Lukio + opintolaina

lukiossaopiskeleva

Hei,

Olen 17v lukiossa oleva, ja aion muuttaa nyt lukukauden alussa omaan kämppään ja mietin opintolainan ottoa. Joskus vuosi takaperin kun selasin tietoa opintolainasta, sain semmosen käsityksen että lainaa voisi nostaa joka kuukausi/ kahdessa erässä, mutta nyt kun kävin uudestaan kelan sivuilla niin siellä oli eri merkinnät (http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/150801132049IL?openDocument) Eli jos opiskelen lukiossa, saan nostettua lainaa n. 3 kuukauden välein, enkä kahdessa erässä?

Täytän nyt 27. päivä 18v ja meinasin hakea sitä lainaa sitten kun olen täyttnyt, eli parin viikon päästä. Miten pitkään siinä yleensä menee että voin nostaa sitä lainaa? Ja jos (ja mitä luultavammin) päätös ei kerkeä tulla ennen 1.8, niin saanko lainan vasta seuraavassa kuussa, eli 1.9?

2

170

  Vastaukset

  • Itse lainan hakemiseen ja saamiseen ei yleensä mene paria päivää kauempaa. Lainantakauksen saamiseen voi mennä pidempään, joten hakemusta vaan Kelalle heti. Nostamispäivä ei siis ole välttämättä se kuun 4. kuten opintotuen muissa osissa. Kunhan takaus on voimassa, niin lainan voi hakea pankilta koska tahansa.

   Kelalla voi tähän vuodenaikaan olla melko ruuhkaista, joten varaudu odottamaan.

   Eri kouluasteilla on tosiaan vähän erilaiset systeemit lainan nostamisen kanssa.

   • Ole Varovainen lainaotossa etsi mieluummin sopiva työ niin ei tarvi maksaa jatkossa nousevia korkoja ja saat alallle työkokemusta jota työn haussa arvostetaan melkein enemmän kuin tutkintoa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Prinsessa Stephanien Pauline-tyttären bileputki vaati veronsa – paljonkertova kuva!
  • Missikaunotar Erika Helin viettää sinkkukesää: ”Harva mies uskaltaa lähestyä!”
  • Uusi Miss Plus Size Siiri Lipiäinen: Antakaa muotojen näkyä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   741
   16876
  2. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   163
   3347
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   129
   3231
  4. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   138
   2543
  5. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2489