Mahd. itse
      Parturointi : Mahd. itse
      Tarjoilu : ?
      Ruoka : Valmistetaan itse max. 200 €
      Juomat : 100 €
      Kakku : Itse 50 €
      Sormukset kaiverrukset : 200 - 350 €
      Kimppu muut kukat : 150 €
      Bändi : ?
      Kuvaus : 70 €
      Juhlapaikka : 200 €
      Yleinen koristelu : 150 €
      Kutsu- ja kiitoskortit postimerkit : 60 €
      YHT. 1750 €

      Veron palautuksissa molemmille tulee yhteensä n. 900 € ja ne menevät suoraan säästötilille ja odottamaan häitä. :)

      • jo rouva

        Tuota tuota, puututaas vielä ruokaan. Nyt budjetissasi on 200 euroa, vieraita 60. Se tekee raaka-aineiden hinnaksi 3,33 euroa per nuppi. Aikas edulliset saa olla ostopaikkanne, että tuolla rahalla oikeasti mitään saa, tai sitten on ehkä parempi varsinaisten ruokien sijaan puhua pikkusuolaistarjoilusta. Mitä meinaatte sillä rahalla saada tarjottua? Siis tottakai jostain voi saada neuvoteltua "tukkualennuksia", mutta silti...

        Ja yleisemmin, selvä, tässä on nyt uusi budjettisi, mutta mikä on juttusi juoni? Edelleenkö kyselet, miten saat poikaystävän innostumaan naimisiinmenosta tai budjetista, ja kummasta innostumisesta yleensä on kyse? Tarkoitan, että olet jo saanut hyviä vinkkejä, miten hiukankin isompia häitä kannattaa rahoittaa (eli säästämällä). Mitä tästä uudesta budjetista nyt pitäisi sanoa, mihin ottaa kantaa? Vai ihan omaksi iloksesiko asiaa pohdit? ;-)


      • Tahtoo tietää

        Kerro mullekin, mitä se on, mitä aiot taikoa 60 hengelle 200,- eurolla ?


    • tuutiko

      Tuota tuota. Ihan rehellisesti sanottuna ei ole realistinen budjetti, ei edes tuunattuna.

      Naimisiin toki pääsee ihan ilmaiseksikin, mutta sitten kun aletana puhua hääjuhlien järjestämisestä... Jos halvalla haluaa päästä, hyvän pirskeet toki saa talkootyöllä. Pyydätte vaikka häälahjaksi sitä, että vieraat osallistuvat tarjoiluun niin, että tuovat mukanaan jtn ennalta sovittua ruokaa - siis häiden teemana olisivat nyyttärit. Vastaavasti kukat kasvatat itse tai poimit luonnonkukat, vuodenajasta riippuen koristelet luonnon antimilla jne. Vaatii vain kekseliäisyyttä ja ahkeruutta, sitä ei rahalla mitata.

      Mutta ostopalveluina budjettisi ei ole millään tavalla realistinen.

      Ja hyvä kysymys on yhä, mistä poikaystävän pitäisi innostua... Naimisiin menosta vai mistä? Ja

    • kqnqifo~

      Ei kyllä mitään nyyttäreitä järjestetä ja jos menette ravintolaan ja ostatte 20 € annoksen, raaka-aineet ovat ravintolalle maksaneet norm. n. 4 € ja joissain paikkaa vähemmän.. Emme tietenkään saa tilattua suoraan tukusta tavaraa, mutta järjestimme juuri päättärimme n. 25 hlö ja rahaa ruokiin meni n. 70 € ja siihen kuului 2 valkosuklaa-tuorejuustokakkua, mansikka melba, kaksiosainen iso kerros-kermakakku, paahtopaisti-rieska rullia ja erityisruokavalioiden ruoat ja mehu. Kuohuviinejä en itse hommannut joten en tiedä paljonko niihin upposi rahaa.. Ja olemme päättäneet mennä 2012 elokuussa naimisiin jos saan hakemani työpaikan, jossa olisi parempi palkka kuin nytten.

      Ja mistä muusta kohtaa budjetti on mielestänne epärealistinen kuin ruoan suhteen? Olen löytänyt häämekkoja 250 € ja poikaystävälläni on päättäreihin hankittu ihan uusi puku jo mitä voi käyttää. Löysin myös ihanan timantti sormuksen 100 €. Ja tosiaan saamme suurimman osan rahasta veronpalautuksina.

      Olen saanut tarpeeksi palautetta ruoakarahasta, mutta mikä muu nyt mättää?

      • Cajen

        Mielestäni budjetti on aika pieni, mutta härskillä suhteiden hyväksikäytöllä saattaa onnistuakin. Olettaen, että ette asu kovin kalliilla paikkakunnalla. Keitä olette ajatelleet keittiöhenkilökunnaksi juhlan aikana? Ongelmaksihan tulee se, että vieraiksi haluaisi kutsua ne läheisimmät ihmiset, joita ei sitten voi keittiöön nakittaa, ja vähän oudommille olisi hyvä jotain jo maksaakin. ;) Häiden aikana keittiössä menee kuitenkin monta tuntia.

        Mutta, väitän vieläkin, että ruokaan on varattu liian vähän rahaa, jos aiotte siis tarjota kunnon aterian vieraillenne. Meidän lihat oli ostettu suoraan teurastamon myymälästä työntekijähinnoilla, ja silti hintaa tuli ihan mukavasti. Joihinkin piirakoihin tai leipiin toi summa voi kyllä riittääkin. Munat ja jauhothan eivät maksa juuri mitään, sen takia teidän päättäritarjoilukin oli varmaan niin halpa: ei juurikaan lihaa, kalaa tai kasviksia.

        Koristeluihin on varattu aika paljon rahaa, ei niille pöydille kukkien lisäksi tarvita muuta liinat ja servetit. Seinien koristeet voi tehdä luonnonmateriaaleista ja kartongista leikkaamalla. Tyhjänä monet tilat näyttää ankeilta, mutta juhlan aikana se on täynnä ihmisiä, joten sitä ei huomaa.


      • jo rouva
        Cajen kirjoitti:

        Mielestäni budjetti on aika pieni, mutta härskillä suhteiden hyväksikäytöllä saattaa onnistuakin. Olettaen, että ette asu kovin kalliilla paikkakunnalla. Keitä olette ajatelleet keittiöhenkilökunnaksi juhlan aikana? Ongelmaksihan tulee se, että vieraiksi haluaisi kutsua ne läheisimmät ihmiset, joita ei sitten voi keittiöön nakittaa, ja vähän oudommille olisi hyvä jotain jo maksaakin. ;) Häiden aikana keittiössä menee kuitenkin monta tuntia.

        Mutta, väitän vieläkin, että ruokaan on varattu liian vähän rahaa, jos aiotte siis tarjota kunnon aterian vieraillenne. Meidän lihat oli ostettu suoraan teurastamon myymälästä työntekijähinnoilla, ja silti hintaa tuli ihan mukavasti. Joihinkin piirakoihin tai leipiin toi summa voi kyllä riittääkin. Munat ja jauhothan eivät maksa juuri mitään, sen takia teidän päättäritarjoilukin oli varmaan niin halpa: ei juurikaan lihaa, kalaa tai kasviksia.

        Koristeluihin on varattu aika paljon rahaa, ei niille pöydille kukkien lisäksi tarvita muuta liinat ja servetit. Seinien koristeet voi tehdä luonnonmateriaaleista ja kartongista leikkaamalla. Tyhjänä monet tilat näyttää ankeilta, mutta juhlan aikana se on täynnä ihmisiä, joten sitä ei huomaa.

        Samaa mieltä edellisen kanssa, ap:n päättäritarjoilussa eivät kalliimmat ruoka-aineet olleet merkittävässä osassa. Joten hintakin saattoi siis jäädä edulliseksi.

        "jos menette ravintolaan ja ostatte 20 € annoksen, raaka-aineet ovat..."

        Ehkä näinkin, hyvä ap., mutta nythän et kaiketi ole tilaamassa tuotteita ravintolan sisäänostohinnoilla vaan ostamassa tavallisen ihmisen ostohinnoilla tavallisesta kaupasta?

        "Olen saanut tarpeeksi palautetta ruoakarahasta, mutta mikä muu nyt mättää? "

        Ehkei välttämättä mikään muu, koska ruoka on kuitenkin se vieraiden kannalta tärkein! Hyvä ruoka, parempi mieli, sanoo eräänkin firman mainos. Jos vieraat saavat massunsa täyteen, he eivät niin kiinnitä huomiota, vaikka häiden teemavärit olisivatkin vähän epäonnistuneet tai koristeita olisi niukasti, mutta autaarmias, jos massu kurnii... Miksi muuten pitäisi mättää vielä jostain? Vieläkään et kerro, mistä poikaystävän pitäisi innostua tai miksi edes pohdit asiaa täällä. Ihan kuin haluaisit nyt tuolla kommentillasi "haastaa riitaa", tyyliin "varmalla mä saan häät halvalla, vaikka mitä väittäisitte". Hyvä niin, jos saat häät halvalla, ei se keneltäkään muulta ole pois. Vai oletko vaan provona liikkeellä, eikö väki nyt innostu "räyhäämään" riittävästi? ;D


      • kqnqifo~
        Cajen kirjoitti:

        Mielestäni budjetti on aika pieni, mutta härskillä suhteiden hyväksikäytöllä saattaa onnistuakin. Olettaen, että ette asu kovin kalliilla paikkakunnalla. Keitä olette ajatelleet keittiöhenkilökunnaksi juhlan aikana? Ongelmaksihan tulee se, että vieraiksi haluaisi kutsua ne läheisimmät ihmiset, joita ei sitten voi keittiöön nakittaa, ja vähän oudommille olisi hyvä jotain jo maksaakin. ;) Häiden aikana keittiössä menee kuitenkin monta tuntia.

        Mutta, väitän vieläkin, että ruokaan on varattu liian vähän rahaa, jos aiotte siis tarjota kunnon aterian vieraillenne. Meidän lihat oli ostettu suoraan teurastamon myymälästä työntekijähinnoilla, ja silti hintaa tuli ihan mukavasti. Joihinkin piirakoihin tai leipiin toi summa voi kyllä riittääkin. Munat ja jauhothan eivät maksa juuri mitään, sen takia teidän päättäritarjoilukin oli varmaan niin halpa: ei juurikaan lihaa, kalaa tai kasviksia.

        Koristeluihin on varattu aika paljon rahaa, ei niille pöydille kukkien lisäksi tarvita muuta liinat ja servetit. Seinien koristeet voi tehdä luonnonmateriaaleista ja kartongista leikkaamalla. Tyhjänä monet tilat näyttää ankeilta, mutta juhlan aikana se on täynnä ihmisiä, joten sitä ei huomaa.

        Juu unohdin mainita 2 kala voileipäkakkua ja 2 kinkku voileipäkakkua ja kyllä paahtopaistia meni ihan reilusti rulliin.


      • kqnqifo~
        jo rouva kirjoitti:

        Samaa mieltä edellisen kanssa, ap:n päättäritarjoilussa eivät kalliimmat ruoka-aineet olleet merkittävässä osassa. Joten hintakin saattoi siis jäädä edulliseksi.

        "jos menette ravintolaan ja ostatte 20 € annoksen, raaka-aineet ovat..."

        Ehkä näinkin, hyvä ap., mutta nythän et kaiketi ole tilaamassa tuotteita ravintolan sisäänostohinnoilla vaan ostamassa tavallisen ihmisen ostohinnoilla tavallisesta kaupasta?

        "Olen saanut tarpeeksi palautetta ruoakarahasta, mutta mikä muu nyt mättää? "

        Ehkei välttämättä mikään muu, koska ruoka on kuitenkin se vieraiden kannalta tärkein! Hyvä ruoka, parempi mieli, sanoo eräänkin firman mainos. Jos vieraat saavat massunsa täyteen, he eivät niin kiinnitä huomiota, vaikka häiden teemavärit olisivatkin vähän epäonnistuneet tai koristeita olisi niukasti, mutta autaarmias, jos massu kurnii... Miksi muuten pitäisi mättää vielä jostain? Vieläkään et kerro, mistä poikaystävän pitäisi innostua tai miksi edes pohdit asiaa täällä. Ihan kuin haluaisit nyt tuolla kommentillasi "haastaa riitaa", tyyliin "varmalla mä saan häät halvalla, vaikka mitä väittäisitte". Hyvä niin, jos saat häät halvalla, ei se keneltäkään muulta ole pois. Vai oletko vaan provona liikkeellä, eikö väki nyt innostu "räyhäämään" riittävästi? ;D

        Jos et huomannut kerroin jo että olemme päättäneet mennä naimisiin ensi vuonna jos saan työpaikan johon olen hakenut.

        Enkä ole täälä haastamassa riitaa, vaan kysyin onko budjetti muuten ok, kun kuitenkin olen saanut ihan tarpeeksi kommenttia ruoasta. Jotkut ovat sanoneet että budjetti on muutenkin (?) liian pieni, mutta eivät ole tarkemmin kertoneet.

        Ja kirjoitin myös edellisessä että: "Emme tietenkään saa tilattua suoraan tukusta tavaraa..", mutta tosiaan kun järjestimme päättärit poikaystäväni sai kokonaisen paahtopaistin noin 10 € halvemmalla töistään. En ole mitään chateaubriandia tarjoilemassa, vaan hyvää perinne ruokaa, kuten loimulohta, karjalanpaistia suvun ohjeella, kevyt salaatti ja ruokaisa salaatti, ehkä bataattisosekeitto, yms.
        Ja tuosta päättäri ruoista unohtui 2 kala voileipäkakkua ja 2 liha voileipäkakkua.


    • Hah !

      Kerro nyt hyvä ihminen, kuinka monelle ja mitä aiot saada aikaiseksi 110,- ekellä ?

      Pitopalvelun halvimmastakin menusta tulisi noin kymmenelle vieraalle jo tonnin luokkaa oleva lasku. Suhteellisuudentaju ei taida nyt pelittää.

      • kqnqifo~

        En ajatellut mitään halvatun pitopalvelua hankkia kun itse osaan tehdä juuri haluamani tarjoilun. Ja et varmaan lukenut sitten tuota uutta budjettia?


      • Tajuton juttu
        kqnqifo~ kirjoitti:

        En ajatellut mitään halvatun pitopalvelua hankkia kun itse osaan tehdä juuri haluamani tarjoilun. Ja et varmaan lukenut sitten tuota uutta budjettia?

        Uudesta budjetista on suhteellisuudentaju yhtä kaukana kuin vanhastakin enkä tarkoittanutkaan, että pitäisi hankkia pitopalvelu, vaan ... - Hmmm, sinähän kerrot olevasi ammatti-ihminen.

        Suunnittelemissasi häissä ei olle tarkoitus olla kovin montaa vierasta tai jos on, niin anna tulla, mitä tarvikkeita meinaat hankkia 110 - 200,- ekellä ?


    • 2133213123

      Itse mietin sitä, että entä jos ruuissa menee jokin pieleen eikä sitten enää varaa tehdä uudelleen ruokia, niin mitä sitten tapahtuu?

      Tuntuu että koko suunnitelma on tehty sillä ajatuksella että kaikki menee täydellisesti eikä virheitä satu. Et uskokkaan, että kun itse yrittää hoitaa ruuat ja muut asiat, niin miten nopeasti koko hääpäivä menee ohi etkä edes ennätä nauttia päivästäsi, kun stressattavana on ruuat, niiden esillepano ja siitä osaavatko "tutut" niitä oikein hoitaa.

      Jos oikeasti haluat nauttia häistäsi, palkkaa joku toinen tekemään työsi, koska silloin sinä voit nauttia vain hääpäivästäsi, seurustella sen sijaan että hääräisit keittiössä, myöskään ei tarvitsisi tuttuja pyytää halpatyöksi keittiöön, omasta mielestäni kun se on loukkaavaa että pyydetään häihin vieraaksi ja samalla myös töihin.

      Jos ei ole varaa naimisiin vielä mennä, niin odottakaa yksi extra vuosi että rahaa tulee vähän enemmän. Huonoja häitä ei kukaan muista lämmöllä ja kyllä se myös näkyy ilmapiirissä hääpäivänä, jos esim. ruoka ei ole kovinkaan innostavaa.

      Kävin nimittäin itse eräässä hääjuhlissa joissa todella oltiin laitettu kaikki valmistelut minimiin. Ei mitään virikkeitä, ei musiikkia, ei mitään. Ilmapiiri oli tylsää ja vieraat lähtivät ennenaikoja pois, kun ei kukaan nauttinut.

      Totuus on se, että ruoka sekä virikkeet hääjuhlissa ovat ne tärkeimmät, eivät ne vieraat paljoa siitä välitä, miltä te näytätte loppupeleissä.

      Jotta saisitte edes jotain hyvää tarjottavaa, niin itse laskisin jokaista henkeä kohden 25e ruokabudjetin (sisältäisi kahvit, pullat, kakut, pääruuan, naposteltavat)

      Kysymys nyt onkin, että mitä SINÄ haluat häiltäsi? Vaikea sitä on sanoa, onko budjettisi hyvä, kun ei ole tietoa mitä haluat ja miten haluat.

      Itse olen myöskin kokki ja ihmettelen syvästi mitä aiot tuolla 200e:llä laittaa 60 henkilölle. Itse saan myös tukkualennuksia, mutta eivät nekään alennukset riitä laittamaan alle 200e:llä mitään hyvää ruokaa, paitsi jos haluat perunoita ja lihapullia vaan tarjoilla.

    • Minä vain

      Vai että esim. loimulohta 60:lle hengelle tolla ruokabudjetilla?!
      Käypäs ihan huvikseen vilasemassa www.amoriini.fi sivuja. Siellä on ruokaosiossa sivu, jossa on ilmoitettu ruoan sopiva määrä/henkilö (esim. kuinka monta grammaa savukalaa/lärvi)..
      saat sieltä varmaan aika paljon apuja tohon ruokabudjetin laskemiseen :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe