Jätetään kiinteistövälittäjät asunto-osakeyhtiökaupassa pois!

Heikkilä

Oikotie.fi on julkaissut palvelun jossa voi verrata asuntojen pyyntihintoja sekä toteutuneita kauppahintoja, kannattaa vähän verrata näitä hintoja ja verrata siihen mitä välittäjät ovat väittäneet asunnosta saavan...

Helpottaa TODELLA PALJON asunnon myyntiä itse, kun tietää oman asuntonsa todellisen arvon ja ei ole välittäjää vetämässä viittä tonnia välistä...

Näyttää muuten myös siltä, että tuolla oikotiellä on kauppakirjojen tarkistuskin asunnon myyjälle, mihin välittäjää itse asiassa enää tuon jälkeen tarvitaakaan?

Laskee hyvin asuntojen hintoja kun jätetään turhat välikädet pois välistä ja myydään asunnot suoraan yksityiseltä yksityiselle. Aamen.

http://asunnot.oikotie.fi ja tuo hintalaskuri on tuossa etusivulla vaihtuvassa sisällössä. Suosittelen!

9

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmapallorahat

      Aivan samaa mieltä kun nykyäänkin yleensä asunnot ostetaan/vuokrataan suoraan omistajalta.

      Turhaa ilmapallorahaa menee noihin taas..

      • Olet aivan oikeassa, nykyisin noin 85 % asunnoista myydään välittäjän kautta, joten suurin osa kuten aivan oikein totesit...


    • Tuo Palvelu ei kyllä auta ketään. Näyttää hintapyynnit mutta ei toteumia. Katsoin kuutta äskettäin myymääni kohdetta, eikä yhdessäkään näkynyt toteutunutta kauppahintaa...

    • Itsenäisesti_myyvä

      "
      Toteutuneet kauppahinnat päivitetään Ympäristöministeriön palvelusta kuukausittain. Hinnat listataan uutuusjärjestyksessä (uusin ensin). Listan vanhimmat toteutuneet kauppahinnat ovat keväältä 2010.

      Palvelun tarjoaja ei vastaa välittömästä tai välillisestä menetyksestä tai vahingosta, joka johtuu siitä, että palvelun tiedot eivät ole pitäneet paikkansa."

      Näyttää siis pienellä viiveellä selvästi nuo toteutuneet hinnat.

      Välittäjä_LKV, tuntuu siltä että sulla alkaa olla pupu pöksyssä kun et saa uutta pokaa narun päähän? Tai sitten mollaat itsemyyntikanavia vain sen takia, että välittäjiltä on tulossa kokonaan oma portaali, jossa voitte ilmoitella juuri niin paljon kuin itse haluatte ja säädellä näkyvyyttä katomallanne tavalla.

      Kannattaa kuitenkin aina yksityishenkilön muistaa, että KAIKKI kämpät menee markkinahintaan kaupaksi, yksikään kämppä ei lopulta jää käteen. Ja täten välittäjän edun mukaista ei ole saada kämppää myytyä parhaaseen mahdolliseen hintaan vaan saada aina vain uutta välitettävää.

      Tuolla Oikotiellä on myös ilmoitustakuu, eli kämppä vain itse myyntiin ja jos jostain syystä ei mene kaupaksi tai tuntuu epämukavalta, niin voi sen oman testaamisen jälkeen antaa välittäjälle myytäväksi ja saada koko ilmoitushinnan takaisin. Eli on TÄYSIN ÄLYTÖNTÄ valita as-oy-kauppaan välittäjä vetämään tuhansia euroja välistä.

      Tuo Heikkilän mainitsema kauppakirjojen tarkistus on myös todella hyvä palvelu, vähentää huomattavasti myös riskiä epämääräisistä kauppakirjoista ja tuo luotettavuutta ostajankin näkökulmasta.

    • "Välittäjä_LKV, tuntuu siltä että sulla alkaa olla pupu pöksyssä kun et saa uutta pokaa narun päähän? Tai sitten mollaat itsemyyntikanavia vain sen takia, että välittäjiltä on tulossa kokonaan oma portaali, jossa voitte ilmoitella juuri niin paljon kuin itse haluatte ja säädellä näkyvyyttä katomallanne tavalla."

      Älä turhaan huolehdi minusta, minulla ei ole pienintäkään huolta toimeksiantojen riittävyydestä, ja pystyn jopa valikoimaan ne jotka otan. Olet tosin oikeassa perusvälittäjän suhteen, mutta hekin pärjäävät tilanteessa kuin tilanteessa vanhalla konseptilla (painetaan palkkio alas ja hinnoitellaan ylihintaiseksi).

      Ja tuo hintalaskuri ei toimi, eli ei anna yhtään toteutunutta hintaa. Ja vaikka toimisi, niin tietolähde on liian suppea antaakseen oikean kuvan. Realia, Kiinteistömaailma ja OPKK vastaavat ehkä 25 prosentista tehdyistä asuntokaupoista, ja ainakin Realiaan kuuluva Huoneistokeskus jättää suuren osan tekemistään kaupoista syöttämättä (sekä julkiseen palveluun, että välittäjien omaan palveluun).

      Ja lisäksi unohdat sen pienen yksityiskohdan, että myyjäksi synnytään. 80 % suomalaisista ovat kykenemättömiä myymään edes vettä Saharassa, joten onnea asunnon itsemyyntiin. Lisäksi on äärettömän epämielyttävää myydä asuntoa jossa itse asuu, olen aikoinaan myynyt asunnon jossa asuin vuokralla, ja oli ainoa kerta urani aikana jossa oli valmis painamaan hintaa alas saadakseni nopean kaupan.

    • Itsenäisesti_myyva

      "Ja lisäksi unohdat sen pienen yksityiskohdan, että myyjäksi synnytään. 80 % suomalaisista ovat kykenemättömiä myymään edes vettä Saharassa, joten onnea asunnon itsemyyntiin. "

      Välittäjätkään eivät myy vaan välittävät ja etsivät uutta välitettävää, vanha totuus on, että jokainen asunto menee kaupaksi markkinahintaan, yksikään ei jää käteen.

      Tuosta hintalaskurista kun katsot vaikka Helsingistä 00120 alueelta, niin kyllä minulle ainakin tulee paljon erilaisia toteutuneitakin kauppoja.

      ps.
      toinen vanha totuus on, että kun on varaa valita, ei tarvitse roikkua asuntojen myyntipalstoilla ;)

    • ostajax

      Itse se kannattaa myydä. Miksi maksaisit välittäjälle kun voit hoitaa sen homman ihan itsekin. Ei se ole edes vaikeaa.
      Ja asunto kannattaa ostaakin suoraan myyjältä. Pääsee kysymään kaikesta heti eikä tarvitse kierrättää välikäsien kautta. Useimmiten välittäjät ovat vain este ja hidaste tavallisissa asuntokaupoissa.

      • ostajax2011

        Ne myy asuntonsa itse jotka kykenevät ! Kaikki eivät kykene tai halua. Välittäjä on asuntokaupoissa ihan MUST juttu. Näin se vain menee....


      • Kauppa ei käy

        Asuntoa ei saa ostettua ilman välittäjää ei ole myyjiä eikä mieluista ostokohdetta LÖYDY.Myynnin kanssa on aivan samanlailla ei saa myytyä lehteen yms ilmoituksen laitamalla.Palstalla kehuvat asunnon omatoimisia ostojaan ja myyntejään sellaiset kenellä niistä ei kokemusta ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe