Pärjääkö Balilla?

jännittäjä3

Haaveena on ollut päästä Balille, olen kuitenkin tutkinut ja huomannut ettei sinne valmismatkoja taida mikään yhtiö järjestää? (miksiköhän?)

Nyt siis pohdin, että pärjääkö Balilla? Löytääkö helposti nämä paljon puhutut retkikohteet ja elefanttisafarit ilman tätä suomalaista apua, jolta kysyä? Ei kuitenkaan huvittaisi lähteä vain hotellille makaamaan, ilmeisesti Balilla kuitenkin nähtävää ja kauneutta on!

Mitä kohdetta Balilla suosittelsitte? Lentokentältä hotellille pääsee ilmeisesti melko halvasti taksilla?

Näin onneton sitä on, kun on tottunut että aina on se joku numero mihin soittaa ja kitistä apua jos tulee tilanne että tarvitsee! (ei kyllä ole tullut, mutta toki se tälläiselle jänskättäjälle tuo turvaa!)

Kertokaa myös yleisesti Balista, suositelkaa hotelleja ja vinkatkaa mitä kautta saisi hyvin varattua reissua jos uskaltautuu! :)

4

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jännittäjä3

      heko heko.

    • TR

      Oletko koskaan ollut missään ns. omatoimimatkalla? Ei siellä Balilla sen kummempaa ole kuin muuallakaan kun matkustelee omin päin. Paikallisia pieniä matkatoimistoja on joka nurkalla, niistä voi ostaa retkiä. Taksillakin pääsee mihin vaan.

      Mutta jos lähetään siitä ettet nähtävästi edes tiedä mistä tuommoista matkaa alkaisi etsimään niin ehkä sun kannattaa marssia lähimpään matkatoimistoon ja pyytää että ne järjestää. Tulee maksamaan mansikoita, mutta asiat varmasti hoituu.

      Jos taas haluat säästää ja järjestää kaiken itse niin:
      - osta lennot Helsingistä johonkin päin aasiaa (esim. Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur)
      - osta jatkolento Balille Denpasariin esim. Air Asialta
      - varaa hotelli jotain hotellibuukkaus-sivustoa käyttäen, esim. hotels.com tai booking.com tai asiarooms.com
      - perehdy matkakohteeseen ja etsi paikkoja joissa haluat käydä internetin avulla. Google!!!!!

    • :)

      Ensin sanon, että Balilla pärjää varmasti! olimme ystäväni kanssa Balilla Aasian kiertomatkamme viimeisenä etappina nyt keväänä, molemmat tuolloin 19-vuotiaita.

      Lennot tosiaan saa halvimmalla, kutenTR edellä sanoi, itse varaamalla ja lentämällä jonkin Aasian suuren solmukohdan kautta! Itse maksoimme Bali-Bankok -lennosta noin 70€ per lärvi, lensimme Air Asialla. Ja miksipä et haluaisi tutustua Balin lisäksi myös johonkin Kaakkois-Aasian suurkaupungeista? Singaporesssa pääsee liikennöimään metrolla lentokentän ja keskustan lähes jokaisen kolkan väliä, eli mahdollista yön yli -vaihtoa ei tarvitse täällä jännittää. Ja Finnairhan lentää nykyään myös Singaporeen suoraan. Eivät varmasti KL tai BKK myöskään huonoja vaihtoehtoja ole!

      Hotellin etukäteisvaraamisen kanssa olisin hieman kahden vaiheilla. Ensimmäiseksi yöksi voi olla mukava olla majoitus valmiina, jotta kentällä voi vaan istua taksiin ja kertoa hotellin nimen. Miksi en välttämättä lähtisi hotellia koko lomaksi etukäteen varaamaan, on tosiasia, että monet hyvätasoisetkin hotellit antavat internet-sivuillaan itsestään kiillotetun kuvan. Itse Aasiassa matkatessani haluan aina nähdä huoneen ensin ja maksan sen vain ensin yhdeksi yöksi, koska silloin tulen näkemään ja kuulemaan hotellin todellisen luonteen(kadulta kuuluva melu, henkilökunta, kanssa-asukit jne.) Tietenkin todelliset luxus-hotellit tekevät tähän poikkeuksen, mutta niistä minulla itsellä ei Aasian suunnalta ole kokemusta.

      Balilla on kattava julkisen liikenteen verkosto, pikkubusseilla pääsee lähes mihi tahansa saarella, eikä matkat maksa kuin noin 10-20€ suuntaansa matkan pituudesta riippuen. Julkisilla liikkkuessa on kuitenkin hyvä huomata, että bussiasemalle kannattaa suunnata aamulla, noin klo 9-10 aikaan ja on hyvä varautua odottamaan, että bussi täyttyy, ennen kuin kuljettaja suostuu lähtemään liikkeelle. Pikkubussit tosiaan muistuttavat pientä pakettiautoa, jossa on takana kaksi penkkiä, joten auton täyttyminen ei vie kauaa aikaa.. Toki vilkkaimmin liikkennöidyillä reiteillä autot saattavat olla isompia ja aikataulutkin säännöllisempiä.

      Itse vietimme suurimman osan ajasta Kuta beachilla. Kuta on turistikeskus, mutta kutenkin suhteellisen pieni ja hyvällä tavalla nuhjuinen, meinaan, että suuret hotelliketjut eivät ole valloittaneet koko ranta-alaa ja paikallisia näkyy muuallakin kuin hotellien ja ravintoloiden tiskien takana. Kutassa riittää tekemistä, jos tykkää surffata, oleilla rannalla tai uima-altaalla, shoppailla ja syödä ja juoda hyvin.

      Kutan kaksi pientä katua Poppies I ja II(etenkin I) ovat täynnä pieniä matkatoimistoja, joiden iloiset työntekijät järjestävät niin bussikyytejä saaren toiselle laidalle, snorklaus- yms.retkiä ja hotellimajoitussuosituksetkin heiltä löytyvät. Joten jos se vain ei ole itsestä kiinni, niin pääset näkemään juuri haluamasi paikat matkatoimisojen kautta, jos julkinen liikenne epäilyttää.

      Omatoimimatkailussa on tietenkin tärkeää tutustua kohteeseen hyvin ennen matkaa, jotta hieman tietää, mitä on odotettavissa. Jos englanti sujuu, niin Lonely Planetin Bali&Lombok -opas voisi olla ostamisen arvoinen, myös LPn nettisivut kannattaa tsekata ennen matkaa.

      Balille matkatessa on hyvä muistaa, että siellä on sadekausi marraskuulta huhtikuulle, mutta tämä ilmenee yleisimmin vain iltaisin sateina, eli päivät ovat aurinkoisia ja lämmin on vuorokauden ympäri. Maaliskuussa sadekauden aikana, Balilla satoi 14 päivän aikana pari kertaa päivällä nopeana kuurona ja muuten vain iltaisin, jos edes silloin..

      Denpasarin lentokenttä on aivan Kutan vieressä, rannalta voi kirkkaalla nähdä lentokoneiden nousevan ilmaan, eikä taksimatka kengtältä Kutaan maksa kuin noin 50 000rph eli noin hieman yli 4€. Balilla kannattaa taksien kanssa olla tarkkana, suosittelen käyttämään vain virallisia takseja, jotka ovat varustettu logoilla, hinnastotaulukolla ja mittarilla. Myös viralliset taksikuskit yrittävät välillä huiputtaa hölmöä turistia, milloin kuulemma mikäkin tie oli suljettu ja mittari rikki. Yleensä yhteisymmärrykseen päästiin niin hinnasta kuin reitistäkin, kun lähti kävelemään poispäin ko. kuljettajasta.(tämä toimi myös erittäin hyvin kaupoissa tinkimisessä)

      Jos etsit rauhallisuutta ja haluat karttaa ihmismassoja, suosittelen joitakin Pohjois-Balin pienistä rantakohteista, mutta jos haluat ihmisiä ja elämää, valitse Kuta. Omatoimimatkailussa tosin on se hyvä puoli, että voi helpostikin yöpyä useammissa kohteissa, eli voit saada osan lomasta hulinaa ja vilinää ja lopun aikaa oman riippukeinun palmujen välistä hiljaiselta rannalta.

      Anteeksi hyppivä teksti ja ei muuta kuin suunnaksi Bali! Sinne olen itsekin lähdössäctällä kertaa yksin marraskuun paikkeilla...

    • negarian

      Täällä on jo annettu hyviä neuvoja. Itse ostin lennot Tukholmasta (ARN-DPS) viime keväänä. Lennot Balille oli sieltä halvempia vaikka lensin ensin Helsingistä Tukholmaan.

      Balin-matka voi olla yhtä aikaa sekä unohtumattoman hieno että edullinen. Kulttuurikylä Ubud voi tarjota kokonaisen huvilan alle 15 euroa per yö, tai kotimajoituksen 10 eurolla. Kulttuuri on koko ajan läsnä ainutlaatuisella tavalla.

      Vaikka liikenne on vilkasta, oman moottoripyörän voi vuokrata viikoksi 25 eurolla, ja yhdellä eurolla saa lähes kolme litraa bensaa! Nämä hinnat ovat vuodelta 2010, ei mistään 1990-luvulta! Huomioi kuitenkin, että liikenne Balilla on ihan päätöntä. Balille kannattaa aina ottaa kunnon matkavakuutus. Usko huviksesi!

      Balin matka voi olla melkein mitä vaan. Hiekkarantoja on monenlaisia, surffaus on maailmanluokkaa. Yhtä hyvin voi keskittyä sisämaan kulttuurikeskuksiin, tai pyrkiä ylös vuorille. Aktiivilomailuun on runsaasti vaihtoehtoja.

      Älä jää Kutan ja Legianin turistirysiin vaan lähde kiertämään saarta. Pienissä kylissä voit löytää aidon Balin. Ihmiset ovat ystävällisiä. Normaali tarkkaavaisuus on aina silti muistettava.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe