Isäni joku muu kuin oletin.

*tiedoton

Miten saan tietoa sisarpuolistani, kun sain tietää vasta pari kuukautta sitten biologisen isäni olevan joku muu, kuin olen olettanut. Eli oletettu isäni on adoptioisäni. Olen 20 vuotias ja biologinen isäni kuoli ennen syntymääni. On tiedossa, että hänellä oli kaksi tai kolme lasta entisestä liitostaan. Mutta tässä on se, että tiedän vain hänen nimensä ja kuolinvuoden,riittääkö se esim. etsimään sisaruksiani? Kun minua ei ole todistettu hänen lapsekseen, vaan synnyin avioliittoon, sillä äitini oli naimisissa kun hän odotti toisen miehen lasta, joka oli kuollut ennen syntymääni. Ja hänestä on jäljellä vain yksi valokuva, joka on hukassa ja luultavasti ainut ihminen joka tietäisi biologisen isäni tiedoista jotain saattaa olla kuollut, eikä hänen numeroaan ole enään muistissa/ se on vaihtunut eikä tiedossa ole kuin etunimi. Ja tämä nainen oli yhdessä baarissa töissä, joka on luultavasti lopetettu (jos sain nyt oikein selvää äitini sanoista)
Että miten saisin tietää jossain päin maailmaa olevista sisaruspuolistani?

3

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittänyttä ei laite

      Tehdäänkös sitä televisio sarjaa vielä, jossa selvitettiin kadonneita sukulaisia?

      kadonneen jäljillä, vai mikä se oli.. Tais olla netissäkin niitä osia nähtävillä, jos niissä jotain apua, mistä lähtis liikkeelle.

    • paljon näyhnyt

      No höpö höpö. "Suku on pahin" ! Mieti vähän mitä sinä niillä sisarilla tai veljellä teet. Anna menneiden olla säilyttääksesi mielenrauhan.

    • New Searcher

      Kyllä minäkin ihmettelisin, miettisin, etsisin tietoa ja etsisin näitä sukulaisia. Itselläni on sitä paitsi serkku, joka on ns. liittynyt sukuumme vasta parikymppisenä. Hänen tarina oli samantyyppinen kuin sinulla ja oma sukulaiseni oli siis hänen biologinen isänsä.

      Ensinnäkin; onko juridinen isäsi adoptoinut sinut vai onko hänestä vain äitisi aviomiehenä automaattisesti tullut isäsi? Jos et tiedä tähän vastausta, voi käydä tiedustelemassa asiaa jostain Maistraatin toimipisteestä Suomessa, jos olet 18-vuotias. En tiedä, voivatko alle 18-vuotiaat saada näitä tietoja, kysyä tietenkin aina saa.

      Maistraatista voit tietenkin tiedustella myös sitä, näkyykö tiedoistasi mitään merkkiä tästä biologisesta isästäsi. Ja maistraatista kysyisin myös tuota asiaa, että voitko saada biol.isäsi nimen ja kuolinvuoden avulla mitään lisätietoja hänestä. Maistraatin lisäksi kannattanee käydä ev.lut. seurakunnan virastossa, jos on todennäköistä, että ko. henkilö on ev.lut. seurakuntaan kuulunut.

      Sinun sijassasi minä yrittäisin varmaan vielä tarkistaa asian todenperäisyyttä: Onko aivan varmaa, ettei juridinen isäsi ole biol. isäsi. Jos sinä ja tämä juridinen isä suostutte, niin voitte myös teettää DNA-testin asiasta. Suomen kansalaisina teidän pitäisi saada tämä testi esim. terveyskeskusten kautta. Testin voi teettää myös yksityisillä lääkäriasemilla tai tehdä itse netissä myytävien tuotteiden avulla.

      Lisäksi yrittäisin edelleen saada lisää tietoja asiasta äidiltäsi. Ja googlaisin johtolankoja. Mahtaako kuolleen biol.isäsi sukunimi olla harvinainen vai yleinen? Löytyykö Suomesta samalla sukunimellä olevia ihmisiä? Millä paikkakunnalla ko. mies on syntymäsi aikaan asunut? Entä myöhemmin? Mikä hänen ammattinsa oli? Tiedätkö hänen vanhemmista lapsistaan mitään?

      Jos lähdet tarkempiin tutkimuksiin, kannattaa sinun varautua myös monenlaisiin tunnereaktioihin. Entä jos et löydäkään ketään tai mitään? Entä jos löydät mukavia ihmisiä, jotka haluavat alkaa pitää yhteyttä kanssasi? Entä jos löydät ihmisiä, jotka eivät halua olla yhteydessä kanssasi? Jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe