Tavaran tuomisesta Suomeen

epätoivoinennn

Olisi tarkoitus lähteä ensi vuonna nykiin ja tiedän, että tulen shoppaamaan siellä tosi paljon, säästetty on paljon sitä varten, mutta nyt tuli vastaan pieni pulma, tai no ei ihan pienikään. Ennen en ole Euroopan ulkopuolella matkustanut, enkä tilannutkaan mitään, joten tullit tulivat täysin yllätyksenä. Saisin siis vain tuhlata vähän päälle 400 euroa? Se ei kyllä tule kuuloonkaan. Eli siis en ole menossa mitään erityistä ostamaan, vaatteita, koruja, meikkejä yms. Ihan peruskamaa, ei merkkituotteita, mutta kuitenkin luulen että kaksi matkalaukkua tulee otettua. Mitään erikoista esim. läppäriä tai muuta elektroniikka en suunnitellut ostavani, joten sinäänsä tullivirkailijoilla ei ole mitään syytä ottaa tarkastukseen jos punaiselle linjalle menisin, mutta olen kuullut että näitä "pistokokeita" tehdään silloin tällöin ja luulen että en pystyisi selittelemään monia kynsilakkapulloja yms. matkalaukussani. Toisaalta voisi käydä hyväkin tuuri, eikä mitään tapahtuisi, mutta silti se riski on olemassa.
Toisena vaihtoehtona ajattelin lähettää osan tavaroista postin kautta suomeen, mutta sekin maksaa aika kohtuuttomasti ja eikös siitäkin saata tulla tullimaksut? Joten mitä mieltä olette pitäisikö ottaa riski? Kuinka todennäköisiä nämä satunnaiset tarkastukset ovat? Ja kuinka paljon tavaraa saa lähettää Amerikasta Suomeen ilman tullimaksuja?
Kaikki vinkit ja ohjeet ovat enemmän kuin tervetulleita:)

17

3168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+4

      Postilla ei ainakaan kannata mitään lähettää, koska postipakettilla tulli- ja alvi-raja on vain 60 euroa, joka pitää sisällään myös postikulut. Postipaketin sisällöstä pitää olla myös myyjän kuitti, muutuin virkailijat arvioivat hinnan, joka on yläkanttiin.

    • matkailija-x

      Miltei kaikki lentoyhtiot veloittavat nykyisin toisesta laukusta maksun.

      Tullin pistotarkastuksessa joudut jonkin verran selittamaan, jos tavaraa on silmamaaraisesti yli sallitun rajan. Kiinni jaadessa ylimaaraisista joutuu maksamaan tullin, alvin ja jonkun sakonkin.

    • 2

      Eiko Suomesta saa kynsilakkaa?

    • mitäkö tehdä?

      Poistat luonnollisesti hintalaput tuotteista ennenkuin laitat ne matkalaukkuun. Olen käynyt Yhdysvalloissa noin 20 kertaa. USA-matkoillani ostan säännöllisesti noin 1000 eurolla vaatteita, koska ne ovat halpoja. Kertaakaan minua ei ole pysäytetty Suomen tullissa, mutta poista varuiksi hintalaput ja heitä kuitit roskiin, koska se on mahdollista. Tullimiehelle sanot, että vaatteet olivat mukanasi jo lähtiessä. Muutaman todella selvästi käyttämättömän vaatekappaleen voit näyttää ja sanoa ostaneesi halvalla. Muista lentää Yhdysvaltoihin mahdollisimman vähillä tavaroilla (=lähes tyhjät matkalaukut), jotta on riittävästi tilaa ostoksille. Helposti käy niin, ettei kaikki ostokset mahdu laukkuihin. Se on mielestäni suurin riski Amerikan shoppailussa.

      • xyz123

        Älä puhu paskaa! Ei kukaan normaali ihminen tuhlaa vaatteisiin 1000 euroa yhden matkan aikana. Ja puhut euroista vaikka dollareita NY:ssä tietääkseni käytetään. 400 euroa riittää hyvin, jos vain vaatteita meinaat ostaa, eikä esim. läppäriä tai muuta elektroniikkaa kannata ostaa, koska näppikset on erillaiset ja joudut käyttämään adapteria kun lataat.


      • mitäkö tehdä?
        xyz123 kirjoitti:

        Älä puhu paskaa! Ei kukaan normaali ihminen tuhlaa vaatteisiin 1000 euroa yhden matkan aikana. Ja puhut euroista vaikka dollareita NY:ssä tietääkseni käytetään. 400 euroa riittää hyvin, jos vain vaatteita meinaat ostaa, eikä esim. läppäriä tai muuta elektroniikkaa kannata ostaa, koska näppikset on erillaiset ja joudut käyttämään adapteria kun lataat.

        Sinähän sen tiedät kuinka paljon minä käytän rahaa vaatteisiin. Tuollainen 1000 euroa hujahtaa nopeasti ja kun maksaa suomalaisella luottokortilla, niin lopulta lasku tulee kuitenkin euroissa, vai mitä? En muista milloin olen viimeksi Yhdysvalloissa päässyt halvemmalla. Kun kiertää tavaratalot ja käy Premium Outletilla, niin siinä se olikin. Burberryn takkia, Coachin laukkua, Guccin lompakkoa, Armanin farkkua, Fendin kenkää, Lacosten paitaa, Niken urheiluvarustetta, Valentinon huiveja, ym. ei tuhanteen euroon paljon mahdu. Nämä ja vastaavat ovat ihan normaalikamaa mitä ostan omaan käyttöön tai tuliaisiksi perheelle ja vanhemmille. Halvempiakin merkkejä tulee ostettua ja siksi matkalaukku täyttyy nopeasti. Työkaverini ovat samanlaisia ja työmatkoilla olen nähnyt heidän ostavan paljon enemmälläkin rahalla.


      • ニコニコ
        xyz123 kirjoitti:

        Älä puhu paskaa! Ei kukaan normaali ihminen tuhlaa vaatteisiin 1000 euroa yhden matkan aikana. Ja puhut euroista vaikka dollareita NY:ssä tietääkseni käytetään. 400 euroa riittää hyvin, jos vain vaatteita meinaat ostaa, eikä esim. läppäriä tai muuta elektroniikkaa kannata ostaa, koska näppikset on erillaiset ja joudut käyttämään adapteria kun lataat.

        Näppisten erilaisuus nyt ei meinaa mitään. Minullakin on brittinäppiksellä varustettu kone, on EU-alueen sisältä hankittu eikä ole skandeja. Näppäinkarttaa vaihtamalla ääkköset toimii aivan kuten suomalaisellakin näppiksellä, kunhan vain osaa painaa oikeasta paikasta (nykään varmaan jokainen hallitsee sen verran kymmensormijärjestelmää, että se ei ole isompi ongelma).

        Pistokeadapteri on ainoa minkä tarvitsee (tai ostaa uusi virtajohto siihen muuntajan perään), muuten kameroiden ja läppäreiden (ym. pienelektroniikan) virtalähteet osaa kyllä sekä USA:ssa, että Euroopassa käytettävät jännitteet.


      • Marakissa

        Hintalappujen poistolla kuittien roskiin Heittämisellä ei ole mitään merkitystä, jos tullimies haluaa ruveta hankalaksi, koska todistusvastuu on sinulla eikä tullilla. Jos et pysty luotettavasti tuotteiden hintaa näyttämään toteen, niin sitten ne alvit ja tullit lasketaan siitä hinnasta, minkä sama tai vastaava tuote maksaa Suomessa. Jos et maksa, tulli pitää kamasi kunnes olet maksut suorittanut tai todisteet toimittanut. Ei ne tullimiehet/naiset mitään urpoja ole, vaan kyllä ne osaa aika hyvin nähdä milloin joku yrittää huiputtaa. Ovat kuitenkin hommaan koulutettuja ja työnsä puittessa varmasti nähneet jos jonkinlaista vilpin yrittäjää. Saahan sitä tietysti kepulikonsteja harrastaa, jos haluaa elämäänsä lisää jännitystä.


    • a r2122

      Kun ostat parit farkut, muutaman paidan, pari takkia, kengät ja tuliaisia menee helposti 1000e (1400$) rikki. Ja tämä olisi miehelle normaali setti, nainen saa menemään helposti paljon enemmän rahaa ko. kaupungissa.

    • loveNy

      No kyllä täällä vaan yksi normaali ihminen osti viikon reissulla 2000 eurolla pelkkiä vaatteita, laukkuja, kenkiä ja kosmetiikkaa. :D
      Kyllä New Yorkissa on mahdollista kuluttaa niin paljon rahaa, kuin mahdollista, raja tulee vastaan vain siinä, että kuinka paljon mahtuu matkalaukkuun.

      • rajansakaikella

        No, kyllähän se raja tulee vastaa jo tuossa 430 eur. minkä arvosta tavaraa saa verotta maahan tuoda.
        Sinäkin varmaankin verot maksoit tuosta ylimenevältä osalta, vai irroiriko hintalaput tuotteista, niin kuin täälläkin ovelimmat suosittelee, koska tullimiehethän on tyhmiä eivätkä huomaa mitään ja eivät voi väittää tavaroita uusiksi.


    • tullaus...

      Kyl nyt jotain todellakin harmittaa ku jotku tuo halpoja tuliaisia ulkomailta (EU:n ulkopuolelta)!
      Jos tulliriskin haluaa minimoida, kannattaa ottaa vaihdollinen lento USA:han. Tällöin Hesaan saavuttaessa tullaan Schengen aulaan, jossa on kyllä tullauspiste mutta en muista koska se viimeks olisi ollut miehitetty. Mitä tohon vaatteiden kuitit roskiin juttuun tulee niin kylhän se on tosiasia et tullia kiinostaa enemmänkin huumeet, lääkket ja alkoholin salakuljetus. Varmasti se ei ala selvittelemään mikä vaate on juuri ostettu ja mikä edelliseltä reissulta hankittu. Tietysti jos laukku on samanlaisia/samaa vaatetta täynnä niin sit on tietysti asia erikseen. Ja mitä elektroniikkaan tulee niin lähes jokaisella turistilla on kamera ja/tai videokamera, mp3 soitin, ehkäpä myös läppäri. Vanhasta kamerasta voi siirtää muistikortin juuri ostettuun, joten se näyttää käytetyltä. Mp3 soittimeen saa hetkessä siirrettyä sadoittain biisejä. Läppäristä voi jäädä helpommin kiinni koska siin ei välttämättä ole ääkkösiä. Eli, uusi kamera ja mp3 soitin taskuun. Vanhat laukussa. Ei se tulli mitään ruumiintarkastusta tee jos sille ei mitään syytä ole.

      • tulliman

        Ei tee ei, mutta esimerkiksi noissa kameroissa kun on laturit, niin pistokkeet on erinlaiset kuin suomessa joten selitteleen joudut ja mahdollisesti näyttämään toteen että kameraa et tältä reisulta ostanut.
        Myös tuo on aika huvittava luulo ihmisillä, kun luullaan että Tulli alkaisi selvittelemään mistä tavarat on ostettu ja milloin, kun se on yksistään matkustajan tehtävä selvittää se Tullille jos tullitarkastaja niin haluaa.
        Tuo on kyllä totta että jos välttelee noita suoria lentoja USA:ta, niin tullin voi ohittaa helposti.


      • Hilipatihailaa

        Ennemminkin kannatta suunnitella lennot niin, että paluulento ei saavu suoraan Suomeen vaan jonnekin muualle EU-alueella, missä ei välttämättä olla niin pikkutarkkoja ja/tai jossa verotus on Suomea kevyempi/tuomisten raja korkeampi. Verothan maksetaan siellä, missä ensimmäistä kertaa EU-alueelle tullaan. Sitten kun olet EU:n sisällä niin ketään ei enää kiinnosta mistä arvosta laukuissasi on kamaa, kun otat jatkolennon Suomeen.


    • tullaus...

      Itse näitä asioita monesti joutu pähkäilemään enemmänkin ku tulliraja oli vaan se 175 euroa. Nyt se on siel jossain 400-500 euron välissä ei sitä enään niin tuu mietittyä. Harvemmin sellanen elektroniikkaostos maksaa yli tuon, josta oikeesti vois jäädä kiinni. Aikoinaan teimme niin kun oli useampi kaveri matkassa ja kameraa ja mp3 soitinta tuli mukana USA:sta, et laitettiin johtoja ja soittimia ristiin kavereiden laukkuihin. Ja sit mentiin eri aikaa tullista läpi. Päätettiin et jos joku tulliin jää niin sitä ei odoteta. Tiedän kyl et tulli saa matkustajalistoista selville ketkä on samalla varauksella lentäny, mut myöhästä se enään sillon on ku muut on jo tullin ohi ja kotona. No koskaan kukaan ei tulliin joutunu vaikka reissuja on takana kymmenittäin, eikä pelkästään USA:an.
      Sitä oon monesti miettiny et kun todistusvelvollisuus on tosiaan matkustajalla, et jos tulli alkaa todellakin vänkäämään jotain tavaraa juuri ostetun ja se oikeesti on jo vaik 2 kuukautta vanha. Kuitit on kotona, milläs todistat asian. Takavarikoiko tulli tavaran siihen asti et näytät kuitit. Entäs jos ja kun oot oikeassa, kuka korvaa sulle aiheutuneet turhat matka- ja muut kulut kotiin, tulliin, kotiin. En usko sen näin menevän, vaan aivan selvissä tapauksissa, kuten et uusi Ipad 2 on laatikossa käyttämättömänä, se tullataan. Mut jos se iPad on vähänkin käytetyn näkönen ja kuitteja, laatikoita ja ohjekirjoja ei löydy, asian annetaan olla.

      • 234+234

        Arvokkaista mukaan otettavaista tavaroista voi tehdä tullille ennakkoon ilmoituksen, josta näkevät, että ovat olleet jo mennessä mukana. Esim. läppäreistä, kameroista, objektiiviesta jne. kannattaa laittaa ilmoitukseen sarjanumerot, jolloin niiden yksilöinti on helppoa.

        Hyvä kysymys sinänsä, todistusvelvollisuus kun on matkustajalla, niin jos et maksa veroja ja tulleja niin tavara käsittääkseni jää tullin hoteisiin siihen saakka, kunnes ne on maksettu tai olet todistanut, että tavarasta ei niitä tarvitse maksaa. Koska todistusvelvollisuus on sinulla, niin silloin kaikenlaiset oheiskulut menee sinun piikkiisi. Voihan niitä yrittää jälkikäteen periä tullita takaisin, mutta onnistuuko, on toinen juttu.


        Ulkomailla asuvana olen miettinyt sitä, että jos tulen vaikka läppärin ja kalliin kameran kanssa Suomessa käymään, niin alkaako tullimies vaatimaan kuinka herkästi veroja ja alveja maksettavaksi (kuitenkin kun olen suomalainen ja omaan Suomen passin) vai näkevätkö jostain, että en asu Suomessa ja olen tulossa ns. tavallisena turistina...


      • tullittelua
        234+234 kirjoitti:

        Arvokkaista mukaan otettavaista tavaroista voi tehdä tullille ennakkoon ilmoituksen, josta näkevät, että ovat olleet jo mennessä mukana. Esim. läppäreistä, kameroista, objektiiviesta jne. kannattaa laittaa ilmoitukseen sarjanumerot, jolloin niiden yksilöinti on helppoa.

        Hyvä kysymys sinänsä, todistusvelvollisuus kun on matkustajalla, niin jos et maksa veroja ja tulleja niin tavara käsittääkseni jää tullin hoteisiin siihen saakka, kunnes ne on maksettu tai olet todistanut, että tavarasta ei niitä tarvitse maksaa. Koska todistusvelvollisuus on sinulla, niin silloin kaikenlaiset oheiskulut menee sinun piikkiisi. Voihan niitä yrittää jälkikäteen periä tullita takaisin, mutta onnistuuko, on toinen juttu.


        Ulkomailla asuvana olen miettinyt sitä, että jos tulen vaikka läppärin ja kalliin kameran kanssa Suomessa käymään, niin alkaako tullimies vaatimaan kuinka herkästi veroja ja alveja maksettavaksi (kuitenkin kun olen suomalainen ja omaan Suomen passin) vai näkevätkö jostain, että en asu Suomessa ja olen tulossa ns. tavallisena turistina...

        Minäkin asun Yhdysvalloissa ja käyn välillä Suomessa. Silloin kun asuin Suomessa, tein runsaasti työ- ja lomamatkoja USA:aan ja Kanadaan, kuten moneen muuhunkin maahan (EU:n sisällä ja ulkoa). Suurinpiirtein kerran kuussa monen vuoden ajan. Koskaan ei ole kummassakaan päässä tullimies ole kysynyt kameroista, läppäreistä, iPodeista, puhelimista, tms. elektroniikasta. Läppäreitä kuljetin välillä kaksikin kappaletta; yksi työläppäri ja yksi henkilökohtainen miniläppäri. Jos jostain syystä tulli pysäyttäisi sinut, niin sitten vaan läppäri päälle ja osoitat, että se on sinun vanha henkilökohtainen tai työläppäri täynnä tiedostojasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      105
      5038
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      3313
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3165
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      425
      2357
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      243
      1456
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      12
      1261
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1227
    8. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      75
      1204
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1168
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      124
      1073
    Aihe