Pariisin hintataso

pariisiin 1011

heip. vatvotaan tässä kahden eri hotellin välillä: toisessa oma pieni keittiö ja toisessa ei. KYSYMYS siis: Minkälainen hintataso Pariisissa on ruoan suhteen. Onko kallista käydä ulkona syömässä, aamupalat jne.. entä vaatteet, hyviä edullisia tavarataloja??

12

1356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisin matkaaja

      Itse ottaisin hotellin pahimman turistialueen ulkopuolelta, niin aamiainen kahvilassa ei ole kohtuuton kustannus. Muutenkin syöminen järkevästi on edullista:
      - aamulla kuppi kahvia ja croissant
      - aamupäivälä kuppi kahvia
      - kevyt lounas sekä
      - kunnollinen päivällinen illalla

    • Ruoka oli hyvää...

      Vasta tulimme Pariisista ja söimme monissa eri ruokapaikoissa ja terasseilla. Ruoka oli aina yli 13 € ja siihen juomat päälle. Me söimme yleensä juuri tuollaista vähän alle 15 € ruokaa, mutta kaverimme, jotka söivät samoissa paikoissa vähän häävimmin ja viinin kera, maksoivat joka ilta n. 50 € laskun.

      Mutta alle 10 € ruokaa emme löytäneet koko Pariisin ruokapaikoista.

      • Heh heh

        Ilmaiseksiko pitäisi syödä? Oma kriteerini ruokapaikan valintaan on kyllä joku muu kuin hinta. Epäilyttävän alhainen hinta voi korkeintaan karsia paikan.


    • Pariisin matkaaja

      Michelinillä on kolme suositeltavaa opasta Pariisiin:
      - sininen A5 karttakirja
      - vihreä opas (on myös englanniksi) ja
      - punainen Pariisin ravintolaopas.

      Michelin on palanut juurilleen ja oppaissa on nykyään erityinen merkintä hyvistä ja edullisista ravintoloista. Opas oli alunperin tarkoitettu rekkakuskeille.

      Osa tiedosta on myös nettisivuilla:

      http://www.viamichelin.com/

      Pariisin kaupunginosat löytyvät helposti postinumerohaulla 750XX, jossa XX on kaupunginosa.

    • Itse olin touko/kesäkuun vaihteessa 2009 hotellissa Citea Philippe Auguste. Hotelli ja huone on ihan OK vaikkakin kallis... 85 euroa vuorokaudessa. Huone on noin 20 neliön kokoinen. Huoneesta löytyy sängyn lisäksi kirjoituspöytä, pöytä ja pieni keittiö. Aamiaisesta veloitetaan 7,5 euroa. Minulla oli ikkuna pienelle viihtyisälle sisäpihalle mikä oli mielestäni kiva... varsinkin kun sää oli helteinen.

      Hotelli oli 100 metrin päässä Philippe Augusten metroasemalta. Hotelli on hautausmaan aidan vierellä. Kyseessä on se hautausmaa, johon Jim Morrison on haudattu. Nukuin vain noin 100 metrin päässä Jum Morrisonin viimeisestä leposijasta. :)

      Aina aamulla herätessäni laitoin kahvinkeittimen päälle ja tein pienen aamulenkin viereiseen leipomon myymälään. Takaisin tullessani kahvi oli jo valmis, joten pääsin nauttimaan kahvista tuoreen lämpimän patongin kera. Noista leipomon myymälöistä sai myös kaikenlaista makeaa leivonnaista.

      Minä siis kannatan ehdottomasti huoneistoa/huonetta, jossa on keittiö. Muutaman kerran kokkoasin itselleni myös lounaan kun en jaksanut lähteä ravintolaan.

      Hintatasosta sen verran, että Pariisi ei ole oikea kaupunki oluen ystävälle. Kalleimman hinnan 12 euroa jo tuolloin toukokuussa 2009 maksoin oluttuopista Bastiljin aukiolla olevan ravintolan terassin ulkoreunalla. Kahviloissa ainakin juomien hintataso tuntui riippuvan istumapaikasta. Terassilla oli kalliimpaa kuin baaritiskillä.

    • paris, je t'aime

      Minusta tuo 85 euroa huoneesta ei tunnu erityisen kalliilta, etenkin huoneen koko ja varustelu huomioon ottaen. (Toki en ole huonetta itse nähnyt.) Pariisin halvemmat hotellihuoneet ovat usein aika pieniä ja varustelultaan vaatimattomia.

      Suosittelen kaikkialla perehtymistä hinnastoon ennen tilaamista. Tällöin ei pitäisi tulla karvaita kokemuksia laskua maksaessa. Samoin perehtyminen matkakohteeseen on suositeltavaa, monessa oppaassa mainitaan että etenkin kahviloissa on eri hinnat samalle tuotteelle, riippuen nauttiiko kahvinsa baaritiskillä, sisällä pöydässä vai paraatipaikalla terassilla. Kannattaa myös seurata paikallisten toimintaa, he tietävät nämä niksit. Samantapainen systeemi on muuten Suomessakin, eiköhän Espan hienoimmassa kahvilassa kupillinen maksa enemmän kuin take away -kahvi syrjäisemmästä automaatista...

      Olut on Ranskassa edelleen viinin ja siiderin varjossa, ja sitä valmistetaan maassa paljon vähemmän kuin siideriä tai viiniä. Tämä tietysti johtaa tuontioluiden käyttöön ja tuonti taas aiheuttaa lisäkustannuksia. Ja jälleen kerran nautintapaikka vaikuttaa hintaan: turistipaikkojen lähistöllä olevat ravintolat, kahvilat ym. ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin vähän syrjäisemmät sukulaisensa.

      Yleisesti Pariisin hintatasosta voi olla monta mieltä. Kyseessä on kuitenkin Euroopan suurimpiin kuuluva kaupunki, jossa osa turisteista tuntuu olevan valmiita maksamaan mitä tahansa mistä tahansa. Monia Euroopan kaupunkeja kolunneena minusta tuntuu ettei Pariisi ole pahimmasta päästä. Eikä kalliilla hinnalla aina saa hyvää laatua. Niin ja saako muuten Suomesta alle kympillä ateriaa?

    • Jep kyllä minä halvempiakin paikkoja löysin. :)

      Seinen rannalla vastapäätä oikeuspalatsia (Maigretista tuttua Quay des Ofvevresia) löytyy kiva irlantilainen pub, jossa puolen litran tuoppi olutta maksoi 2009 vain 6 euroa. Eräänä iltana juttelin tässä pariisilaisessa irkkupubissa yhdysvaltalaisen miehen kanssa kuunnellen Abban musiikkia. Koko ilta soitettiin Abbaa. Pubin isäntä oli käsittääkseni Abba-fani. :) Aika kansainvälinen ilta.

      • Vielä tuosta Citea Philippe Augustista. Siitä löytyy kuvia google:n avulla.

        Ja vielä Pariisista. Olin aika yllättynyt kun sain ystävällistä palvelua englannin kielellä. Varsinkin nuoret hallitsivat englannin. Opettelin toki muutaman ranskankielisen fraasin, joilla aloitin aina keskustelun. Kerran taksissa tarvittiin kynää ja paperia ennen kuin tulin ymmärretyksi. Olin menossa tuonne Philippe Augustiin eikä taksikuski ymmärtänyt "mongerrustani". Tiesi kyllä paikan kun nimen kirjoitin paperille.

        Pariisissa oli helppo löytää eri paikkoja ja nähtävyyksiä. Metrolla pääsi helposti paikasta toiseen.


      • blues_brother kirjoitti:

        Vielä tuosta Citea Philippe Augustista. Siitä löytyy kuvia google:n avulla.

        Ja vielä Pariisista. Olin aika yllättynyt kun sain ystävällistä palvelua englannin kielellä. Varsinkin nuoret hallitsivat englannin. Opettelin toki muutaman ranskankielisen fraasin, joilla aloitin aina keskustelun. Kerran taksissa tarvittiin kynää ja paperia ennen kuin tulin ymmärretyksi. Olin menossa tuonne Philippe Augustiin eikä taksikuski ymmärtänyt "mongerrustani". Tiesi kyllä paikan kun nimen kirjoitin paperille.

        Pariisissa oli helppo löytää eri paikkoja ja nähtävyyksiä. Metrolla pääsi helposti paikasta toiseen.

        Vielä jatkoa tuosta Citea Philippe Augustista:

        http://www.citea.com/en/apparthotels/paris/citea-paris-philippe-auguste

        Tarjolla oli yksiön lisäksi ainakin kaksioita.

        Noissa kuvissa näkyy myös se viehättävä kaikkien käytössä oleva sisäpiha. Siellä sai myös itse grillata ruokaa... niin ainakin luulen... joku ainakin grillasi.

        Eräs erikoisuus Citea Philippe Augustissa oli. Tullessa antoivat respasta listan. Minun pitii tarkastaa onko kaikki listassa merkityt tavarat huoneessa, merkitä puutteet, allekirjoittaa lista ja palauttaa respaan.

        Menen todennäköisesti uudestaan tuohon hotelliin kun seuraavan kerran Pariisiin matkustan.


    • shoppailua 2011

      Ainakin vaatteet ovat edullisia. Olin kesäkuussa 2011 Pariisissa, juuri alennusmyyntien aikaan.
      Hintataso (ilman sitä alennustakin) oli suorastaan järkyttävän edullinen vaatteiden suhteen. Koska valikoimaa ja liikettä riittää, kannattaa varata tyhjä matkalukku mukaan ja kotona jo tehdä vähän listaa, mitä vaatetta tarvitsee.
      Meillä 2 teiniä löysi kouluvaatteet, farkut, laukut, kengät, pusakat, asusteet, kaikki hyvää merkkikamaa ja edullisesti.

      Syöminen ravintoloissa aika lähellä Suomen hinnoissa, jos käy turistipaikkojen lähellä. Jätski oli monessa paikkaa halvempaa ja ruokakaupoissa hintataso erittäin edullista, puhumattakaan katumarkkinoista ja vihannestoreista.

      Hotellit ovat kalliita, onhan Pariisissa turisteja ympäri vuoden aina ja kaikkialla.
      Tärkeitä on mielestäni kuitenkin lyhyellä lomalla sijainti. Raha joka säästyy hotellin hinnasta, maksaa pidempänä etäisyytenä ja kallimpana/aikaa vievänä kulkemisena metrolla ja bussilla.

      Pari sanaa ranskaa on hyvä osata ja opetella, etukäteen ottaa selvää netin oppaista, kirjaston matkaoppaista. Mukaan pieni sanakirja, niin ei tarvii ihan sokkona tilata ravintolassa, jossa ruokalista voi olla vain ranskaksi, eikä henkilökunta puhu muuta kun ranskaa.
      Kahdessa eteen tulleessa kahvilassa ja yhdessä ruokapaikassa saimme tosin oikein hyvää palvelua nuorilta tarjoilijoita, sujuvalla englannilla.

    • pariisi2011

      Kävimme juuri Pariisissa ja vaatteet ovat halvempia kuin Suomessa. Lapsille löytyi halvalla vaatteita esim. farkut, merkkikengät, koulureppu. Lisäksi kävimme ns. kuuluisalla "kirpputorilla" joka oli tosi laaja. Ensin tulivat vaatekojut ...sitten erään sillan alla oli näitä kauppiaita joilla oli ranteet täynnä kelloja ja laukkuja... Taas tulimme kadulle jossa oli vaatekojuja. Legginsejä sai 2euroon ja paitoja 3-5 euroon. Kenkiä sai 5 eurosta alkaen. Kaikki siis uusia.
      Ruoka oli mielestäni samanhintaista kuin Suomessa sekä makeiset. Yllättävää oli se että muoviset limsapullot olivat yhtä kalliita kuin Suomessa, mutta 6-pack Coca Cola tölkkejä maksoi vain alle 2,50e.
      Englannilla pärjäsimme aivan hyvin.

      • Eläkepäiville...

        Vaikka Ranska on korkean verotuksen ja hyvän terveydenhoidon maa, on siellä juuri ratkaisevasti vähemmän sääntelyä kuin Suomessa. Suomessa limpparin hintaan vaikuttaa enemmän "fiksut" poliitikot kuin markkinat. :(


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe