Lukio + opintolaina

lukiossaopiskeleva

Hei,

Olen 17v lukiossa oleva, ja aion muuttaa nyt lukukauden alussa omaan kämppään ja mietin opintolainan ottoa. Joskus vuosi takaperin kun selasin tietoa opintolainasta, sain semmosen käsityksen että lainaa voisi nostaa joka kuukausi/ kahdessa erässä, mutta nyt kun kävin uudestaan kelan sivuilla niin siellä oli eri merkinnät (http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/150801132049IL?openDocument) Eli jos opiskelen lukiossa, saan nostettua lainaa n. 3 kuukauden välein, enkä kahdessa erässä?

Täytän nyt 27. päivä 18v ja meinasin hakea sitä lainaa sitten kun olen täyttnyt, eli parin viikon päästä. Miten pitkään siinä yleensä menee että voin nostaa sitä lainaa? Ja jos (ja mitä luultavammin) päätös ei kerkeä tulla ennen 1.8, niin saanko lainan vasta seuraavassa kuussa, eli 1.9?

2

163

Vastaukset

  • Itse lainan hakemiseen ja saamiseen ei yleensä mene paria päivää kauempaa. Lainantakauksen saamiseen voi mennä pidempään, joten hakemusta vaan Kelalle heti. Nostamispäivä ei siis ole välttämättä se kuun 4. kuten opintotuen muissa osissa. Kunhan takaus on voimassa, niin lainan voi hakea pankilta koska tahansa.

    Kelalla voi tähän vuodenaikaan olla melko ruuhkaista, joten varaudu odottamaan.

    Eri kouluasteilla on tosiaan vähän erilaiset systeemit lainan nostamisen kanssa.

    • Ole Varovainen lainaotossa etsi mieluummin sopiva työ niin ei tarvi maksaa jatkossa nousevia korkoja ja saat alallle työkokemusta jota työn haussa arvostetaan melkein enemmän kuin tutkintoa.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.