Maspalomas, Kanariansaaret, 7.-14.4.2011

H87

Vähän jälkikäteen kirjoittelen, mutta mitäpä tuosta.
Huhtikuussa oltiin miehen kanssa viikon löhölomalla Maspalomasissa. Majoituttiin Club Maspalomas 1sen Bungaloweissa. Kohde oli ennestään jo tuttu ja hyväksi todettu. Eihän se mikään pramea ollut, mutta kahden opiskelijan budjettiin ja tarpeisiin hyvin sopiva ja viihtyisä. Hotellialue oli rauhallista, sillä Maspalomasin puolella ei hirveästi tuota menoaja meininkiä ole, mutta Playa Del Inglesiin on vain 3km matka, ja sieltä löytyy kaikkea. Hotellin henkilökuntakin oli todella ystävällistä ja avuliasta kun neuvoja ja kulkemis ohjeita kyseltiin. Aamupala hotellilla ihan ok, päivällistä emme sielä syöneet. Pientä välipala ja iltapala vermeitä ostimme marketeista.

San Fernandon puolella oli kahdesti viikossa markkinat, josta tuli ostettua tuoreita hedelmiä, vähän tuliaisia ja aivan ihana "pradan" laukku. Ei sen väliä vaikka ei aito ollutkaan, mutta hiton hieno! San Fernando oli mukavan kävelymatkan päässä, varmaan joku 15-20min. Jos kanarialle suuntaan, niin kannattaa käydä markkinoilla.

2

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H87

      Shoppailtua tuli toki myöskin. Ihan näissä perus turisti bazaari tyyppisissä paikoissa ja ostos keskuksissa, kuten Yumbo. Joka kojussa samoja vaatteita, joten kannattaa testata mistä saa halvimmalla. Veljen yo-juhliin ostin mekon tuolta ja lähtöhinta oli 50€, maksoin siitä lopulta 15€, joten kannattaa tingata ja olla tiukkana, sillä tämäkin mies veti mut uudelleen liikkeeseen myöhemmin, kun ohi käveltiin ja teki uutta tarjousta, kun en ekalla pudotuksella suostunut ostamaan. Olin kuulema hankalin nainen ketä hän on tavannut. Shoppailua kannattaa harjoittaa toki myös muualla kuin kalliimmissa, turisteja varten rakennetuistta, ostoskeskuksissa. Hotellin läheltä oli helppo hypätä bussiin, joka maksoi menomatkan 2lta 5,20€, ja suunnata Atlanticon ostoskeskukseen, jossa on ihan kunnon merkki liikkeitä, kuten: Jack&Jones, Zara yms. Matka kesti about 30min. Ruokaostoksetkin tehtiin pääosin paikallisten suosimissa liikkeissä, jossa edullisempaa kuin turisti marketeissa. Esimerkiksi San Fernandossa on Hiperdino tai Mercadona, jotka huomattavasti edullisempia. Hotellilta taksi maksoi noin 3,50€ yhteen suuntaan.

      Iltaisin kävimme syömässä ulkona. Tarjolla oli monenmoista ravintolaa ja ruokaa. Me jotekin jämähdimme vain pariin ravintolaan. Ruoka oli todella hyvää ja suhteellisen edullista niissä. Molemmat sijaitsivat Ymbossa ns. "pääsisäänkäynnin" lähellä. Toinen perustasosta yhdet rappuset alas (Miramar) ja toinen rappuset ylös (Toro Grill). Toro Frill ja Miramaria vastapäätä oleva Tropicana ovat samaa puljua, sillä tarjoilijat juoksivat välillä hakemaan viiniä toisiltaan. Tuli kokeiltua pizzaa, pastaa ja pihvejä. Vaikka Toro Grill oliin erikoistunut pihveihin, meistä Miramarin pihvit olivat hieman parempia, ei niin rasvaisia. Hotellin respasta meille olisi tarvittaessa neuvottu hyviä paikallisia ravintoloita, joten kannattaa kysellä, jos haluaa koittaa jotain vähän erilaista.

      • H87

        Maspalomasin rannalla kävimme vain kerran. Hotellilta olisi ollut sinne ilmainen bussikuljetus, mutta paljon oli porukkaa odottamassa bussia, joten päätimme kävellä matkan n. 2,5km. Tulipa nähtyä samalla maisemia enemmän. Kun saavuimma rannan tuntumaan, hyökkäsi kimppuun heti kaksi afrikkalasita naista, jotka alkoivat kyselemään mistä ollaan ja selittivät keitä ovat ja plaaplaa. Yrittivät sitoa käsiimme jotain nauhoja, mutta pyristeltiin heidän välistä pois. Taskuvarkaita olivat, tulevat iholle ja yrittivät päästä repulle. Yhtä repun sivutaskua olikin vähän avattu, mutta onneksi siellä oli vain nenäliinoja (hahah). Rahat ja muut piilotettu repun uumeniin. Kun sitten päästiin rantatuoleille ja hetken päsätä kimpussa joku vanhempi mies, joka kauppasi hedelmiä, ei ostettu, mutta viereiset rantatuolilaiset olivat ostaneet ja oli kuulema hyvät hinnat miehellä. Ennen takaisin lähtöa pyörähdettiin vielä vilkaisemassa Faron majakkaa, joka oli rannassa myöskin.

        Halusimme tehdä jonkin pienen reissun tai veirailun johonkin saaren eläinpuistoon tai vesipuistoon ja pääsyimme käymään Cocodrillo Parkissa. (Halvin vaihtoehto 9,90€ aikuiselta) Matka kesti bussilla aika kauan, sillä kierrettiin Inglesin kautta ymsö hakemassa porukkaa kyytiin. Cocodrillo Parkissa olevat eläimet on poliisin pelastamia niin luonnosta kuin omistajilta. Nimensäkin mukaan siellä oli pääsääntöisesti krokotiileja, mutta löytyi sieltä myös simpansseja, Bambeja, tiikereitä, leobardi, heppoja, paviaaneja, härkiä, villipossuja ja erilaisia eksoottisia lintuja, käärmeitä, liskoja yms. Siellä on myös kerran päivässä papukaija ja krokotiili show. Saimme silittää 4kk ja 1v vanhoja kroko poikasia ja katsoimme kuinka kouluttaja teki juttujaan 4vuotiaan krokon kanssa ja kävimmemoikakamassa 15v jättikrokoa ja seuraamassa niiden syöttämistä. Esitykset olivat saksaksi ja englanniksi. Paikka oli vähän vanhentuneen ja ränsistyneen näköinen ja paluu bussi sieltä lähti ehkä vähän liian myöhään takaisin meidän meielstä, tai meille jäi vähän liikaa luppoaikaa, kun olimme shown katsoneet ja kiertäneet puiston pariin kertaan.

        Reissu oli loistava ja tutustuttiin siellä mukaviin uusiin ihmisiin. Vaikka itse olen ollut kyseisessä kohteessa ennenkin, tuli nyt keirreltyä ja katseltua saarta aivan eritavalla kuin pari vuotta sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe