kutsu käy..

-minn

niin, mites toimia jos vapaapäivänä käy kutsu töihin.? ja jopa vain esim 4h varoitusajalla.. mutta eikös se ole niin, että kieltäytyä voi sen kummemmin murehtimatta.?

aikaisempina kertoina tullut suostuttua ( vaikkei mieli olisi tehnyt ), nyt tällä kertaa tein niin, että kerroin olevan muuta menoa etc enkä pääse tulemaan? ..tuskin tästä mitää sanktiota tulee..

toki ymmärrän jos joka kerralla kun töihin pyydetään, eikä viitsi vain mennä ja heittää samat syyt niin huonon kuvanhan se voi luoda työntekijänä..

mites sitten juuri nämä syyt esimiehelle? tarvitseeko niitä tosiaan sen kummemmin esitellä kieltäytyessään jne.

keskusteluja, mielipiteitä?

-minn

6

1471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • __...___

      En tiedä että minkälaisissa töissä ja minkä alan työehtosopimuksen alle kuulut, mutta minusta olisi vähintään reilua että jos noinkin lyhyellä varoitusajalla pyydetään töihin ylimääräisenä vuorona niin jonkinlaisia korvauksia siitä kyllä tulisi saada.

      Omalla alallani noin hätäisestä ja lyhyellä varoitusajalla tehtävästä työvuorosta maksetaan ja on maksettu tuplapalkkaa. Mielellään siis joku erillinen korvaus siitä tulisi vähintään itselleen neuvotella, ellet sitten halua käydä erityisesti pomon luonteen päälle hyvällä tavalla.

    • -minn

      no tänne asiakaspalvelun puolelle kun kirjoitin niin ihan perus myyjän hommia teen myymälän puolella.. noitakaan asioita edes kovin miettinyt, mutta korvaukset yms tulisi saada, totta!

      enempi mielessä ylipäätään tämä työhön tulosta kieltäytyminen.. kun mielestäni en väärin toiminut kieltäytyessä (vaikka pätevää syytä ei oikeastaan ollut), mutta silti meinaa mieltä myllertää..

      -minn

    • __..___

      No jos mihinkään ylimääräisiin työvuoroihin et ole edes alunperin työsopparissakaan suostunut eikä pomo negatiivisesti reagoinut nyt kieltävään vastaukseesikaan niin kaiketi homma on ainakin siltä osin OK.

      Tietysti aivan eri asia että miltä tämä nyt sitten näyttää pomosi silmissä ja miten se vaikuttaa töihisi noin muuten. Jos kuitenkin tulevaisuudessa päädyt samanlaiseen tilanteeseen, niin mikäli harkitset ylimääräistä vuoroa niin ehdottomastihan kannattaa korvauksista neuvotella ennen mitään muuta.

      Ei kai nyt kukaan anna itseään ilmaiseksi ylimääräisenä töihin vapaapäivillä määrätä?

    • -minn

      niin, taisin turhaa "panikoida" ja odotin jotain saarnoja tai pahoja ilmeitä, tai jopa heti negatiivisia vastauksia puhelimitse.. mutta mitään tällaista ei tullut ja kysyessään viestissäkin alku oli "pääsisitkö.."

      toki ymmärrän nuo kaikki, että kuinka kieltäytyminen vaikuttaa töihin ja kuvaan itsestään..mutta eka kertahan tämä vasta oli, eikä "turha" kieltäytyminen tavaksi tule, heh..

      -minn

    • kaupassatöissä

      Ei todellakaan tarvitse alkaa selittelemään miksei käy tulla vapaalla töihin. Edes vapaata pyytäessä ei tarvitse sen kummemmin selitellä vapaan tarkoitusta, ellei itse halua.
      Itse olen ainakin niin jo työpaikkaani leipääntynyt että puhelin on aina aamuisin ennen heräämistä äänettömällä, sekä vapaapäivinä. Jos työpaikalta tulee puhelu ei sitten ota päähän kun joutui siihen heräämään tai vapaalla pode "huonoa omaatuntoa" ettei vastannut, voi sanoa ihan rehellisesti ettei kuullut soittoa.

      Ainoat "sanktiot" mitä kieltäytymisestä ja vastaamattomuudesta voi seurata, on ettei sinulta enää kysytä niin usein. Jos työpaikalla on epätoivoinen tilanne jatkuvasti, luultavasti ei kieltäytymisetkään vaikuta, vaan soitellaan silti.

    • shutthefup

      Meillä myymälässä ei koskaan pyydetä noin pitkällä varoitusajalla, normi on pääsetkö tunnin päästä!!? Hyvä keino on tosiaan olla vastaamatta.. Työvuorolistassa on vapaa merkattu ja jos on kyselty niin olin toisella paikkakunnalla tms. Jousto kun toimii vain näin päin, niin minäkin päätin lopettaa joustamisen. Kiitos vaan kusipäiselle myymäläpäällikölle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe