Silmissä vilisee valopalloja, eikö tämä koskaan helpotu!

veeraleena

Hei kohtalotoverit!

Verkkokalvon laserointien (hoidettiin siis verkkokalvon irtaumaa) jälkeen näkökentässäni on jo puolen vuoden ajan risteillyt kaikkia "roskia", lasiaisvedon aiheuttamia salamoita ja valopalloja yms. häiritsevää. Helpottuvatko oireet yhtään enää ajan kanssa?

Kaiken lisäksi itselläni on jatkuva huoli siitä, että pysyykö verkkokalvo laserilla kiinni vai joudunko vielä leikkaukseen. Ei millään malta odottaa kontrolleihin ja nämä silmäjutut pyörivät mielessä jatkuvasti... :( Olen niin nuorikin vielä niin näkö olisi tärkeää vielä monen monta vuotta.

17

10007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 444 55 6666666666

      Kyllä minulla on vuosien kuluessa vähentyneet nuo kaikenlaiset näön edessä pyöriskelevät jutut, mutta itsepäisesti pysyy mm. taivaansininen pallo, ja tietenkin tuo salamointi ei ikinä lakkaa.

    • Heinä04

      Eivätköhän ne ajan mittaan vähän helpota. Pitäisi vain yrittää olla tarkkailematta/ajattelemattta niitä liikaa, mutta tiedän, että se on hankalaa. Tuttavapiirissäni on pari henkilöä, joilla jo vuosia laseroinnista ja kaikki ok, pieniä roskia näkökentässä vain.

      Itselläni valitettavasti paljastui laseroinnin (reikä verkkokalvossa) jälkeen vakava silmäsairaus, jonka oireet (salamointi, valoilmiöt yms.) aluksi tulkittiin lasiaisvedon aiheuttamiksi. Tajusin vaihtaa silmälääkäriä, ja sain vihdoin oikean diagnoosin.

      • salamoi salamoi

        Ai mikä sairaus? Minulla on paljon salamointia, muttei ole löydetty reikää eikä edes heikkoa kohtaa vaikka on ihan polilla tutkittu kaksi kertaa.


    • veeraleena

      Heinä04: No minkä diagnoosin oikein sait ja onko sairaus hoidettavissa? Huh, pitäisikö minunkin tutkituttaa oireeni vielä tarkemmin...

    • Heinä04

      Oireethan ovat yksilöllisiä, joten turha säikähtää. Lasiaisveto tosiaan aiheuttaa tuota salamointia yms., ei verkkokalvon tarvitse silti irrota tai reikiintyä, muusta en tiedä. Minulla verkkokalvo on rappeutunut ja rappeutuu pikkuhiljaa. Pelkästään oman kokemukseni mukaan suosittelen kuitenkin jatkossa kaikille mieluummin kokenutta (silmänpohjan sairauksiin erikoistunutta) silmälääkäriä. Minulla ongelma oli se, että reiän havainnut lääkäri, sen laseroinut lääkäri ja paranemista kontrolloinut lääkäri olivat kaikki työuransa alkupuolella, kiireisiä ja kokemattomia. Omaa sairauttani ei voi hoitaa, kenties hidastaa noudattamalla terveellisiä elämäntapoja.

    • veeraleena

      Heinä04: Onhan itsellänikin mielessä pyörinyt kaikenlaiset kauhukuvat oireiden suhteen... mistä sitä vielä tietää, vaikka itsellänikin olisi kyse rappeumasta. Oma hoitava lääkärini on kyllä yliopistollisen sairaalan kokenut verkkokalvospesialisti.

      Minkä ikäinen olet ja milloin sairautesi diagnosoitiin? Onko suvussanne ollut silmäsairauksia?

      • reunasalama

        heinä04:
        Missä kohden näköalueella salamointisi näkyy, reunoissa vai missä vaan?


    • Heinä04

      Valoilmiöitä reunassa ja poikki näkökentän. Myös varjoja ja kaikenlaista väpätystä aika ajoin. Keski-ikäinen olen eli mielestäni nuori sokeutumaan, vaikka ei kai sille oikeaa ikää ole ikinä. Suvussa ei kai kaihia kummempaa.

    • Leini

      Onpas mielenkiintoista keskustelua! Tiedätkö heinä04 sairautesi periytyvyydestä? Onko lapsillasi mahdollisuus saada myös heikko verkkokalvo? Suvussamme kulkee "heikkoa verkkokalvoa", ja olen miettinyt omalla kohdallani lasteni kohtaloa.

    • veeraleena

      Heinä04: Onko sinulla likinäköä ja kuinka paljon?

    • misty_

      Minulla on kahdeksan kuukautta sitten laseroitu verkkokalvoa ja tähän mennessä ainakin on kiinni pysynyt sen jälkeen. Minulla oli muutama pientä reikää ollut..

      Kaikennäköistä samentumaa leijailee, mutta ne ovat kyllä jonkin verran haalistuneet etteivät häiritse enää niin paljon. Ja samoten jotain pieniä kirkkaita tai sinisiä valopalloja näkyy silloin tällöin. Ja pimeässä välähtelee jonkin verran. On nämä oireet mielestäni vähän lieventyneet siitä mitä ne olivat.

      Tietty olen itsekin huolestunut tilanteesta ja alussa tämä asia huoletti todella paljon. Nyt olen yrittänyt ottaa rauhallisemmin, kun lääkäritkin ovat olleet sitä mieltä että tällä hetkellä kaikki on ok.

      Ikäähän minulla on 24 ja miinuksia vas. -4,50 ja oik. -5,75. Aika nuorena tuli nämä ongelmat.. :/

    • Heinä04

      Sairauteni on perinnöllinen. Vpi puhjeta nuorena, aikuisena, vanhana tai sitten jää piiloon. Miinuksia on ollut murrosikäisestä, lukema vakiintunut kolmekymppisenä -4,50:een.

    • Leini

      Mistä lääkäri sitten tiettää, että koska kyseessä on verkkokalvon perinnöllistä heikkoutta ja koska vain voimakkaasta likinäöstä johtuvaa heikkoutta?? Jos kerran oireet verkkokalvolla kaikenlaiset näköhäiriöt ovat luonteeltaan hyvin samanlaiset.

      Onko heinä04 sairautesi vaikuttanut perhesuunnitteluusi tai mitä lääkärit ovat asian suhteen suositelleen? Olen kuvitellut, että perinnölliset silmäsairaudet kulkisivat suvussa, mutta ilmeisesti niin ei aina ole jos kerran teillä ei muita silmäsairaita suvusta löydy...

    • Tietoa löytyy

      Voimakas likinäkö pelkästään ei heikennä silmänpohjaa. Verenkierto voi silti toimia jne. Kannattaa kysyä silmälääkäriltä ja googlettaa silmätaudit tai silmäsairaudet yms. Jos on voimakasta likinäköä, lasiainen ja silmä joutuvat koetukselle, mikä aiheuttaa vetoa verkkokalvolle. Yleensä verkkokalvo kestää tämänkin. Lääkärit löytävät tautien muutkin merkit, jos vain tutkivat kunnolla ja kuuntelevat potilasta.

      Perinnölliset sairaudet voivat kulkea suvussa niinkin, että kaikki eivät sairastu, vaikka olisivat taudin kantajia. Tai sitten kyseessä on yksittäinen virhe, huono tuuri.

    • Leini

      No itselläni minuksia lähemmäs seitsemän ja erityisesti reuna-alueilla valoilmiöitä ja heikkoutta. Näkö erittäin tarkka kuitenkin laseilla / piilareilla. Toivottavasti ei sen kummemmasta kuin likinäöstä kyse.

    • Prinsessa Tähtisilmä

      Minulla oli reilu vuosi sitten verkkokalvon irtauma. Sitä edeltäneet valopallot luiruvat edelleen välillä näkökentässä. Lisäksi erityisesti fyysisen rasituksen jälkeen näkyy sellaista väreilyä ja salamointia. Lasiaisvedosta ei ole kyse, koska lasiaiseni on poistettu. Verkkokalvo on oireista huolimatta hyvin kiinni - juuri pari päivää sitten olin kontrollissa.

      Sairaalassa eräs ihan toista silmäsairautta (silmäpohjan melanoomaa) potenut henkilö nainen kertoi, että hänelläkin on valopalloja, vaikka silmä on sokeutunut. Hän kertoi myös jutelleensa monien silmävaivaisten kanssa ja kuulleensa valoilmilöiden olevan heillä hyvin tavallisia.

    • Anonyymi

      No ootko saanu selville ku mullaki o

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2077
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      116
      1562
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1500
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      71
      1196
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1097
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe