Herra varjele mikä sieltä tulee?? sehän on Lutikka!!!

Lutikan uhri.

Tätä en uskonut koskaan tulevani kokemaan. Saatiin runkopatjasänky kaverilta ja viikko kului mukavasti nukkuen kunnes ihoon alkoi tulla vieretysten pikkuisia hyttysenpureman näköisiä näppyjä. 2 yötä nämä pirulaiset saivat ahmia verisen aterian. Aamulla raivostuin ja aloin etsimään syypäätä puremiin ja yllätys, yllätys patjan saumojen välissä nämä yököttövät lutikat lepäsivät vieretysten vatsat pullollaan ruokaa. ja pikkuisemmat olivat sitten ennen puhtaan petarin saumoissa. Sängyn alta kurkattin niin oli mustia pilkkuja täynnä. :(

Kiitos netin sieltä löysin nämä pirulaiset ja Lutikkahan se oli.

Siinä ei sitte kauan nokka tuhissut kun kaikki matot ja sängyt kaatopaikalle ja myrkyt vielä joka saumoihin. Nyt ollaan saatu nukuttua yöt rauhassa.

Epäilen, että siinä sängyssä oli pelkkiä munia jotka kuoriutui viikossa ja alkoi siten ruokasessiot yöllä joten kun poistettiin saastunut sänky ne ei olisi ehtineet vielä lisääntyä 2-päivän ajan niin paljon tai ollenkaan, että ne olisi alkanut tekemään uutta yhdyskuntaa. Ainakin toivon niin.

Voiko olla mahdollista, että on käynyt niin hyvä tuuri, että nämä inhottavat ötykät hävisi kokonaan pois kun he eivät ole voineet vielä lisääntyä ja ryömiä kauemmaksi ihmisruuastaan?

Tietenkin lattiat on pesty miljoona kertaa ettei vaan munia olisi tippunut lattialle ja imuroitu on ja heitetty pölypussi suoraan roskiin, myös kaikki peitot jotka oli kosketuksessa tämän sängyn kanssa on pesty 90c.

Nyt toivo elää vaikka tarkkailen yöllä monta kertaa ettei vaan näy näitä ötyköitä missään ja se ollaan kumminkin tehty, että nukutaan tässä samaisessa makuhuoneessa, jos ne kakkiaiset vielä sattuu olemaan hengissä niin tulevat samaan paikkaan ruokailemaan ettei käy niin, että leviävät muualle.

Piti kertoa tämä tarina, että toivoa on näitä kakkiaisia vastaan, koska täällä netistä löysin vain tarinoita joissa monta kuukautta joutuu taistella lutikoita vastaan. Ilmoitan kyllä, jos tämä taistelu ei vielä ole ohi, mutta nyt näyttää kyllä hyvältä. Ei ole enää vihollista vuoteessa ainakaan vielä.

Onko muita jotka olisi selviytyneet nopean toiminnan ja yhdyskunnan piilopaikan hävittämisen ja torjunta-aineiden avulla?

21

20566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luteista selvinnyt

      Hei! Meillä oli lutikoita, tosin vain muutamia yksilöitä, jotka levisivät naapuriasunnon puolelta. Asumme Hoasin opiskelija-asunnossa. Talot ovat 1970-luvulla rakennettuja, 2-kerroksisia puutaloja.
      Kanssani asuva veljeni huomasi aamulla kutisevia paukamia ihollaan. Aluksi epäilimme viemärihyttystä, kunnes saimme Hoasilta lapun, jonka mukaan talossa on havaittu luteita ja havainnosta pitää ilmoittaa rentokillin edustajalle. Veljeni tarkisti sängyn ja kas kummaa, kakkajälkiä sängyn alla olevissa puu-osissa. Samalla tarkastelulla löytyi lutikan kuori.
      Veljeni otti sängystä ja lutikan kuoresta kuvat ja lähetti ne rentokillille. Saimme yhteydenoton varsin pian ja myrkyttäjä tuli tekemään tarkastuksen. Sänky ja koko huone myrkytettiin kahteen kertaan. Toisen myrkytyskerran jälkeen veljeni asensi sängyn jalkoihin, lattiaan listojen viereen ja kattolistojen viereen kaksipuolisen teipin. Jonkin ajan kuluttua teippiin ilmaantui lude. Soitettiin rentokillille ja kävivät vielä kerran myrkyttämässä meillä ja yläkerrassa.
      Tästä kului taas jokin verran aikaa, kun liimapaperiin oli taas ilmaantunut lude. Suihkutimme omatoimisesti myrkkyä listoihin. Tämän jälkeen ei luteita ole näkynyt, mutta olemme pitäneet edelleen liimapaperit sängyn jaloissa ja lattian rajassa, jalkalistojen vieressä. Myös omaan jälkyyni virittelin teippisysteemit ja aion pitää niitä niin kauan kuin asumme hoasilla.
      Minun huoneessani ei luteita esiintynyt, mikä osaltaan johtui siitä, että suihkuttelin baygonia ja super raidia säännöllisesti sänkyyn ja lattia, sekä jalkalistoihin.
      Veljelläni puremat säilyivät ihossa pari viikkoa ja kutisivat. Hän sai puremista myös outoja niveloireita.

    • Runkopatjasänky on paras luteiden lisääntymispaikka,joten suosittelen hävittämään vuoteen.Vaikka etiäisiä ei näkyisikään,niitä saattaa ilmaantua jopa vuoden päästä.Naaras pysyy hengissä ilman veriateriaakin noin vuoden.Lude vaanii lähellä ihmistä ja mikäpä sen parempi paikka,kun sänky!Ulkomailta tulleet ludekannat,joita opiskeluasunnoissa yleensä on,ovat paljon "röyhkeämpiä",kuin vanhat kotimaiset hyyryläiset.Entisajan lutikat liikkuivat vain öisin,mutta nämä uudet tulokkaat ovat liikkeellä kaikkina vuorokaudenaikona.Omasta kokemuksestani voin kertoa,että pääsin eroon moisista hirviöistä hävittämällä sängyn,laittamlla Baition D pölytettä lattialistoihin ja kynnyksiin,sekä Biokill sumutteella.Toistin torjunnan kolme kertaa muutaman viikon välein.Vaatteet pesin 60:ssä asteessa ja silitin.Onnekseni oli kova pakkastalvi,joten vein kaikki mahdolliset kamat parvekkeelle.Työlästä oli,mutta nyt vieraat ovat poissa-toivottavasti lopullisesti!Lopuksi neuvo opiskelija-asuntoon muuttajalle.ÄLÄ VIE SINNE RUNKOPATJASÄNKYÄ,VAAN SÄLEPOHJASÄNKY!Tsemppiä kaikille,jotka taistelevat näiden etiäisten häätämisen parissa!

    • Luteista selvinnyt

      Hyviä neuvoja nämä kaikki! Kannattaa myös teipata sängyn jalat kaksipuolisella teipillä. Myös lattianrajaan, listojen viereen kannattaa asentaa liimapaperi. Luteet tarttuvat liimapaperiin, eivätkä pääse puremaan. Tällä tavoin myös saa helposti selville, mistä lutikat tulevat.
      Laittamalla liimapaperin myös sängyn alle, voi estää luteiden nousemisen sängyn pohjalta sänkyyn.
      Nämä em. menetelmät olen kokokeillut ja hyväksi havainnut. Myös tuholaistorjunnan ammattilainen suositteli näitä toimenpiteitä.

      • näin-se

        Ainut vaan, että lutikat pudottautuvat silloin katon kautta sänkyyn, jos havaitsevat, etteivät pääse kapuamaan sängyn jalkaa pitkin.

        Liimateippi voi olla hyvä havainnoinnissa, samoin erikseen myytävät lutikka-ansat.


    • Luulempa,että saatte olla aika levollisin mielin jatkossa,koska hävititte sängyn heti huomattuanne kutsumattomattomat vieraat.Todennäköisesti luteet eivät leviä kovinkaan kauaksi vuoteesta,jos niitä on ollut vain muutama yksilö.Silti suosittelisin torjuntaa vielä pari kertaa neljän viikon välein!Sitten on jo takuuvarmaa,ettei niitä enää ole.Lude on todella sitkeä olio,jota on vaikea hävittää.Mutta kun sen tuhoamisen aloittaa kannattaa pelata"varmanpäälle",ettei koko työ mene hukkaan.Parempi torjua useammin,kuin hävittää matot ym.Lattioidenpesu ja imurointin ei auta.Myrkytys on ainoa keino,joka auttaa.Tekstiileistä ötökät kyllä häviävät pesemällä ja jos mahdollista silitä ne myös.Jotain lohduttavaakin on.Luteet eivät pesiydy ruokatarvikkeisiin!

      • Lutikan uhri

        Kiitos vastanneille. Nyt ei ole enää vähän aikaan näkynyt näitä inhotuksia. Itselläni puremat turposi isoiksi ja muuttuivat jossain vaiheessa vesikelloiksi eli taisimpa olla allerginen heidän syljelleen :( Toivottavasti en koskaan enää näe yhtään lutikkaa. Vainoharhaseksi tässä on tullut kun kaikki pienet roskatkin jo säikäyttää..Yölläkin heräilen tarkastamaan lakanat. Grrrr!!

        Tosiaankin voimia kaikille jotka kamppailevat nätä otuksia vastaan.


    • 26

      kuka j***lauta ottaa toisten vanhan sängyn??

      yäk

      • 32

        Siinäpä sulle miettimistä. Varo ettet menetä yöuniasi.. :D


      • kaksjakolme
        32 kirjoitti:

        Siinäpä sulle miettimistä. Varo ettet menetä yöuniasi.. :D

        ei tarvitse menettää, ostan sänkyni suoraan tehtaalta, ilman ötököitä


    • lutikan tavannut

      Kannattaa myös muistaa ulkomailla katsoa erittäin tarkkaan sänky jo ennen huoneen lopullista hyväksymistä. Pitäisi siis etsiä niitä mustia pisteitä ja tarkistaa mahd seinällä olevan taulunkin taakse. Tarkistettiin pikaisesti sänkyä Lontoon reissulla, mutta niin vaan alkoi viikon kuluttua viivästetty reaktio iholla.

      • lutikan tavannut

        Lisäänpä vielä että on muuten käsittämättömän vähän juttua lutikoista esim täällä suomi24:ssä.


      • yyuiuiu
        lutikan tavannut kirjoitti:

        Lisäänpä vielä että on muuten käsittämättömän vähän juttua lutikoista esim täällä suomi24:ssä.

        Johtunee siitä että vaikka lutikka on yleistynyt suomessa niin se on silti erittäin harvinainen. Muistaakseni ilmoitukset lutikoista hyppäsi muutaman vuoden takaisesta viidestä vähän yli sataan tänä vuonna. Onhan se suuri loikkaus mutta silti todella pikkunen määrä.


    • luteet riesana

      taloyhtiössä olllut vuosia ludeongelma,josta ollaan oltu hiljaa...onko kiintestöyhtiö velvollinen ilmoittamaan,talon asukkaille kyseisestä ongelmasta.minkälaisia erilaisia kemikaaleja myrkyttäjät käyttävät.mitä mieltä olette,huonekalujen höyrypuhdistuksesta...

    • Tunkeilijat

      Meillä kävi yövieras jolla on kotona lutikoita, emme valitettavasti tienneet sitä etukäteen. Hän kertoi saunottaneensa vaatteensa ja itsensä ennen tuloa. Hiipii vain epäilys onko pirulaiset rantautuneet meidän asuntoon. Mikähän voisi olla todennäköisyys ja kuinka nopeasti huomataan epämiellyttävät petikaverit?

    • siitäs_sait

      Kysyitkö edes kaveriltasi miksi antoi sinulle luteisen sängyn, taitaa vihata sinua?!?

    • LutikkaHomo

      Välit poikki tommoseen kaveriin !!! Sulla on saastaisia ystäviä ja nyt olet sinäkin saastainen!!

    • Eimyrkkyjä

      Myrkkyjä ei kannata käyttää luteiden torjuntaan, sillä ovat yulleet jo niille immuuneiksi. Lämpökäsittely on parempi Huoneen tai asunnon lämpötila voidaan nostaa kahdeksi tunniksi 50 asteeseen ja ongelma on sillä selvä. On firmoja jotka tekevät tätä.

    • Lutikkalöytyi

      Löytyi ludetta muistuttava elukka ja jenkkisängyssä & patarissa mustia pisteitä. Tullut kaiketi yhdeltä satunnaiselta naisvieraalta. Yöseura voi näköjää tulla kalliiksi. Nyt pesen kaikki mitä makkarissa on. Villasukat ym. joita ei voi pestä kuumassa voi kai pistää pakastimeen. Baition D ja Biokill myrkkyjä löytyy K-Raudasta. Mistä liimapaperia? Jos ostaisi lämpöpuhaltimen ja nostaisi makkarin lämmön siihen 50 asteeseen. Höyrypesuri voisi myös auttaa. Vinkkejä voi antaa.

      • AGRE-PÄÄLLÄ

        Itse löysin pari paivää ennen joulua... Hyvä joululahja. Meilläpä seinän maalit voivat syttyä mikäli lämmitetään joten on pakko myrkyttää... Nyt pääsemme tammikuun 19 pvä takaisin koska tuholaistorjujat eivät ennen sitä saa pakastuskonttia tänne. Ilmeisesti jostain naapurustosta tullut koska ollut tosi vähän ja olivat isoja... Lekurissa juoksutin nuorimpaa poikaani ja sano vaa et nokkosrokko ja salvaa päälle. Onneksu en uskonut häntä ja tarkistin itse (uudestaan) kun ei laantunut ja löysin sen paskiaisen sieltä. Nyt sanottiin että ei saada käsittelemättömiä tavaroita viedä pois roskiin rapun kautta ja taloyhtiön roskiin ei saada laittaa mitään. Pitäisi hävittää tavaraa mut minnekkää ei saada viedä. Itse aamuvuorossa ja toinen jatku asti iltavuorossa.mpojat pitäisi hoitaa samalla kun asuntoa siivotaan ja sinne niitä en tuo lähellekkään. Ovat varmastikki levinneet jo muualle, isännöitsijä sitä mieltä ettei sieltä tarvii muualle mennä nukkumaan ja myrkyttäjä taas että ei missään nimessä saa sielä nukkua. Lähitapiola ei maksa mitään vaikka erittäin laaja vakuutus onkin (ifillä on tämä turva). Että tavarat pitäs hävittää mutta minnekkää en saa viedä... Ongelmajätteisiin mutta nämäkin ovat vielä kiinni. Isännöitsijä ei toistaiseksi sanonut mitään naapureille... ja jos minä teen sen niin laskukin tulee perässä hyvin herkästi. No jos tämä uusiutuu kesän jälkeen isännöitsijän välinpitämättömyyden takia niin menee sen naamataulu takuuvarmasti myös käsittelyyn... P.....E.


    • kuumahöyryauttaa

      Höyrypesuri hyvä lutikoita vastaan. Höytyrin sillä sängyn ja patjat. Pistin muovipurkit sängyn jalkojen alle. Toistaiseksi en ole nähnyt yhtään ludetta. Toitaiseksi nukun sohvalla. Ehkä kuitenkin pitäisi sänky hävittää ja ostaa uusi. Olisi kiva jos sillä pääsisi eroon. Yläkerrassa remontoitiin vanhan miehen asunto. Olisivatko sieltä tulleet? Lutikoita toistaiseksi nähty 3 kpl. Yksi on juomalasissa.Ei siitä pääse pois. En ole kyllä varma onko muovi yhtä liukasta - pitänee testata. En ole vielä kehdannut ilmoittaa isänöitsijälle. Kavereita en huoli kylään kunnes olen varma että olen päässyt eroon. Makkarissa ei juuri kalausteita ole. Kaapit pitää varmaan tyhjentää ja pestä. Liimapaperia laittaisin ovensuuhyn ja sängyn alle. En vain löytänyt mistään.

    • Inhoan_syöpäläisiä

      Ei taida pesut riittää, eikä marketin myrkyt. Kosmetiikkaa vaan ovat

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe