Halutaan astutukseen uros!

Syksyksi2011

Haluaisin 3-vuotiaalle rottweiler nartulle, joka on puhdasrotuinen, mutta ei rekisteröity astutuksen Turun seudulle?
Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi.

62

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole totta

      Haaahhaahhaa !!!

      Voi itku näitä ilmoituksia :(
      Kerro yksikin hyvä syy miksi antaisin urokseni , jolla on sukupuu , luonnetestattu , lonkat kuvattu ja näyttelyissä pärjännyt astutukseen , sekarotuiselle rakillesi.

    • sairasta.

      Paperiton rotikka=sekarotuinen.

      Sitten myydään pennut 600e eteenpäin ihan minkälaiseen kotiin tahansa ja saa taas uutisista lukea miten rotikka on raadellut koiraa tai ihmistä. Jos niin tekee mieli pentuja teettää niin hommaa puhdasrotuinen koira terveestä suvusta ja tee sitten ne pennut.

      • Koirani ja minä

        Paperitko ne takaa ettei koira raatele?

        Minä olen rotikkani hankkinut juuri noin, mitä ketjun aloittaja suunnittelee ja hyvän, kauniin koiran olen saanut. Kennelliiton papereilla voi lähinnä pyyhkiä takapuolta ja siihenkin on saatavana pehmoisempaa ja halvempaa paperia kaupasta.

        Kukkahattutädit saavat pyörittää kenneleitään ilman minun rahallista tukea. Käytän ne rahat mieluummin koirani hyvinvointiin.


    • pentu2000e

      Hmm...nuppi kiristää siis siitä, et ette saa omia ylihintasii pentujanne kaupaks?:D ja voi paperitonkin olla lonkkakuvattu ja luonnetestattu ja paljon fiksumpiki kuin omat pentunne. ei ne paperit siitä automaattisesti parempaa kotikoiraa tee.

      • Koirani ja minä

        Kasvattajat ovat kukkaro ammollaan, kuin kottaraiset poikaset pesässä. Puhukoot mitä tahansa, niin laatu ei ole ainakaan niiden ensimmäinen huolenaihe, vaan numero yksi on raha.


    • Syksyksi2011

      En henkilökohtaisesti pidä koiraani sekaroitusena, koska tämän molemmat vanhemmat ovat rekisteröityjä, eivät tosin Suomessa. Lisäksi koirani lonkat ym. terveys on tutkittu ja koira on terve. Luonnekin on aivan mahtava, joten haluaisin antaa sisaruksilleni tämän jälkeläisen. Tarkoitukseni ei ole tehdä rahaa koiranpennuilla, vaan haluan tämän jälkeläisen itsellenikin.

      Ymmärrän kyllä elantonsa ansaitsevien kasvattajien näkökulman asiaan. En kuitenkaan usko, että asiattomat oletukset ja muu lapsellinen kiukuttelu täällä olisivat heidän tekstiään.

    • Ei ole totta

      Omituista ?
      Vanhemmat rekisteröityjä mutta koirasi ei
      Ostitko halvalla ilman papereita vai laiskuuttasiko et ole rekisteröinyt .

      En ole kasvattaja , vaan olen myös ostanut Rottweilerin ulkomailta , rekisteröidyn.

      Koirasi on sekarotuinen jos paperit puuttuu, vai millä meinaat todistaa muuta ?

    • tottaoon

      hahahahahahahahahahaa!

      kasvattajille tiedoksi et ihan itte ootte oman soppanne kauhonut. mä oon teettänyt kahdella rekisteröimättömällä rotikalla pentuja joka toinen vuosi ja myyn sille joka maksaa enkä kysele perää. monet on yrittäny ostaa kasvattajalta ja ei oo saanu pentua tai on maksanu liikaa. 700e kappale saa multa ainaki pentuja voin hoitaa astuttamisenkin 100e/hyppy bensat ihan rotikalla joka puhdas ja terve, mut ei rekkaris. mitä sil rekisteril tekee jo haluut kotikoiran täh? kertokaa hyvä syy miks maksaa enemmän? kuka muka haluaa maksaa kasvattajalle ilmasta?

      • Ei ole totta

        Ei kannata , virosta saa HYVÄN rottweilerin 800 euroon.
        Rekisteröidyn ym.
        Ei tartte ostella mistään navetan nurkista ja arvailla onkohan rotukoira
        Siirtykää te keskustelemaan sekarotuisten palstalle sillä Rottweilereita koiranne eivät ole.


    • Kennelmies

      Mahdatko "ei ole totta" nyt itsekään tietää mistä puhut?
      Rekisteröidyksi katsotaan ainoastaan Suomen Kennelliiton viralliset FIN-, EJ-, ja ER-rekisterit.
      Jos sun koiras on rekisteröity jonnekin Afghanistanin metalliliittoon niin ei se ole silloin puhdasrotuinen!
      Idiootti.

    • Ei voi olla

      Heehheeeehheeee
      Voi herttileijaa kun apina avautuu:)
      Koitappa ottaa urpo asioista selvää

      Virossa on aivan suomen kennelliittoa vastaava organisaatio , vai meinasitko tampio että suomi on ainoa maa jossa harrastetaan koirien kasvatusta.

    • Kennelmies

      Etkö vieläkään tajua vai oletko ihan urpelo?
      Joka maalla on vastaavat organisaatiot.
      Oletko rekisteröinyt koirasi SUOMEN KENNELLIITTOON?
      Jos et ole rekisteröinyt sitä SUOMEN KENNELLIITTOON niin ei se silloin ole rekisterissä Suomessa! Silloin se on sekarotuinen piski. Kannattaakin varmaan tukea noita Viron pentutehtaita. Et taida olla mikään järjenjättiläinen tai sitten on vain tiukkaa rahasta.
      Jos et tuostakaan vielä tajunnut niin ole edes hiljaa!

    • Ei voi olla

      "Jos et ole rekisteröinyt sitä SUOMEN KENNELLIITTOON niin ei se silloin ole rekisterissä Suomessa! Silloin se on sekarotuinen"

      Heeeehheeeeh !!!
      Kyllä nyt on kennelmiehellä lääkitys pahasti pielesssä :)


      Olen rekisteröinyt koirani suomen kennelliittoon , mutta arvoisa pökiö , ei se muuttanut koiraani sekarotuisesta rotweileriksi :)
      Kyllä se oli/ on ihan aito rottweileri jolla on sukupuu tiedossa jo ennen suomeen tuloa .
      Tulee pää pipiksi kun lukee noin typeriä juttuja :) ..Tampio

      Voisit kertoa myös kennelisi nimen, siltä varalta että tietäisin edes olematta kusematta sinnepäin :)

      • Bulgariasta ostettu

        hahahah justii niin hyvä sinä anna palaa :D omani on ostettu bulgariasta ja ihan puhdasrotunenha minun daisy on :D


    • sairasta.

      "Ymmärrän kyllä elantonsa ansaitsevien kasvattajien näkökulman asiaan."

      Hyvä kasvattaja ei pennuillaan rahaa tee ja näitä löytyy myös suomesta. Ja itseasiassa ne on ne seropien omistajat jotka elantonsa pennuilla hankkii. Ja itse en ole kasvattaja, mutta edelleen jos koiralla ei ole papereita se on sekarotuinen eikä muuksi muutu.

      Miksi ei voi hommata hyvästä terveestä suvusta koiraa ja siten kasvattaa ja edesauttaa tervepäisiä ja hyvä rakenteisia harrastus koiria?

      On se muuten jännä miten paperittomien koirien omistajat hermostuu niin helposti kun puhutaan tämmösistä jutuista.

    • Syksyksi2011

      Sopiva uros löytyi!

    • Kennelmies

      HOOOHOOOHOO...


      Eli et olekaan rekisteröinyt sitä Suomeen. Ihme valehtelija, et näköjään pysty keskustelemaan edes anonyymisti keskustelupalstalla niin, että voisi olettaa sinun puhuvan totta jos jotain kysyy...

      Turha kaveri olet.

      • ei voi olla

        Ethän sä vaan harrasta kasvatustoimintaa?
        Ei noin tyhmällä voi olla eväitä niinkin vaativaan toimintaan.:):)


      • Bulgariasta ostettu

        ja kennel miehelle pikkainen tietoppi tähän väliin.. Rottweiler on alunperin saksasta lähtösin kunnes alettiin jalostaa muualle kuin saksaan elikkäs eiköhän ne aidot ja parhaimat rotikat tule sieltä saksasta eikä sieltä sun kuppasesta isänmalisuus kennelistäs


    • Sairasta.

      Miksi sitä ei sitten ole rekisteröity suomeen jos kerta mahdollista? Aika ihme touhua tosiaan.

      Eikä rotikan pidä olla mikään lyllertävä tankki vaan sporttinen vahva koira. Ja niitä kyllä suomesta on löytynyt ja löytyy edelleenkin. Vois jättää ne kasvatus hommat semmoisille ihmisille joita oikeesti kiinnostaa rodun tulevaisuus ja jotka tietää mitä ne on tekemässä.

    • jr

      Taas alkaa tämä papri keskustelu:D Mulla on kaksi rotikkaa, toisella paperit toisella ei... arvaa kumpaa kehutaan enemmän ja kumpaa pyyetää astutukseen.........
      paperitonta;)

      Niin hyväluontonen ja on muuten komea, vaikka itse sanonkin:D ei ne paperit kerro koirasta oikiastaan mitn:)

      • jr

        ja kumpi on sairaampi... paperilline.. :I


    • Sairasta.

      Edelleen paperiton=sekarotuinen eli sulla ei ole rotikkaa vaan sekarotuinen!
      Mulla ei ole seropeita vastaan mitään kunhan niillä ei rahaa tehdä ja valitettavasti nykyään rottis sekotuksistakin pyydetään 600e.

      Mutta se etttä näitä myydään puhdasrotuisina ärsyttää todella paljon. Rottweiler on rotuna tosi upea ja toivon sen tulevaisuudessakin olevan.

    • jr

      Seropit rok:)! ittellä oli mahd. laittaa paprut mutten kiitos välittänyt =) Taas koirapuistossa pv sai paperiton niiiin paljon kehuja, ulkonäöstään sekä luonteestaan:)

    • ...ööö...

      ^Mitä väliä sillä on kehutaanko sitä vai ei? Kyllä minunki paperillista rotikkaa kehutaan ja on kysytty myös jalostukseen, mutta mun mielestä omalla koiralla ei ole mitään semmosta annettavaa rodulle, että sitä kannattas pennuttaa.

      Saanko kysyä miksi et papereita sitten halunnut? Rahan takia? Ite meinasin sortua paperittomaan rotikkaan, mutta onneksi pysyi järki päässä :)

      Rotikan ei pidä olla mikään jättiläinen. Muistakaa, että ne on palveluskoiria ja mikään raskas rakenteinen koira ei kestä niissä hommissa.

      • jr

        viimeksi olen kuullut tuon palveluskoira lauseen ulkomaalaisen rotikan omistajan suusta ja ei hirveen kauniisti puhunu niistä. Meillä heijän ei tartte meitä palvella kun sen mtä luonne vaatii ja päätä puretaan ihan perus haku sekä etsimis leikeissä.


    • jr

      Mun periaate on että koira on perheenjäsen ei näytettely kapine ja siksi en papruja halunnu, enkä laittaisi vieläkään. Turha oli toisellekaan mutta ekan koiran halusin muka paperillisena.. vaikka nekin on revitty aika päivää sitten ja on roskissa. EI koiran tarvi olla jättiläinen mutta meillä sattuu olemaan. En vaadi koiriltani mitn muuta kun ovat kelvollisia perhe koiria ja suvaitsee muut eläimet.

      • Jr

        Ymmärrän myös sinun pointin tässä, pentutehtailu. Mutta itse olen tuntenut perheen aina jolta koirani otin, emän sekä isän. Pentuja ei ole kun kerran teetetty ja niille paprut laitettu, tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu.. olisin saanut mutten välittänyt. Tuntemattomalta en ostaisi.


      • Ykskaks vai kolme
        Jr kirjoitti:

        Ymmärrän myös sinun pointin tässä, pentutehtailu. Mutta itse olen tuntenut perheen aina jolta koirani otin, emän sekä isän. Pentuja ei ole kun kerran teetetty ja niille paprut laitettu, tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu.. olisin saanut mutten välittänyt. Tuntemattomalta en ostaisi.

        Menee porvooseen nämä Jr:n jutut.

        Lue itse omaa tekstiäsi,
        "
        Mutta itse olen tuntenut perheen aina jolta koirani otin, emän sekä isän. Pentuja ei ole kun kerran teetetty ja niille paprut laitettu, tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu.. "

        Niin oliko niitä pentuja teetätetty kerran vai kaksi? Jos valehtelee niin kannattaa tehdä se taidolla.

        1. Pentuja ei ole kun kerran teetätetty ja niille paprut laitettu.

        2. tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu...

        Eikös tuo tee kaksi pentuetta, joten miksi sinun juttuja uskoisi, kun noin pienessä asiassa kokeilet kusettaa ;D


      • jr
        Ykskaks vai kolme kirjoitti:

        Menee porvooseen nämä Jr:n jutut.

        Lue itse omaa tekstiäsi,
        "
        Mutta itse olen tuntenut perheen aina jolta koirani otin, emän sekä isän. Pentuja ei ole kun kerran teetetty ja niille paprut laitettu, tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu.. "

        Niin oliko niitä pentuja teetätetty kerran vai kaksi? Jos valehtelee niin kannattaa tehdä se taidolla.

        1. Pentuja ei ole kun kerran teetätetty ja niille paprut laitettu.

        2. tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu...

        Eikös tuo tee kaksi pentuetta, joten miksi sinun juttuja uskoisi, kun noin pienessä asiassa kokeilet kusettaa ;D

        porvooseen? eli kahdet pennut tehty, toisilla on paperit toisella ei.


      • jr
        Ykskaks vai kolme kirjoitti:

        Menee porvooseen nämä Jr:n jutut.

        Lue itse omaa tekstiäsi,
        "
        Mutta itse olen tuntenut perheen aina jolta koirani otin, emän sekä isän. Pentuja ei ole kun kerran teetetty ja niille paprut laitettu, tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu.. "

        Niin oliko niitä pentuja teetätetty kerran vai kaksi? Jos valehtelee niin kannattaa tehdä se taidolla.

        1. Pentuja ei ole kun kerran teetätetty ja niille paprut laitettu.

        2. tämä pentue oli vahinko joten papruja ei laitettu...

        Eikös tuo tee kaksi pentuetta, joten miksi sinun juttuja uskoisi, kun noin pienessä asiassa kokeilet kusettaa ;D

        Tarkoitan tekstissäni että Ihan teettämällä teetetyille on paperit hankittu mutta vahinkopentuetta ei ole suunniteltu joten papereita näille ei ole laitettu. Toiv. selkis. :)


    • Vastuun kantaja

      ^Jos kaikki ajattelisivat noin, niin rotukoirat loppuisivat aika pian.

    • jr

      Riippuu täysin kasvattajista!

    • Vastuun kantaja

      Kasvattajia ei ole ellei ole vastuuntuntoisia pentujen ostajia.

    • ?

      en samaa mieltä.. kaikki ei ole samalaisia tehtailijoita vaan ihan puhtaita vahinkojakin sattuu. Mitä pennuille pitäisi tehdä, viedä piikill?

    • Vastuun kantaja

      "Vahinkoja" sattuu aina samoille pennuttajille joilla on nartut ja urokset sekaisin. Mistä silloin voi edes tietää kuka on päässyt hälppäseen.
      Virroillakin oli ainakin taannoin paikka missä näitä "vahinkoja" tapahtui ja pennut myytiin rottweilerin pentuina. Mikä oli sinänsä totta, että emä oli rottweiler, mutta ainakin sillä kertaa isänä oli dobermanni. Oli siinä kivan näköinen puhdas paperiton rottweilerin pentu, kun vähän kasvoi ja ostajakin jopa ihmetteli koiransa ulkonäköä, mutta olihan se iso :D

    • jr

      hö, kurja, meijä ystävillä on ihan palkitut koirat, sekä emä ja isä:) ihania koiria ovatkin:))

      • Ei pentutehtailulle

        "hö, kurja, meijä ystävillä on ihan palkitut koirat, sekä emä ja isä:) ihania koiria ovatkin:))"

        Olisit saanut paperit muttet ottanut ?
        Ok . Omapa on asiasi .
        Mutta ymmärtänet kuitenkin syyn miksi koiralla on paperit ..vai ?

        Hö , vai kannatatko paperittomien koirien myyntiä , jokainen voisi hakea esim. Venäjältä tuodun paperittoman rottweilerin suomalaisen omistajan navetan nurkasta. Koira olisi suomalaisen "kasvattajan" pentueesta.


    • jr

      Ymmärrän hyvinkin, ja nyt TOTTA kai mua harmittaa periaatten kannalta etten niitä hankkinut, silloin 3v ei ollut tuo pentutehtailu tapetilla ja en tajunnut, rehellisesti kun sanotaan! en ikiMAAILMASSA enään ottaisi, en.. :) mutta tykkään kumminki koirastani ilman papruja erittäin paljon

    • mm13022010

      Onko sitten pilalle jalostettu suku parempi? Sukusiitokset ym.. En ymmärrä tuota paperi hömpötystä ollenkaan. Koira on koira myös ilman papereita.

    • rusettirinta

      ^ Jos et ymmärrä "paperihömpötystä", niin tässä vähän tietoa. Ilman papereita oleva koira saa olla lonkiltaan, luonteeltaan, ulkonäöltään ihan miten huono tahansa. Pentua ostaessa paperittomia kehutaan, jotta kauppa käy. Mikään ei rajoita esim. vaikeaa lonkkavikaa sairastavan koiran pennuttamista. Ostaja ne tappiot ja pettymykset kärsii ja myyjä vie rahat. Rotuyhdistykset perustetaan rodun vaalimiseksi ja terveenä pitämiseksi, jotta ostaja saisi toiveidensa mukaisen, rodunomaisen pennun. Ne paperit ovat juuri sitä varten, että voidaan ylläpitää rodun kehitystä keräämällä tietoa jokaisesta syntyneestä pentueesta. Mitä enemmän suositaan paperittomia pentueita, sitä vähemmälle jää rotuyhdistyksen ja Suomen Kennelliiton tiedot kyseisestä rodusta. Ja lopputulos vuosien kuluessa voi olla rodun sammuminen. Paperittomien myyjät eivät siitä välitä, koska se on heidän bisnes. Myyjä tyytyväisenä, kun kauppa käy. Sitten on vielä nämä toisenlaiset myyjät, jotka eivät viitsi pitää itse koiria, vaan ostavat halvalla naapurimaista tai ottavat myyntiin, josta saavat palkkion. Kannattaako lisätä tälläisten yksittäisten ihmisten bisnestä rodun kustannuksella. Ei voida lohduttautua paperittoman ostolla siihen, että me ostetaan pentu, eikä papereita. Jos ostaa vaikka katsastamattoman auton, se on romu niin kauan, kunnes auto on katsastettu ja on siitä paperit. Samoin pentu on sekarotuinen niin kauan, kun sillä ei ole papereita. Paperit on siis takuu aitoudesta ja rodun parasta ajatteleva ostaja on ylpeä pennustaan, jolla on virallinen "syntymätodistus".

    • JohnDOE^^^*

      Huomioita!

      Kasvattajat
      - Bisneksenne ei ole silloin enää kannattavaa kun pitää Suomi24 palstalla haukkua ja läyhätä paperittomia koiria ja niiden omistajia, ihan kuin se tekisi teistä fiksumpia koiran kasvattajia. Jättäkää sijaa niille kasvattajille joiden ammattitaito kykenee asialliseen keskusteluun asiasta kuin asiasta ja työtä tehdään aidon innostuksen vuoksi, ei rahan. Sellaiselta minä ostaisin koiran, en täällä kiukuttelevalta huijarilta.
      - Paperiton koira voi käytännössä olla yhtä terve ja tarkastettu kuin paperillinenkin. Ainoastaan pentueen rekisteröimisestä ei ole haluttu maksaa Kennelliitolle, jotta pentu voitaisiin myydä kalliimmalla ja tehdä itselle enemmän rahaa.
      - Koira on edelleen koira, vaikka sillä olisi parempi sukupuu kuin sinulla.
      - Ihmisarvo on ihmisilläkin riippumatta siitä onko heitä kirjattu väestörekisteriin, onko heillä kotia, passia, ovatko he köyhiä, vähäosaisia. Joku voi nähdä koiransakin arvokkaana luonteen ja kaiken muun perusteella kuin papereiden.

      Paperittomien koirien omistajat
      - Maalaisjärjellä varustettu jokainen koiranomistaja varmasti ymmärtää, että ihmiset ovat keskittyneet ja kiinnostuneet intohimoisesti joistain asioista ja tahtovat "hifistellä" omassa lajissaan. Antaisiko heidän vain painia omassa sarjassaan keskenään, ilman turhaa läyhäämistä.

      Yhteenveto.

      Tätä palstaa seuranneena en hankkisi enää Rottweileria kun luen millaisia sekopäisiä omistajia ja kasvattajia niillä on.

    • Tunnarikapula

      "Paperiton koira voi käytännössä olla yhtä terve ja tarkastettu kuin paperillinenkin. Ainoastaan pentueen rekisteröimisestä ei ole haluttu maksaa Kennelliitolle, jotta pentu voitaisiin myydä kalliimmalla ja tehdä itselle enemmän rahaa."

      Nämä lauseet pisti silmään: siis huom. käytännössä voivat siis olla terveet.
      Rekisteröinti on murto-osa pennun hinnasta. Tuossa hintatietoja:
      http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/hinnasto.htm

      Itse en ole kasvattaja, mutta muutamat tuttavani ovat. Ei rekkatuilla pennuilla todellakaan bisnestä tee.=)

      Kyllähän jokainen haluaa tietää, mitä ostaa ja kasvattaja haluaa tietää, minkälaiseen kotiin pentu päättyy. Ilman euronkuvia silmissä.

      Jokainen taaplaa tyylillään, minä valitsin paperillisen, tervepäisen ja tutkituista vanhemmista olevan pennun. Ei nämä käyttömeriitit, näyttelytulokset periydy, se on vaan koiran omistajasta/ohjaajan aktivisuudesta kiinni.

      Mutta jos haluaa kotikoiran, eikä haluakkaan harrastaa tavoitteellisesti, niin mikäs siinä. Täytyy kuitenkin muistaa, että jos ostat rw-pennun esim. 600€, voit pahimmas tapauksessa varautua siihen, että ell-kustannukset tulevat huonolla säkällä triplaten maksamaan, mitä kävi tuttavillani. Vaikka olisi kuinka vakuutukset olemassa. =(

      Tämä on ikuisuuskysymys, mutta miettikää hyvät rekkaamattomien ja/tai rekisteröityjen pentujen ostoa harkistevat, että otatte koiranne hyvistä oloista, rakastatte sitä ja huolehditte siitä. Koira elää teidän kanssanne monia vuosia, eikä ole hetken päähänpiston ostos. Älkää ostako säälistä.

      Hyvää syksyn jatkoa kaikille ja nauttikaa koiristanne, oli niillä paperit tai ei. =)

    • Aikaskuummaaa

      Ööh jos rekatuilla pennuilla ei tee bisnestä niin miks joku sitten kasvattaa niitä? Hyvää hyvyyttäänkö? Myy tappiolla koiranpentuja? Just joo...
      Toiseks tottakai el-maksut on kalliit kaikilla koirilla, ei se hinta muutu papereista?
      Jos ostaa vaiks rekisteröimättömästä pentueesta, jossa molemmat vanhem. on rekisteröityi rw-pennun, joka on lonkkakuvattu, el. tarkastama ja kaikilla mahd. hoidoilla todettu terveeksi ja tervepäiseksi niin miten sen kans täytyy varautuu enemmän sairasteluu ku rekisteröidyn vastaavan?
      EN TAJUU!

      • rusettirinta

        Pennun voi lonkkakuvauttaa vasta 12kk:den iän jälkeen. Silloin vasta kuulee onko pentu lonkiltaan terve. Jos paperittomalla pennulla on rekatut vanhemmat se voi olla esim. välipentue. Tarkoittaa, että ei voi rekata, koska 10kk:tta pitää olla edellisen pentueen syntymästä, jotta emo on toipunut edellisestä synnytyksestä. Se on siis eläinsuojelullisesti väärin, penuttaa liian usein ja rahastamista. Tai sitten saattaa olla jommalla kummalla vanhemmista silmäsairaus, jota ei vielä näy ja joka periytyy esim. kaihi. Yleensä aina on rekkaamattomia myyvällä kasvattajalla jokin selitys, jotta kauppa käy. Mitään takeita ei kuitenkaan ole myyjän rehellisyydestä. Ei niitä rekkaamattomia myydä rekisterimaksun takia, kyllä siinä on melko varmasti on jokin syy, miksi kasvattaja ei saa rekattua pentuetta. Rekisteröinti maksaa niin vähän, ja pennun hinta on normaali 1100eu nykyään, joten ei kasvattaja siinä häviä mitään, jos rekisterikirjat mukaan antaa. Joten tyhmänkin pitäisi huomata, että kasvattajalla on pentueen rekisterikielto. En ole kasvattaja, mutta silti pitäisi kaikki pentueet olla kennelliiton koirarekisterissä, jotta perinnöllisiä sairauksia voitaisiin ehkäistä ja näin vaali rottweilerrodun tervettä jalostusta.


      • Musta-ruskeat

        No et ehkä tajuu, mutta mun rekatuilla koirilla kasvattaja antanut takuun, että jos on jotain sairautta, kauppa voidaan joko purkaa, kauppahintaa alentaa sekä kasvattaja korvaa ainakin osan tutkimus - ym. aiheutuneista kuluista.
        P.S. Ootkos varma, että rekkaamaton koirasi on just niistä vanhemmista, joita kaupustelija väittää?


      • ylpeä paperiton roti

        Mä ostin paperittoman rotikan, mulla on aikasemmatkin koirat ollu paperittomia (ei yhdessäkään mitään vikaa) (bokseri, labbis). Mä en yhtään pidä kasvattajien asenteesta, että ovat "parempia" kun me muut. Aletaan heti arvostelemaan V###:een sävyyn päätöstäni. Ja sen olen huomannut että aika monet kasvattajat, eivät kaikki ovat "seonneet koiristaan", ensin tulee koirat ja kalliit ruoat ynm, sitten vasta lapset?!? Ja sitten lähdetään ulkomailta hakemaan löytyeläinkodista pentua?!? Vaikka just syytti mua pentutehtailun tukemisesta. Eipä hänkään voi tietää varmasti mistä pentu tulee.... kaksnaamasta.... Ja tämä ajatusmaailma jalostuksesta "koira näyttäisi varmaan paremmalta kun sillä ei ole kuonoa!?!?" Tai kohta rotikka olis hyvännäkönen varmasti kun sillä ei olis kuonoa, häntää tai jalkoja, hyi S""""na!!!
        Hävetkää!


    • Rotikkarinsessa

      Ihana, kun asiasta tietämättömät ihmiset kauhistelevat tuota, että kasvattajat, jotka rekisteröivät pentunsa, haalivat itselleen vain rahaa. Ei sillä, enpä minäkään asiasta erityisen paljon tiedä, mutta mitä olen useamman kasvattajan kanssa jutellut, niin yksikään heistä ei ole jäänyt pentueen lähdön jälkeen plussalle.

      Uusin keskustelu käytiin tänään, kun olin katsomassa omaa tulevaa vauvvaani ja juteltiin sitten tästä "rahastuksesta" ja yleisesti rahasta. Tässä rodussa pentu maksaa lähes poikkeuksetta PALJON: tuleva vauvvani, ilman yllätyksiä tulevassa tarkastuksessa, 300 e 1100 e = 1400 e. Ja siitä huolimatta kasvattaja jää vähintään 300 e miinukselle, luultavasti enemmänkin.

      Lisäksi suurin osa (varsinkin isojen rotujen) kasvattajista maksavat osan ostohinnasta takaisin jos/kun pentu käytetään virallisissa lonkka- ja kyynäräkuvauksissa, johon siihenkin menee ihan reippaasti rahaa (jos kuvaus maksaa n. 200 e, pentuja on ollut viisi ja kaikki kuvataan, tulee siitä kasvattajalle jo tonnin paukku).

      Eli se siitä rahastuksesta. Toki niitäkin kasvattajia löytyy, sitä en kiellä, joille se raha on tärkeämpi kuin pentujen (tai emän) hyvinvointi, mutta niitä ei onneksi ole omalle kohdalleni sattunut.

      • näinhän se on :D

        Miten täällä ihmiset kuvittelee, että kasvattajat myy tappiolla pentuja?? siis häh?!? Jos pentujen kasvattamiseen menisi noin paljon rahaa per pentu niin silloin edes sekarotuista ei saisi alle 1500 €. Ei kasvattaja ota takkiin 300 € per pentu ja kasvata koiria vaan kasvattamisen ilosta, että joutuu muka vielä maksaa siitä, että saa pentuja ihmisille kasvatettua.
        Tietenkin kasvatus homma on raskasta ja saa olla aikamoinen kutsumus tuohon hommaan, että jaksaa kasvattajaksi ryhtyä, mutta ilmaiseksi he eivät sitä tee ja miksi pitäisi?
        Jonkun niitä koiria kuitenkin pitää kasvattaa, että me muut saamme niitä perheenjäseniksi hankkia. Ei koirien kasvatus tarkoita automaattisesti tehdasta jos kasvattaja siitä rahallisesti hyötyy, kyllä raskaasta työstä kuuluu palkka saada.


    • huhuhuhuhuhuhuhuhuhh

      Just joo!
      Voisikohan tuollaisten provojen kirjoittelijat mennä muualle säheltämään?
      Joku lulee oikeasti vielä, että rotikoita myydään tappiolla...tai että tuollaisissa laskelmissa tai mielipiteissä on järkeä...

    • 66+54-1254=65

      Nuot en oo kasvattaja, mut viuraan ku kasvattaja... huhhuh... Kukaa ei huomaa mitään...

    • 600€

      Paperittomien kasvattajat eivät tee pisnestä vaan kasvattavat koiria hyvästä sydämmestä, että pienituloisemmatkin saisivat rottweilerin kaltaisia koiria naapureidensa ihasteltaviksi.
      Siksi ne koirat ovat halvempia koska emä synnyttää joka vuosi pari pentuetta niin kauan kuin paikat kestävät ja uroskin on löytynyt koirapalstalta missä ilmoitettiin pito vaikeuksista, eikä maksanut mitään. Kotikoirista ei muutenkaan tule niitä kuluja kuin niistä, jotka käyvät häkin ulkopuolella.
      Ja jos pennut myy jo viisi viikkoisina, niin siinäkin säästää muutaman kympin koiraa kohti.
      Ja kun vaihtaa puhelin numeronsa myynnin jälkeen, niin säästyy monelta vaivalta ja murheelta sekä ei tarvitse palauttaa rahoja mistään syystä.
      Eli en ole ahne kasvattaja, vaan teen tätä suuresta sydämmestä.

    • edelliseen

      Sietäisit hävetä pentutehtailija! Kaikki te rahan perässä juoksevat kasvattajat! Ei ole helppoa olla köyhä, mutta joku roti silti. Kennelnimi pois tuollaiselta!

    • mun_****

      mielestä tää on niin hauskaa ja naurettavaa, että ei voi olla tuntematta myötähäpeää.

      • 600€

        Nii en mä ole kasvattaja, en tarvi kennelinimiä, se maksaa ja tarvii nähdä jotain vaivaa kai senkin eteen ett sen saa ja sitten kontrolloitaisiin. Mä tuotan pentuja tarvitseville halvalla suuresta sydämmestä.


    • elämä opettaa

      Koiran kasvattaja -henkilö joka haluaa edistää harrastamansa rodun jalostusta eli olla vaikuttamassa rodun luonteeseen, terveyteen, käyttöominaisuuksiin ym myönteisessä mielessä.

      Miksi koira joka on rekisteröity, suku, terveys ym tiedot luettavissa, kasvaa valvotuissa olosuhteissa, on mielestäsi huonompi kuin paperiton???

      Miksi haluat maksaa mieluimmin paperittomasta koirasta, jonka emän omistajalla ei ole mitään vastuuta tuotoksestaan, 600-800 eurota kun saat 1000€, joskus allekin pennun, jolle tähän hintaan sisältyy kasvattajan vastuu. Ehkä et tiedo sen merkitystä? Se on useimmiten huomattavasti enemmän kuin se vastuu joka kestää siihen asti kuin auton takavalot näkyvät.

      Haluat teettää pennut omalla rekisteröimättömällä koirallasi, käyttäen hyväksesi sen vanhempia joilla on rekisterikirjat. Joilla on ollut ehkä kasvattaja joka ei halunnut ottaa vastuuta tulevista pennuista, ei ollut kiinnostunut pentujen terveydestä eikä halunnut ehkä nähdä niiden luonteenkuvausta verrattavan rotunsa muihin koiriin.Joka halusi nähdä vaan autojen takavalot pentujen lähtiessä uuteen kotiin.

      Haluat teettää pentueen itsellesi ja sisarellesi? Tiedätkö että rottweiler tekee yleensä 5 - 10 pentua? Tiedätkö että synnytyksessä saattaa tulla kompligaatioita? Oletko valmistautunut eläinlääkärin maksuihin vai menehtyykö koirasi synnytykseen? Olethan toki selvillä nartun odotusajasta, pentujen hoidosta ym:sta? Jäätkö kotiin pentuja hoitamaan vai palkkaatko kausiapua?

      Tiedätkö kuinka paljon joudut valvomaan pentuja alkuaikoina? Väsynyt emo voi maata pentunsa kuoliaaksi jos et valvo. Riskit ovat suuret ensimmäisinä vuorokausina muutenkin.

      Pennut ovat luonasi 7-8 viikkoa, vai luovutatko alamittaisina ja alaikäisinä??
      Tällöin tosin eläinsuojelu puuttuu asiaan. Ennakkotapauksia löytyy.

      Emo syö pentujen maitopaskat, kiinteän ruoan alkaessa sinä siivoat ne. Pentu paskoo suurin piirtein yhtä monta kertaa kuin syö ja pissaa tulee niinkuin ehkä arvaatkin.

      Onko sinulla tilaa rottweiler pentujen hoitoon ja oleskeluun. Oletko ajatellut miten paljon pennut tarvitsevat aikaasi kehittyäkseen ihmisiin luottavaisiksi ja heihin turvaaviksi isompana.

      Oletko huomioinut että pentujen siisteyskasvatus siirtyy pihailuun jo 4-5 viikkoisina, 5-10 pentua pihalle vaatii useita hoitajia ja siitäkin huolimatta aidatun alueen. Leikkien mittasuhteiden kasvaessa pennut tarvitsevat myös virikkeitä ja leikkimistä ihmisten taholta. Tästähän sinä olet myös tietoinen. Eikö totta.

      Pennut madotetaan useita kertoja. Eikö vain?

      Ja tähän kaikkeen sinä olet valmis? Kaikki nämä pienet asiat olet huomioinut ja miettinyt valmiiksi miten ne hoidetaan?

      Vai onko niin että ajattelet koiranpentuja pieninä pehmoleluina joiden emä huolehtii niiden kasvatuksesta, siisteydestä ym sinun puolestasi.

      Pienenä lisätietona; keisarinleikkaus maksaa yleensä muutaman pennun hinnan. Polttoheikkouttakin voi joillakin emoilla olla tai kalkin vaje yllättää.
      Synnytys on aina riski myös emokoiralle.

      Ja tässä on vielä vähän huomioita pennuttamisesta. Niitä tilanteita joissa eläinlääkäri kutsutaan heti riittäisi muutamaksi kirjaksi asti.

      Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä.

    • Arvon elämä lopettaa

      Vastaus sinulle arvon "elämä opettaa" Tuskin tämäkään viesti perille menee sinne minne pitäisi, mutta ainakaan et voi sanoa, ettei sinulle olisi joskus asiaa kerrottu tiedoksi.

      Miksi koira, joka on ehkä sisarusten tekemä pentu olisi terveempi kuin kahden koiran, jotka eivät toisilleen sukua?

      Miksi haluaisit maksaa rekisteröidylle kasvattajalle siitä, että hän siittää koiria elannokseen sukulaiskeskeisesti ja muutenkin luonnonvastaisesti? Miksi haluaisin maksaa ilmasta? Miksi haluaisin maksaa ylimääräistä siksi, että joku voi jatkaa sairasta jalostustoimintaansa ja aiheuttaa sairauksia rodulle? Ei luonto ole tarkoittanut eläimiä lisääntymään sukulaiskeskeisesti, tai valtuuttanut ihmistä tekemään vastoin luonnonvalintaa. Terveys ei tälläisellä jalostus-opilla parane. Haluaisitko sinä olla sukulaisten yhtymisen tulosta?

      Lisähuomio! Turha esittää mitään lukuja faktoina, ellei sinulla ole laittaa faktoja ja todisteita mukaan.

      Aikaa pentujen kanssa olemiseen? Ei tietenkään. Nehän hoitavat itse itsensä! Tyhmiäkö puhut? Osaavathan kaikki eläimet uida syntyessään, niin eihän rotikan pentu tarvitse mitään kuin laatikon missä sen voi myydä pois?



      Sinä haluat käyttää viattomia eläimiä hyväksesi tehdäksesi rahaa itsellesi niiden kustannuksella. Luoda elämää vain siksi, että saisit rahaa ja sitten jalostaa koiria vielä luonnonvastaisesti.

      Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti haluavansa PENNUN itselleen ja sisaruksilleen. Hän puhui pennuista, ei pentueesta. Olisit säästynyt suurelta vaivalta kun olisit opetellut lukemaan niin kuin tavalliset ihmiset ala-asteella.
      Toiseksi, komplikaatio kirjoitetaan k-kirjaimella, ei g-kirjaimella. Tämänkin olisit voinut oppia koulussa.

      Valvotko sinä pentuja kun teet koirillasi rahaa? Taitaa olla sinulla mennyt moni asia pieleen vaikka ammattilaisena toimit kun noin paljon kerrottavaa siitä mikä voi mennä pieleen kun ei kyse rekisteröidystä pentueesta. Olet siis ammatilainen kasvattaja, mutta kasvatat rekisteröimättömiä pentuja koska niitä ei automaattisesti vahdita ja ne annetaan ennen aikojaan luovutukseen myös automaattisesti. Kovasti sinulla on tietoa ja faktaa kertoa kun itse näin taidat tehdä. Miten muuten voisit tietää tuon niin varmaksi kuin kirjoitat?

      Enpä ole ajatellut, että pentu pissaisi tai kakkaisi. Luulin ihan oikeasti, se kaikki alkaa vasta aikuisena. Kiitos kun valaisit tyhmää tässäkin asiassa. Taidat olla hyvässä virassa töissä kun noin paljon tiedät.

      Taidat olla kyllä aika neropatti kun keksit, että pentu tarvitsee virikkeitä ja leikkiä? Itsekö keksit vai kertoiko joku sinulle tämän eilen?

      Kaikista naurettavinta onkin, että pentuja madotetaan? Oletko sinä madottanut aikuista siitoskoiraasi koskaan. Se pitää tehdä aikuisena myös. Tiesitkö sitä? Pelkkä pentuna madottaminen ei siis riitä. Tiesitkö sitä?

      Pieniä asioita? Minulle nämä eivät ole pieniä asioita vaan tärkeitä sellaisia ja tässä on vain pinta raapaisu siitä mitä koirat oikeasti ansaitsevat ja mitä ne tarvitsevat tullakseen tasapainoisiksi aikuisiksi. Luulisi sinulla olevan jo eläinsuojeluilmoitus korvan takana jos luulet, että pentujen kasvattaminen on helppoa ja siistiä puuhaa?

      Riskit on suuret jäädä auton alle suojatielläkin tai saada meteoriitti tippumaan isovarpaan päälle, mutta kaikkiin tälläisiin asioihin -eli sattumanvaraisiin- opetetaan jo lapsena varautumaan. Ainakin meitä on muita on opetettu. En tiedä miten sinut on kasvatettu, mutta jos nyt tosiaan olet aikuisena saanut tämän kaiken uutena tietoja kuten sitä täällä asiallisesti jaat uutena tietona niin en voi itkeä hiljaa puolestasi.

      Sinullahan on eläinlääkäri varmasti aina langan päässä kun joku sinulle eläimen antaa lainaan ja jos se on ehto, että sinulle eläimensä antaa silitettäväksi niin onnea sinulle valitsemallasi tiellä.

      Koirat ovat hienoja eläimiä, toisin kuin niistä täällä haaveilevat onnettomat virpojat.

      Ps. Miten kirjoittamasi vastaus vastasi alkuperäiseen viestiin? Suoraan sanoen ei mitenkään. Kiitos hyvistä nauruista, voin tuntea itseni taas paljon viisaammaksi.

      • ei oppi ojaan kaada

        Oikeassa olet, viisaus ei kasva puussa. Taisi olla joku vanha sananlasku.
        Minä olen myös iloinen että vaivauduit lukemaan pitkän sepustukseni. Jokaisesta lukuhetkestä, vaikka tällä palstallakin, jää jotain kytemään ajatuksiin.

        Pikku piikki on aina keskustelun suola, mutta jos ei pysty keskustelemaan sen lisäksi esillä olevassa aiheessa pysyen, keskusteluntaso alittaa matalimmankin riman.

        Elämä opettaa meitä jokaista, se että ihminen sulattaisi oppimansa ja kuulemansa ja viisastuisi, ei aina kuitenkaan toteudu täydellisesti. Valitettavasti loukattu itsetunto usein estää sen. Toivossa on kuienkin hyvä elää, sanoi lapamatokin aikanaan.


    • opipasiitä

      Sinä puhut kyllä kokemuksen syvällä rinta äänellä ja hienosti olet suolatun rimasi alittanut. Teksti oli täysin samassa kategoriassa kuin tuo kirjoituksesi.

      Jos elämä on opettanut sinua sulattamaan kaiken kuulemasi, niin toivottavasti Suomi24 keskustelupalsta ei ole ainoa opin lähteesi, vaikka se siltä kertomuksistasi päätelleen kuulostaa. Uudenlaisia faktoja voisit etsiä seuraavaksi vaikka Tammisillan ABC:n vessan seinästä. Ihan vinkkinä vain.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe