Ylinopeussakko Espanjassa

spaniard

Ajelin vuokra-autolla Espanjassa 100:n alueella 123 km/h ja loman jälkeen DGT(Direccion General de Trafico) "yllätti" kuvien kera ylinopeussakolla (100 euroa), joka oli täysin espanjaksi. Netistä selailin hieman keskusteluja ja moni on jättänyt sakon maksamatta, koska ei ole tiennyt miten maksaa tai toisekseen edes halunnut sitä maksaa. Sakko ilmeisesti vanhenee parissa vuodessa, mutta tämän hetken tilannetta sakon perimisestä en tiedä. Niinpä päätin yrittää maksaa sakon. Aikani selailin DGT:n sivuja ja kääntelin espanjan lauseita babelfishillä. Lopulta löysinkin paikan, josta voi sakon maksaa ilman espanjalaista henkilötunnusta NIF (Spanish Fiscal Identity Number) tai CIF (Spanish Tax Identification Code). Suomalaisen passin tiedot, luottokortti ja sakon tiedot riittää. Kuitin saa tulostettua heti tai jälkikäteen sähköpostiin tulevilla tiedoilla.

Tässä linkki sivulle:
https://apl.dgt.es/WEB_Sanciones/jsp/sincertificado/identificacionPagador.jsf
Tässä ohjeet englanniksi:
https://apl.dgt.es/IWPS/help/sincertificado_en.html

Ajattelin laittaa tämän postauksen sen vuoksi, jotta ne ketkä joutuvat tähän tilanteeseen niin voivat helposti löytää avun ilman hampaiden kiristelyä. Ai niin. Vielä lopuksi tiedoksi, että jos laskun hoitaa 20 päivän sisällä niin saa 50%:n alennuksen eli minun 23 km/h:n ylinopeussakko 100 euroa kuihtui 50 euroksi. Ehkä mitään perintää/jälkiseuraamuksia ei olisi ollut, mutta ainakin minulla on nyt puhdas omatunto.

Hakusanat:
- Ylinopeussakko espanjassa, ylinopeussakko espanjasta, sakko espanjassa, sakko espanjasta, ylinopeutta espanjassa, ylinopeussakko ulkomailla, sakkokirje espanjasta,

25

8543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfasdfasdffg

      Hyvä että edes paikalliset maksavat noita sakkoja, kyllähän hekin päästelevät menemään oikein olan takaa. Älä huoli, tuskinpa DGT tulisi kotiovellesi Suomeen vaatimaan tuota yhtä hunttia.

    • donLuis

      Tuli tuossa ajeltua n.1200 km andaluciaa,mutta ei sakkovauhtia.Tuskin olisin ryhtynyt penkomaan maksumahdollisuutta,jos näin olisi käynyt.

      • Käynyt

        Italiasta tuli ystävällisesti myös sakon englanninkielinen käännös, kun ajelimme vahingossa Firenzen keskustan kieltoalueelle.


    • 2500km

      Moi
      Ajoimme reilut 2500km Espanjassa / Ranskassa, toki pääsääntäisesti moottoriteitä. Mutta tais nopeus olla 120-160 keskimäärin. Nokialainen ilmoitti kyllä tutkapaikat. Emme saaneet sakkoja... Jos me olisimme saaneet, samalla olisi 100 muutakin saanut, tuo nopeutemme oli hitaammasta päästä letkaa.

    • sakkorysä
    • España turístico

      Kiitokset hyvästä ja toimivasta ohjeesta!

      Kesällä 2012 Espanjassa ja n.kuukauden päästä tuli ihan postia:
      MINISTERIO DEL INTERIOR - DGT Direccion General de Trafico

      Vuokra-automme nopeudeksi oli mitattu 143 KM/H - 120 KM/H alueella. Auto oli kuvattu takaapäin. Sakon suuruus (Importe total multa) oli 100 EUR. Maksettuani sakon välittömästi, niin lopullinen summa oli 50 EUR.

      Ohjeita suomeksi, niin ketjussa alempana oli hyvä linkki (mutta liimataan se nyt vielä tähän): http://www.finlandia.es/Public/default.aspx?contentid=226856&nodeid=36827&culture=fi-FI

    • linnaan vielä joudut

      Yks tuttu kerto mulle tosta jutusta miten ulkomaalaisia kusetetaan juuri lähettämällä noita laskuja. Huijjarit on vaan ottanu vaan kuvan aikaisemmin siitä vuokra autosta, ja sitten se sama kuva lähetetään uhreille sepustuksien myötä jonka osoitetiedot on urkittu selville. ja se 50% alennus on hyvä keino saada nopeasti maksu.

      Ehkä olette vahingossa nyt maksanut valtion oikeille sivuille maksun jota ei heidän rekisterissä löydykkään? Ettekä siinä laskussa olevalle huijjareiden tilille? Katsokaa se tilinumero siinä laskussa eikö täsmääkään?


      Miettikää että jos espanjan valtio alkaa ottamaan yhteyttä suomalaiseen ulosottoviranomaiseen, että he alkaisivat karhuamaan teiltä 100e sakkoa? Aivan liian suuri homma ja vaiva alkaa kielimuurienkin vuoksi selvittelemään niin pientä asiaa?

      Suomessa sakkojen perinnästä vastaa Oikeusrekisterikeskus, jonka kautta Suomeen tuli viime vuonna 2011. 48 sakkoa EU-maista. (nettitieto). kuinkakohan moni niistäkin maksoi ne?

      Eli on aika hiljaista tuo karhuaminen ja teidän uhkailu oikeustoimilla ja linnaan joutumisella?

      Koittakaa arvata mitä minä tekisin sillä espanjalaisella sakkolapulla maahan johon me maksamme tukia?.

    • 222

      "Vielä lopuksi tiedoksi, että jos laskun hoitaa 20 päivän sisällä niin saa 50%:n alennuksen"

      Sama päti pysäköintisakkoon kesällä Barcelonan lähellä. Olin oikein tyytyväinen alennukseen.

    • Naamajussi

      Mitenkähän onnistuisi auton vuokraaminen jos olisi sakon saanut?
      Eikä sitä maksanut, jos ei laskua esim olisi tullut. Onko kokemuksia?
      Mä ajelin 80 km rajoitusalueella vajaa 100 km/h ja salama räpsähti.
      Pian olisi uusi reissu edessä ja auton vuokraus samasta firmasta. Laskua ei tosin ole käkynyt, mutta eipä ne muutkaan laskut saavu perille kiitos Itella.
      Mutu-tietoa tai ei sitä kukaan huomaa vawtauksia ei kaivata vaan jos kokemusta.

      • Näin espanjassa

        Jos aikomuksenne on jatkaa edelleenkin matkailua, suosittelen ulkomailla saatujen sakkojen maksamista. On täysin totta, että ei kukaan tule niitä ovelta niitä perimään täällä Suomessa. Nykyisellä atk-kaudella on kuitenkin mahdollista, että kohtaat maksamattoman sakkosi tilanteessa jossa poliisi tarkistaa henkilöllisyytesi. Näitä tilanteita voivat olla satunnainen liikenneratsia, väärä pysäköinti, pieni kolari tms. Todennäköisyys lienee sama kuin kuusi numeroa lotossa. Mutta kun lotossakin niitä voittoja tulee niin taatusti näitä sakkojakin silloin tällöin tulee esille. Ainakin Espanjassa se tarkoittaa sitä, että matkantekosi pysähtyy siihen paikkaan ja sinulla tulee olla käteistä sakon korotuksen maksamista varten. Korotuskerrointa en muista. Mikäli sinulla ei ole riittävästi käteistä tai pankkikorttia voin kertoa, että matkasi on pilalla.


    • Marco77

      Mulle tuli juuri postissa Ranskasta 45 euron sakko pienestä ylinopeudesta. Olikohan se niin, että 46 päivän jälkeen summa nousee 90 euroon ja 70 päivän jälkeen 180 euroon asti.

      Oikeusrekisterikeskuksen sivuilla sanotaan, että oikeusrekisterikeskus voi kieltäytyä täytäntöönpanosta, jos sakon loppusumma on 70 euroa tai vähemmän. Osaako joku sanoa, että jos en maksa tätä sakkoa, niin yritetäänkö minulta periä 45 euroa vai 180 euroa? Tai että laitetaankohan näitä perintään ollenkaan?

      Mietin myös sitä, että jos sakko menee perintään, voinhan minä väittää, että en ole koskaan mitään sakkoa saanutkaan (sakko tuli tavallisessa kirjepostissa, ei siis kirjattuna kirjeenä). Lisäksi sakko oli kokonaan ranskankielinen (ei sanaakaan suomeksi tai englanniksi), niin enhän minä välttämättä edes voinut ymmärtää yhtään mitään sakon sisällöstä. Voisinhan minä reklamoida myöhemmin oikeusrekisterikeskukselle, että en ymmärtänyt yhtään mitään sakon sisällöstä.

      Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia?

      • autoilijan

        Suosittelen marco 77 maksa vain se sakko pois.On suuri riski jos ajelet euroopassa maissa joista olet saanut sakon ja joudut poliisin ratsiaan että käy kuten "näin espanjassa " yllä kertoi.
        puhun nyt omasta kokemuksestani enempiä selittämättä.
        Mukavia ajohetkiä espanjassa ilman ongelmia


    • Maksanut

      Ohjeet 20.6.2017:
      https://sede.dgt.gob.es/es/tramites-y-multas/alguna-multa/alguna-multa-en/index.shtml
      Linkki maksusivulle:
      https://sedeapl.dgt.gob.es:7443/WEB_Sanciones/jsp/sincertificado/identificacionPagador.jsf

    • Lomakaahari

      Tuo maksusivu on muutoin selkeä, mutta kohtaan "laskun numero" (numero de expediente) ei lomake hyväksy sitä pitkää numerosarjaa, eikä mene läpi ilmankaan sitä. Osaisiko joku sakkonsa maksanut auttaa, vai onko parempi vain unohtaa tämä rikos?

    • Kyllälöytyy

      Espanjan lähetystöstä saa apua.

    • Jarmoasd

      Linkit ei enää toimi mutta paljon kiitoksia tiedosta kirjoittajalle (Y)

      • 50eköyhempi

        jätä ne viivat ja pisteet pois niin maksu onnistuu. kun maksat sakkoa netissä niin sivun alalaidassa on linkki josta pääset englannin kieliselle esimerkkisivulle.


      • sakkojaodotellessa

        Espanjassa on mahdollista tarkastaa netin kautta omat ylinopeus sakkonsa. Onko joku onnistunut siinä? Onko linkkiä sivulle ja ohjeita?


    • Sakoton

      Paras tapa välttää sakkoja on käyttää vain julkisia kulkuneuvoja. Vältyt sakoilta ja mahdollisilta muilta #ongelmilta. Linja-autot kulkevat kohtuullisen edullisesti lähes joka E-Euroopan maassa ja junat. Miksi siis suotta stressaisit ratsioista,sakoista yms.?

      • Anonyymi

        Me emme ajele edes linja-autoilla.
        Me kävelemme.


    • J-armo

      Ollaanpa täällä niin Espanja ystävällisiä että sakkojenkin saaminen ja maksu on mukavaa.

    • Semmosta

      Miamin lentoasemalla viivyttiin liian pitkään lyhyen pysäköinnin paikalla ja sakko tuli jälkikäteen Suomeen. Uhkaus oli, että ei saa vuokra-autoa ennen kuin sakko on maksettu. Kiltisti maksettiin, tarkistettiin toki, että onko oikea vai huijaus. Oikeahan se oli.

    • Anonyymi

      Itellä on kyllävuokra-autojen ylinooeussakot (kahdesti Espanjassa) suoraan veloitettu luottokortilta, jolla vuokrauksen tehnyt.

      Vuokrafirma sitten ystävällisesti lähettänyt kamerakuvat kotiin nimellistä 30€ maksua vastaan..

      Parkkisakot kannattanee maksaa heti (50% ale myös näissä) koska jos on pidempi vuokra-aika niin menetät menetät ”alennuksen” ja jos se peritään vuokrafirmalta, niin käsittelykulut tulee aina päälle..mitenkään niitö et voi välttää, kun luottokortin tiedot on vuokrafirmalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe