Nirso pentu

Miisu neiti

Hei, halusin vaan kirjoittaa ja kertoa omasta kokemuksesta. Hankimme juuri pennun ja ekat paivat oli tosi vaikeita,kun pentu ei suostunut syomaan mitaan muuta kuin kalaa. Oli vitsit vahissa kun pelkasin etta nalkiintyy pian. Entiset omistajat olivat antaneet vaan seita,puuroa ja maitoa. Pentu ei suostu syoman mitaan kuivamuonaa, mitaan markamuonaa, vaikka kuinka laadukasta ostaisi. En ole kokeillut viela mitaan Roayl Canina tai vastaavaa, mutta olen kokeillut laadukasta markaruokaa, joka oli oikeita kalanpalasia ja kallista oli.Pentu vaan kauhoo kuivamuonan vois lautaselta eika suostu koskemaan millaan markaruokaan. Olen kokeillut monta eri merkkia, mutta tuntuu etta vaikka ostaisi elainkaupasta viela parempia, niin ei valttamatta muutu, kun inhoaa niin kuivamuonaa. Ei pida Shebasta, ei vaikka olisi lihaa tai kalaa.

Luin netista juttuja barffaamisesta, mika on ennestaankin tuttua kun kotona koirille annetaan vaan lihaa (ja kotiruuan tahteita, esim perunaa ja muuta) ja ne syovat myos vahan kaikkea (esim marjoja ja omenoita puiden alta).

Saikahdin suuresti, etta enhan voi pennulle jatkuvasti kalaa syottaa,kun luin sen haitoista. Poikaystavallani on ollut monta kissa ja ne ovat aina syoneet kuivamuonaa, mutta minusta ne eivat ole elannet mitenkaan erityisen pitkaan,sen perusteella mita han on kertonut (ja ovat joutuneet kaymaan elainlaakarissa). Meilla oli kotona aina maatiaskissoja, jotka hankkivat itselleen ruuan ja me annoimme niille lisaksi maitoa, kotiruokaa ja kalaa. Ne elivat pitkaan.

Annoin pennulle juuri keitetun munan ja se soi sen iloisena, olin tosi tyytyvainen, se ei tulekkaan nalkiintymaan! Taytyy koittaa sitten kanaa ja muuta lihaa lisaksi, kun ei muniakaan voi monta kertaa antaa. Toivottavasti tama ruokavalio lahtee tasta kayntiin. Ilmeisesti han on vaan fiksu tytto, kun ei syo pahaa ruokaa, vaan tietaa mita voi syoda. Pitkaako munankuoret murskata kuinka pieneksi, jos niita antaa? Vai selviytyyko mahalaukku jos vain kasilla murskaa pieneksi?

Hauskana ominaisuutena hanella on, etta han lutkuttaa omaa hantaansa kuin emon nisaa. Mutta han onkin jaanyt vahan vajaavaiseksi, kuin loytyi hylattyna ja hanen loytaneet omistajat joutuivat syottamaan minituttipullolla, kun ei ollut laheskaan siina iassa, etta olisi voinut itse juoda maitoa. Oli maukunut aanensa kaheaksi, etta joku loytaisi, hylattyna pellolla (ei asuntoja lahimaillakaan ja omistajat ilmoittelivat kaikkialla, etta onko karannut).

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karkkikisut

      Paikanvaihdos on jo sinänsä stressi kissalle, joten hyvä on vähän aikaa syöttää vain sellaisia ruokia, joihin kissa on tottunut.

      Jos maitoa annat, niin muista antaa laktoositonta tai hylaa ja mahdollisimman rasvaista.

      Totuta kissasi uusiin ruokiin yksi kerrallaan. Muroja voit tarjoilla pieninä erinä ja kostutettuina, jospa kisu sillä tavoin tottuisi niiden makuun. Eiväthän murot sinänsä ole mikään välttämättömyys, mutta ovathan ne emänmnälle helppokäyttöisiä. Ja on hyvä, että kissan ruokavaliossa on joku sellainenkin ruoka, joka säilyy. Jos vaikka joskus joutuu kissan jättämään koko päiväksi/vuorokaudeksi yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe