iso kipsi jalassa

mirella88

minulta murtui sääri-ja pohjeluu jalkapallossa. nyt on koko jalka kipsissä, varpaan päät vaan näkyvät. tämän ison kipsin kanssa on tosi hankalaa. miten muut ootte selvinnyt? onko kellään ollut näin isoa kipsiä? en ole aikasemmin nähnyt...

8

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulostaapa tutulle... Maaliskuun alussa tuli kolaroitua sääriluu rikki. Koko jalkahan se tosiaan sitten kipsattiin ja sitä kesti sen kuutisen viikkoa. Päälle vielä sitten oli pari viikkoa semmoisen lyhemmän kipsin kanssa. No yllättäen kaikki tuntui varsin hankalalle, mutta selvishän tuosta. Kaverit jeesas ja kyllä sitä apua saa kun vaan pyytää... Tsemppiä varsinkin näillä helteillä =)

    • carrie92

      mullaki on tällä hetkel luultavasti samanlaine kipsi oikees jalas, varpaista ihan nivusiin asti.. ja kyllähän tää liikkuminen on aika vaivalloista ja hankalaa, viä pitäs 6 viikkoo olla lääkärin mukaa

      itellä kävi näin "mukavasti":auto tuli suoraa pihasta mun eteen (mä ajoin pyöräl jalkakäytäväl loivaa alamäkee alaspäin), enkä siinä ehtiny väistään taikka jarrutteleen, se oli niin nopee tilanne, joten sen seurauksena törmäsin autoon ja siinä sitte jotenki nilkka ja sääriluu murtu..

      • ap

        oliko/onko teillä jalka kipsattu koukkuun vai suoraan? oletteko liikkuneet ihmisten ilmoilla ihan normaalisti? tuntuu että kaikki katselevat ja kauhistelevat isoa kipsiä..


      • ap kirjoitti:

        oliko/onko teillä jalka kipsattu koukkuun vai suoraan? oletteko liikkuneet ihmisten ilmoilla ihan normaalisti? tuntuu että kaikki katselevat ja kauhistelevat isoa kipsiä..

        Aikalailla koukussa oli. Kyllä sitä tuli käytyä ihmistenkin ilmoilla kun tottui liikkumaan. Joo kyllähän osa tuijotti vaan eipä se niin haitannut.


    • carrie92

      mulla tää jalka on taas aika lailla suorassa kipsissä, mikä taas hankaloitta elämää, mutta tässä jo 2,5 viikon aikana on jo jotenkin tottunut tähän ja elämiseen tän kanssa mut kylhän tää hankaloittaa elämää ja onhan sitä pakko ollu pyytää ystäviä avuks, tosin he kyllä auttavat ilomielin suurempi kynnnys se tässä minulla on että pyydän apua ja hyväksyn että tarvitsen sitä..

    • lh

      Pitkässä saapakipsissä (varpaiden tyvinivelistä nivuseen) pääsääntönä on, että polvi laitetaan 10-20 asteen kulmaan. Tämä siitä syystä, että se hieman helpottaa kipsin poiston jälkeistä kuntouttamista sekä että keppien kanssa on helpompi liikkua kun kipsattu jalka on hieman koukussa.

    • Potilas M28

      Sääriluu murtui kun kaaduin moottoripyörällä ja nyt on toinen päivä menossa pitkän jalkakipsin kanssa. Eipä tosiaan ole helppoa tän kanssa eläminen. Tuolilta ja sängyltä nouseminen ja kaikki normaalit toiminnot on hankalia, kun jalalle ei saa varata ja kaikki ylimääräinen liike tuntuu kivuliaalta. Kyynärsauvoilla kävely alkaa jo sujua, kunhan muistaa olla varovainen. Onneksi perheeltä saa apua niin ei tarvii yksin kaikesta selviytyä. :)

    • paketissa

      Moi !!! Lueskelin näitä kipsi juttuja ,koska nyt itsellä jalka kipsattuna . Et taida enää olla tavoitettavissa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe