entäpä helmi-maaliskuun kokemuksia?

Madeiraan jeeee

Hei, minä taas olen lähdössä teini-ikäisen tyttären kanssa Madeiralle viikolla 9/2012. Onkohan kovinkin epävakainen sää tuolloin? Majoitus on RCI:n kautta Pestana Madeira Beach Club, lennot katson lähempänä. Ainakin Aurinkomatkoilla ja Finnairilla näkyi olevan maanantai-lentoja, mutta muitakin vinkkejä otetaan vastaan.
Onko Funchalissa shoppailtavaa teinitytön kanssa? Muuten aiomme kiertää saarta, herkutella ja muuten vain lomailla rennosti, kerrankin laatuaikaa ihan vain tyttären kanssa..

16

684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madeirankävijä

      Madeiralle voi lentää myös TAP Portugalin lennoilla Lissabonin kautta.
      Funchalissa on kauppakeskuksia ja pieniä kauppoja runsaasti, joten voisin
      kuvitella, että shoppailtavaa löytyy.

    • tai jotain

      Sää saattaa olla hyvä ja kesäinen tai sitten sateinen ja tuulinen...
      Siellä ei ole takuusäätä talvella.

      • Shopping!

        Shoppailu lähinna isoissa 3 kpl ostoskeskuksissa, pienemmistä paikkaa sitten paikallisia juttuja.
        Kosmetiikka on ollut edukkaampaa, merkkivaatteet ei niinkään.


    • Keskustassa (tai hyvin lähellä keskustaa) on yksi isohko ostoskeskus. Toinen isohko on rantahotellialueen toisessa päässä ehkä noin 4-5 km päässä keskustasta. Pikkuputiikkeja löytyy. Kannattaa katsoa, millaisia hintalappuja on asetettu tai mitä pyydetään (hinnat voivat olla hintalapuissa aika suuria). Kauppahallin hulinaakin kannattaa käydä katsomassa. Maalaismarkkinoiden vieressä on pieni ostoskeskus.

      Itse en sanoisi hotellin nimeä, jos kauppias kysyy. Se saattaa pahimmassa tapauksessa nostaa hintaa.

    • Madeiraan jeee

      Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Luulen että nuorta neitiä kiinnostaa vaatteet ja kosmetiikka, minua taas paikalliset käsityöt, keramiikka ja tietenkin Madeira-viini. Kiva että keskustasta löytyy myös ostoskeskus kuitenkin.

      Täällä kun tuntuu olevan tosi kokeneita Madeiran-matkaajia, niin osaatteko suositella jonkun tietyn toimiston retkiä? Ainakin saaren ympäriajo kiinnostaisi, levadatkin haluaisin nähdä.. veneretkiä myydään varmaan suoraan Funchalin satamastakin, niin kuin yleensä turistikohteissa (?). En halua tällä reissulla vuokrata autoa, kun hotellistakin pääsee kävellen keskustaan ja kaupoille, mutta jotenkin olisi kiva päästä näkemään saarta laajemmin ja oppaan kanssa saisi sitä tietoakin eri lailla.
      Aurinkomatkoilla näkyy olevan erinäisiä retkiä, aika tyyriitä kyllä näkyivät olevan. Mutta ei sen tarvitse olla suomalainen, meille käy englannin- tai saksankielinenkin opastus.

      • Shop ping

        Saaren parhaat ostoskeskukset ovat hotellialueen perällä oleva Forum Madeira ja moottoritien yläpuolella oleva Madeira Shopping, se uusin keskustassa oleva Dolce Vita ei ole niin hyvä.
        Kaikista em. löytyy nettisivut.


    • Menossa ollaan..

      Me lähdemme sinne hotellialueen perälle Forum Madeiran lähistölle. Pääseekö sieltä mitenkään kätevästi levadoille? Vai mitenkä ne levadat löytää?

      • obrigado1

        Kyllä TAP systeemi lentoihin on hieman edullisempi kuin Finnairin (aurinkomatkat) Pelkät lennot.Mutta kannattaa varautua välilaskuihin ja kokonaismatkustusajan pituuteen.Meno n.9tuntia paluu 10-13 tuntia.Eemeli tällä palstalla vähän varoitteli epämukavaksi tätä välilaskurumbaa.Finnairilla ja tjäreborgilla suora lento vajaa 6tuntia per sivu.


      • Kaup.levada

        Levadoista löytyy oppaita, jopa nyt suomeksi (selaa vanhempia horinoita).
        Madeiran turistisivuilta löytyy suosituimille levadoille oppaita, mutta ei tainnut olla kaupunkilevadasta. Ja se kaupunkilevada lienee lähin em. tapauksessa.


    • Menossa ollaan..

      Tilasin netistä jo kaksi opasta, josko niistä jotain selviäisi. "Rotherin vaellusopas" ja "Madeira-Patikoitsijan paratiisi" Innolla odottelen niitä postista :)

      • 14+8

        Käy Aurinkomatkojen toimistosta kysymässä levadajärjestäjiä, heillä on pari kansainvälistä toimistoa joiden retkiä välittävät. Näistä parempi oli Alles tai Allens (jotakin sinnepäin), tosi fiksu kaveri ja hyviä reittejä.
        He hakevat hotellilta tai muulta majapaikasta ja myös palauttavat takaisin.


    • Muista, että siinä Madeira-patikoitsijan paratiisi ovat karttojen (ne joissa näkyy iso alue Madeiraa) levada-paikat ovat pykälällä pielessä. Kaupunkilevadaa pitää kysellä paikallisilta. On aika vaikea muuten löytää. Varsinaista ympäriajoa ei järjestetä. Opastetut retket ovat joko itäpainotteisia tai länsipainotteisia. Varo kytkymatkoja, joissa sinulle myydään "halpa" kiertoajelu, mutta joudut kuuntelemaan 3-4 h osakekauppaa. http://www.madeirahappytours.com/ nuo reissaavat minibusseilla n. 25e/kiertoajelu. Itse olisimme menneet tuolle kiertoajelulle: http://www.lido-tours.com/en/index.html, mutta ei ehditty. Kuvien perusteella ok. 22 e/henki/reissu.

      Taksikuskeilta voi kysellä puolen päivän tai koko päivän hintaa. Tinkiä kannattaa. Meillä maksoi hieman tingitty meno Nunnalaaksoon 22 eur (vain meno). Bussilla takaisin. Sekin on ihan jees kokemus, jos mahtuu istumaan.

      Jos onnistutte saamaan kohtuulliseen hintaan suorat lennot, suosittelen. TAPilla joutuu venymään. Meno Helsingin lentokentälle voi olla suhteellisen aikainen, kun siellä pitää olla n. 03.30. Takaisinpäin matkustetaan yön yli.

    • Me olimme perheen kanssa (4 ja 7 v lapset) viikon 8 /2011, hieno sää koko viikon, taisimme olla onnekkaita :) Kävimme AM:jen järjestämällä länsipuolen kierroksella, suosittelen. Jos molemmat kielitaitoisia, voisi strawberry worldin kierroskin olla hyvä?

      Itäpuolen saaresta kiersimme lähtöpäivänä taksilla, ihana taksikuski näytti paikkoja ja maisemia 3 tunnin ajan ennen kentälle vientiä, taksamittariin tuli vajaa satku. On ajanut ennen työkseen rekkaa ja oli kielitaitoinen ja mukava "paikallisopas"

      Siinä Dolce vitassa käytiin, aikamoinen pettymys, lapset toki tykkäsivät kun oli joku playmobil-leikkialue /näyttely just silloin, tosin paikalliset lapset leikkivät melko omistavasti ja meidän ujopiimät eivät uskaltautuneet sekaan.

    • Madeiralle jee

      Kiitos paljon kaikista vinkeistä! Luulen, että reissusta tulee aivan mahtava. Nyt pitäisi vaan malttaa siihen asti.
      Huomasin, että myös AlmaTour myy pelkkiä lentoja Funchaliin, hieman halvempi kuin Am. TAP:in yhteydet ovat kyllä turhan hankalat meille mukavuudenhaluisille naikkosille.

      • obrigado1

        Tuli juuri eilen tieto,että Tjäreborg lentääkin maanantaisin ainakin marraskuussa.Syy on se ,että torstai lennon kysyntä on ollut huonoa.Jouduimme muuttamaan huonevarauksia jo toisen kerran.Onneksi on Manuela Viplennoista joka hoiti muutokset Madeiralla .Ei tarvinnut kuin hyväksyä muutokset.Tjäreborg hinnoittelee ateriat erikseen pelkällä lennolla.Tämä vain tiedoksi jos päädytte Tjäreborgin kautta tilamaan suoran lennon.Lähtö aamulla klo08,00.


    • Madeiralle jee

      Mekin varasimme lennot Tjäreborgilta. Meillä on hotelli maanantaista maanantaihin, joten Tjäreborgin aikataulu sopi kuin nenä päähän. Ja ovat tosiaan maanantaisin myös hiihtolomaviikolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe