Tangomarkkinat kulkee kohti tuhon tietä....

V

kyllä alkaa olla tangomarkkinoiden systeemit tulleet tiensä päähän....aloitetaan nyt vaikka tarjolla olevasta musiikista. ihmiset kaiketi haluavat kuulla tangoa, ei näitä samoja poppihoppeja mitä tulee joka tuutista. finaalien kapellimestari heti vaihtoon, kyseisen herran toistuvat sävelmanööverit karseeta, siis joka väliin argentiinalaista ja agenttisoundia klumeluuria...pois tuollaset tangon pilaajat! tuomariston voisi vaihtaa, ihmettelen millä helkkarin eväillä tuosta kömpelön typerillä könkkörunoilija rallattajasta on tehty tuomari?! tiedätte ketä tarkoitan ja kenenkä maineella se ratsastaa....ja muut tuomarit kanssa huh huh...
Sitten kisailijat.....samoja naamoja, keskenkertaisilla äänillä varustettuna vuodesta toiseen. esimerkiksi, ahopelto, ihan hyvä äänihän miehellä on, laulaa niin puhtaasti ja pehmeän korkealta kuin kuoropoika....Mutta ei kuin tangolaulaja! ja naislualajat voisivat ottaa vähän tunteja, varsinkin sen s-kirjaimen kanssa, naisissa paras kyllä voitti, mutta se ei kerro vielä paljoa. Ainoa tangotaituri ja kuninkaallisen titelin ansaitsema artisti oli veeti kallio! itse en edes pidä kyseisen herran laulusta, mutta osaahan mies tulkita erittäin intensiivisesti.
Mihin tämä tulee johtamaan...? veikkaampa että pian jossakinpäin aloitetaan festivaalit teemalla realtango festivaalit, pelkkää kunnon perinteistä tangoa. takaisin juurille, pitäkööt himos ja sun muut vihreät niityt iskelmäpoppihopit musiikkinsa, mutta tangolle pitäisi saada omat juhlansa.

15

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vauzi!?

      Veeti Kalliolla ei ole mitään tekemistä tangon kanssa. Mummojen pöksyjä kostuttelemaan hänet oli Seinäjoelle tilattu - ja näköjään hommassa onnistui!

      • V

        "ei mitään tekemistä tangon kanssa..."? Jaa, mitä ny voitti uuden tangolaulu kilpailun.....veeti on pitkän linjan musiikintaitaja, musiikkityylistä toiseen. veeti kallio veti biisinsä niinkuin tangoa pitää vetää, ei niinkuin nämä kuoropojat korkeella ja pehmeesti vaan kovaa ja raa`asti. ehkä kyseinen artisti ny ei kummonenkaan laulajana ole mutta tulkita osaa, paremmin osasi kuin tangokilpailijakanditaatit.


    • Vauzi?

      Suosittelen kylmää suihkua! Ei kai se ihana idolisi sentään tangolaulukilpailua voittanut? Taisi voittaa pelkän tangosävellyskilpailun, johon hänet oli nimenomaan kutsuttu - ja voittajaksi jo etukäteen valittu.

    • HipiHiljaaYössä

      Niin, eipä ole eka kerta kun vähän haiskahtaa.

      Niin, eipä ole eka kerta kun tuomaristossa istuu kummallisuus. SIG (mies, joka ei osannut mitään istui juryssa monetmonet vuodet). Kai hän oli sit paras raisiolainen tehtävään.

      Niin, eipä ole eka kerta kun eri genrestä tunnettu persoona voittaa sävellyskilpailun. Oli teos sitten tangoa tai jo jotain todella tuttua.

      Niin, eipä ole eka Kulmala joka näitä kisoja vääntää...

    • Voih...:(:(

      Aivan samaa mieltä että kyllä pitäisi väki laittaa täydellisesti vaihtoon niin tuomaristosta kuin estradilta. Nythän nämä kisat ovat lähinnä Ile Vainion ja Mika Toivasen show ja edustavat hirveän huonoa makua. Yritetty muuntaa joksikin tango-Idolsiksi...ei toimi, sillä tangon olemus on huomattavasti syvempi. Kaipaan siihen Arja Sipolan tai Eino Grönin kaltaisia tulkitsijoita. Aidointa tulkintaa kuuli tänä vuonna Heidi Pakarisen ja Heikki Koskelon tulkinnoista, valitettavasti eivät vain olleet tarpeeksi lähinnä misseistä, toimittajista ja riimittelijöistä koostuvan tuomariston mieleen.

      Ainoa hyvä mitä tangomarkkinat ovat enää viime vuosina tuottaneet olisi ollut Amadeus, mutta hänenkään lahjojaan ei osattu hyödyntää vaan ne tuhlattiin keskinkertaiseen pakolliseen tangokuningas-levyyn, jonka nimi olisi voinut olla paremminkin "MIKA TOIVANEN - ILE VAINIO - solistinaan Amadeus Lundberg"

      • maltti olisi valttia

        Amadeus oli aivan liian nuori tangokuninkaaksi. Hänen olisi ehdottomasti pitänyt odottaa vielä ainakin 5 vuotta. Ääni saa vahvuutta ja syvyyttä iän mukana. Kuka nyt haluaisi tangota oman kakaransa kanssa, kysynpähän vain??? Lustila, joka sentään ihan oikeasti ja aikuisen ihmisen tavoin tulkitsi tangomusiikkia ohitettiin. Suomalainen tango ei koskaan tule voittamaan alle kolmikymppisten sydäntä, ei edes valitsemalla Amadeus. Tangoväki on kyllä ihan oikeasti vähän vanhempaa porukkaa.


    • Main

      Veeti veti tosi hyvin! Paljon paremmin kuin yksikään kisaaja.

    • etelän tangoaja

      Laitanpahan tällekin sivustolle tiedoksenne viestin jonka lähetin seinäjokisille.
      Hyvät seinäjokiset! Ellette nyt kohta laita näitä tangomarkkinoiden järjestäjiä ruotuun saatte nähdä, että koko homma kaatuu. Eipähän ole nähty näin surkeaa kilpailua konsanaan. Tangosta ei koko kilpailussa ollut kyse lainkaan. Kilpailijat laitettiin laulamaan aivan älyttömiä kappaleita joilla ei tangon tahdin kanssa ollut mitään tekemistä. Ja - orkesterin sovituksetkin ihan oikeiden tangojen kohdalla olivat aivan KUMMALLISIA, laahaavia - ei lainkaan tangon tanssijoille sopivia. PALATKAA HETI PAIKALLA alkuruutuun. Oikea tango ja tangon tahti kunniaan. Älyttömät taiteelliset sovitukset pois.
      Ellei näin tapahdu, häviää koko tangon taika Suomesta.
      MINÄ EN TULE KATSOMAAN YHTÄKÄÄN TÄLLAISTA KILPAILUA JATKOSSA!

      • Vihainen tanssija

        Hyvä juttu, itse lähetin saman sisältöisen viestin Seinäjoelle.Kyllä nyt kansa on todellakin kyllästynyt pelleilyyn ja nousee kapinaan.Muutos on tapahduttava tai tangomarkkinat saa kuopata,


    • Nykysysteemi POIS

      Vaan mitä voisimme tehdä asian hyvätksi. Keneen tulee otta yhteys ja kuinka monen ihmisen tulee tehdä se? Hommahan vain on niin, että muutosta ei tule, ellei tarpeeksi moni tee asian eteen jotakin. Turha näkättää ellei osaa tehdä vastaiskua....

    • -demari-

      Rappio alkoi 90-luvun loppupuolella.
      Oma tangokuningatarsuosikkini on ikuisesti lahjakas ja kaunisääninen Merja Raski. Harmi että vetäytynyt pois.

    • hiljaa yösssä

      Totta nykyinen käytäntö tangomarkkinoilla on aivan toista mitä sillä alkuperäisesti haettiin tangokuningasta ja tangokuningatarta, ja nimenomaan tulkitsemaan tangoa joka ei ole nyky iskelmästä väännetty väkisin tangoksi.
      Sama pätee myös tässä nyt pari kertaa olleessa Tangoseniorikisassa, siellä ei ole tarkoituskaan hakea uusia seniorikykyjä vaan pieni piiri pyörii systeemissä.
      Suosittelen Tangomarkkinoiden toimistoa harkitsemaan uusien vetäjien ottamista mukaan, tarkistaa uudestaa säännöt miksi yleensä tangomarkkinat on perustettu. Sillä Suomi on tangokansaa, he eivät pidä nykyisestä systeemistä, muuten käy niin että koko tangomarkkinnat menettää kuulijoita lisää.

    • tankokeisari

      Useat viime vuosien tangokuninkaalliset ovat (ansaitusti) jääneet unholaan pian kilpailujen jälkeen. Tämänvuotinen voittaja, tangokuningatar Heidi Pakarinen on hyvän näköinen, mutta laulutaito hakusessa, laulaa rivi kerrallaan vailla koko kappaleen pituista jännitettä. No, voi silti päästä yleisön suosioon jos vain jaksaa keikkailla.

    • Liitovarjoko?

      Milloin Heidi Pakarinen on voittanut tangokisat????Kysyn vaan,ett tainnut koko kisaa kstsoa,voittaja oli kyllä toinen nainen.Mutta ei mikään huippuhyvä hänkään.

    • jk

      vai niin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7751
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3774
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe