Koiran kanssa matkustaminen

reissuhurtat

Ajateltiin lähteä autolla Viroa kiertelemään muutamaksi päiväksi. Hankin parisen vuotta sitten koirillemme lemmikkipassit, koska ajattelin että olisi helpompi ottaa ne mukaan tämäntyyppisille reissuille kuin järjestää hoitoa siksi aikaa. Mutta oliko se nykyään niin, että kun palataan suomeen niin tarvitaan ulkomaalaiselta eläinlääkäriltä joku todistus? Vai miten se menee nykyään? Jos koiria pitää käyttää siellä päässä lääkärissä, niin ei maksa vaivaa ottaa mukaan.

6

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+4

      http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/koirat__kissat_ja_fretit/

      3. Käsittely ekinokokkoosia vastaan
      Koirille ja kissoille on enintään 30 päivää ennen eläimen saapumista Suomeen annettava asianmukainen annos pratsikvantelia tai epsiprantelia sisältävää, asianomaiselle eläinlajille hyväksyttyä lääkettä ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan. Heisimatolääkitys (ekinokokkoosilääkitys) on annettava siinä maassa, mistä eläin tuodaan Suomeen. Eläinlääkäri tekee merkinnän heisimatolääkityksestä lemmikkieläimen todistukseen (ns. lemmikkieläinpassiin).

      Kaikkein paras aika antaa heisimatolääkitys on 1-2 vrk ennen tuontia tai paluuta, koska lääkitys tehoaa elävään loiseen, ja em. ajoituksella varmistetaan, ettei lemmikki tuo elävää loista Suomeen. Evira suosittelee, että eläimet lääkitään uudelleen 30 päivän kuluttua edellisestä lääkityksestä.

      Koirilta ja kissoilta ei vaadita heisimatolääkitystä, jos eläin tuodaan suoraan Ruotsista, Norjasta (Huippuvuoria lukuun ottamatta), Yhdistyneestä Kuningaskunnasta, Irlannista tai Maltalta, tai jos eläin tuodaan Suomeen 24 tunnin kuluessa siitä, kun se on viety pois Suomesta. Myöskään alle kolmen kuukauden ikäisiltä eläimiltä ei vaadita heisimatolääkitystä.

      Ruotsista Suomeen tuotaessa ei tällä hetkellä vaadita koirilta ja kissoilta heisimatolääkitystä, mutta Evira suosittelee eläinten lääkitsemistä. Lääkkeen voi ostaa apteekista ja antaa itse eläimelle.

      Suomen kansallinen vaatimus siitä,että koirat ja kissat on käsiteltävä heisimatolääkkeellä rakkulamatotaudin eli ekinokokkoosin leviämisen estämiseksi on voimassa vuoden 2011 loppuun saakka.


      Eli ei kannata ottaa mukaan jos ei ole ihan pakko. Ettei käy näin:

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1356205/elainten-tuontimaaraykset-tuntemattomia

    • reissuhurtat

      Miten tämä on voitu tehdä näin vaikeaksi "Heisimatolääkitys (ekinokokkoosilääkitys) on annettava siinä maassa, mistä eläin tuodaan Suomeen"? Eikö olisi ihan sama antaa lääkitys Suomessa ennen matkaa, kun kyseessä muutaman päivän reissu???

      Miten te näyttelyissä reissaavat nykyään toimitte? Tällainenhan katkaisee siivet lähes kaikelta eläimen kanssa matkustamiselta. Pöyristyttävää!

    • Anonyymi

      Mitenköhän koiran kanssa pääsee viroon saakka, kuk on paljon lemmikkisääntäjä laivoissa?

      https://www.eckeroline.fi/lemmikit

      Eli ei saa keskikokoisen koiran kanssa kävellä kannella tai käytävällä? Saa ainoastaan siirtyäkö lemmikkihyttiin? Entä, jos ei ole varattavissa, ei rahaa varata tai halua olla itse sisällä? Ei mahdollisuutta päästä laivalle? Jos ei oikeasti ole varaa omistaa autoa, jotta voisi sielläkään olla. Tuntuu vähän älyttömiltä säännöiltä. Lemmikkihytit maksaa näemmä 40€ ja oma lippu n. 22-28€. Aivan älytön hinta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vituttaa suoraan sanottuna, että hirveästi sääntöjä ja vaikea löytää niitä aina, ja sen kaiken lisäksi jokaisella eri säännöt ja vaikeudet. Missään ei pääse enää helposti ja kivasti. Ns julkisten käyttäminen muiden kanssa ei kohta enää kannata, kun hirveästi maksuja ja mitään ei saa tehdä, ei varsinkaan syödä.

    • Anonyymi

      Näyttää myös siltä, että viking linella on pääsääntöisesti tallinaan vain aamu ja iltalähtö eli ei pääse ns kivaan aikaan päivällä lähtemään kuten eckerö linella. Vuoroja vaan yksinkertaisesti on liian vähän ja sääntöjä liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe