kertokaa eskolasta

eskolaan

kertokaa jotakin eskolasta joka sijaitsee kannuksen lähellä kuuluuko kyseinen paikka siis kannukseen? onko siellä uimapaikkoja jos niin millaisia? onko eskolassa kauppoja? kummitustaloja? hylättyjä taloja? jotakin muuta mielenkiintoista mitä eskolassa on tapahtunut? paikallisia juoruja? kaikki mikä liittyy eskolaan kiinnostaa mielettömästi mun jotain sukua on ehkä viel siellä

22

2057

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eskojen esko

      Eskola kuuluu ruotsiin.

    • vcxvcxvcx

      Maauimala ja pieni järvi, kauppa ja baari. Eipä juuri muuta. Käy itse ihmettelemässä jos enemmän kiinnostaa. Eipä ole tullut sielä käytyä kuin pari kertaa.

    • eskoesko esko

      Kaksi kauppaa, korjamo, iso ikkuna ja ovitehdas, betoni valua ja betonin toimitusta, kyläkoulun, asuntola, useita pieniä yrittäjiä, suomen tunnetuimpia kyläyhdistyksiä jolla laajaa toimintaa, kummalisia naapureita ( Sieviläiset ) , rata ja maanteitä, peltoja ja metsää, upeita ihmisiä, laadukasta kiljunvalmistusta, suloisia naisia ja karvaisia miehiä, kannattaa tutustua kylään.

      • Kiva ja edullinen

        Niin ja Eskolassa on enemmän teollisia työpaikkoja kuin monissa keskpohjalaisissa pikkupitäjissä, kuten lampilla, kaustisella, halsualla jne. Niin ja tosi alhainen veroprosentti, koska kuuluu kannukseen, Muuttamalla esim. sievistä eskolaan säästää perhe veroissa 1000 (tuhat) euroa vuodessa!


      • Niilo S.
        Kiva ja edullinen kirjoitti:

        Niin ja Eskolassa on enemmän teollisia työpaikkoja kuin monissa keskpohjalaisissa pikkupitäjissä, kuten lampilla, kaustisella, halsualla jne. Niin ja tosi alhainen veroprosentti, koska kuuluu kannukseen, Muuttamalla esim. sievistä eskolaan säästää perhe veroissa 1000 (tuhat) euroa vuodessa!

        Aika takapajula taitaa olla kun Eskopuu myytiin ruåttalaisille. Ohi kun ajaa ei ole edes mitään keskusta. Pari hiekkakuoppaa on missä voi uida kesäisin. En muuttais. Tyhmä nimikin.


    • eskojen esko

      Hei tosi kannuslaiset ei laske eskolaa kannukseen,siellä on tuksuja ja nykäsiä kylä täynnä.se kuuluu ruotsiin.

      • Videoelokuva jo on

        Myös toisinpäin: Eskolalaiset eivät laske kuuluvansa Kannukseen, vaikka rahoittavat toki sitä verotuloillaan huomattavasti. Pieni pippurinen kylä sai v. 2001 vuoden valtakunnallisen kyläpalkinnon n. 20 000 suomalaisen kylän joukosta. Siitähän kannattaisi tehdä Asterix Gallialaiskylä suomalaiselokuvaversio, terveisiä vaan Rennylle.


    • eskolan esko

      Mitä häh onko Nykäsen masa eskolassa?

    • nimetönikävöitsijä

      en tiä vastauksia, mut eskolassa asustanut eräs kaunnis nuori nainen, mutta
      taitaa tie viiä kauas pois :(
      tui tui tuulikki? sekosin, mutta pahoittelen
      ja moi
      moi

    • Ei öiseen aikaan

      Eskola sijaitsee Kannukse ja Sievin välissä. Ja hyviä uimapaikkoja löytyy ainakin 3 kpl, lähin on siinä Kajaanitien varressa oleva maauimala. Kesäteatterin vieressä. Kummitustaloja myös löytyy todistettavaksi ainakin yksi n. 1 km eskolasta. Yhdellä metsäpalstalla kummittelee tiettävästi, se on vapaussodan aikainen aukio joka kasvanut umpeen.

    • veturi

      Pikkurata!

    • pöljä

      Muutin muutama vuosi sitten Eskolaan joka oli elämäni suurin virhe kadun tekoani :-) Paska paikka

    • mitäänsanomaton

      JA PAH: taas joku eskolalainen haluaa kuulla muiden kannuslaisten mielipiteitä Eskolasta - säälittävää.

      • impirfr

        eihän eskolassa paikkana mitään vikaa ole mutta asukkaat on 90% hulluja tai juoppoja. Kyllä siellä kannattaa käydä mutta ei asumaan todellakaan.


      • taturivelli
        impirfr kirjoitti:

        eihän eskolassa paikkana mitään vikaa ole mutta asukkaat on 90% hulluja tai juoppoja. Kyllä siellä kannattaa käydä mutta ei asumaan todellakaan.

        sun määritelmän mukaan n. 10%:a on normaaleja=laatu korvaa määrän, hehheh


      • kanttuvei vaan
        taturivelli kirjoitti:

        sun määritelmän mukaan n. 10%:a on normaaleja=laatu korvaa määrän, hehheh

        Niinpä niin: koko kyläpahasessa asuu muutama kymmenen ihmistä, jotka voidaan niukin naukin lukea normaaleiksi - en menis kyllä noilla luvuilla MINNEKÄÄN henkseleitä paukuttelemaan!


    • onvaikeaa

      Oli vosi 1936 olin silloin 6 vuotias en vielosanut asaa pyorällä eikä minulla polkupyorää tosin olutkaaIstuin pyor'n tangolla naapurin olavi joka oli viisi kuusi vuotta vanhempi ajoi pyorää. Menimme Eskolaan syomään maailman parhaita korvapuusteja.Näitä sai Ylikorven kahvilasta olimme käyneet siellä enenkin, matkaa lienee 10 kunta km Pertusta joka on noin kaksi ja puoli km pohjoseen kannuksen kirkonkylältä. Muistan Annan mäen joka oli matkalla se oli valtavan korkea mäki jonka piti kävellä ylos siinä olikin urakkaa tarpeeksi tiet olivat sora teitä silloin, liikenne kuoppia täynnä kuulin vanhojen miesten kutsuvan niitä kolosuon teiksi, Olihan silloinen tiemestarin nimi Kulosuo.Kaikkien ponnistusten jälkeen saavuimme Eskolaan näinvaltavan määrän halkopinoja ratan läheisyydessä ajattelin että siinä on pottopuut koko Suomelle niin paljon niitä oli. Olavi ohjasi pyoränsä lähelle asema rakennusta jonka läheisyydessä oli rakennus jonka seinällä komeili suurehkoilla kirjaimilla KAHVILA Olavi laittoi pyoränsä telineeseen joka oli rakennettu puusta pyoriä varten. Menimme sisälle siellä tuoksui ihana pulan tuoksu Ytävällisen näkoinen nais ihminen oli tiskin takana valkoinen esiliina yllä hän kysyi mitäs pojille saisi olla Olavi kertio että korvapuustit ja limonaadit haluaisimme.eI kestänyt kauun kun tilauksemme tuli yllätyin suuresti korvapuustien suuruutta en koskaan ole nähnyt missään niin suuria korva puusteja sekä niin maukaita mitä ne olivat.
      Niinpä Eskola vieläkin siintää mielessänä parhaista korvapuusteista sekä maailman suurimista halkopinoista.. Täälä Canadassa vaikka elen tähnytkin monen moista....
      Veikko

    • brittikuski

      me-pe Eskolasta Kannukseen lähtee koululaislinkka klo 0755 (saap 0813), paluu Kannuksesta (koulukeskuksesta) 1250 (saap 1303).

    • surkiaa

      pelkkämaataloustukikylä

    • asemaentinen

      junat eivät enää pysähdy Eskolassa.....

    • Oikeaatietoa

      Varokaa Eskolaa. Sinne ei kannata muuttaa, korkeintaan töissä käydä. Siellä ei hyväksytä "vierasta verta".

    • RadanVarrella

      Eskolalais lapsilla on hyviä käyttäytimis tapoja. Olen nähnyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe